Bzduras 12 600 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nie rozumiesz, to ma być PC, ale już z gotową konfiguracją i zainstalowanym systemem. Do tej pory myślałem, że to się nazywa "gotowy zestaw komputerowy", ale już sam zwątpiłem. Forum codziennie rzuca nowe wyzwania i każe poddawać w wątpliwość już posiadaną wiedzę, taki Brain Training z DSa tylko bez chińczyków i za darmo. Cytuj
drozdu7 2 799 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Czyli wychodzi że Gregu nie przesiada się na PC bo ceni sobie wygodę i komfort konsol, dlatego na nich nie gra. Tylko gra na przenośnym komputerku na linuxie 2 Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minute ago, drozdu7 said: Czyli wychodzi że Gregu nie przesiada się na PC bo ceni sobie wygodę i komfort konsol, dlatego na nich nie gra. Tylko gra na przenośnym komputerku na linuxie Dokładnie tak :* Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Xboxa możesz się pozbyć, PS5 trzymać dla Astro- może będzie na PC, a może nie. Zostawiasz tylko Switcha dla Mario i Zeld. Masz jeden sprzęt. Do tego oled 34 na biurku i elo. Klikasz i grasz, nie ustawisz nic. Chyba że jesteś purystą jak tjery i liczysz klatki albo oglądasz pół dnia odbicia w kałuży, to się możesz bawić suwakami. Wedle uznania i potrzeb. Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Bzduras napisał(a): Do tej pory myślałem, że to się nazywa "gotowy zestaw komputerowy", ale już sam zwątpiłem. Ja rozumiem o co mu chodzi, chce gotowy zestaw komputerowy w standardzie valve, a więc każda gra by przechodziła certyfikację valve, gdzie by się określało czy będzie działać i jak, dla tej jednej konkretnej konfiguracji Cytuj
drozdu7 2 799 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, iluck85 napisał(a): Do tego oled 34 na biurku i elo. Panowie biurka to się w gimnazjum miało z komputerem do nauki. 35 letni ciężko pracujący żywiciel rodziny wypierdala kopyta na fotelu w piątek wieczorem i chłonie obraz z 65calowego OLEDa ( albo MiniLeda hehe) Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ciekawe czy Valve jeszcze raz podejmie rękawice z Steam Machines. Tylko tym razem musieliby sami zająć się produkcją i dystrybucją tak jak to robią ze steamdeck. Stawiając jedną konfigurację i optymalizując pod to system mogliby dojść do poziomu wydajności z Win na prawie wszystkich tytułach. Teraz większość gier jest 5-10 procent z wydajnością względem windows. Część sieciowych gierek nadal nie działa. Cytuj
Czoperrr 5 150 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Just now, drozdu7 said: Panowie biurka to się w gimnazjum miało z komputerem do nauki. 35 letni ciężko pracujący żywiciel rodziny wypierdala kopyta na fotelu w piątek wieczorem i chłonie obraz z 65calowego OLEDa ( albo MiniLeda hehe) 35 letni ciężko pracujący żywiciel rodziny nie interesuje się grami wideo dla dzieci 1 Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 14 minut temu, drozdu7 napisał(a): Czyli wychodzi że Gregu nie przesiada się na PC bo ceni sobie wygodę i komfort konsol, dlatego na nich nie gra. Tylko gra na przenośnym komputerku na linuxie O właśnie, dobrze to ująłeś. Tak jakby konsole nie były obecnie pecetami z zamkniętą architekturą, które trzeba przy pierwszym włączeniu skonfigurować i poustawiać pod siebie, a w samych grach nie było coraz więcej trybów graficznych do wyboru (suprise - działają na zasadzie suwaczków z PCta, bo masz albo ładniej, albo mniej ładniej). Ten strach przed mityczną reinstalacją Windowsa i zabawie ze sterownikami to wywodzi się chyba jeszcze z czasów Windowsa XP, gdzie faktycznie kiepskie porty z konsol wymagały przeróżnych fikołków żeby to w ogóle działało. Nie te czasy, nie ta rzeczywistość. Nadal zdarzają się jakieś skopane gierki, gdzie trzeba chwilę poszperać w sieci i popatrzeć, co tam się zadziało że się zesrało, ale dzisiaj mamy strony jak PCGW i takimi problemami też zajmują się za nas inni, nam zostaje jedynie iść krok po kroku z instrukcją na stronie. 12 minut temu, wojtas011 napisał(a): Ja rozumiem o co mu chodzi, chce gotowy zestaw komputerowy w standardzie valve, a więc każda gra by przechodziła certyfikację valve, gdzie by się określało czy będzie działać i jak, dla tej jednej konkretnej konfiguracji W sensie znaczek na zielono, żółto albo szaro? Przecież to już na Decku nie ma kompletnie żadnego znaczenia, bo gry z żółtym i szarym znaczkiem potrafią działać lepiej niż te z zielonym. Myślę, że zapotrzebowanie na taki sprzęt na rynku pecetowym jest naprawdę znikome. Jeśli mowa o takim systemie z gotową konfiguracją, w którym można wymieniać elementy to jest PC, jeśli mowa o takim, w którym nie można to mówimy o konsoli z obsługą gierek z PC. Tutaj tę niszę wypełniają producenci przenośnych PCtów do gierkowania jak Deck, Ally czy Claw, ale no właśnie - zauważmy, że one są PRZENOŚNE, bo to jest ich jedyny wyróżnik na rynku. Gdyby ktoś wydał prekonfigurowany PC w - powiedzmy - wersji Biedak i Wypas, ale bez możliwości wymiany bebechów na lepsze to nie wiem kto oprócz Grega by to kupił. 2 Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja nie twierdzę, że coś takiego by się przyjęło, też myślę, że nie. Niemniej jednak tego typu sprzęt bym mógł rozważyć Chociaż w sumie jak podepnę Decka do tv to mam to samo lol. Cytuj
drozdu7 2 799 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Ja nie twierdzę, że coś takiego by się przyjęło, też myślę, że nie. Niemniej jednak tego typu sprzęt bym mógł rozważyć Chociaż w sumie jak podepnę Decka do tv to mam to samo lol. No obraz z Decka rzucany na duży TV to podejrzewam że gałek nie wypala Cytuj
Czoperrr 5 150 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minute ago, Homelander said: Ja nie twierdzę, że coś takiego by się przyjęło, też myślę, że nie. Niemniej jednak tego typu sprzęt bym mógł rozważyć Chociaż w sumie jak podepnę Decka do tv to mam to samo lol. Tylko w 720p kiepsko to wygląda Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, Homelander napisał(a): Ja nie twierdzę, że coś takiego by się przyjęło, też myślę, że nie. Właśnie dlatego nikt tego nie rozważa i Valve zapewne też nie - już próbowali raz ze Steam Machine, nie wyszło. 2 minuty temu, Homelander napisał(a): Niemniej jednak tego typu sprzęt bym mógł rozważyć Zawsze jak kiedyś sobie kupisz jakiegoś PC to możesz zamiast Windowsa postawić na nim tego Bazzite (który jest niemal 1:1 kopią SteamOS, tylko na innym Linuxie i częściej aktualizowanym) i pyk, już to masz. No minus te znaczniczki przy grach, ale to już ustaliliśmy, że chuja to warte. Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minute ago, Czoperrr said: Tylko w 720p kiepsko to wygląda No kiepsko. Dlatego tego nie robię. Do grania na TV mam PS5. Ale gdybym chciał pograć w Heroesy czy Starcrafta na TV to mam taką opcję Cytuj
drozdu7 2 799 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 6 minut temu, Homelander napisał(a): Do grania na TV mam PS5. Ja jakbym przez rok ograł jedną gre to bym chyba pogonił wpizdu xd ja nie mam tygodnia żebym się nie zastanawiał po hooy mi dwie tak podobne konsole Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minute ago, drozdu7 said: Ja jakbym przez rok ograł jedną gre to bym chyba pogonił wpizdu xd ja nie mam tygodnia żebym się nie zastanawiał po hooy mi dwie tak podobne konsole Nie przeszkadza mi to, przyzwyczajony jestem. Od 6 generacji zawsze mam wszystkie sprzęty, więc siłą rzeczy zawsze któryś się kurzy. Xbox mi się kurzył przez prawie dwa lata, a teraz z przyjemnością sobie odpalę Indianę Jonesa i pogram w CoDa. A potem niech dalej się kurzy. A ja się nie irytuję, że bym pograł, ale nie mam na czym. Cytuj
Czoperrr 5 150 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ale ten XSX musi być nudny skoro dyskusja zeszła na temat PC i jego następcy. Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Racja, pogadajmy o niezapowiedzianych sprzętach o których wiadomo tylko tyle, że Spensi powiedział "będzie" i przy okazji podzielmy się obawami, dlaczego nie wypalą, a Xbox umrze. Cytuj
drozdu7 2 799 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Kiedyś i tak wszystko będzie wszędzie. Czy to Steam,Xbox czy PlayStation będą ikonkami/launcherami, a gracz będzie sobie wybierał gdzie chcę to ogrywać. Tak to widzę za x lat Cytuj
Czoperrr 5 150 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minute ago, drozdu7 said: Kiedyś i tak wszystko będzie wszędzie. Czy to Steam,Xbox czy PlayStation będą ikonkami/launcherami, a gracz będzie sobie wybierał gdzie chcę to ogrywać. Tak to widzę za x lat To perspektywa za 10-20 lat. Cytuj
Jukka Sarasti 364 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie ukrywam, że mit PC jako sprzętu wymagającego jakichś fikołków jest mocno przestarzały - od 2021 komp to mój główny sprzęt do gierek, od tego czasu cała jedna gra (Elden Ring) wymagała jakiegoś kombinowania, bo okazało się, że nie lubi mojej zewnętrznej karty dźwiękowej i musiałem przepinać jeden kabel, żeby komfortowo grać. Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 27 minutes ago, Bzduras said: Racja, pogadajmy o niezapowiedzianych sprzętach o których wiadomo tylko tyle, że Spensi powiedział "będzie" i przy okazji podzielmy się obawami, dlaczego nie wypalą, a Xbox umrze. Mój Xbox ożyje już wkrótce, może nawet dzisiaj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi