Czoperrr 5 133 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 22 minutes ago, ASX said: Jeśli xboxowy handheld odpali sklepy third party to również ich następna konsola stacjonarna powinna to potrafić. Takie otwarcie byłoby małą rewolucją na rynku, ale czy Xboxowi zostaje coś innego gdy obecny układ średnio im się sprawdza? A co z grami natywnymi na Xboxa? Odpaliłby gry z mojej kolekcji (cyfrowej)? Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ja to widzę tak że musiałyby być dwa tryby pracy. Jeden normalny tryb Xbox, bo musisz swoje gry odpalać. A drugi windowsowy. Wtedy nie ma chyba przeciwskazan żeby sklep Steam tam był. Ale ja się nie znam. Zresztą i tak pewnie wyjdzie Phil że to "tylko" nowy mocniejszy kloc. I zginą xd A tak to faktycznie mielibyśmy do czynienia z czymś nowym na rynku konsol powiedzmy, jakąś ekscytację to wzbudza. Nintendo zaryzykowało z hybrydą i wygrali. Może tu warto również Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 14 minut temu, Czoperrr napisał(a): A co z grami natywnymi na Xboxa? Odpaliłby gry z mojej kolekcji (cyfrowej)? Nie wyobrażam sobie by nie odpalał. Ja to widzę jako hybrydę, dostajesz pełną funkjonalność i wygodę dotychczasowych konsol + korzyści z PCta czyli dostęp do sklepów third party. Cytuj
Ukukuki 6 998 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Co by było w tym nowego? Przecież wtedy to będzie zwykły PC z logiem xboxa i bez możliwości wymiany komponentów. Cytuj
Czoperrr 5 133 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Just now, Ukukuki said: Co by było w tym nowego? Przecież wtedy to będzie zwykły PC z logiem xboxa i bez możliwości wymiany komponentów. Nie kosztowałby 5-10 tysięcy i obsługiwałby bibliotekę którą masz na Xboxie. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Z tą ceną to nie jestem pewny, bo myślę że jednak będzie drogo. Ale jeśli coś takiego zrobią to z każdej strony będzie to coś nowego. Jeśli uznamy że tonkonsola, to będzie to pierwsza konsola która pozwoli na sklepy third party. A jeśli uznamy że to PC to będzie to pierwszy komputer z pełnym i legalnym dostępem do konsolowej biblioteki gier. Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ale jednak ostatni rok zrobił trochę popłoch wśród użytkowników Xboxa. Samo to że ludzie zastanawiają się ciągle co to będzie. Kiedy full multiplatforma, czym będzie nowy Xbox, albo czy w ogóle będzie. Bo co by nie mówić, nie wiemy jak to wszystko wpłynie na słabą już kondycje samej konsoli, a to jest najważniejsze przynajmniej dla mnie. Sony też nieśmiało robi różne ruchy ale tam nie ma nikt wątpliwości że core wszystkiego zawsze będzie konsola i bez niej nie będzie PlayStation. A tu jeszcze będą ludzie z balkonów wyrzucać Xboxy jak Gearsy czy Halo zapowiedzą na Ps5 (chociaż już myślę że pierwszy gong będzie z Fable, myślę że do końca przyszłego roku będzie na plejce). Ostatnio widziałem gościa niby fana Xboxa który kupił Ps5 pro bo MS porzuci konsole, i czarny cyfrowy scenariusz się ziści a on straci dostęp do swoich gier xd także tego Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu No ale raczej rozmawiajmy o zdrowych psychicznie, bo jak ktoś wyrzuca konsole bo ktoś inny zagra w Halo, Gearsy albo Fable to ewidentnie coś jest nie tak Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Tom Warren teoretyzuje, że Xbox Handheld będzie oparty na Windowsie przez co dostępne na niego będą też gry od Sony. W każdym razie nie będą dostępne przez Win Store, jedynie przez Steam albo Epic. a to nowosc, od ponad roku sie o tym mówi Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, drozdu7 napisał(a): Ja to widzę tak że musiałyby być dwa tryby pracy. Jeden normalny tryb Xbox, bo musisz swoje gry odpalać. A drugi windowsowy. Wtedy nie ma chyba przeciwskazan żeby sklep Steam tam był. Podoba mi sie to rozwiazanie nawet. Biblioteka gier Steama jest kuszaca. Od razu wsteczna na kilka generacji z darmowymi remasterami na dzien dobry. Ale wiadomo, ze stworzenie takiej maszyny byloby ciezkim orzechem do zgryzienia. Cytuj
iluck85 2 922 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ciekawi mnie ten handheld. Rynek z potencjałem, ale już mamy kilka takich sprzętów- ciekawi mnie jak podejdą do tematu. Jakoś trzeba przekonać do zakupu. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Sama możliwość zagrania w tysiące gier z X360, Xboxa One czy XSS bez byłby dla mnie wystarczającą zachętą, jeśli pójdzie za tym jeszcze jakość wykonania, kultura pracy i dobra cena to nie będę się zastanawiał. Nie patrzcie na to jako na sprzęt który ma rzucić wyzwanie Nintendo. To będzie raczej coś w stylu Steam Decka, czyli po prostu kolejny sprzęt (jeden z wielu) na którym będziecie mogli pograć gry z Xboxa. 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Co do stacjonarki to MS ma już drogi sprzęt do odpalania swoich gier. Nazywa się PC. Jak wypuszczą kolejną stacjonarkę to będzie to coś w stylu XSS, czyli tani sprzęt dla każdego. W ten sposób będą mieli pokryty cały rynek. Hardcorowcy będą mieli swoje RTXy i inne takie. Ci którym na tym nie zależy, albo nie mają kasy, a chcą komfortowo pograć kupią tanią stacjonarkę. Dziadersy mojego pokroju marudzący na brak czasu w domu handhelda. A cała reszta casuali appkę w telefonie albo w telewizorze. Nie widzę tutaj miejsca na konsolę w stylu Series X Cytuj
Ukukuki 6 998 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tylko taki Asus Rog Ally odpali wersje PCtowe gier z X360 czy One w dużo lepszej jakości niż to wyglądało na konsolach. Więc po co mam grać przykładowo w Dooma z 2016 w konsolowych ustawieniach jak przenośny sprzęt za 2000 zł odpali mi to w ustawieniach wysokich w 80 klatkach. A grę kupię na steam za 3 zł albo dostanę za darmo czy w jakiejś paczce. Konsole są opłacalne dla twórcy bo odpala im się 30% procent. Przecież jak na tej konsoli będzie steam to po co mam korzystać ze sklepu Xboxa? Lepiej kupić to na steam i mieć dostęp do gry na każdym komputerze i do tego darmowy online, wsparcie społeczności czy mody. Ten plan na tylu płaszczyznach się kupy nie trzyma ,że aż jestem w stanie uwierzyć ,że MS w to pójdzie. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu No i jak chcesz to możesz grać Asusie Rog Ally (chociaż brakuje mu trochę gierek z X360). To twój wybór jeśli wolisz ROGa Jeśli będziesz wolał też kupić grę MS na Steamie zamiast w ich sklepie to tez masz taki wybór już dzisiaj. To jest ich wizja, chcą być ze swoimi grami wszędzie, na każdej platformie, na każdym urządzeniu i w chmurze. A hardware jak ten plotkowany handheld, konsole stacjonarne i tak będą produkować. Ale będą one tylko dodatkiem, podobnie jak sprzęty z serii Surface które nie mają żadnej ekskluzywnej zawartości, Windows i wszystkie jego aplikacje są przecież dostępne wszędzie, w tym na konkurencyjnych urządzeniach Apple. Cytuj
krzysiek923 1 661 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu no dokładnie, nie po to zaczęli oferować swoje forzy czy inne gearsy na steamie, żeby mieć z tym jakiś problem, że ktoś kupi właśnie tam. ms ma swojego gamepassa i to będzie chciał przepychać jeśli już Cytuj
Bzduras 12 580 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Ukukuki napisał(a): Tylko taki Asus Rog Ally odpali wersje PCtowe gier z X360 czy One w dużo lepszej jakości niż to wyglądało na konsolach. Więc po co mam grać przykładowo w Dooma z 2016 w konsolowych ustawieniach jak przenośny sprzęt za 2000 zł odpali mi to w ustawieniach wysokich w 80 klatkach. A grę kupię na steam za 3 zł albo dostanę za darmo czy w jakiejś paczce. Gdyby ten handheld Xboxa oferował taką samą wsteczną jak ma to miejsce teraz na Seriesie to bym wstał i poszedł po niego do sklepu choćby i w tej sekundzie. Era 360/PS3 to czas najbardziej skopanych portów na PC w historii, a do tego nadal nie wszystkie gry ze wstecznej Xboxa są dostępne na PC (pozdrawiam czekających na Gearsy 2 i 3 chociażby). 1 Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Hola hola bo widzę że w ostatnim czasie ciągle gadamy o handheldzie. Ja słyszałem od Sarah Bond że będzie to biggest technological leap ever i na takie coś czekam bo takie coś gadać a potem wydać handheld o mocy Xss to pozdro xd Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 29 minutes ago, Ukukuki said: Tylko taki Asus Rog Ally odpali wersje PCtowe gier z X360 czy One w dużo lepszej jakości niż to wyglądało na konsolach. Więc po co mam grać przykładowo w Dooma z 2016 w konsolowych ustawieniach jak przenośny sprzęt za 2000 zł odpali mi to w ustawieniach wysokich w 80 klatkach. A grę kupię na steam za 3 zł albo dostanę za darmo czy w jakiejś paczce. Konsole są opłacalne dla twórcy bo odpala im się 30% procent. Przecież jak na tej konsoli będzie steam to po co mam korzystać ze sklepu Xboxa? Lepiej kupić to na steam i mieć dostęp do gry na każdym komputerze i do tego darmowy online, wsparcie społeczności czy mody. Ten plan na tylu płaszczyznach się kupy nie trzyma ,że aż jestem w stanie uwierzyć ,że MS w to pójdzie. No jeżeli wygoda użytkowania nie ma dla Ciebie znaczenia to nie jesteś targetem dla konsol. Jasne i proste. Jesteś w stanie znieść zabawy z Windowsami i innymi takimi dla paru klatek i efektów, proszę bardzo. Microsoft ma dla Ciebie ofertę. Nawet dokładają Gamepassa do ROGa. Microsoft NIE wypuści konsoli czy to stacjonarnej czy to mobilnej z dostępem do innego sklepu niż własny. Jest to jasne i oczywiste, nie wiem po co o tym w ogóle dyskutować Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 41 minut temu Opublikowano 41 minut temu Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Ja słyszałem od Sarah Bond że będzie to biggest technological leap ever i na takie coś czekam Co każdą nową generację słyszałem już takie pierdolenie, a potem co? Wszystko chujowe i przestarzałe podzespoły. Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 33 minuty temu Opublikowano 33 minuty temu Być może. Oczywiście cały czas trzeba będzie pamiętać o Series S/X od których nie będzie można się tak po prostu odciąć. Pytań dużo, odpowiedzi mało Cytuj
Ukukuki 6 998 Opublikowano 29 minut temu Opublikowano 29 minut temu Godzinę temu, Bzduras napisał(a): Gdyby ten handheld Xboxa oferował taką samą wsteczną jak ma to miejsce teraz na Seriesie to bym wstał i poszedł po niego do sklepu choćby i w tej sekundzie. Era 360/PS3 to czas najbardziej skopanych portów na PC w historii, a do tego nadal nie wszystkie gry ze wstecznej Xboxa są dostępne na PC (pozdrawiam czekających na Gearsy 2 i 3 chociażby). Może ta wsteczna na X360 jakoś usprawnia te gry ale ostatnio odpaliłem GTA4 na X360 i działa to nieakceptowalnie, nie wiem jak ja w to grałem za nastolatka na konsoli. A tak z gier których nie ma na PC a są we wstecznej z 360 to ile będzie? Series GoW, Forza, Fable, Dante Inferno i nic więcej mi do głowy nie przychodzi. A samych portów skopanych było niewiele, a te które były to na konsolach też rewelacyjnie nie działały. Godzinę temu, Homelander napisał(a): Microsoft NIE wypuści konsoli czy to stacjonarnej czy to mobilnej z dostępem do innego sklepu niż własny. Jest to jasne i oczywiste, nie wiem po co o tym w ogóle dyskutować No i to ma sens, jakoś nie widzę ,że ci korzystający z ikonki xboxa mają płatny online a ci z ikonki steam darmowy albo ci pierwsi płacą więcej niż ci drudzy co często ma miejsce w cyfrowej dystrybucji. Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 22 minuty temu Opublikowano 22 minuty temu 5 minut temu, Ukukuki napisał(a): No i to ma sens, jakoś nie widzę ,że ci korzystający z ikonki xboxa mają płatny online a ci z ikonki steam darmowy albo ci pierwsi płacą więcej niż ci drudzy co często ma miejsce w cyfrowej dystrybucji. No jak tak nad tym się głębiej zastanowić to faktycznie ciężka sprawa xd To by musiał być typowo PC xd ze sklepem MS ale PC a konsolowa biblioteka w cloudzie Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 21 minut temu Opublikowano 21 minut temu 4 minuty temu, Ukukuki napisał(a): A samych portów skopanych było niewiele, a te które były to na konsolach też rewelacyjnie nie działały. Dokladnie. Wiekszosc wtedy multiplatform na pc dzialala top i jeszcze w wysokich rozdzielczosciach a nie jak mydlane go.wno na konsolach. Jeszcze UE3 robil robote bo byl dosc wydajny i nie potrzebowal bog wie jakiego sprzetu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi