Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Dlatego kibicuje też Steamowi żeby jednak dali to pudło pod tv. Ewentualnie Xbox ze Steamem ale to jest kurwa jakaś czarna magia moim zdaniem 

Jak oni to wypuszczą- będzie w miarę sensownie chodziło bez czkawki, żadne 30 FPS i cenowo dobrze, to będą pionierami na tym rynku i wyznaczą drogę. W sumie ta droga już jest naznaczona, ale nikt tu jeszcze nie skręcił. 

Ale uważam że tak to skończy. Wątpię czy dożyje tego/stracę zainteresowanie grami. 

Opublikowano

materiały z gier są zapisywane do 3mc w chmurze, już dawno temu wysyłali prywatne wiadomości na XBL jeśli chce się zachować swoje materiały trzeba zgrać na pamięć zewnętrzna.

• Dzięki 1
  • This 1
Opublikowano
52 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Jak oni to wypuszczą- będzie w miarę sensownie chodziło bez czkawki, żadne 30 FPS i cenowo dobrze, to będą pionierami na tym rynku i wyznaczą drogę. W sumie ta droga już jest naznaczona, ale nikt tu jeszcze nie skręcił. 

Ale uważam że tak to skończy. Wątpię czy dożyje tego/stracę zainteresowanie grami. 

Co to znaczy cenowo dobrze? „Dobrze” to masz obecne konsole (nie licząc pro :) ), które już na starcie byly zacofane.

Ja bym z chęcią kupił jakąś mocną „konsole” od Steam, z dedykowanym padem, którym odpalimy sprzęt i przeniesie nas do steamowego menu z którego dopalimy gierkę. Sprzęt ma być mocny, może być droższy i co ważne dość mały i bez żadnych zewnętrznych zasilaczy itp aby spokojnie go sobie postawić nawet w salonie koło TV.

No brałbym day one jakby była dobra wydajność. 

• This 1
Opublikowano
6 hours ago, iluck85 said:

Zainteresowanie grami to Ty tracisz od 20 lat z hakiem

Opublikowano
8 godzin temu, Daddy napisał(a):

materiały z gier są zapisywane do 3mc w chmurze

No ale ja chcę po prostu żeby mi nie znikało nic z konsoli, żeby sobie było na dysku. Nic więcej.

To co mam mieć zaznaczone żeby nie przesyłać do sieci Xbox?

Opublikowano
12 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Ej o co chodzi na Xboxie z tymi zrzutami ekranu i klipami? Przed chwilą dostałem ataku szału bo okazało się że większość rzeczy które miałem wyparowała..

Mam najstarsze sprzed roku. A przecież niedawno jeszcze sprawdzałem i było wszystko. Mam lokalizacja zapisywania pamięć wewnętrzna. A te przekazywanie mialem do sieci Xbox i do usługi one drive. A na tym one drive to samo co na konsoli. Czyli kurwa guwno wielkie.

Ale mam ciśnienie. Moja walka z Genichiro i cała reszta.

Też się o to wkurwiłem niedawno, miałem sporo klipów w call of duty z ostatnich 2 lat które wyparowały. Oni to po cichu zmienili gdzieś w maju tego roku. Nie wiem dlaczego backup tych nagrań nie był też na dysku :/

Teraz sobie ustawiłem automatyczne przekazywanie na OneDrive i dobrze że zrobiłem sobie taktyczny backup 2 lata temu, więc strata to tylko klipy z Call of Duty

Opublikowano
1 godzinę temu, MaZZeo napisał(a):

Też się o to wkurwiłem niedawno, miałem sporo klipów w call of duty z ostatnich 2 lat które wyparowały. Oni to po cichu zmienili gdzieś w maju tego roku. Nie wiem dlaczego backup tych nagrań nie był też na dysku :/

Po cichu? Informowali o tym z pół roku wcześniej, potem jeszcze przypominali i puszczali wiadomości. Do tego jak wchodziłeś w zarządzanie klipami to był popup i wielki banner żeby sobie backup zrobić na OneDrive :D

• This 1
Opublikowano
6 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

No ale ja chcę po prostu żeby mi nie znikało nic z konsoli, żeby sobie było na dysku. Nic więcej.

To co mam mieć zaznaczone żeby nie przesyłać do sieci Xbox?

Na konsoli można wyjątkowo mało takich materiałów trzymać, jak robisz nowe to zastępują te starsze, najlepiej kupić sobie pendrive 3.0 za grosze i tam je trzymać.

• Plusik 1
Opublikowano

Moim zdaniem po cichu, bo wiadomość na XBL to za mało, umknęła mi pośród innych. Ja przestałem wchodzić do zakładki z klipami, bo wygodniej mi było je oglądać z aplikacji mobilnej. No cóż, my bad, ale z drugiej strony wielki Microsoft nie może sobie pozwolić na trzymanie klipów z tej garski xboxów które sprzedaje to niezła beka.

Opublikowano
3 godziny temu, MaZZeo napisał(a):

wielki Microsoft nie może sobie pozwolić na trzymanie klipów

Klipy zajmują kupę miejsca. Inni zaś usuwają konta itp. zajmujące niemal zero, pewnie 10 na 1 kilobajt po spakowaniu.

Powinna być możliwość zarządzania chmurą (tak jak jest dla gier na Xbox 360, także granych na XSX). Nie powinni nic usuwać szczególnie tak skandaliczne szybko jak w 3 miesiące. Natomiast mogą zrobić limit, dla X360 to 2 GB.

Trzymanie tego na pendrive to głupi pomysł, bardzo niepewny nośnik, tracący dane przy dłuższym niepodłączaniu (retencja). Lepiej na dużo tańszym HDD, a jeśli dane ważne w 2 kopiach.