Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Mustang napisał(a):

komu jeden egzemplarz X360 wytrzymał intensywne granie przez całą generację

Mi :) Miałem Falcona przez 5 lat i wymieniłem go na PS3. Co się działo z nim potem? Nie wiem, ale mi służył dzielnie.

Opublikowano
29 minut temu, Mustang napisał(a):

komu jeden egzemplarz X360 wytrzymał intensywne granie przez całą generację?

moj falcon pokazal rrod dopiero w 2019, sluzyl dzielnie ponad 10 lat 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Czoperrr napisał(a):

X360 to jakościowo najgorsza konsola Microsoftu, jedna z gorszych jakie mam w kolekcji. Chujowy plastik, ciepła, głośna, niefajna. Gry i wydajność były super ale wykonanie konsoli mocno budżetowe i bolało to po przesiadce z Xboxa OG.

Z tego co pamiętam to oryginalny X360 miał od wewnątrz metalową obudowę.

Mój premierowy X360 działa do dziś, a przynajmniej działał jak przeskoczyłem na One.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

11 minut temu, iluck85 napisał(a):

Dlatego wyebka, ponad setka gier cyfrowo. Będzie nowy Xbox i będzie fajny to się bezproblemowo przeniesie bibliotekę i tyle.

Na plejce też mam opory przed płytami (patrząc na cyrki z napędami tym bardziej) 

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

X360 to jakościowo najgorsza konsola Microsoftu, jedna z gorszych jakie mam w kolekcji. Chujowy plastik, ciepła, głośna, niefajna. Gry i wydajność były super ale wykonanie konsoli mocno budżetowe i bolało to po przesiadce z Xboxa OG.

Premierowa tak, kiepska jakość i jak to wyło grając z płyty + dwa wentylatory, za to wersja slim to fajny sprzęt i jedna z ładniejszych konsol.

Co do pudełek cyfra to 90% na XS, osobiście mam je gdzieś ale powinni dać wybór dla graczy którzy mają swoje kolekcje. Opcjonalny napęd, jedna dobra rzecz na jaką wpadło Sony w tej generacji, szkoda tylko że napędów brakuje, a może je wycofali z Polski, może Dave coś wie...:philosoraptor:

Opublikowano

Jeśli sprzedaż na Xboxie te wg. danych w około 90% cyfra to developerów rezygnujących z pudełek wersji na Xboxa będzie coraz więcej, bo zwyczajnie im się to nie będzie opłacać. 

Zmieniając temat to widzę że już szeroko w mediach rozniosła się ta informacja że Xbox Series X został wycofany ze sprzedaży w Polsce, w komentarzach czy statusach ludzie już swietują, będzie psikus jeśli konsole wrócą do sprzedaży. 

Opublikowano

To gruba PR akcja. 

Jak czegoś nie ma, to jest głośno, mówi się i jest zainteresowanie :Coolface:

Już byli tacy co rzucali X za okno, a potem Spencer uspokoił lud. 

Jako posiadacz tylko PS5 nie wiem czy bym się cieszył, brak konkurencji będzie tragiczne w dłuższej perspektywie. 

Opublikowano
1 hour ago, Bzduras said:

Mi :) Miałem Falcona przez 5 lat i wymieniłem go na PS3. Co się działo z nim potem? Nie wiem, ale mi służył dzielnie.

Ja grałem od europejskiej premiery, dwa xenony mi zdechły, później zephyr w elitce już nie sprawiał problemów. Ale nostalgię i tak mam największą do tych białych premiumów premierowych. 

58 minutes ago, SlimShady said:

Jak się instalowało na dysku, to nie było źle z hałasem.

Tylko to później dodali, na początku luksusem to był w ogóle dysk twardy na gierki Arcade. Ja wspominam jeszcze dziki zachód 2005-2007. 

Opublikowano

Ja mam swojego białego premiuma na Falconie od nowości do dzisiaj, kupiony w 2008 roku w MediaExpert. Nigdy żadnego RROD nie miałem, używany regularnie aż do około 2015 roku. Potem już sporadycznie wyciągany żeby wrócić z sentymentu, nigdy mnie nie zawiódł :) 

Ciesze sie że mam swojego Seriesa X, tak przeczuwałem że więcej żadnej sensownej konsoli od Microsoftu już nie uświadczę. Skoro wprost mówią, że cyfra sprzedaje się lepiej - rynek zadecydował portfelem. Ja sobie zrobię kolekcję pudełek, zbuduję backlog i nie będę się tym przejmował, co dalej z fizycznymi grami zrobią Microsoft oraz Sony

Opublikowano

Sam Series X, jako konsola, to naprawdę dobry sprzęt. Jeszcze niedawno szło go dostać <2000zł. Jak ktoś miał dylemat: tani PC do grania vs konsola, to czarne pudełko było bezkonkurencyjne. Na PS5 przesiadłem się w zasadzie tylko z 2 powodów: Gran Turismo oraz VR. Game Pass, wbudowany napęd, kształt konsoli, ogólnie konsola jako "stacja multimedialna", dostępne ustawienia urządzenia (np. na PS5 nie mogę odpalić VRR bez HDMI 2.1, na Xboxie w 1440p no problem), wsparcie dla klawiatury i myszki w wielu grach (Halo, Gearsy, COD) - tym u mnie sprzęt od MS wygrywa.

Ciekawe, czy to rzeczywiście tylko plota, z tym, że się wycofują. Na OLX już widzę ceny podskoczyły - swoją sprzedałem kilka miesięcy temu, jeszcze na gwarancji, za 1600zł - i to nie była specjalnie niska cena. Obecnie kilka stówek więcej trzeba dać.