Bzduras 12 581 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 minut temu, Ukukuki napisał(a): A tak z gier których nie ma na PC a są we wstecznej z 360 to ile będzie? Dla mnie wystarczająco, żeby być głodnym takiej wsteki pod kołderką - Lost Odyssey, Blue Dragon, Ninja Gaiden Black i oryginalna dwójeczka zamiast osranej Sigmy, Burnout Revenge i jeszcze parę perełek bym znalazł jakbym zajrzał w swoją bibliotekę. 1 Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu No nie wierzę, że kolejny Xbox obojętnie w jakiej będzie formie to nie będzie kompatybilny wstecznie. Musi być. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Kolejna stacjonarka będzie ciut mocniejsza od tego teraz, ominie nas wybór- ładnie/wydajnie. Oby tylko był napęd- albo wybór z/bez. A HH jako dodatek i cena niższa od SD żeby to w ogóle zaistniało. Opcja odpalenia gier z 360 to imo ciut za mało. Cytuj
drozdu7 2 795 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Dla mnie to wszystko będzie za mało. Tzn to po prostu będzie, sporo ludzi na to hooy położy po prostu, a potem sam MS w takim układzie. Mocniejsza stacjonarka? To rewelacja, wyłączając Gamepassa (z którym oczywiście będą pchać się wszędzie) to jeśli ich gry regularnie będą wychodzić u konkurencji trudno mi uwierzyć że ktoś wybierze mniej gier niż więcej xd no ludzie Handheld tylko z Xboxowymi grami? Za kilka lat? Gdy będzie SD2, a reszta HH też już pewnie będzie lepiej zoptymalizowana. Znów, ludzie mają wybrać mniej gier niż więcej;) ok. Ja rozumiem tu garstkę zapaleńców którzy kupują kilka sprzętów żeby jedną grę zagrać pod kołderką, ale to dopiero się kupy nie trzyma. To będą sprzęty które będą wegetować. Trochę osób kupi go do Gamepassa żeby taniej pograć, tylko że cloud też będzie coraz lepszy i casual pomyśli że po co ma 600dolcow dać na konsole jak kupi pada i na tv pogra. Mówię, trudno o scenariusz w którym SPRZĘT od MS odnosi znaczący sukces. Chyba że wszyscy mamy to we dupie, byle tylko coś było 1 Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Stacjonarka jak stacjonarka- ani ziębi, ani grzeje. Ja cały czas jestem ciekawy tego handhelda. Jest SD, jest ROG, jest Legion- na tych dwóch ost apka Xboxa i działa to normalnie jak na PC. Trochę bezsensu marnować czas i kasę na to stąd moje zaciekawienie tematem. Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Powinni iść w sprzęt dla coreowych graczy - bardzo mocna stacjonarka (dopłacać na początku więcej), mają BDB inżynierów, jest na to dla nich rynek na te ~40-50 mln graczy + dedykowany OS do gier na windzie pod HH (tu jest bardzo dużo do ugrania) I to by im stykło z multiplatformową polityką. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No wszyscy czekają na Windows skrojony pod pocketPC. Zobaczymy co wyjdzie z tego. Ale równie dobrze nagle ktoś może stwierdzić że to nie ma sensu i ucinamy to. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, iluck85 napisał(a): No wszyscy czekają na Windows skrojony pod pocketPC. Zobaczymy co wyjdzie z tego. Ale równie dobrze nagle ktoś może stwierdzić że to nie ma sensu i ucinamy to. No pamiętam tą zapowiedź jeszcze przed premierą Rog Ally i do dzisiaj nic się nie dzieje. Valve co zatrudnia kilkaset osób wyda swój system szybciej na Roga niż MS obiecanego Windowsa pod małe ekrany. Chyba ,że to trzymają na premierę swojego sprzętu. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, Ukukuki napisał(a): No pamiętam tą zapowiedź jeszcze przed premierą Rog Ally i do dzisiaj nic się nie dzieje. Valve co zatrudnia kilkaset osób wyda swój system szybciej na Roga niż MS obiecanego Windowsa pod małe ekrany. Chyba ,że to trzymają na premierę swojego sprzętu. I to może być tym czynnikiem który skłoni resztę do zakupu. Tego nie mają inni. Na teraz wypuszczenie kolejnego PocketPC ma średni sens imo. Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 15 minut temu, Ukukuki napisał(a): No pamiętam tą zapowiedź jeszcze przed premierą Rog Ally i do dzisiaj nic się nie dzieje. Valve co zatrudnia kilkaset osób wyda swój system szybciej na Roga niż MS obiecanego Windowsa pod małe ekrany. Chyba ,że to trzymają na premierę swojego sprzętu. W ostatnim wywiadzie Spencer pośrednio się do tego odniósł i powiedział, że obecnie jednym z priorytetów jest by aplikacja na HH działała tak jak powinna. Ciekawe czy rozumiał przez to cały OS. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, SnoD napisał(a): W ostatnim wywiadzie Spencer pośrednio się do tego odniósł i powiedział, że obecnie jednym z priorytetów jest by aplikacja na HH działała tak jak powinna. Ciekawe czy rozumiał przez to cały OS. 15 minut temu, iluck85 napisał(a): I to może być tym czynnikiem który skłoni resztę do zakupu. Tego nie mają inni. Na teraz wypuszczenie kolejnego PocketPC ma średni sens imo. Kij wie co oni tam kleją, z drugiej strony jak zrobią Windowsa Pocket jako eks pod swój sprzęt to ktoś z góry sprzeda im lepę na otrzeźwienie bo pozostałe pocket PC zacznie dominować Valve ze swoim OS. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Bardzo wielu zagrajmerów w tym temacie ekscytuje wizja mobilnego xboxa, a mi to kompletnie obok śmigła lata bo mamy już takie rozwiązania na rynku - zarówno ze strony PC jak i konsolowej w postaci Nintendo. @Ukukuki wielokrotnie dobrze punktował, że nawet z mitycznej strony biznesowej (co nas graczy w sumie nie powinno obchodzić, powinniśmy oczekiwać dobrego sprzętu i kozag gierek) handheld z otwarciem się na sklepy innych wydawców to strzał w kolano. Bo co, nagle mają zarabiać głównie na hardware? W tym nie ma żadnej logiki i faktycznie ciężko z optymizmem patrzeć w KONSOLOWĄ przyszłość marki xbox, który corwa jest już wszystkim. 2 Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jeszcze może być opcja jak ma ROG, bo na konsole w klimacie Switcha nie liczę. Hybryda byłaby droga jako komplet. Jako opcja dla chętnych już lepiej. Roga można podpiąć pod zew kartę. Jakiś dodatek z napędem? czy tam bez do grania w mocniejsze gry. Ale trwałość HH nigdy nie będzie jak dużej, stacjonarnej konsoli. No dlatego nie mogę kompletnie wykminić co oni wymyślą. Tu się nic kupy nie trzyma. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Poczekamy zobaczymy co wymyślą. Dla mnie najważniejsze jest to, aby gier nie zabrakło i nie zrezygnowali z własnych konsol, bo zarówno XOX jak i XSX to kawał solidnego sprzętu i byłoby stratą zostać tylko z konsolami od Nintendo i Sony. Na szczęście nic nie wskazuje by miało się to zmienić. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ja to zasadniczo jestem za tym, żeby Microsoft jak najszybciej starał się wprowadzić nową konsolę, a jak oni sobie to nazwą (pół generacja jak PROsiak czy nowa generacja) to chyba w dzisiejszych czasach mało ważne, skoro i tak gry wychodzą na starsze generacje. Od tej nowej konsoli oczekiwałbym, że będzie po prostu bardzo mocnym sprzętem i niech to ma nawet odbicie w cenie. Jeśli komuś nie będzie pasowała to wypad na XSS/XSX. Gry i tak wszędzie będą te same, nie ma co pisać o hamulcowych i słabych procesorach, a przynajmniej będą większe szanse na normalne rozdzielczości do telewizorów +55' i wodotryski typu ray tracing. Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minutes ago, Bielik said: Ja to zasadniczo jestem za tym, żeby Microsoft jak najszybciej starał się wprowadzić nową konsolę, a jak oni sobie to nazwą (pół generacja jak PROsiak czy nowa generacja) to chyba w dzisiejszych czasach mało ważne, skoro i tak gry wychodzą na starsze generacje. Od tej nowej konsoli oczekiwałbym, że będzie po prostu bardzo mocnym sprzętem i niech to ma nawet odbicie w cenie. Jeśli komuś nie będzie pasowała to wypad na XSS/XSX. Gry i tak wszędzie będą te same, nie ma co pisać o hamulcowych i słabych procesorach, a przynajmniej będą większe szanse na normalne rozdzielczości do telewizorów +55' i wodotryski typu ray tracing. Bez sensu wypuszczać teraz nową konsolę i to jeszcze w wyższej cenie. XSX sprzedał się w ilu, 20 milionach? Po takiej ofensywnie zakupów oraz gamepassa spodziewałem się większej liczby. Kolejna konsola wypuszczona już w najbliższym czasie i jeszcze zdecydowanie droższa sprzedałaby się pewnie w milionach ale liczonych na palcach jednej ręki. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jeśli nie będą sprzedawać hardware na stracie, to potencjalnie mogą sobie poszerzyć bazę klientów takich ruchem, oczywiście tych hardcorowych bo każuale zostaną przy XSS czy tam XSX. Cytuj
krzysiek923 1 663 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu hardkorowi klienci to na pecetach siedzą, konsola = kompromis 1 Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Łącznie XSS i XSX wg szacunków (bo nie ma oficjalnych danych) sprzedał się ponad 30 milionach. Rozkład mniej więcej 50/50 z delikatną przewagą XSS. I chyba każdy spodziewał się lepszego wyniku, ale w czasach gdy ludzie grają głównie w crossgeny, gry usługi i mają już zbudowane swoje cyfrowe biblioteki, nie jest tak łatwo wyrwać ich z systemu. Dobrze to pokazuję sprzedaż Black Ops 6 gdzie gra bije jakieś rekordy sprzedaży na PS4 i PS5, mimo iż można ją ograć za ułamek tej kwoty w GP razem z setkami innych gier, to jednak ludzie wolą płacić 350 zł, na sprzęcie na którym grali do tej pory. Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 56 minut temu, krzysiek923 napisał(a): hardkorowi klienci to na pecetach siedzą, konsola = kompromis Tak tylko dodam, ze hardcorowosc to nie tylko pogon za grafika i wymiana podzespolow na bardziej wydajne. Nawet posiadacz Switcha moze byc hardcorowcem, gdy gra w Mario i szuka wszystkich ksiezycy albo znajduje wszystkie sekrety Donkey Kongu. Edytowane 1 godzinę temu przez Lukas_AT Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 45 minut temu Opublikowano 45 minut temu 22 minuty temu, Lukas_AT napisał(a): Tak tylko dodam, ze hardcorowosc to nie tylko pogon za grafika i wymiana podzespolow na bardziej wydajne. Nawet posiadacz Switcha moze byc hardcorowcem, gdy gra w Mario i szuka wszystkich ksiezycy albo znajduje wszystkie sekrety Donkey Kongu. A najśmieszniejsze jest to, ze te 100% w grach N nie jest takie hop siup. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu Miałem na myśli takich, co się trochę orientuja w tematach technicznych. Nie zgodzę się też, że konsola musi być kompromisem, Microsoft co rusz udowadnia, że szuka nowych klientów wszędzie, więc dlaczego nie zrobić takim jak ja dobrze i pójść w mocny sprzęt? Obecnie co raz bardziej śledzę promo na części pctowe bo pomijając lepszą jakość danych gier to jeszcze mam w pc gamepass więcej rzeczy niż w konsolowym. Wczoraj sprawdzałem czy działa mi myszka i klawiatura po donglach na XSX żeby komfortowo pograć w AoE i zgadnijcie ! Nie działały xd Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 29 minut temu Opublikowano 29 minut temu Przewodowe działają bez problemu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi