Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba kazda gra ma swój własny komunikat o rozłączeniu pada. Twórcy mają w tym pelną dowolność 

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

Microsoft jednym sprytnym ruchem może zagarnąć sporą część graczy PlayStation przy kolejnej generacji. Wypuścić sprzęt z napędem to wygłodniali pudelkowcy się rzucą bo PS6 w standardzie raczej napędu mieć nie będzie a widać że jego brak spędza ludziom sen z powiek.

• Haha 1
Opublikowano

Problem w tym że ta spora część graczy to coraz mniej liczna grupa. A nawet i oni raczej nie zostawią swoich pudełek z PS5, PS4 by przesiąść się na xboxa. Nawet jeśli następny xbox będzie miał napęd. 

Opublikowano
27 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Microsoft jednym sprytnym ruchem może zagarnąć sporą część graczy PlayStation przy kolejnej generacji. Wypuścić sprzęt z napędem to wygłodniali pudelkowcy się rzucą bo PS6 w standardzie raczej napędu mieć nie będzie a widać że jego brak spędza ludziom sen z powiek.

Przeceniasz tok rozumowania typowego fana plejki, oni po prostu przyzwyczają się do polityki dymania przez Sony i na xboxa nawet nie spojrzą choćby co miesiąc wskakiwał ex do game passa.

• This 1
Opublikowano
5 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Jedyna migracja jaką widze to w drugą stronę i wie o tym sam Microsoft. 

Też tak myślałem, ale teraz jak kupiłem PS5 to i tak wolę mojego XSX więc raczej kolejną konsolą jaką pierwszą kupię też będzie Xbox bo po prostu mi się podoba jego wygoda i wykonanie. Oby następca się pojawił i nie był gorszy niż XSX

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Na razie nie widać tego ruchu w dostępnych statystykach. Raczej baza posiadaczy konsol jest stabilna, dlatego nowych klientów Xbox i Sony szuka poza swoimi konsolami

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

MS w tej chwili stawia drogowskaz z napisem PC dla niezdecydowanych. Tylko za rogiem czeka Gabe z linuxem, sam bym na kompie już olał windowsa tylko mi gierek z GP szkoda.

W ostatnim miesiącu windows wygenerował mi 100GB ruchu na aktualizacje, a poza jedną zbiorczą łatką i jobanymi reklamami nic znaczącego się nie pojawiło xd.

Nawet nie wiem i co on mi mieli na dysku.

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał(a):

Na razie nie widać tego ruchu w dostępnych statystykach. Raczej baza posiadaczy konsol jest stabilna, dlatego nowych klientów Xbox i Sony szuka poza swoimi konsolami

Myślę, że przykład CoDa pokazał Microsoftowi, że lepiej iść w soft niż bujać się ze sprzętem. Handheld Xboxa ma szansę na sprzedaż z powodu tego, że będzie otwarty, ale jeśli otwartą platformą nie będzie nowy Xbox to ta baza będzie się po prostu kurczyć. Z resztą, jeśli MS mając najtańszego current gena, największe 1st party na rynku i marki jak CoD wciąż nie dobije chociażby do 50 milionów sprzedanych konsol to nie wiem co innego miałoby pokazać, że konsola Xbox zwyczajnie ma się tragicznie.