Daddy 4 238 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 IMO trochę późno na XSX bez napędu Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 (edytowane) To powinno wyjść zamiast S na premierę. Tak jak Sony zrobiło. Edytowane 9 sierpnia 2023 przez Donatello1991 3 Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 2 godziny temu, drozdu7 napisał: Ja myślę że jak ktoś dopiero kupuje konsolę, jak DB to napewno znajdzie wiele dobrego w abonamencie. A po tym jak ogra to co będzie chciał, to sam będzie wiedział czy dla niego opłaca się mieć cały czas wykupiony czy tylko gdy jakieś ciekawe wrzutki są. Nie no ja z xboxem jestem nie przerwalnie od 2007r a jak przeglądam game passa to patrzę się w niego jak szpak w pizdę i nic nie wybieram Nie no kupuję i tak, popykam w girsy jak za dawnych lat Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Koledzy działało bądź działa wam udostępnianie zrzutów ekranu do onedrive? Ilekroć próbuje wysłać w chmurę nic się w niej nie pojawia, a na samej konsoli nawet żaden komunikat o błędzie się nie pojawia. Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 21 godzin temu, MacLSkr napisał: Kurde, fajna cena na tą eSkę, chyba też się skuszę, bo na Series X jakoś nie mam parcia, a "Starfielda" chciałbym ograć. Też mało gram, w sumie głownie piątek-sobota i to tyle. Jedna/dwie gierki to maks jaki jednocześnie cisnę. Będzie Pająk, Starfield, jeszcze Metroid na Switchu zaczęty i w sumie starczy. No a jak się już ten X-klocek rozkręci, to przy kolejnej generacji pomyśli się o silniejszym sprzęcie. W sumie i tak tylko do exów bym to wziął. Też dużo nie gram ostatnio ale jednak możliwość włożenia płytki z grą jest dla mnie ważniejsza niż potencjalne oszczędności. Ostatnio grałem głównie w gry z poprzednich generacji, gdzie wydania płytowe miałem albo były jeszcze w rozsądnych cenach. Pudełko zawsze możesz taniej kupić i sprzedać, a w przypadku cyfry już nic z tym nie zrobisz. Pojawi się jakaś gra albo kilka, za którą będziesz gotowy zapłacić pełną cenę i wyjdzie na to samo co zakup XSX. Przynajmniej ja tak do tego podchodziłem. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Panowie przez 2-3 miesiące nie odpałem xsx no i postanowiłem nadrobić ostatnio pare gierek. Jest wiadome w jakim celu microsoft zmniejszył ilość grup w menu startowym konsoli? Miałem wszystko w głównym menu ładnie podzielone na poszczególne generacje (było 5 grup ) a obecnie mogę umieścić tylko 2 grupy , czy to jakiś bug czy m$ nie grzeszą logicznym myśleniem i ucinają funkcje bo tak ? Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 17 minutes ago, SpacierShark123 said: Panowie przez 2-3 miesiące nie odpałem xsx no i postanowiłem nadrobić ostatnio pare gierek. Jest wiadome w jakim celu microsoft zmniejszył ilość grup w menu startowym konsoli? Miałem wszystko w głównym menu ładnie podzielone na poszczególne generacje (było 5 grup ) a obecnie mogę umieścić tylko 2 grupy , czy to jakiś bug czy m$ nie grzeszą logicznym myśleniem i ucinają funkcje bo tak ? Jeśli się nie myle to są 3 grupy - XSX, Xbox One, Xbox 360 & Xbox Classic Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 10 minut temu, Czoperrr napisał: Jeśli się nie myle to są 3 grupy - XSX, Xbox One, Xbox 360 & Xbox Classic Mam samemu zrobione grupy , problem w tym że jak wcześniej w menu głównym mogłem mieć dodane ich nawet 5 teraz mogę tylko 2 . Nie widzę w tym po prostu logiki czemu tak m$ zrobił , po prostu ograniczył funkcje nie dając nic w zamian. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 (edytowane) Jak nie dał nic w zamian?? W zamian ustawił na sztywno swoje zakładki, których nie idzie skasować. Te nowe menu to jakaś porażka. A z innej beczki: czy może są tu osoby, które grają w War Thunder na XBoxie i przechodziły z XOne na XSeries? Czy jest możliwość exportu ustawień sterowania z jednej konsoli na drugą? Edytowane 10 sierpnia 2023 przez friedrich Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 10 minut temu, friedrich napisał: W zamian ustawił na sztywno swoje zakładki, których nie idzie skasować. Niektórzy już marzą i "mają nadzieję, że w późniejszych aktualizacjach dodadzą personalizację", tak jakby nie mogli dodać tego już teraz, gdyby im na tym zależało, a obecny stan wygląda na celowy z ich strony, więc się nie zanosi. To znaczy w końcu pewnie zmienią pod naciskiem społeczności i będzie okazja do "wjazdu na białym koniu", ale na teraz jest tak, jak chcieli. Cytuj
Daddy 4 238 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 ploteczki Jeszcze w necie lata info że w tym roku zobaczymy zapowiedź Borderlands 4. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Głupie pewnie pytanie ale… mam ustawione tło dynamiczne (State of Decay). I wszystko pięknie ale na YT widziałem ze podświetlając ikonę dowolnej gry pojawia się grafika z tej gry na tapecie (potem inna ikona i inna grafika), a u mnie cały czas to samo. Coś złe ustawiłem? Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Nie dostałeś jeszcze nowej aktualizacji dasha, niestety nawet w tym przypadku Microsoft nie potrafi tego zrobić dobrze. U mnie także ciągle stary dash. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 (edytowane) Ale mam chyba nowy: małe ikonki systemowe u góry ekranu, wyrzucona większość własnych grup i inaczej ustawione kafelki. Edytowane 12 sierpnia 2023 przez friedrich Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Opublikowano 12 sierpnia 2023 Z tego co widzę, to te tło z gier pojawia się tylko jeżeli masz ustawione "Tło domyślne". Pokazuje się wtedy ten zielony motyw z falami i wtedy jak najedziesz na grę to jest ta grafika z gry. Natomiast to też nie działa z każdymi grami, mam akurat Fallout 4 i Kingdom Come i nie wyświetlają żadnej grafiki. 3 Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Mam pytanko, czy jeśli kiedyś zakupię sobie pc lub laptoka to moja xboxowa biblioteka zakupionych gier będzie tam dostępna? Wiem że jest to Smart Delivery ale w praktyce nigdy z tego nie korzystałem Cytuj
Figuś 21 248 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 będziesz miał tylko gry z play anywhere, czyli głównie exy z xboxa, smart delivery jest typowo konsolowy ficzer dający free upgrade grom z 8 do 9 generacji 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 16 sierpnia 2023 2 minuty temu, drozdu7 napisał: Mam pytanko, czy jeśli kiedyś zakupię sobie pc lub laptoka to moja xboxowa biblioteka zakupionych gier będzie tam dostępna? Wiem że jest to Smart Delivery ale w praktyce nigdy z tego nie korzystałem tak, te gry które są w Play Anywhere a które kupiłeś cyfrowo na Xboxie, będziesz miał też zakupione na Microsoft Store na PC 1 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 W końcu mi się zaktualizował dash, powiem, że wygląda spoko, dużo lepszy niż poprzedni. Pomimo tego, że porobiłem sobie grupy to tutaj też jest podobnie jak miałem. Na plus. Można jakoś puszczać muzykę z youtube? W sensie, żeby na background mi tu leciał i w między czasie grał w grę? Do FH5 bym chciał sobie własną playlistę puszczać z yt. Premium mam. Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Nie wiem jak wy, ale na nowym dashu ja notorycznie nie mogę odpalić sklepu. Klikam i klikam i nic się nie dzieje, dopiero jak se kliknę Xbox button i poklikam inne rzeczy, to się odblokowuje i mogę tam zajrzeć 1 Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 No czasami tak jest, też to mam. Plus często podczas otwierania sklepu wyświetlał się napis "przygotowywanie sklepu", czy coś takiego, jakby się aktualizował, chociaż żadnej aktualizacji nie było. No i ostatnie 2-3 dni sklep miałem po angielsku, wczoraj wieczorem już po polsku. 1 Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Całkiem fajny pomysł na odświeżenie wyglądu swojej konsoli. Zamiast limitowanych edycji można zakupić takie specjalne obudowy, które są łatwe w montażu i demontażu. Wersję Starfield kosztuje 220 i jest jeszcze wersja niebieskie samo za 200 zł. https://www.microsoft.com/pl-pl/d/Xbox-Series-X-Console-Wraps/8x08lwws1qh7/NK5Q?rtc=1 Cytuj
Figuś 21 248 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Opublikowano 21 sierpnia 2023 przy tej cenie to ten sam poziom spierdolenia co kolorowe panele do sonki za 250zł 9 1 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Tak 60zl to bym dal za tego Starfielda 1 Cytuj
Figuś 21 248 Opublikowano 21 sierpnia 2023 Opublikowano 21 sierpnia 2023 2 minuty temu, pawelgr5 napisał: Tak 60zl to bym dal za tego Starfielda https://allegro.pl/listing?string=xbox series x naklejka pewnie zaraz będą i ze Starfielda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi