drozdu7 2 792 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Xbox ma chyba większe problemy niż GP :)) Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Bawi mnie jak ktoś co jakiś czas usilnie próbuje przekonać, że w gp nie ma gier i gra się w co dają po prostu. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października 1 hour ago, SnoD said: No ja w GP gram teraz w Persona 3: Reloaded, Hi-Fi czy Cocoon i powiem Ci, że nie jest mi wszystko jedno w co gram. I pewnie ogrywam w ten sposób więcej naprawdę dobrych gier niż przeciętny gracz, który nie widzi w GP nic dobrego Z tego kupowania na zaś da się wyleczyć, polecam spróbować, ja się wyleczyłem z tego jakieś 3 lata temu Dokładnie, mam wrażenie, że największy problem ze znalezieniem czegoś dla siebie w Gamepassie mają Janusze gamingu, ale to się może zmieni bo już przecież oprócz Fify i Assassinów w usłudze jest Call of Duty. Cytuj
krzysiek923 1 659 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października 3 godziny temu, Homelander napisał(a): Dokładnie to robię, kupiłem sobie po utracie konta wszystkie Gearsy, Forzę Horizon 5, Age of Empires 2, Halo. W zasadzie tylko tyle chciałem mieć. a multiplatformy kupujesz na ps5, bo na xboksie sie nie da, bo ich nie ma? równie dobrze na ps5 możesz kupić te 5 eksów i powiedzieć, że tam nie ma gier 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października 8 hours ago, krzysiek923 said: a multiplatformy kupujesz na ps5, bo na xboksie sie nie da, bo ich nie ma? równie dobrze na ps5 możesz kupić te 5 eksów i powiedzieć, że tam nie ma gier Bo na PS5 zagram w nie na Dualsensie. Z tych gier, które kupiłem 2 to z czasów Xbox360, 5 Xbox One (gdzie jedna z nich to kompilacja starych gier) 1 remaster gry sprzed ponad 20 lat i 2 crossplatformy. I nie pisałem, że nie ma gier, bo to oczywista nieprawda. Po prostu nic więcej mnie nie interesuje, a to co kupiłem kupiłem z sentymentu 1 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Dla mnie Xbox to przede wszystkim Gearsy. Możliwość swobodnej gry w Ultimate, 2,3 a i również w nadchodzące E-day. Dopóki taki stan rzeczy się utrzymuje, Xbox musi być w domku 1 2 Cytuj
krzysiek923 1 659 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października szkoda, że oryginalna jedynka nie dostała 4k jak pozostałe, bo jednak wolę oryginał niż ultimate, ale i tak w 60 klatkach gra się bardzo ok Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października niesamowite, insajderzy znowu się mylili 1 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 7 października Autor Opublikowano 7 października Jacy insajderzy? Ci którzy raportowali że porzucali stary silnik i przechodzą na UE5 i studio pracuje nad nowymi grami? A co do samego przejścia to IMO spoko, praca na BLAM i jego kolejne iteracje jak Slipspace i inne silniki to była mordega zarówno dla Bungie jak i 343. A UE jest najbardziej popularnym silnikiem więc łatwiej będzie im też znaleźć specjalistów. Na potencjalny minus to że Halo straci feeling i obawa o to że będzie przypominać inne gry na UE5 i już sama ta zajawka choć wygląda spoko to jednak daje Vibe takiego nowego Dragon Age Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Te screeny wyglądają jakby AI wygenerowało obrazki na hasło Halo. Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października (edytowane) To oznacza, że teraz będzie im znacznie łatwiej zakontraktować nowe studia do pracy nad Halo. Mam nadzieję, że jednym z tych projektów jest Halo Wars 3 To też jest pewnie kwestia tego, że na UE5 Coalition może dużo pomóc studiom z MGS co widać chociażby po efektach w pracach nad State of Decay 3. Coś mi mówi, że pierwszy będzie remake Halo: CE w UE5. Edytowane 7 października przez SnoD Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 1 hour ago, ASX said: Na potencjalny minus to że Halo straci feeling i obawa o to że będzie przypominać inne gry na UE5 i już sama ta zajawka choć wygląda spoko to jednak daje Vibe takiego nowego Dragon Age Jak tylko przeczytalem o UE5 to mialem takie obawy, to pewne ze feeling bedzie inny? Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 7 października Autor Opublikowano 7 października Nie wiadomo, przekonamy się jak wyjdzie, na razie to tylko obawy 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października https://news.xbox.com/en-us/2024/10/06/halo-studios-unreal-engine-interview/ Tu trochę więcej. Myślę, że będą się starali jak najbardziej oddać ten specyficzny feeling serii. Spoiler Of course, the soul of Halo isn’t just in how it looks, but how it feels – the intrinsic dance of its combat, the thud of the weapons, and the sense that you’re inhabiting the Master Chief’s armor. While Foundry may be a primarily visual project, Halo Studios is deeply invested in retaining the essence of what players love about Halo: (...) “The spirit of Halo is more than just the visuals,” agrees Matthews. “It’s the lore. It’s the physics. Playing as the Chief, you’re this huge tank of a soldier – it’s the way that he moves, he feels. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 7 października Autor Opublikowano 7 października Zabawne jak odcięli się od starej nazwy studia, licząc że ludzie może zapomną. Na ale ogólnie całkiem spoko, szykuje się taki trochę powrót do czasów 360-tki. Halo wraca do korzeni, Gearsy wracają do korzeni, a w przyszłym roku jeszcze wskrzeszone Fable. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października I Perfect Dark :). Ależ czekam na tą gierkę.. 1 Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 23 minuty temu, ASX napisał(a): Zabawne jak odcięli się od starej nazwy studia, licząc że ludzie może zapomną. Na ale ogólnie całkiem spoko, szykuje się taki trochę powrót do czasów 360-tki. Halo wraca do korzeni, Gearsy wracają do korzeni, a w przyszłym roku jeszcze wskrzeszone Fable. Gorzej jak korzenie już uschły. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 7 października Autor Opublikowano 7 października Jeśli nawet dosyć niszowa (w porównaniu do Halo czy Gearsów) gra jak Silent Hill zostaje udanie wskrzeszona, to tym bardziej Marcus czy Chief mają wszystko by zaliczyć udany powrót. Perfect Dark i Fable z kolei to bardziej rebooty niewiele mające wspólnego z oryginałami. Swoją drogą optymizm budzi we mnie to że wspominają że nie muszą już być zajmować się opracowaniem i rozwojem własnego silnika i jednoczesnym tworzeniem gry, co przypomina trochę jednoczesne budowanie samolotu i latanie nim. I teraz będą mogli skupić na tworzeniu gier, czego efektem jest to że już teraz mają kilka nowych gier równolegle w produkcji, zamiast robić tylko jedną grę przez 5 lat. No i na pewno pomoże też wsparcie z innych studiów bo Coaltion czy Ninja Theory to jedni z najlepszych ekspertów od UE więc jest szansa na wymianę doświadczeń. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Fable to mnie bardziej ciekawi niż nowe Gearsy, bo tam to wiem co dostanę mniej więcej. A tu nie wiadomo jak będzie wyglądac rozgrywka, na czym polegać itp A co do Halo to spoko, ale to kilka lat lekko pewnie zanim zobaczymy gameplay Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 3 godziny temu, Daddy napisał(a): niesamowite, insajderzy znowu się mylili w czym sie mylili? Plotka o ue5 juz od dwoch lat jest w necie. 1 Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 9 minut temu, ASX napisał(a): Jeśli nawet dosyć niszowa (w porównaniu do Halo czy Gearsów) gra jak Silent Hill zostaje udanie wskrzeszona, to tym bardziej Marcus czy Chief mają wszystko by zaliczyć udany powrót. Perfect Dark i Fable z kolei to bardziej rebooty niewiele mające wspólnego z oryginałami. Silent Hill ma tą przewagę, że jest kochany wśród nazwijmy to corowych graczy, Halo to marka dla graczy multiplayer szczególnie z USA, gdzie oni już mają COD'a i do Halo wrócą może na chwilę jako ciekawostka a potem cod znowu bo battle pass się sam nie wbije. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 7 października Autor Opublikowano 7 października Nie zgodzę Halo to nie tylko gra mulitplayer, Halo swego czasu to był prawdziwy hegemon, zarówno w singlu jak i multi. I tych tzw. core'owych graczy pamiętających stare odsłony i pragnących singlowego Halo wciąż jest bardzo dużo. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Nic się nie zmieni odnośnie Halo jeśli nadal w tej firmie fundamenty developmentu beda spoczywać na 18 miesiecznych kontraktorach. Dopóki nie zmienią tej polityki to każda gra Microsoftu będzie zabugowanym gównem na premierę. Ładnymi renderami z UE5 to mogą sobie dziennikarzy mamić. 2 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 7 października Autor Opublikowano 7 października no te 18 miesięczne kontrakty wciąż pozostaną problemem, ale mimo to przejście na UE5 powinno jakoś pomóc, bo kontraktora łatwiej i szybciej wdrożyć do pracy na UE, który już zna i na nim pracował, niż poświęcać miesiące by ogarnął autorski silnik i workflow jak Slipspace, z którym nigdy wcześniej nie miał do czynienia. Cytuj
Chewie 153 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 6 godzin temu, ASX napisał(a): Zabawne jak odcięli się od starej nazwy studia, licząc że ludzie może zapomną. Na ale ogólnie całkiem spoko, szykuje się taki trochę powrót do czasów 360-tki. Halo wraca do korzeni, Gearsy wracają do korzeni, a w przyszłym roku jeszcze wskrzeszone Fable. 343 było do zaorania. Wątpię, że wywalą tych co trzeba i nowe halo będzie takim samym kupształem. Jak robią remake jedynki to może chociaż to jeszcze jakoś będzie się trzymało kupy bo remastery im najlepiej wychodziły. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi