Homelander 2 046 Opublikowano 1 listopada Udostępnij Opublikowano 1 listopada 39 minutes ago, SnoD said: Chuj, że w zeszłym roku 34% posiadaczy XS w USA miało grę na premierę, a na PS5 27% :p No jeżeli wzrost o 18% kosztem oddania takiego tytułu "za darmo" jest wg Ciebie ok to ok. Mi się wydaje, że MS liczył na więcej, ale mogę się mylić. A, no i ten wzrost to ogólna trendencja, na PS5 też. To nie tak, że na PS5 stało w miejscu, albo wręcz wzrost na Xboxa był kosztem PS5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 1 listopada Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada Jak dla mnie to te procenty są wręcz niezdrowo wysokie i pokazują jeden z największych problemów dzisiejszego rynku. Bo jeśli połowa ponad użytkowników konsol grała w CoDa to co z pozostałymi grami które wyszły w podobnym okresie? Wygląda to tak że dosłownie kilka największych gier, jak CoD właśnie, stały się jak czarne dziury które zasysają ogromne ilości graczy, przez co pozostaje niewiele miejsca na inne gry. Nie jest to zdrowa, zrównoważona struktura. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 046 Opublikowano 1 listopada Udostępnij Opublikowano 1 listopada A ktoś wydał jakąś grę w okolicach CoDa? Raczej niewiele gier ma taki wpływ. CoD, GTA. Coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 1 listopada Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada Wystarczy popatrzeć na listę najpopularniejszych gier, od lat są to w kółko te same tytuły, Minecraft, Fortnite, CoD, FC, GTA. W przypadku corocznych gier jak CoD i FC tylko iteracje się zmieniają. A w dzisiejszych czasach gier wychodzi więcej niż kiedykolwiek od małych jednoosobowych indyków po duże tytułu. Ale jednocześnie jest trudniej niż kiedykolwiek się wybic. Zdarzają się co jakiś czas hity po których nikt się tego nie spodziewał jak Palworld czy Helldivers 2, ale większość gier ginie w cieniu tych kilku największych gier jak CoD właśnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 046 Opublikowano 1 listopada Udostępnij Opublikowano 1 listopada Ale te wszystkie gry (plus kilka gier od Nintendo) to absolutne powerhousy, które pracowały na swoją pozycję od latami i są świetnie prowadzone. Nie uważam, że ten rynek jest szczególnie zabetonowany. Można się przebić, czego przykładem jest Helldivers 2. Tylko co potem się działo? Fuckup z kontem PSN. Dziwne ruchy z patchami, buffami i nerfami. Chaos i cofanie ruchów. No to nie buduje zaufania. Już nie mówię o takich cudownych projektach jak Concord Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 294 Opublikowano sobota o 07:31 Udostępnij Opublikowano sobota o 07:31 14 godzin temu, Homelander napisał(a): No jeżeli wzrost o 18% kosztem oddania takiego tytułu "za darmo" jest wg Ciebie ok to ok. Mi się wydaje, że MS liczył na więcej, ale mogę się mylić. A, no i ten wzrost to ogólna trendencja, na PS5 też. To nie tak, że na PS5 stało w miejscu, albo wręcz wzrost na Xboxa był kosztem PS5 Na PS5 wzrosło do poziomu na jakim CoD był na XS rok temu. Nie dość, że na XS wzrost był o 18% rok do roku, to jeszcze wzrost był od znacznie większej ilości bazowej niż na PS5 notując wynik dotąd niespotykany na konsolach. No ale próbuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 310 Opublikowano sobota o 10:47 Udostępnij Opublikowano sobota o 10:47 to ile nowych subskrybentów gamepassa przyciągnął cod? Sukces odtrąbiony, bo ci z załadowanym gp na 3 lata z indii włączyli grę... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 294 Opublikowano sobota o 17:04 Udostępnij Opublikowano sobota o 17:04 No tydzień po premierze najlepiej sprzedającą się grą na Xbox Store jest upgrade z GP dla gry do wersji Premium czy tam Deluxe, więc można powiedzieć, że sukces GP jest w tym przypadku nie mniej niż spektakularny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 520 Opublikowano sobota o 17:55 Udostępnij Opublikowano sobota o 17:55 49 minut temu, SnoD napisał(a): No tydzień po premierze najlepiej sprzedającą się grą na Xbox Store jest upgrade z GP dla gry do wersji Premium czy tam Deluxe, więc można powiedzieć, że sukces GP jest w tym przypadku nie mniej niż spektakularny No na x, cod w gp to super deal, bo większośc i tak gra multi więc potrzebuje golda i gre Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano sobota o 18:23 Udostępnij Opublikowano sobota o 18:23 Nawet jak kupisz grę coda to dalej nie potrzebujesz golda do grania w multi, gdzie na PlayStation nie ma takiej możliwości. Chyba że coś się zmieniło w tej kwestii? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 520 Opublikowano sobota o 18:39 Udostępnij Opublikowano sobota o 18:39 15 minut temu, Faka napisał(a): Nawet jak kupisz grę coda to dalej nie potrzebujesz golda do grania w multi, gdzie na PlayStation nie ma takiej możliwości. Chyba że coś się zmieniło w tej kwestii? Od pierwszego xboxa musisz mieć golda do grania w multi w każdą gre nie dotyczy f2p od tej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 905 Opublikowano wtorek o 12:18 Udostępnij Opublikowano wtorek o 12:18 Mam takie pytanie do szanownych iksboksiarzy. W życiu nie miałem xboksa i stwierdziłem, że chyba czas nadrobić zaległości i przy okazji nie wydać za dużo. Myślałem o Series S. Chciałbym zrobić z tego taki sprzęt do ogrania hiciorów od MS z poprzednich generacji i ewentualnie do popykania w indyki z game passa. Ma to sens? Bo ogrywanie nowszych tytułów w stylu Hellblade 2, czy ostatnia Forza już traci sens, bo pewnie spory downgrade w stosunku do Series X? W Girsy 5 i Halo Infinite można jeszcze w miarę pyknąć na S? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 045 Opublikowano wtorek o 12:21 Udostępnij Opublikowano wtorek o 12:21 2 minutes ago, Pix said: Mam takie pytanie do szanownych iksboksiarzy. W życiu nie miałem xboksa i stwierdziłem, że chyba czas nadrobić zaległości i przy okazji nie wydać za dużo. Myślałem o Series S. Chciałbym zrobić z tego taki sprzęt do ogrania hiciorów od MS z poprzednich generacji i ewentualnie do popykania w indyki z game passa. Ma to sens? Bo ogrywanie nowszych tytułów w stylu Hellblade 2, czy ostatnia Forza już traci sens, bo pewnie spory downgrade w stosunku do Series X? W Girsy 5 i Halo Infinite można jeszcze w miarę pyknąć na S? Hellblade 2 i Forza wyglądają i działają całkiem nieźle na Series S. Możesz sobie zobaczyć na YT porównania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 294 Opublikowano wtorek o 12:32 Udostępnij Opublikowano wtorek o 12:32 11 minut temu, Pix napisał(a): Mam takie pytanie do szanownych iksboksiarzy. W życiu nie miałem xboksa i stwierdziłem, że chyba czas nadrobić zaległości i przy okazji nie wydać za dużo. Myślałem o Series S. Chciałbym zrobić z tego taki sprzęt do ogrania hiciorów od MS z poprzednich generacji i ewentualnie do popykania w indyki z game passa. Ma to sens? Bo ogrywanie nowszych tytułów w stylu Hellblade 2, czy ostatnia Forza już traci sens, bo pewnie spory downgrade w stosunku do Series X? W Girsy 5 i Halo Infinite można jeszcze w miarę pyknąć na S? Myślę, że Series S może Cię miło zaskoczyć swoją wydajnością. Możesz też ewentualnie sprawdzić streaming bez kupowania konsoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 716 Opublikowano wtorek o 12:34 Udostępnij Opublikowano wtorek o 12:34 Myślę że jeśli chcesz niewielkim kosztem ograć zaległości ale i nadchodzące tytuły to śmiało uderzaj w Ske 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 384 Opublikowano wtorek o 12:43 Udostępnij Opublikowano wtorek o 12:43 Byle tylko nie podłączać go pod jakiś turbo TV 4K i do pyknięcia sobie w gierki XSS się nada. Bracik wziął sobie do Forzy i nie narzeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 046 Opublikowano wtorek o 13:47 Udostępnij Opublikowano wtorek o 13:47 I ja też, jako posiadacz Series S, polecam. Gry od MS wyglądają i działają bardzo dobrze, a jak nigdy Xboxa nie miałeś to gier do nadrobienia masz sporo. Oczywiście polecam świętą trójce: Halo, Gearsy i Forzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 853 Opublikowano wtorek o 16:37 Udostępnij Opublikowano wtorek o 16:37 Mam oba klocki i XSS na 40" FHD w sypialni radzi sobie bardzo spoko. Nie będzie 60fps w sporej części gier, ale jak dla cidbie to nie problem, to bierz. Używane są już na tej samej półce cenowej co PS4, lol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 606 Opublikowano wtorek o 16:43 Udostępnij Opublikowano wtorek o 16:43 Największy problem Series S to wsteczna i gierki z Xbox One, bo Series S odpala wersje z podstawowej wersji konsoli, a nie Xbox One X i czasami może to boleć. Pół biedy, jak jest 60 klatek, ale jak już nie dość, że 30 i niska rozdzielczość... Jeśli chodzi o nowsze gry i wersje przygotowywane już pod Series S to jest jak najbardziej w porządku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Niedzielny Gracz 2 Opublikowano wczoraj o 11:36 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:36 Siema. Planuję zakupić pierwszą konsolę ze stajni XBoxa. Nie interesuje mnie abonament GP, gdyz gram tylko w gry sezonowo i niedzielnie. Do tej pory korzystam z Steam i PS5, gdzie kupuje gre, np. W pudelku w markecie i gram, lub na steam ładuje konto i sciagam gre. Jak to jest w stajni amerykanów ? Czy do grania np. w flight simulator 24 muszę mieć wykupiony jakikolwiek abonament, czy place i sciagam gre na dysk i gram ? Sa jakies gry, tytuły AAA, ktore ukaza sie tylko dla "abonamenciarzy" ? Czy zawsze bede mogl zaplacic powiedzmy te 400 zl za flight simulator i grac solo bez zadnych didatkowych oplat i wchodzenia w abonament. Nie grywam w sieci, gram solo i wkurza mnie polityka sony i zebractwo z ich strony, wiec chetnie wejde do swiata zielonych. Pomozecie ? Ps: Jskie sa najladniejsze graficznie gry ulepszone pod series x ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 384 Opublikowano wczoraj o 11:58 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:58 22 minuty temu, Niedzielny Gracz napisał(a): Czy do grania np. w flight simulator 24 muszę mieć wykupiony jakikolwiek abonament, czy place i sciagam gre na dysk i gram ? Płacisz, ściągasz i grasz. 22 minuty temu, Niedzielny Gracz napisał(a): Sa jakies gry, tytuły AAA, ktore ukaza sie tylko dla "abonamenciarzy" ? Czy zawsze bede mogl zaplacic powiedzmy te 400 zl za flight simulator i grac solo bez zadnych didatkowych oplat i wchodzenia w abonament. Nie, nic nie jest ekskluzywne dla abonamentu, wszystko co wychodzi na Xboxa możesz sobie normalnie kupić za kasę na własność. 22 minuty temu, Niedzielny Gracz napisał(a): Jskie sa najladniejsze graficznie gry ulepszone pod series x ? Hellblade 2, Forza Horizon 5, Gears 5, zaraz wyjdzie Flight Simulator 2024, multiplatformy w wersjach na Series X też potrafią wyglądać pięknie, np. Resident Evil 4. Red Dead Redemption 2 nie ma patcha, ale nadal zrywa beret oprawą jeśli poprzednia generacja i 30fps Ci niestraszne. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano wczoraj o 11:58 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:58 Normalnie można kupować wszystkie gry na konsoli, nie ma żadnego obowiązku kupowania abonament ani gier dostępnych tylko abonamencie, dokładnie tak samo jak na PS5 i Steam. Najładniejsze gry moim zdaniem to Forza Horizon 5, Hellblade 2, Alan Wake 2, Metro Exodus Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 045 Opublikowano wczoraj o 12:02 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:02 19 minutes ago, Niedzielny Gracz said: Siema. Planuję zakupić pierwszą konsolę ze stajni XBoxa. Nie interesuje mnie abonament GP, gdyz gram tylko w gry sezonowo i niedzielnie. Do tej pory korzystam z Steam i PS5, gdzie kupuje gre, np. W pudelku w markecie i gram, lub na steam ładuje konto i sciagam gre. Jak to jest w stajni amerykanów ? Czy do grania np. w flight simulator 24 muszę mieć wykupiony jakikolwiek abonament, czy place i sciagam gre na dysk i gram ? Sa jakies gry, tytuły AAA, ktore ukaza sie tylko dla "abonamenciarzy" ? Czy zawsze bede mogl zaplacic powiedzmy te 400 zl za flight simulator i grac solo bez zadnych didatkowych oplat i wchodzenia w abonament. Nie grywam w sieci, gram solo i wkurza mnie polityka sony i zebractwo z ich strony, wiec chetnie wejde do swiata zielonych. Pomozecie ? Ps: Jskie sa najladniejsze graficznie gry ulepszone pod series x ? Nie potrzebujesz abonamentu by grać w gry. Abonament jest potrzebny (najtańsza opcja) jeśli chcesz grać po sieci ale tak samo jest w przypadku Playstation. Niektóre gry nie wymagają abonamentu by grać online (np. Halo Infinite). Na Xboxie nie ma zakazu kupować gry na własność, możesz nabyć je w pudełku albo cyfrowo. Jak nie lubisz przepłacać za gry cyfrowe to możesz sobie kupić kluczyk z innych regionów np. Argentyna i dodać je normalnie do swojego konta (przez przeglądarkę internetową np. na telefonie lub komputerze i VPN). Odpowiedni temat znajdziesz w tym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza
Niedzielny Gracz 2 Opublikowano wczoraj o 12:03 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:03 Dziekuje za szybkie odpowiedzi. Nasycilem sie juz soniakiem i jakos mam ochote od poczatku tej generacji wejsc w series x, ale nigdy sie nie zdecydowalem. Do dzisiaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 294 Opublikowano wczoraj o 13:35 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 13:35 1 godzinę temu, Niedzielny Gracz napisał(a): Siema. Planuję zakupić pierwszą konsolę ze stajni XBoxa. Nie interesuje mnie abonament GP, gdyz gram tylko w gry sezonowo i niedzielnie. Do tej pory korzystam z Steam i PS5, gdzie kupuje gre, np. W pudelku w markecie i gram, lub na steam ładuje konto i sciagam gre. Jak to jest w stajni amerykanów ? Czy do grania np. w flight simulator 24 muszę mieć wykupiony jakikolwiek abonament, czy place i sciagam gre na dysk i gram ? Sa jakies gry, tytuły AAA, ktore ukaza sie tylko dla "abonamenciarzy" ? Czy zawsze bede mogl zaplacic powiedzmy te 400 zl za flight simulator i grac solo bez zadnych didatkowych oplat i wchodzenia w abonament. Nie grywam w sieci, gram solo i wkurza mnie polityka sony i zebractwo z ich strony, wiec chetnie wejde do swiata zielonych. Pomozecie ? Ps: Jskie sa najladniejsze graficznie gry ulepszone pod series x ? Ja bym się na Twoim miejscu jednak zastanowił na GPU bo są w nim niemal wszystkie gry MS z 3 generacji. Taniej ich nie ograsz, no chyba, że przechodzisz 2-3 gry rocznie. Poza tym jak będziesz chciał spróbować multi w Halo czy Gearsach, to i tak będziesz musiał wykupić GP w wersji przynajmniej Standard. Lepiej nawet wykupić GP na miesiąc i sprawdzić wszystkie gry MS i ustalić które Ci pasują i później ewentualnie te wybrane kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi