GearsUp 203 Opublikowano sobota o 21:52 Opublikowano sobota o 21:52 27 minut temu, Bzduras napisał(a): Ja tam w Switcha 2 nie wierzę dopóki nie pokażą Nintendo to choroba i trzeba ją jak najszybciej leczyć jak widać, bo na pewnym etapie to już zostaje tylko opieka paliatywna Switch 2 będzie rządził Rysław 2024® 1 Cytuj
MacLeSkr 30 Opublikowano sobota o 22:26 Opublikowano sobota o 22:26 Ja mam właśnie okazję kupić nowego Series S za niecałe 600 zł i zastanawiam się czy ma to sens. Niby Indiana, Avowed, Fable i inne tytuły na horyzoncie, ale wszystko i tak pewnie wyląduje u konkurencji. Z drugiej strony na padzie od X'a gra mi się dużo lepiej (tak, miałem kiedyś 360, One i Series X, ale sprzedałem), ale martwi mnie to, że idą głównie w cyfrę i chmurę. Na PS3 mam chyba z 200 gier w cyfrze, ale co z tego skoro konsola dawno zdechła, a inna kupiona kilka miesięcy temu nie łączy się z netem, bo problemy z serwerami. Przez co nie da się ściągnąć zakupionych gier, a na PS5 ich nie ogram. Niby Xbox ma wsteczną, ale kto wie co wymyślą i czy w przypadku zrobienia z Xboxa usługi nie będzie trzeba mieć wykupionego Game Passa, żeby móc pograć w gry ze starszych generacji? Chciałem wrócić do X'a i na nim rozbudować kolekcję gier multiplatformowych, ale chyba za dużo niewiadomych jest na chwilę obecną. Pomimo, że na półce czeka masa exów na PS5 i Switcha, to zielony obóz nadal kusi Cytuj
Chewie 156 Opublikowano sobota o 22:38 Opublikowano sobota o 22:38 600 zł to cena 2 gier, ja bym się nawet nie zastanawiał. Sam używam konsolki sporadycznie jako dodatkowy sprzęt do grania ale nie żałuję kupna. Brakowało mi xboxa bo od czasu 360 nie miałem żadnego. Cytuj
Beelzeboss 315 Opublikowano sobota o 23:11 Opublikowano sobota o 23:11 porażka juz oficjalnie mowia, zeby kupowac playstation 4 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano niedziela o 18:35 Opublikowano niedziela o 18:35 Następna konsola jak series x będzie. Handheld to będzie coś pokroju rog ally z nakładką na windowsa. Później jedynie xcloudboxy, przystawki albo po prostu apka. Zapiszcie to sobie Cytuj
Czoperrr 5 151 Opublikowano niedziela o 20:14 Opublikowano niedziela o 20:14 Dziwna sprawa, żona gra w Manor Lords z GOG na kompie a pokazuje mi w moim profilu Xbox. Aczików nie wbije przecież więc czemu zaśmieca mi to listę? Cytuj
MacLeSkr 30 Opublikowano niedziela o 20:31 Opublikowano niedziela o 20:31 No to akurat nic nowego, bo na liście pokazują się dema, gry ze Steama, GOG i jeszcze innych apek. Nie wszystkie, ale jest to dość częste. Nie wiem od czego to zależy. Jedyny sposób, żeby to na listę nie wskakiwało to grając na lapku wylogować się z konta Microsoftu, bo usunąć się tego nie da. Znaczy na konsoli się da, ale na apce i PC będzie widoczne cały czas. Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano niedziela o 20:49 Opublikowano niedziela o 20:49 17 minut temu, MacLeSkr napisał(a): No to akurat nic nowego, bo na liście pokazują się dema, gry ze Steama, GOG i jeszcze innych apek. Nie wszystkie, ale jest to dość częste. Nie wiem od czego to zależy. Jedyny sposób, żeby to na listę nie wskakiwało to grając na lapku wylogować się z konta Microsoftu, bo usunąć się tego nie da. Znaczy na konsoli się da, ale na apce i PC będzie widoczne cały czas. Jeszcze mi nic w życiu nie pojawiło się z poza ms store na liście achievmentów Cytuj
Czoperrr 5 151 Opublikowano niedziela o 21:21 Opublikowano niedziela o 21:21 31 minutes ago, wojtas011 said: Jeszcze mi nic w życiu nie pojawiło się z poza ms store na liście achievmentów U mnie pierwszy raz dlatego zdziwienie. Cytuj
MacLeSkr 30 Opublikowano niedziela o 21:30 Opublikowano niedziela o 21:30 To dziwne, bo u mnie na starym koncie pojawił się chociażby StarCraft II z Battle.net (zanim był jeszcze dostępny w Game Passie), Assasins Creed IV z Ubi Store, wszystkie dema jakie ogrywałem na Xboxie i jeszcze kilka innych. Przeglądałem kiedyś konta innych graczy i niektórzy też mieli taki śmietnik. Nie wiem od czego to zależy jak pisałem. Przy jednych grach wyskakuje, przy drugich nie, u innych jest, u drugich nie ma. Może teraz coś z tym zrobili i pousuwali co niektóre, bo na One to sporo tego wskakiwało na listę. Szło to usunąć z poziomu konsoli, ale na PC cały czas było widoczne. Cytuj
Chewie 156 Opublikowano niedziela o 21:53 Opublikowano niedziela o 21:53 U mnie się pokazują tylko gierki z apki xboxa, kiedyś coś pytało czy pokazywać gry PC to dałem NIE. Sprawdź sobie ustawienia. Cytuj
drozdu7 2 801 Opublikowano poniedziałek o 04:15 Opublikowano poniedziałek o 04:15 Apropos, Jez Corden w podcaście mówił o pewnej plotce. Że tak jak grając w np Diablo na PlayStation logujesz się do battleneta to oni by chcieli żebyś się logował do Xboxa, w sensie nawet ogrywając grę na konsoli konkurencji miałbyś swój profil, postęp itp Nie wiem tylko na ile jest to możliwe Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano poniedziałek o 06:47 Opublikowano poniedziałek o 06:47 Przypominam, że oni nie potrafią ogarnąć koszyka zakupów w WinStore Cytuj
ASX 14 664 Opublikowano poniedziałek o 07:30 Autor Opublikowano poniedziałek o 07:30 ale słodzą temu xboxowi ostatnio, najwyraźniej kiepsko musieli wyjść na tej ekskluzywności dla Sony 1 Cytuj
Czoperrr 5 151 Opublikowano poniedziałek o 07:36 Opublikowano poniedziałek o 07:36 9 hours ago, Chewie said: U mnie się pokazują tylko gierki z apki xboxa, kiedyś coś pytało czy pokazywać gry PC to dałem NIE. Sprawdź sobie ustawienia. Nic takiego nie mam w ustawieniach, nawet nie mam by apka Xbox uruchamiała się wraz z komputerem. Dziwna sprawa, tak jak mówię pierwszy raz takie coś. Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano poniedziałek o 08:37 Opublikowano poniedziałek o 08:37 mi kilka z kompa wyświetla się tutaj, ale nie wskakują na listę osiągnieć, mafia z goga, a burnout na epiku, co ciekawe grałem też w jedi survivor na epiku i ten się nie wyświetla tutaj Cytuj
drozdu7 2 801 Opublikowano poniedziałek o 08:47 Opublikowano poniedziałek o 08:47 1 godzinę temu, SnoD napisał(a): Przypominam, że oni nie potrafią ogarnąć koszyka zakupów w WinStore Ano wiadomo że jak się porówna te obietnice ze stanem faktycznym to beka trochę. Godzinę temu, ASX napisał(a): ale słodzą temu xboxowi ostatnio, najwyraźniej kiepsko musieli wyjść na tej ekskluzywności dla Sony Trochę martwiłem się czy SH2 napewno wyjdzie na Xboxa ale patrząc ci się dzieje to chyba pewne Cytuj
Pix 915 Opublikowano poniedziałek o 15:35 Opublikowano poniedziałek o 15:35 Wiadomo coś, kiedy (o ile w ogóle) series x digital będzie dostępny w Polsce? Przymierzałem się do kupna eski, ale w sumie może mógłbym zaczekać na cyfrę, jeśli rzuciliby ją za jakieś 2 tysie. Cytuj
Czoperrr 5 151 Opublikowano wczoraj o 11:22 Opublikowano wczoraj o 11:22 Tom Warren teoretyzuje, że Xbox Handheld będzie oparty na Windowsie przez co dostępne na niego będą też gry od Sony. W każdym razie nie będą dostępne przez Win Store, jedynie przez Steam albo Epic. Cytuj
Ukukuki 7 021 Opublikowano wczoraj o 11:29 Opublikowano wczoraj o 11:29 Ciekawe czy będzie miał usypianie gier, windows nie ma takiej funkcji. Cytuj
drozdu7 2 801 Opublikowano wczoraj o 11:30 Opublikowano wczoraj o 11:30 Widziałeś komentarze pod artykułem na ppe ?;)) Tom Warren to zjeb, chyba w snach, Sony od razu to zablokuje xd Nie no ciężko przewidzieć tak naprawdę Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano wczoraj o 11:38 Opublikowano wczoraj o 11:38 Jebane zwierzęta z PPE. Jakoś w mokrych snach myślałem, że jednak byłoby to coś na Linuxie i ten Windows nie zabrałby z wydajności ani czasu pracy na baterii, ale sprzęt MSu bez Windy? No jak. xD Cytuj
ASX 14 664 Opublikowano wczoraj o 11:40 Autor Opublikowano wczoraj o 11:40 Jeśli xboxowy handheld odpali sklepy third party to również ich następna konsola stacjonarna powinna to potrafić. Takie otwarcie byłoby małą rewolucją na rynku, ale czy Xboxowi zostaje coś innego gdy obecny układ średnio im się sprawdza? Cytuj
drozdu7 2 801 Opublikowano wczoraj o 11:40 Opublikowano wczoraj o 11:40 Ja bym wolał stacjonarke. Ale nie wiem jakby to miało działać gdyby miał być Steam. Ani jak mieliby się dogadać i komu to bardziej miałoby służyć. Tylko jako chęć utarcia nosa Sony chyba Cytuj
Bzduras 12 608 Opublikowano wczoraj o 11:41 Opublikowano wczoraj o 11:41 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Jakoś w mokrych snach myślałem, że jednak byłoby to coś na Linuxie i ten Windows nie zabrałby z wydajności ani czasu pracy na baterii, ale sprzęt MSu bez Windy? No jak. xD Jak serio liczyłeś, że MS zrobi cokolwiek na Linuxie to pozdro z fartem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi