Hubert249 4 285 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja Godzinę temu, SnoD napisał(a): No wielu pisało, że na pewno nie będzie day one, później że na pewno nie dla wszystkich subów GP tylko dla jakiegoś nowego ponad GPU. A tu ani jedno się nie sprawdziło, ani drugie. Samo Activison mówiło, że nie ma mowy o premierze Call of Duty w Game Pass. Miało być jak w przypadku gier EA. Sam Spencer o tym gadał. Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja Tylko ze teraz Activision nie ma nic do gadania bo są własnością MS. Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja no fajnie, większość kupi jakiegoś triala czy miesiąc w turcji/argentynie, przejdzie kampanie, troche pogra w multi i co? wciąż nie wiem, w jaki sposób jedno nowe call of duty co 2 lata miałoby sprawić, że ludzie opłacaliby ten abonament REGULARNIE Cytuj
lukas_k96 310 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja Ci, którzy grają w Call of Duty regularnie tym razem nie kupią gry i zamiast tego będą wydawać kasę na miesięczną subskrypcję. Chociaż to i tak naciągana teoria, bo jednak bardziej opłaca się takiej osobie kupić grę za pełną cenę i grać dowoli, niż opłacać przez kilka miesięcy abonament. Bardziej jednak jest tak jak mówisz: to będą strzały na miesiąc-dwa, żeby przejść kampanię albo sprawdzić multi. Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja Tutaj akurat widzę sens taki, że i tak codziarze na konsolach muszą opłacać subskrypcję żeby w ogóle grać online. Część ludu pewnie zdecyduje się przejść na wyższy tier skoro tak czy siak mieli w planach grać online. A jeśli nie to aktywyżyn i tak wyjdzie na swoje, a MS będzie miał do czego się pucować w raportach. 2 Cytuj
łom 2 013 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja A to CoDziarze nie grają teraz regularnie bardziej w darmowy Warzone niż zwykły multiplayer? Liczb nie widać bo wszystko jest wrzucane do jednego wora ale na twitchu to jest stosunek 10:1 na korzyść Warzone. Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja (edytowane) To jest win-win bo ściągną do do gry ludzi, którzy dawno odpuścili z uwagi na ceny tych gier. Za tym może pójść wzrost sprzedaży z mikrotransakcji. Do tego podobno szykują grube przeceny konsol na BF, więc mogą napędzić dodatkowo ludzi z Xone/PS4. Do tego tak jak Bzduras pisze, wielu będzie się opłacało zrezygnować z gry i przejść na GPU. Edytowane 28 maja przez SnoD Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja 7 minut temu, łom napisał(a): A to CoDziarze nie grają teraz regularnie bardziej w darmowy Warzone niż zwykły multiplayer? Liczb nie widać bo wszystko jest wrzucane do jednego wora ale na twitchu to jest stosunek 10:1 na korzyść Warzone. A kto ich tam wie, panie. Modern Warfare 3 pomimo bycia jechaną z każdej strony sprzedała się wybitnie i znów chyba jakieś rekordy pobiła, więc chyba ktoś tam w te "normalne" części poza Warzone pyka. Za codziarzami nie nadążysz. Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 6 hours ago, krzysiek923 said: no fajnie, większość kupi jakiegoś triala czy miesiąc w turcji/argentynie, przejdzie kampanie, troche pogra w multi i co? wciąż nie wiem, w jaki sposób jedno nowe call of duty co 2 lata miałoby sprawić, że ludzie opłacaliby ten abonament REGULARNIE Następny który myśli, że forumek to cały świat. Pozwól, że Cię uświadomię. Nawet na forumku nie wszystkim chce sie bawić z trialami z Turcji, a co dopiero w prawdziwym życiu. Ogromna większość ludzi po prostu podpina kartę i zapomina o sprawie. Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 18 godzin temu, Homelander napisał(a): Po miesiącach walki z MS o odzyskanie konta otrzymałem odpowiedź, że nie mogą pozytywnie zweryfikować, iż ja jestem jego właścicielem. Nieważne, że podałem wszystkie informacje. Nieważne, że mail podany do konta to moje imię i nazwisko. "Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi". Szkoda mi tych paru gier, które tam kupiłem, szczególnie wszystkich Gearsów Oczywiście hooyowa sytuacja i płytka jako przenośna licencja to jest win w takim momencie. Sam czasem się łapię czy w razie czego nie lepiej mieć tych kilka ulubionych gier na płycie Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 3 godziny temu, Homelander napisał(a): Ogromna większość ludzi po prostu podpina kartę i zapomina o sprawie. no oczywiście, że tak jest, dlatego game pass to pasmo sukcesów microsoftu i niekończące się zyski ty mnie przestań uświadamiać jak jest, bo ostatnio też w tym tonie do mnie pisałeś i średnio wyszło (stopkillinggames) Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 11 minutes ago, krzysiek923 said: no oczywiście, że tak jest, dlatego game pass to pasmo sukcesów microsoftu i niekończące się zyski ty mnie przestań uświadamiać jak jest, bo ostatnio też w tym tonie do mnie pisałeś i średnio wyszło (stopkillinggames) Tak? A jak inicjatywa się ma? Jakieś sukcesy? Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja specjalnie na potrzeby odpowiedzi homelanderowi z forum psx extreme sprawa przyspieszyła i najpóźniej do jutra zostanie rozwiązana Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 34 minutes ago, krzysiek923 said: specjalnie na potrzeby odpowiedzi homelanderowi z forum psx extreme sprawa przyspieszyła i najpóźniej do jutra zostanie rozwiązana Czyli zero? No co za niespodzianka, internetowa petycja nie przyniosła żadnego rezultatu Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Za jakieś dwa tygodnie będzie posiedzenie Komisji Europejskiej w sprawie tej petycji. Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja no ale jakiego ty byś chciał efektu, kiedy zebrano 27 tys podpisów w UK (tylko obywatele UK mogą składać), a 100 tys potrzebne żeby odbyła się debata w parlamencie? może byłoby więcej, gdyby the crew było dobrą grą. ale to chyba nie jest porażka petycji jako metody samej w sobie. czas do października podobno, więc zobaczymy Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 10 godzin temu, lukas_k96 napisał(a): Ci, którzy grają w Call of Duty regularnie tym razem nie kupią gry i zamiast tego będą wydawać kasę na miesięczną subskrypcję. Chociaż to i tak naciągana teoria, bo jednak bardziej opłaca się takiej osobie kupić grę za pełną cenę i grać dowoli, niż opłacać przez kilka miesięcy abonament. jak chcesz grać online, to i tak jakiś abonament jest potrzebny. Premiera CoDa w GP na pewno zwiększy ilość subskrybentów, ale w masowe przesiadki z innych konsol nie wierzę. Casualom z ps4/xone wszystko jedno na czym odpalą coda na zmianę z fifą, a jak ktoś jest przywiązany do playstation, to najwyżej przeklnie pod nosem i kupi grę za pełną cenę, zamiast wydawać hajs na kolejny sprzęt. Najbardziej to zazdroszczę ludziom, którzy dopiero teraz zaczynają bawić się grami albo wracają po latach. Pierwsze odpalenie takiego Xboxa z gamepassem zajebanym grami musi robić wrażenie. Zresztą nawet na mnie to zrobiło wrażenie, jak godzinę po rozpakowaniu konsoli miałem na dysku Gearsy, nową Forze i to za darmo Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 15 minutes ago, krzysiek923 said: no ale jakiego ty byś chciał efektu, kiedy zebrano 27 tys podpisów w UK (tylko obywatele UK mogą składać), a 100 tys potrzebne żeby odbyła się debata w parlamencie? może byłoby więcej, gdyby the crew było dobrą grą. ale to chyba nie jest porażka petycji jako metody samej w sobie. czas do października podobno, więc zobaczymy No jest to porażka metody. Zobacz co się stało z Helldivers. Korporację trzeba uderzyć po kieszeni, i to ostro, inaczej nie ma to żadnego sensu. A już najmniej wszelkiego rodzaju petycje. Efekt by był gdyby się o tym chociażby mówiło, ale też nie. Wszelkiego rodzaju informacje w necie urywają się na początku kwietnia gdzie to powstało. Podobnie sama strona nie ma absolutnie żadnej aktualizacji. Wiesz, to absolutnie nic osobistego, ani w Twoim kierunku, po prostu są rzeczy, którym warto poświęcać uwagę i takie, które są już martwe na samym etapie powstawania. A tu jeszcze wzięto na sztandary grę, która absolutnie i kompletnie nikogo nie obchodzi. Na Steamie w ciągu ostatnich 5 lat najwięcej graczy grało w lipcu 2023, czyli 314. A tak to w ogromnej większości miesięcy grubo poniżej 100. Pytanie powinno brzmieć: jakiego efektu Ty byś chciał? Bo ja dostałem dokładnie taki jakiego się spodziewałem Wiesz kto to jest pesymista? To jest dobrze poinformowany optymista. I tak to właśnie, niestety, wygląda. Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Zacznijmy od tego, że większość nawet się nie zreflektuje, że CoD jest w GP. Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 10 minutes ago, Donatello1991 said: Zacznijmy od tego, że większość nawet się nie zreflektuje, że CoD jest w GP. A to akurat można zweryfikować. Jak zobaczę jakieś reklamy u siebie dam znać Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 22 minuty temu, Homelander napisał(a): A to akurat można zweryfikować. Jak zobaczę jakieś reklamy u siebie dam znać Tutaj mam obawy czy MS nie zawali marketing. Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 13 minutes ago, Donatello1991 said: Tutaj mam obawy czy MS nie zawali marketing. Nie sądzę. Call of Duty zawsze jest wszędzie i pełno. Począwszy od standów w marketach po reklamach na Doritosach Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 19 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Tutaj mam obawy czy MS nie zawali marketing. Pewnie za marketing odpowiadał będzie ABK. Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Nice! W zablokowanych na 30 klatkach grach będzie jeszcze bardziej 30 klatek! 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi