Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, SnoD napisał(a):

Kokojumbo będzie zadowolony. Na US Store gra wskoczyła na 4 miejsce sprzedaży za upgradem do BO6, BO6 i DA, więc sprzedaż będzie całkiem wysoka jak na port 5-letniej gry.

Ja próbuję kupić od wczoraj i ciągle wywala błąd.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

Kurier dostanie pudełkowe wydanie na XSX?

Przy 90% cyfrowej sprzedaży na XS raczej nie ma szans. Tym bardziej po takim promo na start.

Edytowane przez SnoD
  • Dzięki 1
Opublikowano

Screenshot_20241111_195818_Chrome.thumb.jpg.8f82f3d750d622e2ac2f888aa487383d.jpg

Czyli sprzedaż BO6 + GP daje radę. Co ciekawe, trzeci tydzień od premiery gry i na pierwszym miejscu Xbox Store US nadal jest upgrade do gry z GP za $30. Nie pamiętam by kiedykolwiek podobne "DLC" utrzymywały się na Store tak długo, nie mówiąc już o pierwszym miejscu listy sprzedaży.

Opublikowano

To już niech wrzucą mi tutaj MW 1, bo chcę ograć kampanię. Nie rozumiem czemu tej gry nie ma w gp, tylko dwójka i trójka. 

Opublikowano

Raczej jest, bo normalnie sobie ściągasz na hubie coda, czy tam ewentualnie na tapecie, masz kampanię bo6, mw2 i mw3, a nie ma właśnie tej jedynki. 

Opublikowano

Po premierze BO6 nie liczyłbym na szybką wrzutkę do GP żadnej innej nowszej części bo będzie im kanibalizować potencjalnych graczy chętnych do wydania kasy w BO6. BOIII chyba do tej pory łapie się na zestawienia 50 najpopularniejszych gier na XBL.

Opublikowano
8 godzin temu, Faka napisał(a):

Raczej jest, bo normalnie sobie ściągasz na hubie coda, czy tam ewentualnie na tapecie, masz kampanię bo6, mw2 i mw3, a nie ma właśnie tej jedynki. 

No bo nie obsługuje jedynki. Zresztą - ściągnij sobie dwójkę, włącz i powiedz mi jak poszło.

Opublikowano
28 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Chujnia z tym hubem. Ogralbym tylko 2 kampanie i mocno mi spadnie ratio achievementow zdobytych bo ile tam jest do zgarnięcia, 6k w sumie? 

3000. 

Pojebane to jest. Trzy gry do jednego wora. 

Opublikowano
3 minutes ago, krzysiek923 said:

jednak acziwmenty sirius biznes, i niech mi ktoś powie, że to nie jest jeden z powodów dla których znaczne grono ludzi wciąż siedzi uwiązanych na konsolach

Jak uwiązanych? Ja gram na Xboxie, PS4, Steam Decku, PC. Po prostu nie podoba mi się wrzucanie kilku gier do jednego huba bo robi się syf. 

Opublikowano
2 minutes ago, krzysiek923 said:

jednak acziwmenty sirius biznes, i niech mi ktoś powie, że to nie jest jeden z powodów dla których znaczne grono ludzi wciąż siedzi uwiązanych na konsolach

Jedni zbierają stare pocztówki, inni gry konsolowe w pudełkach, a inni acziwmenty. Kto co chce. Ja osobiście nie przypominam sobie ani jednej sytuacji od 18 lat żebym zrobił coś tylko i wyłącznie dla acziwmenta czy pucharku. Przeciwnie, na każdej nowej konsoli wyłączam wszelkiego rodzaju powiadomienia zaraz na początku

• Plusik 2
Opublikowano
6 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

W przypadku Xboxa na PC masz już przecież to samo konto od dawien dawna i achievementy wpadają do wspólnej puli, ale i porty z PS5 zaczynają wspierać tę funkcję dzięki klientowi PSN. Wierzę, że z czasem stanie się to standardem.

Opublikowano

no ale co, chcecie się kłócić z tym, że "prowadzenie" swojego profilu nie przywiązuje sporej grupy ludzi do konsoli? założę się, że wielu graczy już dawno poszłoby w peceta gdyby nie te ciułane latami punkciki z czasów, gdy konsole miały więcej "pieprzu" niż obecnie

Opublikowano

Oczywiście, że przywiązuje, ale że MS myśli do przodu i wie, że z samych konsol nie da się wyżyć to zaczął integrować ten profil ze sprzętami które posiada (własny sklep na telefony, integracja z PC, cross-buy, cross-save). Teraz z ogromnym poślizgiem zabiera się za to Sony, a w przyszłości będzie też Nintendo. Rynek wygląda jak wygląda i trzeba się do tego dostosować, że platformy to teraz więcej niż sam sprzęt.

Opublikowano
13 minutes ago, krzysiek923 said:

no ale co, chcecie się kłócić z tym, że "prowadzenie" swojego profilu nie przywiązuje sporej grupy ludzi do konsoli? założę się, że wielu graczy już dawno poszłoby w peceta gdyby nie te ciułane latami punkciki z czasów, gdy konsole miały więcej "pieprzu" niż obecnie

No pewnie, że tak. Do punktów, do zakupów. 

Opublikowano
22 minutes ago, krzysiek923 said:

Na PC nadal można ciułać te punkciki 

Opublikowano

Wszystkie gry EA też nie mają acziwmentów. Najbardziej nie lubię jak gra na pc ma osiągnięcia osobno od wersji konsolowej i robi się syf. Mam zaczęte overcooked na pc i komsoli i tera weź kup dlc w obu wersjach i ciśnij po 3k punków na każdej. Dlatego powoli się z tego leczę. Gdybym się aż tak przejmował to nie mógł bym zacząć fable anniversary np bo ma jedno niedziałające osiągnięcie. Trzeba się z tym pogodzić bo nawet pomijając stare gierki online, od których odłączyli wtyczkę to mamy takie kwiatki jak sea of thieves - flagowa gra xboxa cały czas wspierana a ma 11 zepsutych osiągnięć, których wspaniałe studio Rare nie ma zamiaru naprawić.

Dlatego cały czas chwalę Play anywhere. Nie dość, że mamy te same osiągnięcia i sejwy to jeszcze nie trzeba gierki kupować drugi raz.

• Plusik 1
Opublikowano
5 godzin temu, Chewie napisał(a):

Trzeba się z tym pogodzić bo nawet pomijając stare gierki online, od których odłączyli wtyczkę to mamy takie kwiatki jak sea of thieves - flagowa gra xboxa cały czas wspierana a ma 11 zepsutych osiągnięć, których wspaniałe studio Rare nie ma zamiaru naprawić.

Rare tłumaczyło że zostawili te osiągnięcia celowo, bo chcą uhonorować tych którym udało się je zdobyć kiedy Arena była aktywna. Wiadomo że "dotyka" to tych którzy chcieliby je wbić po czasie, ale coś za coś. Jeżeliby je usunęli, lub podmienili na inne to "dotknięci" poczuliby się ci którzy wbili je w oryginalnym kształcie.

Tak czy inaczej w każdym wariancie, goście którzy mają obsesje na punkcie wbijania osiągnięć byliby poszkodowani. Dlatego nie warto się tym przejmować. 

Zresztą Sea of Thieves to gra gdzie komplet osiągnięć interesuję tylko masochistów. Sam mam tam wbite 890 godzin, a odblokowanych osiągnięc ledwo 144 na 283.