Bzduras 12 759 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 23 minuty temu, Mustang napisał(a): komu jeden egzemplarz X360 wytrzymał intensywne granie przez całą generację Mi Miałem Falcona przez 5 lat i wymieniłem go na PS3. Co się działo z nim potem? Nie wiem, ale mi służył dzielnie. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 29 minut temu, Mustang napisał(a): komu jeden egzemplarz X360 wytrzymał intensywne granie przez całą generację? moj falcon pokazal rrod dopiero w 2019, sluzyl dzielnie ponad 10 lat Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Jak się instalowało na dysku, to nie było źle z hałasem. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Nawet na PPE jest o pudełkach https://www.ppe.pl/news/359479/niemal-brak-zainteresowania-wersjami-na-xboksa-tworcy-kultowej-gry-mowia-wprost.html Cytuj
SnoD 2 340 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) 50 minut temu, Czoperrr napisał(a): X360 to jakościowo najgorsza konsola Microsoftu, jedna z gorszych jakie mam w kolekcji. Chujowy plastik, ciepła, głośna, niefajna. Gry i wydajność były super ale wykonanie konsoli mocno budżetowe i bolało to po przesiadce z Xboxa OG. Z tego co pamiętam to oryginalny X360 miał od wewnątrz metalową obudowę. Mój premierowy X360 działa do dziś, a przynajmniej działał jak przeskoczyłem na One. Edytowane 17 godzin temu przez SnoD Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Mój też działa (miał rrod ale naprawili) ale co to za działanie... Cytuj
drozdu7 2 870 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 11 minut temu, iluck85 napisał(a): Nawet na PPE jest o pudełkach https://www.ppe.pl/news/359479/niemal-brak-zainteresowania-wersjami-na-xboksa-tworcy-kultowej-gry-mowia-wprost.html Dlatego wyebka, ponad setka gier cyfrowo. Będzie nowy Xbox i będzie fajny to się bezproblemowo przeniesie bibliotekę i tyle. Na plejce też mam opory przed płytami (patrząc na cyrki z napędami tym bardziej) Cytuj
Daddy 4 238 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Godzinę temu, Czoperrr napisał(a): X360 to jakościowo najgorsza konsola Microsoftu, jedna z gorszych jakie mam w kolekcji. Chujowy plastik, ciepła, głośna, niefajna. Gry i wydajność były super ale wykonanie konsoli mocno budżetowe i bolało to po przesiadce z Xboxa OG. Premierowa tak, kiepska jakość i jak to wyło grając z płyty + dwa wentylatory, za to wersja slim to fajny sprzęt i jedna z ładniejszych konsol. Co do pudełek cyfra to 90% na XS, osobiście mam je gdzieś ale powinni dać wybór dla graczy którzy mają swoje kolekcje. Opcjonalny napęd, jedna dobra rzecz na jaką wpadło Sony w tej generacji, szkoda tylko że napędów brakuje, a może je wycofali z Polski, może Dave coś wie... Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Jeśli sprzedaż na Xboxie te wg. danych w około 90% cyfra to developerów rezygnujących z pudełek wersji na Xboxa będzie coraz więcej, bo zwyczajnie im się to nie będzie opłacać. Zmieniając temat to widzę że już szeroko w mediach rozniosła się ta informacja że Xbox Series X został wycofany ze sprzedaży w Polsce, w komentarzach czy statusach ludzie już swietują, będzie psikus jeśli konsole wrócą do sprzedaży. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu To gruba PR akcja. Jak czegoś nie ma, to jest głośno, mówi się i jest zainteresowanie Już byli tacy co rzucali X za okno, a potem Spencer uspokoił lud. Jako posiadacz tylko PS5 nie wiem czy bym się cieszył, brak konkurencji będzie tragiczne w dłuższej perspektywie. Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 1 hour ago, Bzduras said: Mi Miałem Falcona przez 5 lat i wymieniłem go na PS3. Co się działo z nim potem? Nie wiem, ale mi służył dzielnie. Ja grałem od europejskiej premiery, dwa xenony mi zdechły, później zephyr w elitce już nie sprawiał problemów. Ale nostalgię i tak mam największą do tych białych premiumów premierowych. 58 minutes ago, SlimShady said: Jak się instalowało na dysku, to nie było źle z hałasem. Tylko to później dodali, na początku luksusem to był w ogóle dysk twardy na gierki Arcade. Ja wspominam jeszcze dziki zachód 2005-2007. Cytuj
ThePatrickyo 73 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Ja mam swojego białego premiuma na Falconie od nowości do dzisiaj, kupiony w 2008 roku w MediaExpert. Nigdy żadnego RROD nie miałem, używany regularnie aż do około 2015 roku. Potem już sporadycznie wyciągany żeby wrócić z sentymentu, nigdy mnie nie zawiódł Ciesze sie że mam swojego Seriesa X, tak przeczuwałem że więcej żadnej sensownej konsoli od Microsoftu już nie uświadczę. Skoro wprost mówią, że cyfra sprzedaje się lepiej - rynek zadecydował portfelem. Ja sobie zrobię kolekcję pudełek, zbuduję backlog i nie będę się tym przejmował, co dalej z fizycznymi grami zrobią Microsoft oraz Sony Cytuj
Pianista911 17 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Sam Series X, jako konsola, to naprawdę dobry sprzęt. Jeszcze niedawno szło go dostać <2000zł. Jak ktoś miał dylemat: tani PC do grania vs konsola, to czarne pudełko było bezkonkurencyjne. Na PS5 przesiadłem się w zasadzie tylko z 2 powodów: Gran Turismo oraz VR. Game Pass, wbudowany napęd, kształt konsoli, ogólnie konsola jako "stacja multimedialna", dostępne ustawienia urządzenia (np. na PS5 nie mogę odpalić VRR bez HDMI 2.1, na Xboxie w 1440p no problem), wsparcie dla klawiatury i myszki w wielu grach (Halo, Gearsy, COD) - tym u mnie sprzęt od MS wygrywa. Ciekawe, czy to rzeczywiście tylko plota, z tym, że się wycofują. Na OLX już widzę ceny podskoczyły - swoją sprzedałem kilka miesięcy temu, jeszcze na gwarancji, za 1600zł - i to nie była specjalnie niska cena. Obecnie kilka stówek więcej trzeba dać. Cytuj
wrog 640 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 10 godzin temu, Mustang napisał(a): Ja grałem od europejskiej premiery, dwa xenony mi zdechły, później zephyr w elitce już nie sprawiał problemów. Ale nostalgię i tak mam największą do tych białych premiumów premierowych. Mój premierowy zdechł dopiero przed samą premierą BioShocka. Pamiętam, że wszyscy znajomi mieli już sobą co najmniej jednego RRoDa, a mój się twardo trzymał 1 Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu do dziś żałuje że sprzedłem swojego Jaspera te kilka lat temu za 400 zł. gówno nie pieniądz, a cieszyłaby do dziś, na pewno coś bym odpalał od czasu do czasu 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Ja swojego Falcona wciąż trzymam na strychu u rodziców razem z PS3. Ale będę szczery, nie odpalałem go od lat. Jeśli chcialem zagrać w jakąś grę z 360-tki robiłem to na Xboxie One czy XSX. Cytuj
drozdu7 2 870 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ehh marzenie by z nową generacja wrzucili w sklep więcej gier z poprzednich konsol (oczywiście tych które się da). Gdyby dało się kupić takie Singularity, Spidermany, Xmena, Riddicka czy Wolfensteina. Cytuj
Paolo de Vesir 9 216 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja bym się raczej nie napalał - jeśli będzie konsolowa wsteczna w tym nowym Xboxie to pewnie nie dalej niż to co dzisiaj oferuje XO w tym zakresie. Cytuj
drozdu7 2 870 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Dlatego napisałem marzenie Chociaż jakieś ploty były o Transformersach i Spidermanach bo to gry Activision chyba Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 16 minut temu, drozdu7 napisał(a): Gdyby dało się kupić takie Singularity Akurat ostatnio dodali do PC-towego MS Store. Cytuj
mario10 547 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Mój Jasper bardzo długo działał, nawet mój syn jeszcze na nim pograł. Dobre miał gierki to była dobra generacja dla X. Wiadomo awaryjność też mieli dużą, ale na szczęście mnie ten problem ominął Cytuj
drozdu7 2 870 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 47 minut temu, krzysiek923 napisał(a): Akurat ostatnio dodali do PC-towego MS Store. Nie mam PC niestety;( Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Być może na następnym Xboxie kupisz sobie po prostu Singularity na Steamie Tak jak wspomina artykuł sprzed kilku stron: Cytat Microsoft is reacting to this trend early, by talking about putting Steam and Epic Games Store onto future Xbox consoles. It's reacting to this by investing a huge amount into improving Windows gaming performance, as well as its usability on devices like the ASUS ROG Ally and Lenovo Legion Go. Microsoft is also known to be building its own Xbox handheld. Ciekawe czasy nadchodzą, dodajmy do tego kolejne Steam Machine, czy kolejnego Steam Decia na których będzie można zagrać w gry zarówno Sony jak i Microsoftu to cała ta dzisiejsza dyskusja na temat ekskluzywności stanie się mało znacząca. Cytuj
drozdu7 2 870 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Na tą chwilę to i Windowsowy Xbox jak i to Steam Machine to jest jednak sfera domysłów i pobożnych życzeń. Prawda, jedno lub drugie (szczególnie "konsola" od Steam) mogłoby trochę zmienić perspektywę. Ale no uwierzę jak zapowiedzą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi