wojtas011 495 Opublikowano Środa o 09:41 Udostępnij Opublikowano Środa o 09:41 (edytowane) 1 godzinę temu, drk82 napisał(a): Witam,nie wiem czy znajdę tu odpowiedź ale spróbuję......mianowicie moje pytanie odnosi się do gry FIFA,mam xbox series s i nie ma już żadnej możliwości żeby grac w żadną grę z serii FIFA?.....gra FC24 jest do niczego pozdrawiam Zostały tylko klucze raczej, ale cenowo to tak średnio Games — 2 filters selected Edytowane Środa o 09:45 przez wojtas011 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Środa o 18:26 Udostępnij Opublikowano Środa o 18:26 (edytowane) Oczywiście to statystyki na podstawie 2.4 mln kont zarejestrowanych w serwisie TA. Dla porównania po starcie MW3 wzrost był o 33%. Na liście bestsellerów Xbox Store 3 pierwsze miejsca to BO6, przy czym druga pozycja to upgrade z Game Passa. Edytowane Środa o 18:29 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 495 Opublikowano Środa o 19:10 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:10 Brawo, będzie więcej kasy na indyki do gamepassa day 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano Środa o 19:40 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:40 I fajno, bo indyki w gamepassie day one potrafią być supcio. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Czwartek o 07:14 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:14 (edytowane) Bez AB przychody na tym samym poziomie przy czym przychody ze sprzętu w dół o 29%, ale przychody z zawartości i usług w górę o 8% (prawdopodobnie wynik przechodzenie ludzi na GPU z GP, wzrostu ceny i wczesny efekt zapowiedzi CoDa). Cały oddział gamingu z AB wygenerował ok. 5.6 mld $ za kwartał. AB wygenerowało prawie 1.7 mld $ w kwartale bez premiery żadnej dużej gry. Kolejny kwartał z premierą BO6 prawdopodobnie rozbije bank. Za 10 lat o zakupie AB za 70 mld $ będzie się mówiło, że to była okazja jak w przypadku Mojang. Edytowane Czwartek o 07:21 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano Czwartek o 07:34 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:34 Ale no bez Acti to trochę dramaty Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Czwartek o 07:40 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:40 3 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Ale no bez Acti to trochę dramaty Dlaczego? Bez AB nie było ani wzrostu ani spadku przychodów w ujęciu ogólnym. MS Gaming bez AB notuje jedne ze swoich lepszych wyników w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano Czwartek o 07:47 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:47 Ja wiem że oni w ujęciu ogólnym będą zarabiać. Mnie dalej nurtuje ta sprzedaż sprzętu, że tak leci na ryj. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Czwartek o 07:49 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:49 (edytowane) 7 minut temu, drozdu7 napisał(a): Ja wiem że oni w ujęciu ogólnym będą zarabiać. Mnie dalej nurtuje ta sprzedaż sprzętu, że tak leci na ryj. Wszystkie konsole lecą w dół ze sprzedażą. Generacja się kończy. XS i tak skończy w przyszłym roku na poziomie ~40 mln. Do tego najpopularniejsze IP dalej wychodzą na Xone PS4. Masa ludzi siedzi na starych sprzętach. Nie ma bodźca do utrzymania sprzedaży. Edytowane Czwartek o 07:55 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano Czwartek o 07:59 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:59 Bo później wpadają do łba pomysły wydawcom że może nie wydamy gry na Xboxa. Żeby takiemu Konami nie przyszło do łba że zwiążą się z Sony i huja będzie SH2 i kolejne Silenty na Xboxie. FF7 Remake też nie miał być czasowym exem na początku? Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Czwartek o 08:20 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:20 To są jednostkowe przypadki. Natomiast Sony też będzie coraz trudniej wysupłać kasę do przepalenia na takie deale po utopieniu ~400 mln $ w Concorda i paru mld $ w Bungie, które nie przyniesie oczekiwanego zwrotu. Japońscy wydawcy też już dostrzegli, że takie ruchy dobre są na rok, ale w dłuższym okresie nie można odwracać się od klientów przy tak dużych kosztach prowadzenia biznesu. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano Czwartek o 09:34 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:34 Tak też przypomnę że przez 4 lata nie było żadniej obniżki ceny Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 599 Opublikowano Czwartek o 10:08 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:08 Kiedy obstawiacie premierę nowej generacji Xboksa? Oczywiście to wróżenie, nie oczekuję konkretów. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano Czwartek o 10:15 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:15 Święta 2026 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano Czwartek o 10:18 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:18 2026 premiera ostatniego Xboxa w formie konsoli 45 minutes ago, MaZZeo said: Tak też przypomnę że przez 4 lata nie było żadniej obniżki ceny Ale były podwyżki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano Czwartek o 16:08 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 16:08 5 godzin temu, Czoperrr napisał(a): 2026 premiera ostatniego Xboxa w formie konsoli Wszystko wyjdzie w kalkulatorze heh Gdy ich jakośc streamingu osiągnie poziom GFN lub lepszy i byliby w stanie przenieść całość np jako apka w tv, ze sklepem, biblioteka czyli cały ten pierdolnik, to może by się zdecydowali. Może. Ale to trzeba zobaczyć co przyniesie kolejna generacja i excel zadecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Czwartek o 17:04 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:04 W USA w dzień premiery ponad 50% posiadaczy XS odpaliło CoDa: GP musiał dostać mocnego kopa, przynajmniej przy konwersji do GPU. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano Czwartek o 17:20 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:20 Zarówno Microsoft jak i Sony patrzy na chmurę przede wszystkim jako sposób na dotarcie do nowych klientów, takich którzy nigdy nie mieli konsoli lub gamingowego PC niż zastąpienie obecnych klientów. Poza tym póki energia swoje kosztuje wygodnie jest firmom przerzucać koszty na klientów, żeby oni sami sobie kupili konsole i płacili za prąd. Trzecia sprawa to fakt że chmura xboxowa jest oparta o konsole. Więc póki tak jedno nie może się rozwijać bez drugiego. Może kiedyś chmura wyprze natywne granie, kto wie. Ale w bliskiej przyszłości to będzie bardziej koegzystencja. Trochę podobnie jak subskrybcje nie są zagrożoniem dla kupowania gier, a raczej dodatkowym sposobem jak sprawić by ludzie którzy wcześniej nie kupowali nowych gier, bo odstraszała ich cena wydawali na gry więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano Czwartek o 18:16 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:16 Napewno Xbox chciałby się wbić z Gamepassem na Nintendo i myślę że to byłaby dobra opcja dla obu ekip. Dla MS ogromna baza potencjalnych klientów, dla N zwiększenie atrakcyjności sprzętu bo przecież "zobacz można grać w dorosłe(hehe)gry". W żadne kolaboracje z Sony nie wierzę, tylko wydawanie u nich gier żeby więcej zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano Piątek o 10:50 Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:50 17 hours ago, SnoD said: W USA w dzień premiery ponad 50% posiadaczy XS odpaliło CoDa: GP musiał dostać mocnego kopa, przynajmniej przy konwersji do GPU. Szczerze to marne te statystyki dla Xboxa. Zważywszy, że każdy posiadacz PS5 musiał specjalnie wydać 70$ na grę, a każdy posiadacz Xboxa mógł ją sobie odpalić przy okazji, ewentualnie za 15$ Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano Piątek o 11:03 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:03 12 minutes ago, Homelander said: Szczerze to marne te statystyki dla Xboxa. Zważywszy, że każdy posiadacz PS5 musiał specjalnie wydać 70$ na grę, a każdy posiadacz Xboxa mógł ją sobie odpalić przy okazji, ewentualnie za 15$ CoD to gra +18 więc trzeba odjąć sporą liczbę posiadaczy konsoli No i nie każdy ma hajp, ja GP nie załadowałem i nie gram w CoDa póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano Piątek o 11:17 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:17 9 minutes ago, Czoperrr said: CoD to gra +18 więc trzeba odjąć sporą liczbę posiadaczy konsoli No i nie każdy ma hajp, ja GP nie załadowałem i nie gram w CoDa póki co. Bardziej chodziło mi o to, że w porównaniu do PS5. 34% posiadaczy to mega mega dużo biorąc pod uwagę, że trzeba 70$ wydać. Ciekawe ilu by odpaliło gdyby była w abonamencie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Piątek o 16:11 Udostępnij Opublikowano Piątek o 16:11 5 godzin temu, Homelander napisał(a): Szczerze to marne te statystyki dla Xboxa. Zważywszy, że każdy posiadacz PS5 musiał specjalnie wydać 70$ na grę, a każdy posiadacz Xboxa mógł ją sobie odpalić przy okazji, ewentualnie za 15$ Nie no serio k*, ponad połowa posiadaczy odpaliła CoDa w dzień premiery BO6, ten pitoli, że marne statystyki XD Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano Piątek o 16:18 Udostępnij Opublikowano Piątek o 16:18 Na Xboxie to co by się nie działo to będzie za mało 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano Piątek o 16:22 Udostępnij Opublikowano Piątek o 16:22 Chuj, że w zeszłym roku 34% posiadaczy XS w USA miało grę na premierę, a na PS5 27% :p Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi