iluck85 2 956 Opublikowano środa o 20:22 Opublikowano środa o 20:22 6 godzin temu, drozdu7 napisał(a): Dlatego kibicuje też Steamowi żeby jednak dali to pudło pod tv. Ewentualnie Xbox ze Steamem ale to jest kurwa jakaś czarna magia moim zdaniem Jak oni to wypuszczą- będzie w miarę sensownie chodziło bez czkawki, żadne 30 FPS i cenowo dobrze, to będą pionierami na tym rynku i wyznaczą drogę. W sumie ta droga już jest naznaczona, ale nikt tu jeszcze nie skręcił. Ale uważam że tak to skończy. Wątpię czy dożyje tego/stracę zainteresowanie grami. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano środa o 20:27 Opublikowano środa o 20:27 materiały z gier są zapisywane do 3mc w chmurze, już dawno temu wysyłali prywatne wiadomości na XBL jeśli chce się zachować swoje materiały trzeba zgrać na pamięć zewnętrzna. 1 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano środa o 21:19 Opublikowano środa o 21:19 52 minuty temu, iluck85 napisał(a): Jak oni to wypuszczą- będzie w miarę sensownie chodziło bez czkawki, żadne 30 FPS i cenowo dobrze, to będą pionierami na tym rynku i wyznaczą drogę. W sumie ta droga już jest naznaczona, ale nikt tu jeszcze nie skręcił. Ale uważam że tak to skończy. Wątpię czy dożyje tego/stracę zainteresowanie grami. Co to znaczy cenowo dobrze? „Dobrze” to masz obecne konsole (nie licząc pro ), które już na starcie byly zacofane. Ja bym z chęcią kupił jakąś mocną „konsole” od Steam, z dedykowanym padem, którym odpalimy sprzęt i przeniesie nas do steamowego menu z którego dopalimy gierkę. Sprzęt ma być mocny, może być droższy i co ważne dość mały i bez żadnych zewnętrznych zasilaczy itp aby spokojnie go sobie postawić nawet w salonie koło TV. No brałbym day one jakby była dobra wydajność. 1 Cytuj
iluck85 2 956 Opublikowano środa o 23:13 Opublikowano środa o 23:13 3k szału nie będzie. 8k kupi garstka. 4,5-5,5 ten przedział. Cytuj
Homelander 2 218 Opublikowano czwartek o 03:22 Opublikowano czwartek o 03:22 6 hours ago, iluck85 said: Jak oni to wypuszczą- będzie w miarę sensownie chodziło bez czkawki, żadne 30 FPS i cenowo dobrze, to będą pionierami na tym rynku i wyznaczą drogę. W sumie ta droga już jest naznaczona, ale nikt tu jeszcze nie skręcił. Ale uważam że tak to skończy. Wątpię czy dożyje tego/stracę zainteresowanie grami. Zainteresowanie grami to Ty tracisz od 20 lat z hakiem Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano czwartek o 04:44 Opublikowano czwartek o 04:44 8 godzin temu, Daddy napisał(a): materiały z gier są zapisywane do 3mc w chmurze No ale ja chcę po prostu żeby mi nie znikało nic z konsoli, żeby sobie było na dysku. Nic więcej. To co mam mieć zaznaczone żeby nie przesyłać do sieci Xbox? Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano czwartek o 08:57 Opublikowano czwartek o 08:57 12 godzin temu, drozdu7 napisał(a): Ej o co chodzi na Xboxie z tymi zrzutami ekranu i klipami? Przed chwilą dostałem ataku szału bo okazało się że większość rzeczy które miałem wyparowała.. Mam najstarsze sprzed roku. A przecież niedawno jeszcze sprawdzałem i było wszystko. Mam lokalizacja zapisywania pamięć wewnętrzna. A te przekazywanie mialem do sieci Xbox i do usługi one drive. A na tym one drive to samo co na konsoli. Czyli kurwa guwno wielkie. Ale mam ciśnienie. Moja walka z Genichiro i cała reszta. Też się o to wkurwiłem niedawno, miałem sporo klipów w call of duty z ostatnich 2 lat które wyparowały. Oni to po cichu zmienili gdzieś w maju tego roku. Nie wiem dlaczego backup tych nagrań nie był też na dysku Teraz sobie ustawiłem automatyczne przekazywanie na OneDrive i dobrze że zrobiłem sobie taktyczny backup 2 lata temu, więc strata to tylko klipy z Call of Duty Cytuj
wrog 640 Opublikowano czwartek o 10:35 Opublikowano czwartek o 10:35 1 godzinę temu, MaZZeo napisał(a): Też się o to wkurwiłem niedawno, miałem sporo klipów w call of duty z ostatnich 2 lat które wyparowały. Oni to po cichu zmienili gdzieś w maju tego roku. Nie wiem dlaczego backup tych nagrań nie był też na dysku Po cichu? Informowali o tym z pół roku wcześniej, potem jeszcze przypominali i puszczali wiadomości. Do tego jak wchodziłeś w zarządzanie klipami to był popup i wielki banner żeby sobie backup zrobić na OneDrive 1 Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano czwartek o 10:49 Opublikowano czwartek o 10:49 6 godzin temu, drozdu7 napisał(a): No ale ja chcę po prostu żeby mi nie znikało nic z konsoli, żeby sobie było na dysku. Nic więcej. To co mam mieć zaznaczone żeby nie przesyłać do sieci Xbox? Na konsoli można wyjątkowo mało takich materiałów trzymać, jak robisz nowe to zastępują te starsze, najlepiej kupić sobie pendrive 3.0 za grosze i tam je trzymać. 1 Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano czwartek o 11:07 Opublikowano czwartek o 11:07 Moim zdaniem po cichu, bo wiadomość na XBL to za mało, umknęła mi pośród innych. Ja przestałem wchodzić do zakładki z klipami, bo wygodniej mi było je oglądać z aplikacji mobilnej. No cóż, my bad, ale z drugiej strony wielki Microsoft nie może sobie pozwolić na trzymanie klipów z tej garski xboxów które sprzedaje to niezła beka. Cytuj
Arek_ 21 Opublikowano czwartek o 14:50 Opublikowano czwartek o 14:50 3 godziny temu, MaZZeo napisał(a): wielki Microsoft nie może sobie pozwolić na trzymanie klipów Klipy zajmują kupę miejsca. Inni zaś usuwają konta itp. zajmujące niemal zero, pewnie 10 na 1 kilobajt po spakowaniu. Powinna być możliwość zarządzania chmurą (tak jak jest dla gier na Xbox 360, także granych na XSX). Nie powinni nic usuwać szczególnie tak skandaliczne szybko jak w 3 miesiące. Natomiast mogą zrobić limit, dla X360 to 2 GB. Trzymanie tego na pendrive to głupi pomysł, bardzo niepewny nośnik, tracący dane przy dłuższym niepodłączaniu (retencja). Lepiej na dużo tańszym HDD, a jeśli dane ważne w 2 kopiach. Cytuj
Moldar 2 267 Opublikowano czwartek o 16:55 Opublikowano czwartek o 16:55 5 godzin temu, MaZZeo napisał(a): Moim zdaniem po cichu, bo wiadomość na XBL to za mało, umknęła mi pośród innych. Ja przestałem wchodzić do zakładki z klipami, bo wygodniej mi było je oglądać z aplikacji mobilnej. No cóż, my bad, ale z drugiej strony wielki Microsoft nie może sobie pozwolić na trzymanie klipów z tej garski xboxów które sprzedaje to niezła beka. Imo zrobili dużo. Informacje były, wysyłane były wiadomości, pisali o tym na Twitterze, serwisach, pewnie i tu. No ciężko było to przegapić, ale cóż, niektórym się jednak zdarzyło. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano wczoraj o 05:52 Opublikowano wczoraj o 05:52 A jaki jest powód, że nie zapisuje tego na dysku konsoli? Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano wczoraj o 06:19 Opublikowano wczoraj o 06:19 W ogóle to nagrywanie klipów na X to jest beka, jak chcesz dłużej niż 30sek to w 720p xd 1 Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano wczoraj o 06:40 Opublikowano wczoraj o 06:40 46 minut temu, Square napisał(a): A jaki jest powód, że nie zapisuje tego na dysku konsoli? No właśnie mi generalnie chodzi o to żeby mi nie znikało Z KONSOLI. Jak będę chciał się przenieść na inną to jasne że sobie zgram, ale jeśli teraz dalej będą się usuwać to faktycznie beka Cytuj
Moldar 2 267 Opublikowano wczoraj o 08:04 Opublikowano wczoraj o 08:04 Klipy u mnie się nie wysyłają aktualnie i siedzą na dysku. Funkcję nagrywania są ostatnio coś zrypane Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano wczoraj o 10:09 Opublikowano wczoraj o 10:09 Zrypane jest też przesyłanie do One Drive, często nie działa. A sam fakt że właśnie te klipy nie zapisują się automatycznie na dysk wewnętrzny tylko musisz to ręcznie wyeksportować na pena albo dysk zewnętrzny to drogie niedojebanie mózgowe ze strony MS. z resztą cały Dashboard też przestał zwracać uwagę na sekcje z klipami i tym co nagrywają znajomi. Kiedyś regularnie odpalałem walla i patrzyłem czyjeś filmiki, teraz to jest tak ukryte że nie chce mi się tam zaglądać. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano wczoraj o 10:30 Opublikowano wczoraj o 10:30 to świetna wiadomość, koleś zrobił najlepszą konsolę na rynku Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano wczoraj o 10:37 Opublikowano wczoraj o 10:37 Szkoda że już XSX pogrzebali i para idzie w kolejną generację gdzie pewnie sukces będzie podobny albo i gorszy. Cytuj
MacLeSkr 31 Opublikowano wczoraj o 10:48 Opublikowano wczoraj o 10:48 Ja się cały czas zastanawiam czy brać tą S-kę czy nie zamiast "X-a" Jakoś nie mam przekonania do multiplatform u konkurencji, bo z nimi to różnie i nie wiadomo jak ogarną wsteczną na PS6. Kolejna konsola raczej na bank powstanie, a jeżeli nie będzie u nas dostępna oficjalnie, to niektóre sklepy pewnie i tak ją sprowadzą. Wersje PL też pewnie będą robili do największych tytułów, bo skoro będą na PC i PS5 to grono odbiorców będzie dużo większe. No a jakby nie było 2025 zapowiada się interesująco dla X-pudełka. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano wczoraj o 10:52 Opublikowano wczoraj o 10:52 Niby PS6 okolice 2028 roku jeśli wierzyć temu co ten Cerny gadał. Nowy Xbox już w 2026? To już całkiem wszystko się rozjedzie bo pewnie i w mocy będzie różnica w takim układzie. Tylko jakiś gimmick może jeszcze uratować sprzedaż na zadowalającym poziomie. Bo trudno sobie wyobrazić że wycofują tak szybko XsX a zastępują go tym samym tylko trochę mocniejszym i ze świadomością braku konsolowych eksów praktycznie. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano wczoraj o 11:08 Autor Opublikowano wczoraj o 11:08 Nintendo na tym dobrze wyszło. Poza tym generację konsol stają się coraz bardziej umowne, postępuje smartfonizacja konsol, nowe konsole, stare konsole wszystkie odpalają podobne gry, różnią się tylko jakością. GImmickiem nowych konsol Xboxa, będzie pewnie otwarcie ich konsol na Steama i inne sklepy. Co umożliwi nawet ogrywanie gier Sony ze Steama. O moc też bym się nie martwił, bo jeśli plotki się potwierdzą, to nie tylko Xbox będzie robił swoje konsole, ale i producenci third party. Więc jeśli ktoś będzie chciał mieć potężnego Xboxa będzie mógł kupić jakiś sprzęt od Asusa czy Lenovo z jakimś rtx xx80 albo xx70 za kilka tysięcy złotych. Taki jest pewnie ich plan na przyszłość, nie idzie im rywalizacja wg reguł ustalonych przez Sony, więc sprubują je zmienić. Ostetecznie odejdą od generacji konsol, pozwolą producentom third party robić własne hybrydy PC i konsoli i jeszcze bardziej zunifikuja środowisko PC i konsoli. Celem nie będzie sprzedanie więcej konsol od Sony i Nintendo, ale połączenie Xboxa i PC. 1 Cytuj
łom 2 026 Opublikowano wczoraj o 14:28 Opublikowano wczoraj o 14:28 3 godziny temu, ASX napisał(a): GImmickiem nowych konsol Xboxa, będzie pewnie otwarcie ich konsol na Steama i inne sklepy. Co umożliwi nawet ogrywanie gier Sony ze Steama. Jaki jest sens tego dla MSu? Ze sprzedaży gier na Steamie nie swoich gier nic nie dostaną (bo nikt normalny mając do wyboru kupno gry na Steama czy MS Store nie wybierze tego drugiego), nawet ze swoich gier będą musieli oddawać 30% Steamowi, mikrotransakcje tak samo, jeśli będą przechodziły bezpośrednio przez Steam czy Epic to zyski całkowicie ominą MS i pozbawią się tych 30% które teraz koszą. Miało by to sens gdyby ogarnęli sklep MSowy na PC i połączyli bibliotekę Xboxów właśnie z tym co mają na PC i była by masywna baza gier gdzie wszystko przechodzi przez MS (bez integracji Steama, Epica, GoGa itd.), a tak tworzyć customowe PC po to tylko żeby pozbawić się zysku? Średnio to widzę. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano wczoraj o 15:21 Opublikowano wczoraj o 15:21 Tak samo pisano o konkurencyjnych abonamentach EA Play i Ubi. Dash Xboxa jest połączony ze sklepem MS a taki Steam dostałby osobny kafelek, może to by się tak mocno nie gryzło, może na konsoli MS miałby jakiś % ze Steam, tylko czy to się opłaca jednym i drugim. Gry ze sklepu MS jako natywne wersje konsolowe a gry odpalane że Steam uruchamiane w trybie na wzór Steam Decka, tak to widzę. Mało kto wie ale AB lata temu wynegocjowało sobie 80% ze sprzedaży gier, bankowo chodzi o CoDy reszta ich produkcji to tajemnica handlowa, ciekawe czy dalej mają 80% pod MSem na PS. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi