Paolo de Vesir 9 216 Opublikowano wczoraj o 09:10 Opublikowano wczoraj o 09:10 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a): No nie wiem, to byłoby za drogie bo przecież musi tam siedzieć dobre GPU. Byłbym w stanie zapłacić te 4K jeśli oferowałoby to faktycznie dobre komponenty. Już dzisiaj za 4K kupisz komputer pod 1440p który odstawia konsole o lata, a mówimy o składaku - w hurcie MS miałby bardziej konkurencyjną ofertę. Chociaż bardziej realnym scenariuszem jest to, że następny Xbox od Microsoftu będzie handheldem, a jeśli ktoś będzie chciał te gry w dużym formacie to albo PS albo PC. Cytuj
MaZZeo 14 238 Opublikowano wczoraj o 09:14 Opublikowano wczoraj o 09:14 ale wycofanie konsol chyba nie dotyczy Series S? on widze jest dostepny wszędzie. Jakiś chłop na pepperze piszę że wziął Series Xa z auchan i ponoć 30 sztuk poszło tego samego dnia xd Microsoft tym ruchem zrobił więcej dobrego niż ten cały marketing jebany (a raczej jego brak). Cytuj
Paolo de Vesir 9 216 Opublikowano wczoraj o 09:16 Opublikowano wczoraj o 09:16 W ciągu kilku ostatnich dni byłem w kilku elektromarketach i XSS dostępny jest od ręki, 512GB oraz 1TB. Zastanawiam się na ile wycofanie XSX nie służy wprowadzeniu na rynek modelu w pełni cyfrowego. Skąd w ogóle pomysł, że mieliby całkowicie wycofać się z rynku? Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano wczoraj o 09:16 Opublikowano wczoraj o 09:16 (edytowane) 2 minuty temu, MaZZeo napisał(a): ale wycofanie konsol chyba nie dotyczy Series S? on widze jest dostepny wszędzie. Jest wszędzie, a co do XsX to w USA też jest mała dostępność, nie tylko w Europie. Teraz, Paolo de Vesir napisał(a): W ciągu kilku ostatnich dni byłem w kilku elektromarketach i XSS dostępny jest od ręki, 512GB oraz 1TB. Zastanawiam się na ile wycofanie XSX nie służy wprowadzeniu na rynek modelu w pełni cyfrowego. Skąd w ogóle pomysł, że mieliby całkowicie wycofać się z rynku? Jak zwykle z dupy Edytowane wczoraj o 09:18 przez SnoD Cytuj
messer88 6 574 Opublikowano wczoraj o 09:17 Opublikowano wczoraj o 09:17 Z XSX to szkoda że takiego digitala 2TB nie było od początku. A teraz to nie widzę żeby gdzieś u nas miał być dostępny. Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano wczoraj o 09:18 Opublikowano wczoraj o 09:18 Hmm dziwne, z drugiej strony np. we Francji wszystkie wersje normalnie dostępne. Szkoda, że robią problemy, bo jak dla mnie XSX to najlepsza konsola ever, z jednej strony ogromna biblioteka gier z kilku generacji Xboxa, z drugiej fenomenalna kultura pracy, a do tego ten tak dobrze leżący w dłoniach pad. Aż trudno mi uwierzyć, że mój cichutki i perfekcyjnie działający egzemplarz ma już 4 lata. Mam też PS5 amator, egzemplarz z zeszłego roku i jest to zdecydowanie głośniejsza konsola, sprawia bardziej budżetowe wrażenie, plus osobiście nie przepadam za padem z PS. 2 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano wczoraj o 09:20 Autor Opublikowano wczoraj o 09:20 No pewnie to jest ich pomysł na przelamanie stagnacji w konsolach kiedy coraz więcej ludzi przesiada się na PC, czyli zrobienie czegoś nowego, hybrydy konsoli i PC, pewnie nawet o różnych konfiguracjach więc będą zarówno takie o mocy zbliżonej do Series S (jak ten handheld o ile powstanie), Series X jak i droższe i mocniejsze modele. No jak nie idzie im to konkurowanie na rynku konsol, to będą próbować go zmienić. No i faktycznie gdyby tak zrobili to byłoby to innowacyjne. Na pewno nie będzie to przystawka do chmury bo takie rzeczy istnieją już dzisiaj, więc nie ma w tym nic innowacyjnego Cytuj
Paolo de Vesir 9 216 Opublikowano wczoraj o 09:21 Opublikowano wczoraj o 09:21 Dam plusa jak się odnowią, bo mam identyko - konsola jakościowo wybitna i ten pad , DualSense to przy nim zabawka. Sprawdzałem też i we Włoszech XSX dostępny jest od ręki. Zobaczymy co z tego będzie w naszej szerokości geograficznej skąd XSS nigdzie się nie wybiera - a po zasłyszanych rozmowach wśród dzieciaków Xbox jest równie porządny co PS, więc spokojnie będzie można kupić Xa do końca generacji. Cytuj
tlas 440 Opublikowano wczoraj o 09:26 Opublikowano wczoraj o 09:26 Ok czyli na święta mam do wyboru PS5 Slim za 2200 albo Series X za 2500-3000. co by tu wybrać hmm Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano wczoraj o 09:37 Opublikowano wczoraj o 09:37 Ps5 slim już nie kupisz za 2200. Jebance podnieśli ceny z tego co widzę. Cytuj
drozdu7 2 865 Opublikowano wczoraj o 09:38 Opublikowano wczoraj o 09:38 W żadnego sticka do chmury czy dekoderka nie uwierzę już teraz. Chyba że jako dodatkowe akcesorium. Chmura dla 90% graczy to jest ciekawostka. Już pomijając jej jakość, to nie znam nikogo kto by regularnie przechodził w tym gry. Nie znam też nikogo kto by grał na telefonie. To wszystko to tylko dodatki na dzień dzisiejszy. Przerzut na chmurę to spowodowałby masową migrację do Sony. O handheldzie Spencer mówił że chce do natywnego grania a nie do streamingu. PCXbox? W teorii kapitalna opcja. W praktyce wszyscy się zastanawiają jakby miało to być zrobione. Nie da się scalić biblioteki konsolowej i pc. Jakiś dual boot z trybem Xboxa i Windowsa. Za tępy jestem. To zaczęło się też chyba od słów Spencera że chciałby bardziej otwartej platformy i znów pytanie czy pierdolił trzy po trzy czy już mieli wtedy w głowie jak to zrobić Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano wczoraj o 09:40 Opublikowano wczoraj o 09:40 A nie możecie do Polski zamówić z zachodniego Amazona za 500 euro? Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano wczoraj o 09:41 Opublikowano wczoraj o 09:41 9 minutes ago, Ma_niek said: Ps5 slim już nie kupisz za 2200. Jebance podnieśli ceny z tego co widzę. Kupisz. Miesiąc temu kupiłem za 2000 z rabatem na BF (normalna cena 2299). Teraz w Empiku jest za niecałe 2300. Przyznam, że informacja o wycofaniu XSX mnie zaskoczyła, nie wiedziałem o tym. Skąd taka decyzja? Smutne to bo też uważam, że to najlepiej zaprojektowana konsola z jaką miałem do czynienia... Cytuj
Paolo de Vesir 9 216 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Na razie nie ma nic oficjalnego - spekulacje są takie, że albo wycofują się z rynku środkowoeuropejskiego (na zachodzie XSX dostępny jest od ręki) albo wyprzedają wersje z napędami aby zastąpić ją XSX digital only. Cytuj
siudym 45 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Nie wiem czy ktoś wstawiał ale nie widzę. Jakiś fake czy coś źle się dzieje? https://wykop.pl/wpis/79395133/microsoft-oficjalnie-wycofuje-z-polskiego-rynku-ko Cytat soft oficjalnie wycofuje z polskiego rynku Xbox Series X. Oto co mi odpowiedzieli na supporcie: "The unavailability of the Xbox Series X in markets like Poland and some European countries is largely due to Microsoft's strategic shift towards focusing on cloud gaming and subscription services like Game Pass, rather than on promoting or distributing physical consoles. This change comes in the wake of lower-than-expected sales in these regions. As a result, Microsoft has reduced its marketing efforts for Xbox hardware in favor of other gaming services" Cytuj
MaZZeo 14 238 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 14 godzin temu, drozdu7 napisał(a): Sa święta, wydali bardzo dobre gry o których nawet większość ludzi nie wie pewnie. Bo zamiast napierdalac bundle z BO6, gamepassem na 3 miechy, reklamy Indiany, Majnkampfy itp to zawijka i przerzut na stany. To przecież jak potem wychodzi Spencer i mówi że jest ciężko, te swoje pierdololo to mam ochotę mu zajebac liścia w potylice. ale tutaj mamy typowo korporacyjne błędne koło nie ma naturalnej sprzedaży --> nie ma nakładów na marketing --> nie ma sprzedaży --> wycofanie z rynku xd marketing xboxa w Polsce nigdy nie istniał, co najwyżej jakieś pierdy na facebooku i tweitterze Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Przecież wiadomo, ze to prędzej fake jest. W sensie, że oficjalnie nikt z zarządu MS tego nie przyzna. Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) 48 minut temu, Mustang napisał(a): Hmm dziwne, z drugiej strony np. we Francji wszystkie wersje normalnie dostępne. Szkoda, że robią problemy, bo jak dla mnie XSX to najlepsza konsola ever, z jednej strony ogromna biblioteka gier z kilku generacji Xboxa, z drugiej fenomenalna kultura pracy, a do tego ten tak dobrze leżący w dłoniach pad. Aż trudno mi uwierzyć, że mój cichutki i perfekcyjnie działający egzemplarz ma już 4 lata. Mam też PS5 amator, egzemplarz z zeszłego roku i jest to zdecydowanie głośniejsza konsola, sprawia bardziej budżetowe wrażenie, plus osobiście nie przepadam za padem z PS. No dokładnie, w całej tej sytuacji z xboksem najbardziej boli to, że xsx to kawał fajnego sprzętu, z fajnym padem i szybkim softem. Po prostu ta skrzyneczka jako sprzęt marnuje się u MS i szkoda, że XSX nie może być konsolą Sony, bo MS robi to dużo lepiej. Edytowane 23 godziny temu przez krzysiek923 Cytuj
Chewie 176 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 30 minut temu, Mustang napisał(a): A nie możecie do Polski zamówić z zachodniego Amazona za 500 euro? Dopiero było na polskim amazonie za 2k, trzeba było brać Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Jeśli chodzi o soft to patrząc po premierze Indiana Jones, który po tygodniu od premiery jest już praktycznie niedostępny do kupienia w wersji fizycznej. Jest tylko w Media Markt a i tam już zdążyli obniżyć cenę. na premierę miało go chyba z 5 sklepów. Ale tak to wygląda już od dłuższego czasu, fizyków wydaje się być bardzo mało. Ale w tym przypadku to już w ogóle jakieś śladowe ilości. Mi szkoda, że rozmieniają markę Xbox na drobne i swoimi działaniami dążą do tego żeby przywiązanie do marki malało. Już widzę jak ktoś kto gra na telefonie, tablecie czy sticku do TV mówi, że gra na Xboxie. Tak samo jak nikt grający na PC nie twierdzi, że gra na Xboxie, pomimo, że ma apkę i sklep od MS. Raczej PCtwocy uważaja się za lepszych niż konsolowcy Jak już to właśnie bardziej marketingowo wybija się Game Pass, na którego promowaniu się skupiają. Nie twierdzę, że im to nie wyjdzie na dobre finansowo. Kto stoi w miejscu ten się cofa, obrali swoją drogę, odmienną od innych i zobacyzmy co z tego wyniknie za parę lat. Ale dla mnie coraz ciężej jest się utożsamiać z tą marką, a preferowałem ją w nagorszym dla niej okresie, czyli Xbox One. A sam Series X to dla mnie majstersztyk. A ze zmianą strategii to ja mam wrażenie, że cały Microsoft tak działa, szczególnie widoczne w Windowsie, do którego zapowiadają zmiany np. wizualne, których nie potrafią do końca wdrożyć przez długi czas (wdrażają połowicznie), a potem znowu kolejna koncepcja. Przydało by się mniej gadania a więcej czynów. Cytuj
Paolo de Vesir 9 216 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Microsoft sam poniekąd położył Xboxa, bo ich marketing w ogóle nie istnieje. Coś czuję, że to pokłosie ich "prorodzinnej" polityki z bzdurnymi hasłami pokroju "When all play we all win" czy "każdy ekran to Xbox". Tylko zapominają, że w człowieku siedzi chęć rywalizacji i atawistyczna potrzeba przynależności do konkretnej grupy - więc strategia Sony która do tej pory przynosi najlepsze rezultaty jak podkupywanie studiów/recenzentów nie sprawdzi się na Xboxie, bo jest w kontrze z ich przekazem medialnym. No niestety, tak to jest jak masz na siebie pomysł, a szef ma to kompletnie w dupie i ciągnie w przeciwnym kierunku. Jebać Nutellę. Cytuj
drozdu7 2 865 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 6 minut temu, MaZZeo napisał(a): Xbox po prostu stanie się kraftową konsolą. Jeśli ograniczasz znaczenie swojej konsoli i jej ilość na rynku (bo oni już nawet 30 mln nie zrobią w przyszłej generacji) to nie wierzę że nie odbije się to na jakości gier third party Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu przecież to nie jest tak, że z xboksem jako konsolą było aż tak tragicznie i głupi ms nic nie mógł z tym zrobić. powiedziałym, że oni po prostu nie chcieli dalej brnąć w sukcesy xboksa jako konsoli, bo z gamepassa da się wycisnąć znacznie więcej hajsu niż z samego pudełka pod tv. to nie jest tak, że xbox sobie nie radził, więc ms musiał kombinować na prędce inną strategię i poszedł w gamepassa. ta cała otoczka mizernego, kulejącego xboksa-konsoli, który nie radzi sobie nijak z playstation i NIC NIE MOŻNA Z TYM ZROBIĆ została po prostu dorobiona do nowej strategii, a nie odwrotnie. nie wyciągają xboksa z bagna i coraz bardziej go pogrążają, bo tego chcą, celowo do tego doprowadzili skupiając się nie innych rynkach, a nie dlatego, że ta konsola nie miałaby szans gdyby chcieli działać na rynku konsolowym po staremu Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu W te pogłoski o XboxPC jestem w stanie uwierzyć. Moje zdanie w tym temacie zmieniły ostatnie plotki które są coraz głośniejsze. Valve pracuje nad własnym systemem operacyjnym na bazie linuxa pod gry. Wszystko ma bazować na doświadczeniach z Steam Decka. MS jak to MS będzie chciał walczyć ze wszystkimi na wszystkich frontach i pewnie niczego nie zrobi dobrze i skończy się tylko na dobrych planach i zapowiedziach. Cytuj
Paolo de Vesir 9 216 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 11 minut temu, drozdu7 napisał(a): Jeśli ograniczasz znaczenie swojej konsoli i jej ilość na rynku (bo oni już nawet 30 mln nie zrobią w przyszłej generacji) to nie wierzę że nie odbije się to na jakości gier third party Dlatego zostaje jedynie nadzieja aby była to hybryda PC i konsoli gdzie optymalizacja byłaby pod konkretny model karty (niech będzie że w nowym Xboxie siedziałby średniopółkowy RX 8000), a nie sprzętu jako całości. Dedykowany Xbox to byłaby najmniej potrzeba konsola w historii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi