drozdu7 2 811 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada Taa człowiek ma poustawiane te weryfikacje dwuetapowe, ale no to jest największa przewaga płyty fizycznej czyli licencja na półce. A jak ktoś zbiera 20 lat gry na Steamie i traci konto? To przecież można wylewu dostac Cytuj
Czoperrr 5 164 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada 1 minute ago, drozdu7 said: A jak ktoś zbiera 20 lat gry na Steamie i traci konto? To przecież można wylewu dostac wtedy bym się przerzucił full time na piraty Cytuj
Niedzielny Gracz 2 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada Hej, pytanie z czystej ciekawosci. Zrodzilo sie z czytania na fb żalu klienta, który kupił series X na amazon i narzekał, że sprzedali mu konsole series X z 2022 roku pod koniec 2024 r. Czy na pudełku widnieje jakaś data produkcji konsoli ? Cytuj
ProstyHeker 1 878 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada Na pudełku nie pamiętam, czy jest, ale na konsoli na naklejce z tyłu jest data produkcji obok numeru seryjnego. Cytuj
drozdu7 2 811 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada Czy Xboxowe gry dostają Play anywhere po czasie? Bo dziś to tylko gry XGS mają to od dnia premiery z urzędu, a reszta tak na pałę trochę. Ciekawi mnie jak oni by chcieli rozwiązać to o czym mówił Spencer, że kupujesz grę i masz ją wszędzie w ekosystemie Xboxa. Co z grami które są tylko na konsoli itp. No zawsze może się okazać że to tylko kolejne Lies of Phil Cytuj
SnoD 2 323 Opublikowano 22 listopada Opublikowano 22 listopada PA albo jest od dnia premiery albo w ogóle. Decyzja konkretnego wydawcy. Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Na Xboksie ustawiasz "konsolę domową" w opcjach personalizacji i grasz na każdym innym koncie na konsoli, a jak udostępnia się gry w aplikacji Xbox dla innego konta MS na komputerze? Cytuj
drozdu7 2 811 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Obejrzałem sobie do kawki pogadankę Rysława z Andrzejem nt przyszłości Xboxa. Szanuję Ryśka ogólnie ale momentami kurwa nie szło tego słuchać xd "Nie ma nic w temacie sprzętu, niby coś robią ale ja nie wierzę" - nie wiem, przecież raz za razem mówią że będą kolejne konsole, co miałby Spencer wyjść do wywiadu z nowym Xboxem pod pachą? "Odejście od fizyków, sprzedawanie nowej konsoli bez napędu teraz z dyskiem 2tb" - no ok, ale wypadałoby wspomnieć że podobne praktyki ma konkurencja ale tam nikogo to nie rusza I inne kwiatki jak zmiana nazwy z Xboxa na Gamepass (bo przecież kurwa nie można normalnie kupować gier) albo ze kolejnego Xboxa już nie będzie Ja wszystko rozumiem i wiele rzeczy mnie wkurza ale niektórzy to trochę przesadzają Cytuj
ASX 14 670 Opublikowano 23 listopada Autor Opublikowano 23 listopada Ogólnie tak niestety wygląda "dziennikarstwo" growe w Polsce i jego poziom. Goście często nie siedzą w temacie, nie robią researchu i formułują tezy na podstawie jakiś plotek albo własnej intuicji. Pisarski w ostatnim filmie o konsolach, powiedział że zrobił resseach i sprzedaż Series S to od 2/3 do 3/4 ogólnej sprzedaży (kto by się przejmował faktem że to nieaktualne dane) . Quaz z kolei przewidywał lata temu, że do Game Passa nie będą trafiać gry AAA na premierę, co trochę kłóci się z takimi premierami jak np. Black Ops 6. Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada 2 minuty temu, ASX napisał(a): Quaz z kolei przewidywał lata temu, że do Game Passa nie będą trafiać gry AAA na premierę, co trochę kłóci się z takimi premierami jak np. Black Ops 6. no po części jest to prawdą, bo weszły trzy nowe warianty gamepassa i jednen z nich jest na wyższym pułapie cenowym jeśli chodzi o granie w premiery, nie jest tak pięknie jak było, teraz w standard masz to co było wcześniej w ultimate minus premiery 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 143 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada 5 minut temu, ASX napisał(a): Quaz z kolei przewidywał lata temu, że do Game Passa nie będą trafiać gry AAA na premierę, co trochę kłóci się z takimi premierami jak np. Black Ops 6. No, ale mocno się nie pomylił - CoD nie trafił do bazowego GamePassa na konsoli którego cena jest wyższa niż do niedawna był Ultimate. Sprawa nie jest zerojedynkowa i pokazuje też, że MS mocno przeszarżował z XGP. Same inwestycje nie poprawiły kondycji Xboxa jako konsoli, więc jest jak jest. Cytuj
ASX 14 670 Opublikowano 23 listopada Autor Opublikowano 23 listopada Nawet jeśli przyjmiemy że CoD w GP ultimate i PC to nie GP To CoD to tylko jeden z przykładów, przez te lata kiedy padła ta prognoza było wiele innych gier AAA na premier Cytuj
SnoD 2 323 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada 42 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Obejrzałem sobie do kawki pogadankę Rysława z Andrzejem nt przyszłości Xboxa. Szanuję Ryśka ogólnie ale momentami kurwa nie szło tego słuchać xd "Nie ma nic w temacie sprzętu, niby coś robią ale ja nie wierzę" - nie wiem, przecież raz za razem mówią że będą kolejne konsole, co miałby Spencer wyjść do wywiadu z nowym Xboxem pod pachą? "Odejście od fizyków, sprzedawanie nowej konsoli bez napędu teraz z dyskiem 2tb" - no ok, ale wypadałoby wspomnieć że podobne praktyki ma konkurencja ale tam nikogo to nie rusza I inne kwiatki jak zmiana nazwy z Xboxa na Gamepass (bo przecież kurwa nie można normalnie kupować gier) albo ze kolejnego Xboxa już nie będzie Ja wszystko rozumiem i wiele rzeczy mnie wkurza ale niektórzy to trochę przesadzają Przecież Rysław nie ma bladego pojęcia o Xboksie :p Pierwszy lepszy żul śpiący pod elektromarketem wie na ten temat więcej od niego 1 Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada mnie to w ogóle ciekawi, po co ludzie będący na bieżąco z branżą, jak drozdu, oglądają tego typu materiały, przecież tam się nic ekstra nie dowiesz Cytuj
Paolo de Vesir 9 143 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada 21 minut temu, ASX napisał(a): Nawet jeśli przyjmiemy że CoD w GP ultimate i PC to nie GP Nie, to kompletnie tak nie działa. Teza została postawiona w momencie kiedy każdy z wariantów XGP oferował gry na premierę i z oferowaną wówczas ceną Quaz logicznie złożył, że to nie ma sensu. Jak widać, złożył to też MS dzieląc swój abonament na różne typy, ale ostatecznie wylądowaliśmy w sytuacji w której premiery na konsoli oferuje tylko jedna forma abonamentu, w dodatku znacznie, ale to znacznie droższa niż ta w kontekście której wypowiadał się Quaz. Cytuj
drozdu7 2 811 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada 4 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): mnie to w ogóle ciekawi, po co ludzie będący na bieżąco z branżą, jak drozdu, oglądają tego typu materiały, przecież tam się nic ekstra nie dowiesz Ja sam nie wiem Cytuj
SnoD 2 323 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada (edytowane) Ja próbowałem kiedyś obejrzeć ze dwa jego materiały jak gadał z tym drugim chłopaczkiem o "branży" I to było jak rozmowa dwóch ślepych o kolorach. Edytowane 23 listopada przez SnoD 1 Cytuj
ASX 14 670 Opublikowano 23 listopada Autor Opublikowano 23 listopada 20 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Nie, to kompletnie tak nie działa. Teza została postawiona w momencie kiedy każdy z wariantów XGP oferował gry na premierę i z oferowaną wówczas ceną Quaz logicznie złożył, że to nie ma sensu. Jak widać, złożył to też MS dzieląc swój abonament na różne typy, ale ostatecznie wylądowaliśmy w sytuacji w której premiery na konsoli oferuje tylko jedna forma abonamentu, w dodatku znacznie, ale to znacznie droższa niż ta w kontekście której wypowiadał się Quaz. Teza Quaza z kwietnia 2021 (specjalnie odświezylem sobie te wpisy) dotyczyła tego że studia MS nie bedą już robić gier AAA. Cena, kwestia tego czy GP kosztuje 43 zł czy 70 zł nie ma tu znaczenia. Pomylił się i tyle (zwłaszcza że kilka miesięcy po tych słowach zapowiedziana została i wyszła Forza Horizon 5), zdarza się każdemu, nie ma sensu go bronić Cytuj
drozdu7 2 811 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Z drugiej strony w sumie to MS też trochę jest sam sobie winien. Ludzie zwyczajnie im nie wierzą i w sumie trudno się dziwić. Ktoś z półtora roku temu by powiedział że tu się takie rzeczy odjebia? Szło ku przejęciu Activision i marszu na konsolowy szczyt A tu taki hooy, ludzie są skonsternowani, w tym roku dostali tylko półprawdy i obietnice. Niestety wynikiem tego są powielane te tezy że to koniec Xboxa konsoli. Cytuj
iluck85 2 934 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Ale Ryslaw i Andrzej to żadne wyrocznię i nie mówią jak będzie. Luźna rozmowa i ich przemyślenia. Nie piszą postów na forum tylko gadają. Mogą gadać co chcą, są na swoim kanale i to są ich domysły i wysunięte z dupy tezy. Cytuj
ASX 14 670 Opublikowano 23 listopada Autor Opublikowano 23 listopada No mogą gadać co chcą, a inni mogą komentować to co gadają Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada 5 minut temu, ASX napisał(a): Teza Quaza z kwietnia 2021 (specjalnie odświezylem sobie te wpisy) dotyczyła tego że studia MS nie bedą już robić gier AAA. Cena, kwestia tego czy GP kosztuje 43 zł czy 70 zł nie ma tu znaczenia. Pomylił się i tyle (zwłaszcza że kilka miesięcy po tych słowach zapowiedziana została i wyszła Forza Horizon 5), zdarza się każdemu, nie ma sensu go bronić nie oglądam/nie czytam go, ale czy on to przedstawiał jako prawdę objawioną i że NA PEWNO TAK BĘDZIE 100% MÓWIE CI, czy po prostu wyraził swoje zdanie na ten temat i przewidywania? bo jeśli to drugie, to chyba miał prawo Cytuj
Czoperrr 5 164 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Najbardziej boli ich pierdolenie o słabej kondycji Xboxa i braku gier przecież gry są takie same na obu platformach a jeśli zliczyć exy to chyba Xbox ma ich więcej Cytuj
Mejm 15 332 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada 24 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): mnie to w ogóle ciekawi, po co ludzie będący na bieżąco z branżą, jak drozdu, oglądają tego typu materiały, przecież tam się nic ekstra nie dowiesz Nie chodzi o to zeby czegos sie dowiedziec. Chodzi o to, zeby uslyszec to co sie chce uslyszec, bo po tym kawka bedzie smakowala lepiej. Cytuj
ASX 14 670 Opublikowano 23 listopada Autor Opublikowano 23 listopada 2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): nie oglądam/nie czytam go, ale czy on to przedstawiał jako prawdę objawioną i że NA PEWNO TAK BĘDZIE 100% MÓWIE CI, czy po prostu wyraził swoje zdanie na ten temat i przewidywania? bo jeśli to drugie, to chyba miał prawo No oczywiście że to drugie, Quaz generalnie nie wypowiada się nigdy jako wyrocznia jakieś prawdy objawionej. Przedstawił tylko swoje zdanie że nie będzie takich gier i tyle, i tak oczywiście miał do tego prawo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi