drozdu7 2 816 Opublikowano wczoraj o 10:19 Opublikowano wczoraj o 10:19 Ano wszystko ma swoje dobre i złe strony. Ja myślę że jeśli ktoś do dziś jest na Xboxie to dlatego że chcę i jest mu tu wygodnie. Całość sprowadza się tylko i wyłącznie do obaw co z "konsolą". Już nawet ludzie przetrawili multiplatformowosc. Interesuje ich tylko co będzie z ich grami. Tak, teraz będzie Xbox a potem? Co wtedy z ich biblioteką. Najgorsze że MS zachowuje się tak, że naprawdę trudno im zaufać. Napewno jest baza graczy która chce tu zostać, z pudłem pod TV. Nie migrować na PC, bo Phil mówi że tam największy wzrost. Jeśli MS straci tych ludzi to tylko na własne życzenie Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano wczoraj o 10:25 Opublikowano wczoraj o 10:25 9 minut temu, ASX napisał(a): Na razie nie widać tego ruchu w dostępnych statystykach. Raczej baza posiadaczy konsol jest stabilna, dlatego nowych klientów Xbox i Sony szuka poza swoimi konsolami No przecież ludzie nie będą usuwać kont xbox live przechodząc na konsole sony plus jesteśmy w połowie generacji, jakby teraz był odpływ użytkowników, to już by można robić pogrzeb xboxa Jak baza pozostanie stabilna przy premierze ps6 to wtedy uwierzę, że żadnej migracji nie będzie Cytuj
ASX 14 679 Opublikowano wczoraj o 10:37 Autor Opublikowano wczoraj o 10:37 Nie chodzi o liczbę kont na xbox live, ale osób które aktywnie korzystają z konsol, a te statystyki mają rekordowo wysokie. No i wydaje mi się że jesteśmy już znacznie bliżej "nowej" generacji niż dopiero w połowie. "Nowej" wziąłem w cudzysłów bo wiadomo że teraz granice się zatarły i rynek konsol coraz bardziej przypomina rynek smartfonów niż konsol z czasów PS2 czy X360. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano wczoraj o 10:42 Opublikowano wczoraj o 10:42 Do nowej konsoli mimo wszystko dwa lata jeszcze, trochę tytułów w 480p na UE5 przed nami. Cytuj
krzysiek923 1 681 Opublikowano wczoraj o 10:42 Opublikowano wczoraj o 10:42 16 minut temu, drozdu7 napisał(a): Ano wszystko ma swoje dobre i złe strony. Ja myślę że jeśli ktoś do dziś jest na Xboxie to dlatego że chcę i jest mu tu wygodnie. Całość sprowadza się tylko i wyłącznie do obaw co z "konsolą". Już nawet ludzie przetrawili multiplatformowosc. Interesuje ich tylko co będzie z ich grami. Tak, teraz będzie Xbox a potem? Co wtedy z ich biblioteką. Najgorsze że MS zachowuje się tak, że naprawdę trudno im zaufać. Napewno jest baza graczy która chce tu zostać, z pudłem pod TV. Nie migrować na PC, bo Phil mówi że tam największy wzrost. Jeśli MS straci tych ludzi to tylko na własne życzenie nie da się nie pomyśleć, że to nie kondycja xboksa była przyczyną całej tej ekspansji, ale po prostu do swojej nowej wizji dorobili obraz skundlonego xboksa pod telewizorem, którego nikt nie chce i DLATEGO rozszerzają pole działania. korporacja dąży do maksymalizacji zysku, odrucanie rynku pecetowego i reszty byłoby po prostu głupie. ten wizerunek biednej konsoli, która jest do niczego, jest im na rękę, a przynajmniej był w czasie kiedy ewoluowali w "xbox jest wszędzie". Przecież ludziom podobał się znakomity technicznie sprzę w postaci Series X, podobała się wsteczna... no brakowało tylko jedbnięcia nowymi grami... na których MS chce zarabiać wszędzie, a nie tylko na jednym sprzęcie. Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano wczoraj o 11:34 Opublikowano wczoraj o 11:34 (edytowane) Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Ano wszystko ma swoje dobre i złe strony. Ja myślę że jeśli ktoś do dziś jest na Xboxie to dlatego że chcę i jest mu tu wygodnie. Całość sprowadza się tylko i wyłącznie do obaw co z "konsolą". Już nawet ludzie przetrawili multiplatformowosc. Interesuje ich tylko co będzie z ich grami. Tak, teraz będzie Xbox a potem? Co wtedy z ich biblioteką. Najgorsze że MS zachowuje się tak, że naprawdę trudno im zaufać. Napewno jest baza graczy która chce tu zostać, z pudłem pod TV. Nie migrować na PC, bo Phil mówi że tam największy wzrost. Jeśli MS straci tych ludzi to tylko na własne życzenie Co z ich biblioteką? Masz XsX nikt nie każe Ci go wyrzucać do śmieci jak skończy się generacja. Możesz sobie nawet kupić 5 konsol na zapas. Jak ktoś chce wieczystą "gwarancję" to buduje bibliotekę na PC, a nie na konsolach. Jakoś na innych sprzętach nikt nie oczekuje od Sony czy Nintendo, że za 20 lat będą wypuszczać nowe konsole na których ograsz dzisiejsze gry bo nawet dzisiaj sobie z tym kiepsko radzą między jedną generacją a drugą. PS5 nie ma żadnej kompatybilności z grami kupionymi na PS3, a na konsolach Nintendo co generację kupujesz te same gry po 300 zł i jakoś nikt nie ma z tym problemu, że na Switchu nie ogra gier z WiiU. Nie twórzmy więc jakiś nierealnych wymogów którym jak zwykle miałby podlegać tylko Xbox. Edytowane wczoraj o 11:36 przez SnoD 1 2 Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano wczoraj o 11:53 Opublikowano wczoraj o 11:53 19 minutes ago, SnoD said: Co z ich biblioteką? Masz XsX nikt nie każe Ci go wyrzucać do śmieci jak skończy się generacja. Możesz sobie nawet kupić 5 konsol na zapas. Jak ktoś chce wieczystą "gwarancję" to buduje bibliotekę na PC, a nie na konsolach. Jakoś na innych sprzętach nikt nie oczekuje od Sony czy Nintendo, że za 20 lat będą wypuszczać nowe konsole na których ograsz dzisiejsze gry bo nawet dzisiaj sobie z tym kiepsko radzą między jedną generacją a drugą. PS5 nie ma żadnej kompatybilności z grami kupionymi na PS3, a na konsolach Nintendo co generację kupujesz te same gry po 300 zł i jakoś nikt nie ma z tym problemu, że na Switchu nie ogra gier z WiiU. Nie twórzmy więc jakiś nierealnych wymogów którym jak zwykle miałby podlegać tylko Xbox. No to samo już tłumaczyłem tutaj kilka razy. Jakoś nikt nie ma pretensji że Switch nie odtwarza cartridgy z N64 albo gier z Gamecube. Cytuj
krzysiek923 1 681 Opublikowano wczoraj o 11:58 Opublikowano wczoraj o 11:58 Bond: "Opieramy się na naszej silnej historii dostarczania wstecznej kompatybilności naszym graczom i pozostajemy zaangażowani w udostępnianie niesamowitej biblioteki gier Xbox dla przyszłych pokoleń graczy". nintendo chyba nie zapowiadało czegoś takiego Cytuj
pawelgr5 1 490 Opublikowano wczoraj o 11:59 Opublikowano wczoraj o 11:59 Akurat ja mam problem z tym ze na Nintendo nie nie moge ograc wielu starych gier bez placenia w kolko. Nawet Sony daje mi remastery za darmo jak wypuszcza gierki z PS one na tym swoim emu (zakladajac ze kupilem je na PS3 albo Vicie/PSP). Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano wczoraj o 11:59 Opublikowano wczoraj o 11:59 Teraz, krzysiek923 napisał(a): Bond: "Opieramy się na naszej silnej historii dostarczania wstecznej kompatybilności naszym graczom i pozostajemy zaangażowani w udostępnianie niesamowitej biblioteki gier Xbox dla przyszłych pokoleń graczy". "Dlatego zakończyliśmy program wstecznej z xboxa i xboxa 360" Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano wczoraj o 12:20 Opublikowano wczoraj o 12:20 20 minutes ago, wojtas011 said: "Dlatego zakończyliśmy program wstecznej z xboxa i xboxa 360" Nadal odpala więcej konsol niż PS5. Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano wczoraj o 12:24 Opublikowano wczoraj o 12:24 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Nadal odpala więcej konsol niż PS5. psx,ps2,ps4 vs xbox,360,one w sumie tyle samo Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano wczoraj o 12:34 Opublikowano wczoraj o 12:34 28 minutes ago, wojtas011 said: psx,ps2,ps4 vs xbox,360,one w sumie tyle samo Nie wiedziałem że na moim PS5 mogę odpalić płyty z PSX, PS2 i PS3 z mojej kolekcji. Dobrze wiedzieć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi