czarek250885 324 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Godzinę temu, Michał102 napisał: Tego do końca nie wiemy, ale być może właśnie się już nieziemsko pocą i tylko magicy z wew studiów sony będą w stanie coś z tego wyczarować. Nie siedzę mocno w sprzęcie PC, ale konsolowy odpowiednik peceta to zdaje się coś pokroju 2060 super, a to już srogi przeżytek Wydaje mi się, że tu nie o magię chodzi, tylko developerom nie chcę się dopracować swojego produktu. Mamy czasy, że chcą szybko, a później na żywym organizmie poprawiają. Fakt, że akurat Studia Sony w większości dowożą dopracowane produkcję, jednakże z zewnętrznych to mało który to robi. Wydając mocnejsze sprzęty jeszcze bardziej im się nie będzie chciało. Cytuj
Figuś 21 249 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Godzinę temu, Michał102 napisał: ale konsolowy odpowiednik peceta to zdaje się coś pokroju 2060 super, a to już srogi przeżytek bardziej 2070 na premierę nie był przeżytkiem to raz, a dwa przeżytkiem to były radeony 7870/7850 siedzące w konsolach 8 generacji w połączeniu z jaguarem imo dalej nie złożysz PC za 500$ który będzie miał podobne osiągi do konsol 3 lata po ich premierze, chyba że z używanych części jedyne czego brakuje na konsolach to dobrego upscalingu na wzór DLSS, bo taki FSR 2.0 na nich trochę naprawia ale też widocznie wiele psuje Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 2 godziny temu, Figuś napisał: bardziej 2070 Czyli praktycznie te same karty. Według każdego testu mój JetStream jest nawet odrobinę szybszy od 2070. Cytuj
Figuś 21 249 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 22 minuty temu, Bigby napisał: Czyli praktycznie te same karty. Według każdego testu mój JetStream jest nawet odrobinę szybszy od 2070. teraz pogrzebałem i pisza że nawet 2070 super jest mniej więcej mocy 9 generacji porównując czystą rasteryzacje, ale tam dochodzi DLSS jeszcze Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Jeśli mówimy o nowych technologiach to rzeczywiście Dolby Vision to powinien być standard w grach - tam gdzie na PS5 jest mleko to przy DV jest piękne nasycenie barw. Do tego bez jebania się w suwaczki, punkty bieli, kontrast, głębokość chuja w dupie i dynamiczne mapowanie tonów. Na Sony nie ma, bo musieliby płacić 1$ od każdego sprzedanego egzemplarza i uznali chyba, że to za dużo jak na licencję. Cytuj
milupl 621 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 15 godzin temu, Czoperrr napisał: Microsoft wychodzi z UK jak UK z Unii i załatwione Chyba jednak redaktorzy czytają forum Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Prawo nagłówków Betteridge’a – reguła, zgodnie z którą na każdy nagłówek prasowy kończący się znakiem zapytania można odpowiedzieć „nie”. Prawo to zostało nazwane tak od nazwiska Iana Betteridge’a, brytyjskiego dziennikarza piszącego o technice, aczkolwiek ogólna koncepcja prawa jest znacznie starsza. Zjawisko bywa zwane „prawem Davisa” lub „regułą publicystyczną”. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Zastanawiam się zaś jak wygląda teraz pozytywny scenariusz dla MS-u - UE zaakceptowała transakcję, CMA ją zablokowało, a FTC będzie się sądzić. I niech będzie, że FTC ów sprawę przegra. Co dalej? CMA zostaje poniekąd przymuszone do zaakceptowania warunków Microsoftów czy w tym przypadku potrzebna jest pozytywna decyzja wszystkich 3 organów? Cytuj
Daddy 4 238 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Nie ma czegoś takiego jak przymuszenie cma, może być jedynie ,,wywieranie presji" na kretyńskich błędnych argumentach które zarzucili MS. Wątpię żeby się złamali, zostanie albo droga sądowa albo gry AB w chmurze robią wypad z UK. btw. redaktorzy ppe litości Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 (edytowane) Na świecie jest z kilkadziesiąt podobnych organów w różnych państwach. To że jakiś organ nie zaakceptuje nie oznacza, że nie mogą podpisać umowy, będą mieli po prostu ograniczenia w funkcjonowaniu na danym rynku. Uwagę zwraca się na decyzje organów w USA, EU, JP, UK czy Chinach, bo to duże rynki. Jeżeli deal przejdzie w USA i EU, to MS z AB znajdą inne rozwiązanie żeby dystrybuować gry AB w UK, bo rynek który stanowi 7% ogółu, nie zablokuje całej transakcji (co innego USA, które stanowi ~50%). Edytowane 17 maja 2023 przez SnoD 3 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 UK to w ogóle i tak jest ostatnio zjebanym krajem odkąd wyszli z UE i w pizdę dostają. Oni nie tylko na rynku growym się mszczą, ale i też są inne tematy, poczytajcie sobie, co ten kraj odpierdala i wkurwia niektórych. 1 Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 Siędzę już kilka miesięcy na xsx i zauważyłem jedną bardzo fajną rzecz. Microsoft nas co chwilę rozpieszcza jakimiś promocjami. Wydaje mi się, że na Sonke aż tak często nie rzucali promocji na PSN. Kiedy nie odpalę konsoli to jest jakaś wyprzedaż. I choć backlog mam jeszcze duży to aż szkoda czegos nie kupić. Dzisiaj np. odpaliłem konsole zrobić parę wyścigów w Forzy a tu promka na THPS 1+2, to wziąłem, ostatnio to samo z Mafią, Control, RE 8 itd. Nawet gierki które człowiek ograł na PS4 jak choćby RDR2 kupiłem ponownie, bo szkoda było nie wziąć. Mega propsy za to dla Microsoftu. Cytuj
Szermac 2 849 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 No nie wiem, promki też są cały czas na PSN, raz ciekawsze hity wpadają, raz mniej, ale zawsze coś jest. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 18 minutes ago, KamilM said: Siędzę już kilka miesięcy na xsx i zauważyłem jedną bardzo fajną rzecz. Microsoft nas co chwilę rozpieszcza jakimiś promocjami. Wydaje mi się, że na Sonke aż tak często nie rzucali promocji na PSN. Kiedy nie odpalę konsoli to jest jakaś wyprzedaż. I choć backlog mam jeszcze duży to aż szkoda czegos nie kupić. Dzisiaj np. odpaliłem konsole zrobić parę wyścigów w Forzy a tu promka na THPS 1+2, to wziąłem, ostatnio to samo z Mafią, Control, RE 8 itd. Nawet gierki które człowiek ograł na PS4 jak choćby RDR2 kupiłem ponownie, bo szkoda było nie wziąć. Mega propsy za to dla Microsoftu. Bardziej się rzucają w oczy bo wyświetlają się na kafelku w dashboardzie. Zgadzam się, że promocje są dobre ale tylko jak się kupuje kody na Argentynę Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 20 minut temu, Szermac napisał: No nie wiem, promki też są cały czas na PSN, raz ciekawsze hity wpadają, raz mniej, ale zawsze coś jest. Dokładnie, większość gier jest w podobnych cenach. Bywa że nawet na pleju są tańsze czasem niż na xie ale nie ma reguły. Jedynie może Sony aż tak często nie przecenia swoich exów Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 (edytowane) Może na plejce nie zwracałem na to uwagi, albo tak jak mówicie, kafelek xboxowy rzuca się w oczy, albo rzeczywiście Microsoft robi częściej promki. Przez cały żywot ps4 a miałem je od premiery kupiłem może z 5 gier cyfrowo. Xsx mam kilka miesięcy a już kupiłem z 10 - 15 gier na live. I wszystko prawilnie za polskie złotówki, bo kody na Argentynę to nie wiem czy to legitne czy jakieś oszustwo. Faktem też jest, że jak zawsze byłem team pudełka, tak teraz tylko cyfra. Edytowane 19 maja 2023 przez KamilM Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 (edytowane) Jak po wyłączeniu konsoli przełączyć tego pada na połączenie z PC, bez włączania konsoli? No kurde, za każdym razem włącza się konsola. Edytowane 19 maja 2023 przez krzysiek923 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 Przytrzymaj dłużej przycisk synchronizacji i powinien podłączyć się do PC Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 (edytowane) No ale dokładnie jak długo? Gdzieś kiedyś czytałem, że dwa razy trzeba kliknąć ten przycisk, żeby się przełączyć. No ale najpierw trzeba przytrzymać ten przycisk, żeby logo Xboksa zaczęło mrugać? OK, już mam: najpierw przytrzymać dłużej przycisk synchronizacji, a później szybko kliknąć go dwa razy. Edytowane 19 maja 2023 przez krzysiek923 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 18 minut temu, krzysiek923 napisał: No ale dokładnie jak długo? Gdzieś kiedyś czytałem, że dwa razy trzeba kliknąć ten przycisk, żeby się przełączyć. No ale najpierw trzeba przytrzymać ten przycisk, żeby logo Xboksa zaczęło mrugać? Jest tak, że klik 2x to połączenie do ostatniej znanej konsoli, a dłuższe przytrzymanie to podłączenie do osoatniego znanego PC. U mnie działa tak, że pad zaczyna mrugać i po chwili jest już gotowy do grania na PC, zanim internety nie podzieliły się tym trikiem to też mnie denerwowało to, że chcę grać na PC i włączając pada włączałem konsolę. Teraz zupełnie inny komfort żyćka jest 1 Cytuj
Daddy 4 238 Opublikowano 22 maja 2023 Opublikowano 22 maja 2023 (edytowane) Niektórzy typują że MS po pozytwnych decyzjach z UE i Chin może przejąć ABK do końca czerwca bez poniesienia sankcji Jednocześnie podkreśla się że przekonanie do zmiany zdania CMA jest na bardzo niskim poziomie. Edytowane 22 maja 2023 przez Daddy Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 22 maja 2023 Opublikowano 22 maja 2023 Czyli jukeje będą w piździe i nie mają gier, no cóż, pizdeczki. Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano 22 maja 2023 Opublikowano 22 maja 2023 (edytowane) Raczej i tak to przejmą. Może nie do końca lipca jak przypuszczali, ale przejmą. Gdzieś już było w jakimś wywiadzie że prezes MS powiedział że będą woleli się zwinąć z UK niż tego nie przejąć. Za dużo znanych i ciekawych marek mają do stracenia. Edytowane 22 maja 2023 przez Dragon13 Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 15 godzin temu, Dragon13 napisał: Raczej i tak to przejmą. Może nie do końca lipca jak przypuszczali, ale przejmą. Gdzieś już było w jakimś wywiadzie że prezes MS powiedział że będą woleli się zwinąć z UK niż tego nie przejąć. Za dużo znanych i ciekawych marek mają do stracenia. Nic takiego nie powiedział, ale przejęcie AB pomimo decyzji CMA sugeruje po prostu zdrowy rozsądek. Rachunek jest prosty, więcej MS+AB zyskają na przejęciu z pominięciem UK niż mieliby stracić nawet na całkowitym wykluczeniu UK jako rynku dla gier AB. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 (edytowane) Warto dodać, że jak ms wycofa się z UK to szkoda będzie playground, ninja theory czy rare. Pójdą pod topór. Edytowane 23 maja 2023 przez PanKamil 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi