Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie witam wszystkich , minęło 18 lat odkąd byłem tu ostatnio .. wróciłem do grania na konsoli , odkopałem ps2, x360, i masę gier , jednakże chciałem odzyskać stare konto  xbox , jest jeden problem domenę na mailu miałem @go.pl, nazwa już dawno ma nowego właściciela , nie mam zielonego pojęcia jak mogę odzyskać konto , nie mogę przypomnieć sobie hasła .. miałem 12-14 lat gdy ostatnio na nim grałem . Pomocy :( na series x założyłem na to konto , ale bardzo mi zależy żeby odzyskać stare , może będzie na nim dostęp do starych wiadomości .. , szukam kontaktu do wheezego (niegdyś top 1 gamescore w PL) sory za język ale pisze z tel . Z góry dziękuję za każdą pomoc czy sugestię prowadzącą bliżej do celu

[url=https://ibb.co/x8x2YSj][img]https://i.ibb.co/0VHnKjM/IMG-7167.png[/img][/url]

https://ibb.co/x8x2YSj

Spoiler

Opublikowano
1 hour ago, ProstyHeker said:

@Zet022 napisz do supportu MS https://support.xbox.com/pl-PL/contact-us

I to jest jedyna opcja, żeby w ogóle próbować odzyskać stare konto. Niemniej nie zdziw się, jeśli nic nie zdziałasz. Ktoś ostatnio tutaj opisywał swoje przeboje (dobrze kojarzę że @Homelander?) przy odszukiwaniu konta i niestety nie udało się.

Tak jest. Straciłem na tym 3 tygodnie pisania z tymi głąbami i jak krew w piach

• Plusik 1
Opublikowano

Niestety bez zrobienia dymu na reddicie/twitterze z otagowaniem jakichś wyższych szych z MSu się nie obejdzie prawdopodbnie. Historia zna przypadki ludzi, którzy po jakimś czasie i bezskutecznych próbach na supportach zaczynali się wylewać na socialach i dopiero wtedy magicznie wszystko dało się załatwić.

• This 1
Opublikowano
4 godziny temu, Homelander napisał(a):

Tak jest. Straciłem na tym 3 tygodnie pisania z tymi głąbami i jak krew w piach

Też nie miałeś dostępu do skrzynki mailowej ?

Opublikowano
22 godziny temu, Wredny napisał(a):

Zbierający pudełka nie mają za bardzo czego szukać na XBOXie, bo coraz więcej gier wychodzi na nim tylko cyfrowo :reggie:
A zmiana potrzebna, jak świni siodło - poprzednie były spoko.
Ciekawe, czy przy kolejnej zmianie wpadną na to, że można płyty montować tak jak wszyscy inni w historii przed nimi, a nie na przedniej ściance pudełka :philosoraptor:

może to jest ich nowa strategia teraz, wracają do pudełek i będą jechać na sentymencie: "posiadanie gier na własność jest ważne, słuchamy naszych graczy":kaz: i cyk znowu dobry wujek

jak wyjdzie ten series x bez napędu jako refresh, to na pewno wyjdzie też napęd zewnętrzny, a to akurat fajne, bo jak w oryginalnym padnie to lipa

Opublikowano

tak czytając wątek @Zet022 jest w ogóle szansa na odzyskanie starego konta jak było bardzo długi czas nieaktywne, oni jakiś czas temu nie ogłaszali że będą kasować takie konta?

edit. dobrze pamiętałem, w 2019 taka akcja była

https://gry.wp.pl/xbox-live-nieaktywne-konta-zostana-skasowane-microsoft-zapowiada-czystke-6403207288756353a

Opublikowano
11 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

może to jest ich nowa strategia teraz, wracają do pudełek i będą jechać na sentymencie: "posiadanie gier na własność jest ważne, słuchamy naszych graczy":kaz: i cyk znowu dobry wujek

jak wyjdzie ten series x bez napędu jako refresh, to na pewno wyjdzie też napęd zewnętrzny, a to akurat fajne, bo jak w oryginalnym padnie to lipa

W digital Foundry poruszyli temat CoDa i braku fizycznego wydania. Czy MS może sobie na to pozwolić, w sensie no trochę tych pudeł by pewnie poszło. 

Tak samo GTA 6. Nie wiem, myślę że kolejny Xbox będzie miał napęd.

Opublikowano

Podejrzewam że sobie odpowiedziałeś na pytanie. Choć wątpię żeby to juź zapowiedzieli na letnich pokazach, a jeżeli to zrobią to na 100 procent tylko tablet do wyświetlania game passa z chmury.

Opublikowano
39 minut temu, Ukukuki napisał(a):

A co mają zrobić? Sprzęt do grania który będzie ciągnął w dół stacjonarkę z grami AAA? Czy konsolę przenośną za 3000-4000 zł? Na osobny sprzęt odcięty od stacjonarki raczej nie ma szans. 

Przenośny Xbox do odpalania gier z X1, x360, XO i wybranych gier z XS/nowej generacji/Steam a bardziej wymagające gry w chmurze. 

W poprzednich latach było 90min i ok 40 gier, więc wybrane tytuły powinny dostać więcej czasu :)

Opublikowano

Przenośny Xbox od odpalania gier natywnie w stylu Steam Decka najprawdopodobniej powstaje, ale to wciąż odległy temat. Za kilka dni jedyny jedyny nowy hardware jaki zapowiedzą to biały XSX bez napędu, nie wierzcie w te plotki że zapowiedzą już teraz przenośnego xboxa jeśli wyjdzie on za 2-3 lata. 

• Smutny 1
Opublikowano
10 minut temu, Beelzeboss napisał(a):

Remaster w sensie podbicie rozdzielczości i tekstur czy robią ponad 20 letnia grę od podstaw? Niech na Sonce koledzy zagrają za 3 bomby, ja sprawdzę w śmieć passie za potężne 10zl miesięcznie jak lord :kaz:

Opublikowano

Tem remaster/remake z 2011 był beznajdziejny graficznie bo mocno obdzierał grę z klimatu pierwowzoru, więc nie mam nic przeciwko drugiej próbie. 

Poza tym autor wymienia gry które są w tej chwili są rozważane na PS5 czyli:

Spoiler

Age of Empires II: DE, Age of Mythology: Retold, Senua’s Saga: Hellblade II, Starfield, Halo: CE Remaster, Doom: The Dark Ages

ponadto pisze, że Xbox nie zamierza w tej chwili iść w full multiplatformy i wciąż zamierza wydawać tzw. konsolowe exy.

Opublikowano

Przecież HBII jest w GP, mało która gra z GP przekracza próg 20% nawet po wielu miesiącach od premiery, no ale keep up the good fight razem z belzebobkiem :leo:

No i warto cały czas przypominać jak wygląda to gówno według graczy, bo śmieszy za każdym razem tak samo.

4.500 recenzji na US Store, średnia 86/100.

Screenshot_20240606_194529_Chrome.thumb.jpg.6a2d88ec8750b0d6c07ffec28237b025.jpg

3.100 recenzji na Steam, średnia 87/100.

Screenshot_20240606_194355_Chrome.thumb.jpg.6a930c61d739c50ac8998bf9e8d69c42.jpg

Ślepy i oderwany od rzeczywistości hejt gier na Xa jest chyba najlepszą miarą ich jakości :)

• Plusik 3
  • Minusik 1
Opublikowano

Kurde Philu dawaj wywiad o nowym Xboxie, o napędzie fizycznym i gierkach w Gamepassie a będę szczęśliwy.

Ostatnio sam Gejpas dostarcza dobrze. Wróciłem do opłacania i z marszu skończyłem Evil West, Jedi Ocalały, Hellblade2 i cisnę Lies of P. Są okresy że to jest najlepszy deal.

Jeszcze Avowed, Indy, Stalker 2 i kampania Coda. No kurwa, a doliczyć backlogowego Baldura3, RoboCopa, Dragons Dogma 2, Alone in the Dark, Dying Light 2.. czas, potrzeba więcej czasu ;)

Na pleju już tylko Spidermana 2 bym sprawdził, ale bez ciśnienia. Od kiedy Square zmieniło strategię czekam na FF16 na Xboxie, kiedyś się ogra (myślę że Stellar i Ronin kiedyś też tu wylądują, czy to za dwa czy trzy lata).

Ostatnio znów mi wyskoczył ten Dreamcast Guy i śmieszne jest jak konferencja tego upadłego Xboxa jest tak ważna ;) do tego oczywiście to musi być pokaz 10/10, muszą być bangiery itp podczas gdy kilka dni wcześniej przy pokazie Sony oczekiwań nie można było mieć żadnych "czego się spodziewaliście? Było solidnie"

• This 1