Lukas_AT 1 196 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada No i taki Switch Lite jest maly i lekki. Steam Deck to wielki kloc. Ja sobie nie wyobrazam grania na nim jak juz normalny Switch jest dla mnie troche nieporeczny. Ale cos za cos. Dla malych gier i exow Nintendo Switch mi sie sprawdza idealnie. 1 Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada 19 minut temu, Lukas_AT napisał(a): No i taki Switch Lite jest maly i lekki. Steam Deck to wielki kloc. Ja sobie nie wyobrazam grania na nim jak juz normalny Switch jest dla mnie troche nieporeczny. Ale cos za cos. Dla malych gier i exow Nintendo Switch mi sie sprawdza idealnie. Bo normalny Switch to plastikowa deska o zerowej ergonomii. SD i inne pocket PC (przynajmniej Rog) mają uchwyty wyprofilowane pod dłonie i trzyma się je zupełnie inaczej. Cytuj
iluck85 2 941 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Ale Lite leży o wiele lepiej w rękach i do tego waży mniej. Ale nie ma ficzerów dużego brata i tyle. A był moment że kosztował 1/3 SD. I jak już było napisane stronę wcześniej- dla dzieciaka to lepsze rozwiązanie. Wkłada carta z Mario i gra- koniec. Wielu próbowało zabrać część rynku w segmencie HH i nikomu się nie udało, PSP było najbliżej. Wiiu było porażką z pkt widzenia PR. Zabrakło twardej odcinki i reklamy. A Switch 2 nie powtórzy sukcesu, ale sprzeda się lepiej niż obecny Xbox i ich kolejna konsola- tego można być pewnym. Cytuj
drozdu7 2 817 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Moim zdaniem teraz MS normalnie wyda stacjonarną konsolę. Chociaż tak jak pisałem, taka hybryda najbardziej by mnie cieszyła. Ale to jeszcze prawie dwa lata a w przypadku MS to jak wróżenie z fusów, sytuacja zmienia się dynamicznie. Tym bardziej że w każdym kwartale Xboxow sprzedaje się coraz mniej. Cytuj
ASX 14 683 Opublikowano 17 listopada Autor Opublikowano 17 listopada Tak jak wszystkich innych konsol;) Myślę, że przynajmniej w tej najbliższej przyszłości mają w planach zwyklą konsole stacjonarną, przenośną (które nie wyjdą jednocześnie) + licencjonowane sprzety third party z Windowsem i Xbox OS od Asusa, MSI itp. Ostatecznym celem będzie dla nich złączenie Windowsa i Xboxa w jeden ekosystem ze wspólnymi grami. Trochę podobnie jak Nintendo zrobiło ze Switchem łącząc swój biznes konsol przenośnych i stacjonarnych, za sprawą Switcha. Cytuj
drozdu7 2 817 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Wiadomo że z jednej strony jakaś świadomość że gry które kupujesz zostaną z Tobą niezależnie jakiego urządzenia będziesz używał (jeśli ten ich wielki plan wejdzie w życie), jest super. Ale tak jak ktoś pisał wcześniej, największa obawa to olewanie Xboxa przez developerów. Jakieś leniwe porty po czasie itp. miejmy nadzieję że będą pracować nad tym żeby wszystko było jak należy Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Deweloperzy cały czas wypuszczają niedojebane wersje swoich gier niezależnie od tego czy ma ona chodzić na konsoli, której zeszło 30 mln czy 120 mln, więc nie przejmujcie się na zapas. Jak deweloper jest dobry i ma szacunek do klientów, to wyda grę dobrej jakości nawet gdyby miała chodzić na lodówce. A jeśli jest kiepski to i tak bez znaczenia jest liczba docelowych klientów. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Działa wam ostatnio automatyczne przesyłanie filmów? Zdjecia przesyła bez problemu, klipy muszę ostatnio ciągle ręcznie. Ogólnie cała ta apka ujęcia ledwo co działa. Jak zrobili to do xbox one tak nic się nie rozwija i czasem ledwo chodzi. Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Ostatnio doszedłem do wniosku, że MS powinien trochę docisnąć śrubę wydawcom i obowiązkowo wymagać, że jeśli gra wychodzi na Xboksa i Steam, to musi mieć wersję na WinStore przynajmniej w przeciągu roku od premiery. Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada 2 godziny temu, SnoD napisał(a): Ostatnio doszedłem do wniosku, że MS powinien trochę docisnąć śrubę wydawcom i obowiązkowo wymagać, że jeśli gra wychodzi na Xboksa i Steam, to musi mieć wersję na WinStore przynajmniej w przeciągu roku od premiery. No to potem będziemy mieli wersje na steam i bez xboxa i ms store xd Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Tak, na pewno ktoś z tego powodu odpuści X'a :p Jak jest wersja na Steam i X'a to ten WinStore to już raczej minimalny wysiłek. 1 Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada 9 minutes ago, SnoD said: Tak, na pewno ktoś z tego powodu odpuści X'a :p Jak jest wersja na Steam i X'a to ten WinStore to już raczej minimalny wysiłek. Byłoby idealnie gdyby każda gra miała Play Anywhere ale to się raczej nie opłaca wydawcom. Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Już nie chodzi nawet o PA, ale żeby gry które są na X były na WinStore, żeby można je było kupić, mieć to samo konto co na Xa z osiągnięciami itp. Cytuj
krzysiek923 1 684 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada (edytowane) reklamy reklamami, ale przymusowe dodawanie mi do biblioteki gier pierdolonego candy crush, które mnie w ogóle nie interesuje i którego nie da się nawet ukryć to już przesada mam na myśli apkę xbox na pc Edytowane 21 listopada przez krzysiek923 Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Jakim cudem ktoś Ci przymusowo coś dodał do konta? U mnie CCS nie ma, nie było i nie będzie. Cytuj
krzysiek923 1 684 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Nie, to się samo pojawia, poczytaj w internetach (reddit czy coś). Cytuj
Chewie 166 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Ja też nie mam candy crush ale bym usunął te gówno gierki z windows phone z 50 gs Cytuj
Filip J 0 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Mam problem ponieważ straciłem dostęp do konta, calkowicie, bo wpisując hasło pokazywało błąd i jeszcze konto xbox znikło z sieci XBOX. Utworzyłem nowe konto na tym samym mailu usuwajac z konsoli poprzednie. Każdą grę pobraną można zagrać a w FC 25 wyskakuje informacja żebym się zalogował na konto na ktorym została pobrana gra a straciłem do tego konta dostep. I czy da się jakoś przenieść grę z tego konta starego na nowe albo poprosić o zwrot pieniędzy a najlepiej na jakis kod aktywacyjny produktu? Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada Przenosić gier między kontami się nie da, natomiast refund mógłbyś próbować robić (o ile łapałbyś się w widełkach czasowych "ile minęło od zakupu/ile było grane")... ale to musisz zrobić z konta, na którym kupiona była gra. Uderzaj do supportu. Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada W jaki sposób konto mogło całkiem wyparować z sieci Xbox? Może zapytaj o to support. Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada Podejrzewam co się stało: nie miał 2FA na koncie, jakiś chinol albo rusek wbił się na konto i pozmieniał dane dostępowe, dlatego przy próbie logowania normalnym mailem pokazuje, że takiego konta nie ma. W 2023 regularnie co dwie godziny chińczyki, hindusy i ruskie próbowały logować się moim mailem (pewnie jakiś wyciek danych z innego serwisu, bo ze Steamem, Ubi i EA miałem to samo), ale nie mogli przeskoczyć 2FA. Zmieniłem alias logowania (czyli adres mailowy używany do wejścia na konto) na inny i od tamtej pory mam spokój, bo używając starego aliasu dostaje się komunikat, że taki użytkownik nie istnieje. 1 Cytuj
drozdu7 2 817 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada To jest właśnie hooyowe w tych czasach, jakiś pajac Ci się włamie i konto z grami może przepaść 1 Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada Tak, to jest straszna maniana. Zwłaszcza, że nie masz kontroli nad tym, czy Twoje dane wyciekną czy nie. Dzisiaj kupujesz sobie tenisówki w Decathlonie, jutro tracisz dostęp do swoich giereczek i poza zabezpieczeniem swojego konta przez 2FA nie masz na to żadnego wpływu. Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada To co się dzieje w Europie jest absolutnie niczym wobec tego co jest w Stanach. Tam dane osobowe, numery kart i inne takie latają bez żadnej kontroli. Płacąc kartą przez telefon chcą żebyś podał wszystko łącznie z kodem normalnie konsultantowi. Byłem w absolutnym szoku. Podałem dane adresowe u lekarza i zaraz dostawałem miliony maili od klinik. Jakieś obce firmy piszą do mnie, jakie mam auto, jaką ratę i żeby do nich zadzwonić to obniżą. Masakra po prostu. A już kurwa szczytem jest jak kiedyś w pizzerii gdzie zamówiłem pizzę z odbiorem na świetlnej tablicy było moje imię nazwisko i numer telefonu. Ze wszystkich rzeczy do tego właśnie jak się traktuje prywatne dane było mi się najtrudniej przyzwyczaić Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada 6 minutes ago, Homelander said: To co się dzieje w Europie jest absolutnie niczym wobec tego co jest w Stanach. Tam dane osobowe, numery kart i inne takie latają bez żadnej kontroli. Płacąc kartą przez telefon chcą żebyś podał wszystko łącznie z kodem normalnie konsultantowi. Byłem w absolutnym szoku. Podałem dane adresowe u lekarza i zaraz dostawałem miliony maili od klinik. Jakieś obce firmy piszą do mnie, jakie mam auto, jaką ratę i żeby do nich zadzwonić to obniżą. Masakra po prostu. A już kurwa szczytem jest jak kiedyś w pizzerii gdzie zamówiłem pizzę z odbiorem na świetlnej tablicy było moje imię nazwisko i numer telefonu. Ze wszystkich rzeczy do tego właśnie jak się traktuje prywatne dane było mi się najtrudniej przyzwyczaić Można wiele zarzucać Unii Europejskiej ale sporo regulacji jest spoko, z korzyścią dla obywateli. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi