Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobnie jak Steam Deck, nowy Steam Machine na pewno nie będzie popularny  jak konsole Sony i Nintendo, ale najlepsze w tym jest to że wcale nie musi. 

Bo dla Steam żeby sprzęt być sukcesem wcale nie musi sprzedawać się w milionach. 

Więc za kilka lat rynek hardware'u może wyglądać tak że będzie Steam Machine i  Xbox jako hybrydy PC i konsoli bez klasycznych konsolowych gier ma wylacznosc. Klasyczna konsola z exami czyli Switch 2, i PlayStation gdzie ekskluzywność ograniczy się do tego że ich gry nie będą wychodzić na Nintendo, ale będą dostępne na Steam Machine i Xboxa. 

Opublikowano (edytowane)

To już chyba  czwarta czy piąta śmierć xboxa w tym roku, za każdym razem wychodzi od mejwenów z twittera. Rozumiem że tym typom zależy na burzy inaczej im się interes nie spina, ale w takich chwilach to się zastanawiam gdzie jest nasz krajowy oddział xboxa i za co oni wypłaty dostają. Powinno być krótkie dementi i koniec kropka.

No ale pewnie cały nasz oddział xbox jest na zdalnym z Indii i oni kurwa nie mają pojęcia co się dzieje. 

Edytowane przez Dalhi
  • Plusik 1
Opublikowano

No wyjścia są dwa. Albo celowe zagranie żeby wrzucić Xsx digitale, albo jest to prawda a oficjalne stanowisko poznamy niedługo. Wszak poważanemu portalowi PPE nie odpowiedziano krótko że to zwykły brak w dostawie tylko żeby czekać 

Opublikowano

Z tego co się orientuję to nie jest oficjalne stanowisko MS, ale odpowiedź jakiegos zagranicznego fana, który odpowiada na supporcie na pytania ludzi. 

W polskim oddziale pewnie nic nie wiedzą stąd brak szybkiej odpowiedzi i próbują teraz potwierdzić lub zdementować te informacje w centrali. 

Opublikowano

Czyli tak jak pisałem pewnie miesiąc dwa i XSX konsole znów będą w sklepach. 

Ludzie powinni czasem wyluzować i nie łykać każdej informacji podawanej przez PPE i inne portale, napisanych na podstawie spekulacji na Twitterze i nieoficjalnych wypowiedzi z supportu

Opublikowano

Z tym się zgadzam, bo te newsy to były na podstawie po prostu przemyśleń jakiejś osoby z netu. Na podstawie forumka też można by było robić insajderskie newsy. Może PPE odkryje kiedyś to miejsce.

Tylko śmieszne jest, że w najgorętszym okresie Microsoft nie może zapewnić dostępności konsol. My i tak nie jesteśmy dużym rynkiem dla nich, nie ma już Covida, więc pytanie gdzie jest problem? 

Chciałeś kupić Series X? Nie szkodzi mamy gorszego Series S :D 

Opublikowano

Tylko, że w tym oświadczeniu nic nie piszą, że konsole wrócą do sklepów. To brzmi bardziej tak, że konsole z Polski powędrowały do innych krajów, bo tam się lepiej sprzedają. No albo chcą się pozbyć tych eSek i dlatego ograniczyli dostępność X'a? 

Opublikowano

Ja już wcześniej napisałem, że to fejk xd

Ludzie mają pierdolca i zarazem samosatysfakcję jak piszą, że Xbox umiera. Na was nie warto splunąć ani się zeszczać. 

Taka sama sytuacja jak dostali sraczkę, że indajderzy wieszczyli koniec gier na konsolę Xbox. 

Opublikowano
6 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Wyobrażajcie sobie taką sytuację w Sony? 

Że nie można sobie dokupić drugiego albo trzeciego modelu?

Albo napędu do konsoli? Sieczka.

Xbox sam nie wie czego chce, teraz Nutella redefiniuje pojęcie "fan Xboxa" i jak grasz na lodówce w chmurze to też się liczysz xd Te kombinacje alpejskie odbiją im się taką czkawką, że ta po oranżadzie z komunii to będzie przy niej pryszcz. Szczerze to już sam chyba nie do końca chcę mieć cokolwiek wspólnego z następną ich konsolą i coraz mocniej skłaniam się ku temu, żeby zamiast kupna nowego sprzętu od MS zainwestować w porządny upgrade pieca.

Opublikowano

Ano trochę tak, ich przekaz szczególnie w tym roku to jest jakiś kurwa cyrk na kółkach. 

Z drugiej strony sam Nadella (a wcześniej inni) mówił że mogą sobie pozwolić na innowacje w AI, cloudzie, KONSOLACH,pc. Więc czego chcieć więcej?

Trzeba czekać, nic więcej nie zostało. Przecież skoro teraz dostarczyli kapitalny sprzęt to nic nie stoi na przeszkodzie by kolejny też taki był. Stać ich na ciekawe rozwiązania co pokazało Quick Resume chociażby.

Dla mnie to jest główna platforma i nawet mimo iż od roku jest sraka, to ulokowałem tu wszystkie środki bo lubię grać w tym systemie. 

Na PlayStation kupiłem kilka gier i sprzedałem, teraz w cyfrze SH2(bo nie ma na xa). Ale nie mam tak że odrazu chce tam przeskoczyć, powiem więcej. Nie wiem czy wogóle chce rozbudowywać kolejną bibliotekę pod konkretny sprzet czy wskoczyć sobie na jakieś PC handheld i kupować na Steam. Komp stacjonarny chyba odpada.

Dlatego kibicuje też Steamowi żeby jednak dali to pudło pod tv. Ewentualnie Xbox ze Steamem ale to jest kurwa jakaś czarna magia moim zdaniem 

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał(a):

Z tego co się orientuję to nie jest oficjalne stanowisko MS, ale odpowiedź jakiegos zagranicznego fana, który odpowiada na supporcie na pytania ludzi. 

W polskim oddziale pewnie nic nie wiedzą stąd brak szybkiej odpowiedzi i próbują teraz potwierdzić lub zdementować te informacje w centrali. 

Tą odpowiedź wygenerowało podobno AI. 

Opublikowano

Swoją drogą widziałem ostatnio fajną analizę, od osoby która zawodowo zajmuje się reklamą, ostatniej kampanii marketingowej Xboxa która wzbudziła wśród graczy takich jak my tyle emocji