Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

No wielu pisało, że na pewno nie będzie day one, później że na pewno nie dla wszystkich subów GP tylko dla jakiegoś nowego ponad GPU.

A tu ani jedno się nie sprawdziło, ani drugie.

Samo Activison mówiło, że nie ma mowy o premierze Call of Duty w Game Pass. Miało być jak w przypadku gier EA.  Sam Spencer o tym gadał. 

Opublikowano

no fajnie, większość kupi jakiegoś triala czy miesiąc w turcji/argentynie, przejdzie kampanie, troche pogra w multi i co? wciąż nie wiem, w jaki sposób jedno nowe call of duty co 2 lata miałoby sprawić, że ludzie opłacaliby ten abonament REGULARNIE

Opublikowano

Ci, którzy grają w Call of Duty regularnie tym razem nie kupią gry i zamiast tego będą wydawać kasę na miesięczną subskrypcję. Chociaż to i tak naciągana teoria, bo jednak bardziej opłaca się takiej osobie kupić grę za pełną cenę i grać dowoli, niż opłacać przez kilka miesięcy abonament. Bardziej jednak jest tak jak mówisz: to będą strzały na miesiąc-dwa, żeby przejść kampanię albo sprawdzić multi. 

Opublikowano

Tutaj akurat widzę sens taki, że i tak codziarze na konsolach muszą opłacać subskrypcję żeby w ogóle grać online. Część ludu pewnie zdecyduje się przejść na wyższy tier skoro tak czy siak mieli w planach grać online. A jeśli nie to aktywyżyn i tak wyjdzie na swoje, a MS będzie miał do czego się pucować w raportach.

• This 2
Opublikowano

A to CoDziarze nie grają teraz regularnie bardziej w darmowy Warzone niż zwykły multiplayer? Liczb nie widać bo wszystko jest wrzucane do jednego wora ale na twitchu to jest stosunek 10:1 na korzyść Warzone.

Opublikowano (edytowane)

To jest win-win bo ściągną do do gry ludzi, którzy dawno odpuścili z uwagi na ceny tych gier. Za tym może pójść wzrost sprzedaży z mikrotransakcji. Do tego podobno szykują grube przeceny konsol na BF, więc mogą napędzić dodatkowo ludzi z Xone/PS4.

Do tego tak jak Bzduras pisze, wielu będzie się opłacało zrezygnować z gry i przejść na GPU.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano
7 minut temu, łom napisał(a):

A to CoDziarze nie grają teraz regularnie bardziej w darmowy Warzone niż zwykły multiplayer? Liczb nie widać bo wszystko jest wrzucane do jednego wora ale na twitchu to jest stosunek 10:1 na korzyść Warzone.

A kto ich tam wie, panie. Modern Warfare 3 pomimo bycia jechaną z każdej strony sprzedała się wybitnie i znów chyba jakieś rekordy pobiła, więc chyba ktoś tam w te "normalne" części poza Warzone pyka. Za codziarzami nie nadążysz.

Opublikowano
6 hours ago, krzysiek923 said:

no fajnie, większość kupi jakiegoś triala czy miesiąc w turcji/argentynie, przejdzie kampanie, troche pogra w multi i co? wciąż nie wiem, w jaki sposób jedno nowe call of duty co 2 lata miałoby sprawić, że ludzie opłacaliby ten abonament REGULARNIE

Następny który myśli, że forumek to cały świat. Pozwól, że Cię uświadomię. Nawet na forumku nie wszystkim chce

sie bawić z trialami z Turcji, a co dopiero w prawdziwym życiu. Ogromna większość ludzi po prostu podpina kartę i zapomina o sprawie. 

Opublikowano
18 godzin temu, Homelander napisał(a):

Po miesiącach walki z MS o odzyskanie konta otrzymałem odpowiedź, że nie mogą pozytywnie zweryfikować, iż ja jestem jego właścicielem. Nieważne, że podałem wszystkie informacje. Nieważne, że mail podany do konta to moje imię i nazwisko. "Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi". Szkoda mi tych paru gier, które tam kupiłem, szczególnie wszystkich Gearsów

Oczywiście hooyowa sytuacja i płytka jako przenośna licencja to jest win w takim momencie. Sam czasem się łapię czy w razie czego nie lepiej mieć tych kilka ulubionych gier na płycie 

Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał(a):

Ogromna większość ludzi po prostu podpina kartę i zapomina o sprawie. 

no oczywiście, że tak jest, dlatego game pass to pasmo sukcesów microsoftu i niekończące się zyski

ty mnie przestań uświadamiać jak jest, bo ostatnio też w tym tonie do mnie pisałeś i średnio wyszło (stopkillinggames)

Opublikowano
11 minutes ago, krzysiek923 said:

no oczywiście, że tak jest, dlatego game pass to pasmo sukcesów microsoftu i niekończące się zyski

ty mnie przestań uświadamiać jak jest, bo ostatnio też w tym tonie do mnie pisałeś i średnio wyszło (stopkillinggames)

Tak? A jak inicjatywa się ma? Jakieś sukcesy?

Opublikowano
34 minutes ago, krzysiek923 said:

specjalnie na potrzeby odpowiedzi homelanderowi z forum psx extreme sprawa przyspieszyła i najpóźniej do jutra zostanie rozwiązana

Czyli zero? No co za niespodzianka, internetowa petycja nie przyniosła żadnego rezultatu

Opublikowano

no ale jakiego ty byś chciał efektu, kiedy zebrano 27 tys podpisów w UK (tylko obywatele UK mogą składać), a 100 tys potrzebne żeby odbyła się debata w parlamencie? może byłoby więcej, gdyby the crew było dobrą grą. ale to chyba nie jest porażka petycji jako metody samej w sobie. czas do października podobno, więc zobaczymy

Opublikowano
10 godzin temu, lukas_k96 napisał(a):

Ci, którzy grają w Call of Duty regularnie tym razem nie kupią gry i zamiast tego będą wydawać kasę na miesięczną subskrypcję. Chociaż to i tak naciągana teoria, bo jednak bardziej opłaca się takiej osobie kupić grę za pełną cenę i grać dowoli, niż opłacać przez kilka miesięcy abonament.

jak chcesz grać online, to i tak jakiś abonament jest potrzebny. 

Premiera CoDa w GP na pewno zwiększy ilość subskrybentów, ale w masowe przesiadki z innych konsol nie wierzę. Casualom z ps4/xone wszystko jedno na czym odpalą coda na zmianę z fifą, a jak ktoś jest przywiązany do playstation, to najwyżej przeklnie pod nosem i kupi grę za pełną cenę, zamiast wydawać hajs na kolejny sprzęt.

Najbardziej to zazdroszczę ludziom, którzy dopiero teraz zaczynają bawić się grami albo wracają po latach. Pierwsze odpalenie takiego Xboxa z gamepassem zajebanym grami musi robić wrażenie. Zresztą nawet na mnie to zrobiło wrażenie, jak godzinę po rozpakowaniu konsoli miałem na dysku Gearsy, nową Forze i to za darmo :cebula:

Opublikowano
15 minutes ago, krzysiek923 said:

no ale jakiego ty byś chciał efektu, kiedy zebrano 27 tys podpisów w UK (tylko obywatele UK mogą składać), a 100 tys potrzebne żeby odbyła się debata w parlamencie? może byłoby więcej, gdyby the crew było dobrą grą. ale to chyba nie jest porażka petycji jako metody samej w sobie. czas do października podobno, więc zobaczymy

No jest to porażka metody. Zobacz co się stało z Helldivers. Korporację trzeba uderzyć po kieszeni, i to ostro, inaczej nie ma to żadnego sensu. A już najmniej wszelkiego rodzaju petycje. Efekt by był gdyby się o tym chociażby mówiło, ale też nie. Wszelkiego rodzaju informacje w necie urywają się na początku kwietnia gdzie to powstało. Podobnie sama strona nie ma absolutnie żadnej aktualizacji. 

Wiesz, to absolutnie nic osobistego, ani w Twoim kierunku, po prostu są rzeczy, którym warto poświęcać uwagę i takie, które są już martwe na samym etapie powstawania. A tu jeszcze wzięto na sztandary grę, która absolutnie i kompletnie nikogo nie obchodzi. Na Steamie w ciągu ostatnich 5 lat najwięcej graczy grało w lipcu 2023, czyli 314. A tak to w ogromnej większości miesięcy grubo poniżej 100. Pytanie powinno brzmieć: jakiego efektu Ty byś chciał? Bo ja dostałem dokładnie taki jakiego się spodziewałem

Wiesz kto to jest pesymista? To jest dobrze poinformowany optymista. I tak to właśnie, niestety, wygląda.

Opublikowano
10 minutes ago, Donatello1991 said:

Zacznijmy od tego, że większość nawet się nie zreflektuje, że CoD jest w GP.

A to akurat można zweryfikować. Jak zobaczę jakieś reklamy u siebie dam znać

Opublikowano
13 minutes ago, Donatello1991 said:

Tutaj mam obawy czy MS nie zawali marketing.

Nie sądzę. Call of Duty zawsze jest wszędzie i pełno. Począwszy od standów w marketach po reklamach na Doritosach