ASX 14 714 Opublikowano poniedziałek o 19:11 Autor Opublikowano poniedziałek o 19:11 No mają 3 świetne gry na święta, kolejne czekają w blokach startowych i czy coś się zmieniło, czy to wystarczyło? No i tak, zgadzam się brak konsol choćby nawet chwilowa to jest kompromitacja. Wiadomo, że nigdy pewnie nie będą tu w Polsce sprzedawać tyle konsol co Sony ale muszą być obecni na rynku. Cytuj
drozdu7 2 864 Opublikowano poniedziałek o 19:27 Opublikowano poniedziałek o 19:27 Przejrzałem oferty Xss na euro i media. Nie ma żadnej oferty z Call of Duty. Żadnej z Indiana Jonesem. To nie można spróbować opchnac paru konsol na znanej marce? Nie każdy operuje na forum, większość nie ma pojęcia co się dzieje i bierze w sklepie co jest. Nawet jakiś ojciec szukający prezentu by się zainteresował grą z bohaterem którego zna. Kurwa nie można mówić że wydali 3 gry i nic się nie zmieniło jak oni nawet nie próbują nic zmienić. Marketing nie istnieje, nie chcą i nie próbują, ale możesz mówić że tak nie jest. Takimi akcjami to oni podsycają w ludziach niepokój, ale być może o to chodzi. Bardzo bym tego nie chciał, ale jakbym miał dziś stawiać siano to w niedługiej perspektywie konsola Xbox będzie sprowadzona do roli takiego Surface (jak sam to kiedyś określiłeś), czyli sprzęt dla jakiejś tam grupy, taki żeby tylko był. Cytuj
Bzduras 12 758 Opublikowano poniedziałek o 19:34 Opublikowano poniedziałek o 19:34 Godzinę temu, ASX napisał(a): No mają 3 świetne gry na święta, kolejne czekają w blokach startowych i czy coś się zmieniło, czy to wystarczyło? Gdyby przyinwestowali w porządny marketing? No raczej. Jak wychodził Ragnarok na sonkę to ciężko było do lodówki zajrzeć żeby coś związanego z grą nie wyskoczyło ze środka. Były spoty z Zubilewiczem, były plakaty, były grafiki na autobusach i jebany topór Kratosa wkomponowany w jakiś chodnik chyba w Warszawie. Co było przy premierze BO6 albo Indiany? Post na twitterze Xbox Polska. Zajebiście dobra konkurencja xd Już nie mówiąc o tym, że tak, eksy nadal sprzedają konsole i każdy o tym wie. Każdy oprócz Microsoftu, oczywiście. 5 2 Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano poniedziałek o 19:46 Opublikowano poniedziałek o 19:46 Niestety Xbox najwięcej traci na marketingu. Ludzie za niego odpowiedzialni to koledzy Spencera z którymi pracuje od 20 i dobijają markę. Mają XSS, który jest tańszy od Switcha i 8x mocniejszy, odpala pierdyliard więcej gier w tym wszystkie współczesne multiplatformy - ale mało kto o tym wie. W normalnych realiach to powinien być "impulse buy" przy okazji wszystkich świąt, urodzin itp. Sam fakt, że nadal jak ktoś sobie kupuje konsolę po jakiejś przerwie, to najczęściej trzeba tłumaczyć czym jest GP Cytuj
MacLeSkr 31 Opublikowano poniedziałek o 19:58 Opublikowano poniedziałek o 19:58 Czyli oni chcą zachęcić ludzi do kupowania Game Passa usuwając konsolę z niektórych rynków i poniekąd zmuszając ich do grania w chmurze, albo na PC? Powiem szczerze, że ja już nie ogarniam ich toku myślenia. Niby jak wycofanie konsoli ze sprzedaży ma pomóc we wzroście zainteresowania Game Passem, skoro podobno największa liczba subskrybentów jest właśnie na konsoli? Chciałem ograć Indianę na PC, ale gierka nie rusza i postanowiłem kupić konsolę, a tej nie ma w sklepach, więc Game Passa też im nie wykupię. Na trzeźwo tego chyba nie ogarnę... 1 Cytuj
kubicz 191 Opublikowano poniedziałek o 20:14 Opublikowano poniedziałek o 20:14 Niby nigdzie konsol nie ma a Auchan co chwila robi na nie promki. Od kilku dni sprzedają konsole za 1999 zł (można trafić golasa lub z EA Sports FC 24). Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano poniedziałek o 20:20 Opublikowano poniedziałek o 20:20 2 godziny temu, SlimShady napisał(a): Nie mówię o tym, Europa, to nie jest jakaś Japonia(żeby ją porzucać), nawet jeżeli mówimy o środkowej, czy tam wschodniej. Sony zaraz odpali wroty na całego, i jeszcze będziemy tęsknić za akcjami z napędem. No chyba, że switch 2 będzie takim giga koksem, że pójdzie w bezpośrednią rywalizację, ale coś wątpię, może przez chwilę, na początku. Switch 2 gigakoksem Trochę lepiej niż teraz, nic więcej i nic mniej. Oni już dawno mają w dupie ten wyścig na grafikę. 1 godzinę temu, ASX napisał(a): Te konsole już dawno wyhamowały w Europie, dorzucenie więcej konsol do sprzedaży teraz 4 lata po premierze nic nie zmieni. I nawet największa premiera tego roku jak BO6 w Game Passie, czy gry takie jak Stalker czy Indiana nie odwrocą tego trendu. W Europie kontynentalnej Xbox jako konsola w zasadzie nie istnieje, dlatego koncentruje się na PC tam łatwiej jest im zdobyć klientów. To ogólnie jedna z największych, o ile nie największa ich porazka że ich konsolom nigdy nie udało zbudować globalnej marki. Nawet w czasach X360 z kretesem przegrywali Sony w Europie A są konkretne dane? Początek mieli świetny, PS3 miało zadyszkę. Ja do dzisiaj mam powiązanie z wygraną PS3, że na końcu dawali do abo 2 kozak gry + Ms skupił się na kinekcie. 26 minut temu, SnoD napisał(a): Niestety Xbox najwięcej traci na marketingu. Ludzie za niego odpowiedzialni to koledzy Spencera z którymi pracuje od 20 i dobijają markę. Mają XSS, który jest tańszy od Switcha i 8x mocniejszy, odpala pierdyliard więcej gier w tym wszystkie współczesne multiplatformy - ale mało kto o tym wie. W normalnych realiach to powinien być "impulse buy" przy okazji wszystkich świąt, urodzin itp. Sam fakt, że nadal jak ktoś sobie kupuje konsolę po jakiejś przerwie, to najczęściej trzeba tłumaczyć czym jest GP Jak dla mnie traci na abonamencie GamePass. Zamiast normalnie sprzedawać pudełko/cyfrę, to dają gry w abo i nikt pudełka z Indiana nie kupi, podobnie jak Forzy Horizon. Gdzie dzisiaj cena pudełka FH 4 czy 5 to jakiś absurd. Dużo debilnych decyzji. IMO producent kokosów nie zarobi i zara zawinie żagle albo się odkuję na PS5 gdzie pudełko z Indianą będzie oprócz cyfry. Z GP się już nie wycofają, bo to już totalnie ich dobiję. Wystarczyło robić exy i nie kombinować. Z gier nie zrezygnują, bo nie darmo pompowali kasę, ale skończą jak Sega- gry na wszystko bez swojej konsoli. I chętnie zobaczę wtedy Sony i te ich hasło "for the players" Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano poniedziałek o 20:27 Autor Opublikowano poniedziałek o 20:27 29 minut temu, MacLeSkr napisał(a): Czyli oni chcą zachęcić ludzi do kupowania Game Passa usuwając konsolę z niektórych rynków i poniekąd zmuszając ich do grania w chmurze, albo na PC? Powiem szczerze, że ja już nie ogarniam ich toku myślenia. Niby jak wycofanie konsoli ze sprzedaży ma pomóc we wzroście zainteresowania Game Passem, skoro podobno największa liczba subskrybentów jest właśnie na konsoli? Chciałem ograć Indianę na PC, ale gierka nie rusza i postanowiłem kupić konsolę, a tej nie ma w sklepach, więc Game Passa też im nie wykupię. Na trzeźwo tego chyba nie ogarnę... to nie są żadne szachy 4d po prostu nas olali i tyle, dlatego nie ma konsol. 7 minut temu, iluck85 napisał(a): A są konkretne dane? Początek mieli świetny, PS3 miało zadyszkę. Ja do dzisiaj mam powiązanie z wygraną PS3, że na końcu dawali do abo 2 kozak gry + Ms skupił się na kinekcie. To artykuł z maja 2008 r. kiedy Sony chwaliło się że PS3 mimo iż premiere miało kilkanaście miesięcy później niż X360 już sprzedało się lepiej niż xbox. https://kotaku.com/playstation-3-outsells-360-in-europe-387680] No i z tym świetnym początkiem xboxa 360 pod względem sprzedaży to ludzie często to koloroują, Xbox 360 początkowo sprzedawał się bardzo podobnie jak Xbox One czy XS/XSS, różnica jest taka że w drugiej połowie życia dostała potężnego sprzedażowego boosta dzięki Kinectowi który napędził sprzedaż już do końca generacji. Ani Xbox One, ani tym bardziej XSX/XSS tego nie doświadczą. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano poniedziałek o 20:52 Opublikowano poniedziałek o 20:52 53 minuty temu, MacLeSkr napisał(a): Niby jak wycofanie konsoli ze sprzedaży ma pomóc we wzroście zainteresowania Game Passem, skoro podobno największa liczba subskrybentów jest właśnie na konsoli? Liczą na rozwój gamepassa na urządzeniach które każdy ma w domu, a które nie wyszły spod długa MSu. Stąd wycofanie Xboxa - aby nie wprowadzać zamieszania wśród użytkowników. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano poniedziałek o 21:06 Autor Opublikowano poniedziałek o 21:06 Godzinę temu, SnoD napisał(a): Niestety Xbox najwięcej traci na marketingu. Ludzie za niego odpowiedzialni to koledzy Spencera z którymi pracuje od 20 i dobijają markę. Mają XSS, który jest tańszy od Switcha i 8x mocniejszy, odpala pierdyliard więcej gier w tym wszystkie współczesne multiplatformy - ale mało kto o tym wie. W normalnych realiach to powinien być "impulse buy" przy okazji wszystkich świąt, urodzin itp. Sam fakt, że nadal jak ktoś sobie kupuje konsolę po jakiejś przerwie, to najczęściej trzeba tłumaczyć czym jest GP Dlatego nie wierzę w to co się często tu powtarza, że receptą na wszystko jest tylko "robienie dobrych gier" Xbox ma dużo dobrych gier i na pewno dużo innych dobrych tytułów jeszcze na niego wyjdzie. Game Pass pod względem tego co oferuje pozostaje bezkonkurencyjny, biblioteka gier z czterech różnych generacji konsol tez jest ogromna. A mimo to, te konsole nie są tak popularne się jakby mogły być i jest to głównie jest wina samego Microsoftu, jego działań, strategii i marketingu. Największym wrogiem Xboxa paradoksalnie jest sam Xbox Cytuj
MacLeSkr 31 Opublikowano poniedziałek o 21:12 Opublikowano poniedziałek o 21:12 No jeżeli M$ faktycznie olał nasz (i nie tylko) rynek, to jestem ciekaw jak będzie wyglądała sytuacja przy premierze kolejnej konsoli? Czy dostaniemy ją na start, czy też będziemy musieli poczekać kilka miesięcy jak w przypadku X360? No i czy Xbox znowu nie wycofa się z polonizowania gier, chociaż skoro mają one być też na PS5 to może te napisy chociaż zostawią. Po kilkuletniej przerwie (Series X sprzedałem jakieś 3 lata temu) chciałem ponownie wsiąść do tego pociągu, ale chyba nie ma to sensu w chwili obecnej. Trudno. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano poniedziałek o 21:31 Opublikowano poniedziałek o 21:31 Szkoda, że Microsoft wypierdolił się na swoich fanów i budowane przez nich community oraz biblioteki. Jebany łysolec Nutella, zajebałbym mu blachę w potylicę. Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano poniedziałek o 21:51 Opublikowano poniedziałek o 21:51 Kolejne 4 cody dodane do Windows Store. Wrzutki do GP coraz bardziej prawdopodobne. https://x.com/charlieINTEL/status/1868744539407892866?t=yGzSCO1Z1mICct0jPHXOaw&s=19 Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano poniedziałek o 21:57 Opublikowano poniedziałek o 21:57 Niech tylko połatają MW123 i BO12, jeśli będą chcieli wrzucić, bo będzie wstyd, jak ludzie zaczną wpadać w modowane lobby i tracić cały progres. Na pc to podobno są exploity jak trojany A co do reszty - szkoda gadać. Podziwiam dużą wiarę w Xboxa, moc jego marek i GPU. Ja czuję ogromny zawód i GPU to niepredko wezmę. Może kiedyś, żeby sobie w miesiąc ograć ze 3 gry, które mnie interesują Cytuj
wojtas011 560 Opublikowano poniedziałek o 22:26 Opublikowano poniedziałek o 22:26 Kolejne 4 cody dodane do Windows Store. Wrzutki do GP coraz bardziej prawdopodobne. https://x.com/charlieINTEL/status/1868744539407892866?t=yGzSCO1Z1mICct0jPHXOaw&s=19Tonego i Spyro wrzucili w wakacje, a dopiero ostatnio smok wylądował w gp, a tonego dalej nie ma. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano wczoraj o 07:19 Opublikowano wczoraj o 07:19 Trzeba było kupować Xboxy a nie teraz płakać że zmieniają strategie. Cytuj
Bzduras 12 758 Opublikowano wczoraj o 07:21 Opublikowano wczoraj o 07:21 Dzień dobry, kupiłem Xboxa. Czemu strategia się zmienia i co zrobiłem nie tak? Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano wczoraj o 07:29 Opublikowano wczoraj o 07:29 Nie no, dzięki Microsofta - teraz jak będę chciał grać na konsoli to kupić będę musiał PlayStation. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano wczoraj o 07:39 Opublikowano wczoraj o 07:39 Przecież baba mówiła że następny Xbox to będzie największy przeskok generacyjny w historii. Kobiecie z MS nie wierzycie? Cytuj
drozdu7 2 864 Opublikowano wczoraj o 07:48 Opublikowano wczoraj o 07:48 Nutella też mówił że jest zajebiście i to wszystko co robią pozwoli im na różnego rodzaju innowacje w tym konsolowe. Ja mu wierzę Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano wczoraj o 08:45 Opublikowano wczoraj o 08:45 Dostaniecie sticka do chmurki i to będzie innowacja Cytuj
wojtas011 560 Opublikowano wczoraj o 08:53 Opublikowano wczoraj o 08:53 i będzie skok na xcloudzie z gier w wersji series s na series x Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano wczoraj o 08:54 Opublikowano wczoraj o 08:54 Bo konsola to wyjdzie jeżeli zapowiedzieli. Ale czy na naszym rynku? 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano wczoraj o 08:58 Opublikowano wczoraj o 08:58 To nie może być pełnoprawna konsola tylko ta słynna hybryda PC z konsolą. Czyli po prostu jakiś miniPC patrząc, że konsole to już faktycznie PC-ty. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 6 minutes ago, Paolo de Vesir said: To nie może być pełnoprawna konsola tylko ta słynna hybryda PC z konsolą. Czyli po prostu jakiś miniPC patrząc, że konsole to już faktycznie PC-ty. No nie wiem, to byłoby za drogie bo przecież musi tam siedzieć dobre GPU. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi