Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minutes ago, SnoD said:

74 zł za miesiąc GPU, czyli równowartość $18. 

Wow. 45zł pamiętam, potem chyba 56? Masakra ta cena. Musiałbym chyba tylko i wyłącznie grać w ramach Gamepassa żeby to sens miało

Opublikowano

Może gdybyś aż tak nie cenił wygody rodem ze steam decka to ogarnął byś sobie gamepassa w dużo niższej cenie jak pewnie wielu innych zagrajmerow z forumka. Ja osobiście niestety idę opcja :cebula: na ile tylko się da i w zamian nie otrzymuje polskiej lokalizacji do takich gier jak psychonauts czy gears tactics :beka:

Opublikowano
1 minute ago, Bielik said:

Może gdybyś aż tak nie cenił wygody rodem ze steam decka to ogarnął byś sobie gamepassa w dużo niższej cenie jak pewnie wielu innych zagrajmerow z forumka. Ja osobiście niestety idę opcja :cebula: na ile tylko się da i w zamian nie otrzymuje polskiej lokalizacji do takich gier jak psychonauts czy gears tactics :beka:

No przecież kupiłem za 8$ na instant-gaming :)

Opublikowano

Game Pass Ultimate w zlotowkach kosztuje 74 zł

W tej cenie masz setki gier z katalogu GP i EA Play, haracz za grę online na konsoli, Game Passa na PC, granie w chmurze na dowolnym urządzeniu i zdecydowanie więcej niż 4 gry na premierę.

Jeśli to dla ciebie drogo, to wciąż możesz kupić kazdą grę dokładnie tak jak na innych platformach, nie ma też żadnego przymusu by płacić od razu za cały rok.

Ale muszę przyznać że narzekanie na cenę GP z ust osoby która wielokrotnie powtarzała że gry są za tanie i powinny kosztować więcej niż 70$/350 zł na premierę jest trochę absurdalne. 

Opublikowano

No i kosztują więcej. U nas w przeliczeniu $86 :p Za cenę rocznego GPU w Polsce nie kupisz nawet 3 nowych gier.

Kiedyś więcej na gry wydawałem w przeciągu miesiąca niż na roczne GPU.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

powinny kosztować więcej niż 70$/350 zł na premierę jest trochę absurdalne. 

Chyba poyebało kogoś dobrze ;) nie jestem biedakiem i stać mnie, ale 330-350 zł na premierę to jest dla mnie zwyczajnie zbyt wysoka(z tego powodu na exy na pleju ogrywam dość późno bo one trzymają cenę długo). Dlatego kupuję dopiero po czasie jak jest jakaś przecena no i abonament też bywa bardzo pomocny.

Opublikowano

PS Plus w najlepszej wersji to też koszt ponad 70 zł miesięcznie.

Gamepassa miałem na premierę XSX załadowanego na 3 lata za jakieś 350 zł i to była najlepsza growa rzecz w moim życiu. Jak się skończyło to już nie przedłużalem bo w tamtym czasie ograłem 100 gier z katalogu a więc większość co mnie interesuje. Teraz od czasu do czasu kupuje kod na kluczykowniach na miesiąc za 20-30 zł jak jest coś wartego ogrania, ostatnio kupiłem dla Hellblade 2, Jedi Survivor i coś tam jeszcze. Teraz gram w gry na własność ale wykupię miesiąc dla Indiany i CoD. Myślałem nad nim dla Stalkera ale raczej w miesiąc bym tego nie skończył bo mam mało czasu na gry.

Opublikowano

Z GP jak z każdym abonamentem - trzeba korzystać regularnie. A jak nie korzystasz, to nie znaczy, że jest od razu za drogi, tylko po prostu niepotrzebny. Ja korzystam beż przerwy szczególnie po zakupie Roga, więc dla mnie ten koszt jest kompletnie pomijalny na tle innych wydatków.

• Plusik 2
Opublikowano
3 hours ago, SnoD said:

Z GP jak z każdym abonamentem - trzeba korzystać regularnie. A jak nie korzystasz, to nie znaczy, że jest od razu za drogi, tylko po prostu niepotrzebny. Ja korzystam beż przerwy szczególnie po zakupie Roga, więc dla mnie ten koszt jest kompletnie pomijalny na tle innych wydatków.

No dokładnie to napisałem wyżej: musiałbym w zasadzie korzystać tylko z tego. Więc zgadzam się stuprocentowo

Anyway, mam rozwalone wejście hdmi w konsoli. Nie wiem jak, nie odłączałem konsoli. Może przy okazji sprzątania komuś się odłączyło i podłączając z powrotem zostało uszkodzone gniazdo? Nieważne, konsola wylądowała w szafie. Pograłem w chmurze na Steamdecku w Stalkera i CoD. No jest bardzo ok, ale absolutnie nie mam ochoty w to grać lol. Czekam na Indianę Jonesa

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Homelander napisał(a):

No dokładnie to napisałem wyżej: musiałbym w zasadzie korzystać tylko z tego. Więc zgadzam się stuprocentowo

Nigdy nie zrozumiem takiego nakładania sobie odgórnej potrzeby bądź musu korzystania z tego.

Skoro chcesz wykupić za 74 zł to dlatego że coś Cię interesuje, np Stalker 2. Więc już jesteś do przodu. Potem stwierdzasz że nic nie ma na tą chwilę więc nie opłacasz. Masz w co grać bo kupiłeś, nie opłacasz. Wychodzi Indiana, bierzesz. A zawsze przy okazji jakis tytuł  można sprawdzić. I tyle

Po co dodawać jakieś przeliczniki i teorie

Edytowane przez drozdu7
  • Plusik 2
Opublikowano
1 minute ago, drozdu7 said:

Nigdy nie zrozumiem takiego nakładania sobie odgórnej potrzeby bądź musu korzystania z tego.

Skoro chcesz wykupić za 74 zł to dlatego że coś Cię interesuje, np Stalker 2. Więc już jesteś do przodu. Potem stwierdzasz że nic nie ma na tą chwilę więc nie opłacasz. Masz w co grać bo kupiłeś, nie opłacasz. Wychodzi Indiana, bierzesz. A zawsze przy okazji jakis tytuł przy okazji można sprawdzić. I tyle

Po co dodawać jakieś przeliczniki i teorie

Jasne. Ja pisałem o regularnym opłacaniu. Ot podpinam kartę i sobie korzystam. No ale ja zdecydowanie nie jestem targetem dla Gamepassa

Opublikowano

No ale bierzesz dla Indiany. Więc kiedy byłbyś targetem gamepassa? Kiedy co miesiąc dostajesz to co Ciebie konkretnie interesuje? No ciężko żeby zadowolić wszystkich, a tym bardziej gracza który jeszcze ogrywa w miarę na bieżąco tytuły.

To i tak że masz gry day one w GP, a co mają powiedzieć użytkownicy Plusa? A mimo to ludzie płacą 

Opublikowano

Niech płacą. Ja sam sobie wybieram w co gram. Ostatnie gry które kończyłem to Astro Bot, RE Village, a teraz RDR2. Nie ma ich w abonamentach, co nie? Z tych które kończyłem w tym roku to Gears 5 (10$ dałem na Steamie) i Mass Effect LE (5$ na Steamie). No to już wolę po prostu kupić. Indiana Jones bardzo mnie interesuje i jak mi się spodoba to na pewno kupię. Ale nie jestem pewien jakości tej gry tak jak byłem pewien jakości kupionego w preorderze Astro Bota. Więc wziąłem Gamepassa i skończę w ten sposób. O ile gra będzie warta skończenia :)

Opublikowano
14 godzin temu, Homelander napisał(a):

Wow. 45zł pamiętam, potem chyba 56? Masakra ta cena. Musiałbym chyba tylko i wyłącznie grać w ramach Gamepassa żeby to sens miało

Masakra….

Ja mam 62,99 co miesiąc dolicza mi do abonamentu w Play. 
750zl na rok.

Ty kupiłeś remaster kilkuletniej gry za 3,5 bomby. 750 jak się podzieli na gierki, to 3 gry w skali roku day one. Jaki to koszt? Żaden. Mi się nawet nie chce tego wyłączać i włączać żeby ograć dużą grę na premierę. Mam totalnie gdzieś fikołki z kontem, zakupami i mieć to za 300zl na 4 lata. 
Wrzucone w koszt telefonu komórkowego. Wyjdzie coś co mnie interesuje to zagram, nie wyjdzie to nie zagram. 
63zl miesięcznie. To jakies 2zl na dzien. 

Opublikowano
2 minutes ago, Atherius said:

Zawsze można z kimś dzielić konto i wtedy koszt na połowę. Ja mam w domu rozbite na dwie konsole i każdy gra ze swojego konta.

Tylko odpada gra online na jednym koncie. Jak ktoś gra tylko singla to spoko.

Opublikowano
10 minutes ago, drozdu7 said:

Nie, możesz wziąć GP na dwie osoby i każdy na swoim koncie może grać online. Tylko trzeba ustawić konsole jako domową. O to koledze chyba chodziło 

myślałem, że grać online może tylko to konto, które ma aktywną subskrypcję 

Opublikowano

Ten kto wymyślił ten hub do CoDa powinien dostać w mordę przecież to jest jakaś masakra. Kilka godzin ściągałem kampanię CoD BO6 niby ściągnięte a w gubię jest Instalacja i ciągle stoi w miejscu. Nie da się grać. Ponad 90 GB ściągania, rejestracja konta Activision i inne bzdety a grać się nie da.

IMG_20241128_180500.jpg

IMG_20241128_180533.jpg