ASX 14 716 Opublikowano wczoraj o 15:39 Autor Opublikowano wczoraj o 15:39 Godzinę temu, łom napisał(a): Jaki jest sens tego dla MSu? Z jednej strony byłaby to atrakcyjna oferta dla klientów. A gry Xboxa są i tak jednymi z najlepiej sprzedających się gier na Steam. Z drugiej strony Microsoft pokazałby regulatorom że są otwarci i pozwalają na obecność sklepów third party na swoich urządzeniach, z kolei Sony i Nintendo na swoich sprzętach to blokuje, podobnie jak robi to Apple w przypadku Fortnite'a. I jeśli wyrok sądu w przypadku sporu z Epicem będzie korzystny dla Epic games może to mieć długofalowe konsekwencje również na konsolach. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano wczoraj o 15:41 Opublikowano wczoraj o 15:41 4 hours ago, ASX said: Nintendo na tym dobrze wyszło. Poza tym generację konsol stają się coraz bardziej umowne, postępuje smartfonizacja konsol, nowe konsole, stare konsole wszystkie odpalają podobne gry, różnią się tylko jakością. GImmickiem nowych konsol Xboxa, będzie pewnie otwarcie ich konsol na Steama i inne sklepy. Co umożliwi nawet ogrywanie gier Sony ze Steama. O moc też bym się nie martwił, bo jeśli plotki się potwierdzą, to nie tylko Xbox będzie robił swoje konsole, ale i producenci third party. Więc jeśli ktoś będzie chciał mieć potężnego Xboxa będzie mógł kupić jakiś sprzęt od Asusa czy Lenovo z jakimś rtx xx80 albo xx70 za kilka tysięcy złotych. Taki jest pewnie ich plan na przyszłość, nie idzie im rywalizacja wg reguł ustalonych przez Sony, więc sprubują je zmienić. Ostetecznie odejdą od generacji konsol, pozwolą producentom third party robić własne hybrydy PC i konsoli i jeszcze bardziej zunifikuja środowisko PC i konsoli. Celem nie będzie sprzedanie więcej konsol od Sony i Nintendo, ale połączenie Xboxa i PC. Co to za bzdury wyssane z palca. Microsoft z Xbox Machine w stylu Steam Machine? Sukces gwarantowany...ta... Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano wczoraj o 16:00 Autor Opublikowano wczoraj o 16:00 Do niedawna sam bym w to nie wierzył, ale myślę że jest zbyt wiele źródeł o tym mówi, by nie było coś ma rzeczy. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano wczoraj o 16:02 Opublikowano wczoraj o 16:02 5 godzin temu, drozdu7 napisał(a): Niby PS6 okolice 2028 roku jeśli wierzyć temu co ten Cerny gadał. Nowy Xbox już w 2026? To już całkiem wszystko się rozjedzie bo pewnie i w mocy będzie różnica w takim układzie. Tylko jakiś gimmick może jeszcze uratować sprzedaż na zadowalającym poziomie. Bo trudno sobie wyobrazić że wycofują tak szybko XsX a zastępują go tym samym tylko trochę mocniejszym i ze świadomością braku konsolowych eksów praktycznie. Wierzysz cernemu największemu ściemniaczowi w branży? Chyba nie sądzisz że sony pozwoli MS na dwa lata różnicy, miesiąc temu wypuścili ps5 pro które stało się memem i słabo sobie radzi, typ nie powie w filmie dla DF za $$$ fajna konsola, kupujcie a już za chwilę ps6. 4 godziny temu, ASX napisał(a): Nintendo na tym dobrze wyszło. Poza tym generację konsol stają się coraz bardziej umowne, postępuje smartfonizacja konsol, nowe konsole, stare konsole wszystkie odpalają podobne gry, różnią się tylko jakością. GImmickiem nowych konsol Xboxa, będzie pewnie otwarcie ich konsol na Steama i inne sklepy. Co umożliwi nawet ogrywanie gier Sony ze Steama. O moc też bym się nie martwił, bo jeśli plotki się potwierdzą, to nie tylko Xbox będzie robił swoje konsole, ale i producenci third party. Więc jeśli ktoś będzie chciał mieć potężnego Xboxa będzie mógł kupić jakiś sprzęt od Asusa czy Lenovo z jakimś rtx xx80 albo xx70 za kilka tysięcy złotych. Taki jest pewnie ich plan na przyszłość, nie idzie im rywalizacja wg reguł ustalonych przez Sony, więc sprubują je zmienić. Ostetecznie odejdą od generacji konsol, pozwolą producentom third party robić własne hybrydy PC i konsoli i jeszcze bardziej zunifikuja środowisko PC i konsoli. Celem nie będzie sprzedanie więcej konsol od Sony i Nintendo, ale połączenie Xboxa i PC. Jaki sens jest kupować takiego ''xboxa'' od asusa skoro można sobie złożyć PC który nie będzie miał żadnych ograniczeń? Może będzie Xbox OS do przenośnych konsol na jakieś ROG Ally, itp. 1 Cytuj
Bielik 746 Opublikowano wczoraj o 16:05 Opublikowano wczoraj o 16:05 Swoją drogą ciekawe czemu nie ma jeszcze natywnie GeForce now na xboxach, skoro gamepass jest honorowany w usłudze. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano wczoraj o 16:14 Opublikowano wczoraj o 16:14 9 minut temu, ASX napisał(a): zbyt wiele źródeł o tym mówi, by nie było coś ma rzeczy. Właśnie, z jednej strony zbyt dużo plotek (w tym gadka samego Spencera) a z drugiej jest tyle argumentów przeciw takiemu rozwiązaniu że trudno w takie coś uwierzyć 8 minut temu, Daddy napisał(a): Jaki sens jest kupować takiego ''xboxa'' od asusa skoro można sobie złożyć PC który nie będzie miał żadnych ograniczeń? Chyba tylko taki że one by działały generalnie pod Xboxowym Os z opcją Steamowa. W sensie że dalej by zachowały konsolowy charakter. Chociaż jak tak dłużej się zastanawiam to nijak nie da się połączyć biblioteki konsolowej z PC. Cytuj
creatinfreak 3 851 Opublikowano wczoraj o 16:36 Opublikowano wczoraj o 16:36 Konsola to optymalizacja pod jeden sprzęt i jeden sklep. Nie wiem co Wy sobie wyobrażacie. Jedyne jakie połączenie z pc może być to rozszerzenie playanywhere i może dodanie crossbuy w tytułach ze sklepu ms i Xbox. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano wczoraj o 16:38 Autor Opublikowano wczoraj o 16:38 37 minut temu, Daddy napisał(a): Jaki sens jest kupować takiego ''xboxa'' od asusa skoro można sobie złożyć PC który nie będzie miał żadnych ograniczeń? Może będzie Xbox OS do przenośnych konsol na jakieś ROG Ally, itp. A jaki jest jest już dzisiaj kupować XSX czy XSS skoro można złożyć PC bez ograniczeń i mieć wszystkie gry w lepszej jakości (z wyjątkiem kilku gier we wstecznej z x360 i oryginalnego xboxa). Ich strategia zaklada nie ma sensu kupowania żadnego konkretnego urządzenia, będzie można grać na takim "Xboxie" jak komu jest wygodnie. W chmurze, oficjalnej konsoli od MS czy na pececie złożonym bez ograniczeń. Jeśli powstanie coś w stylu Xbox OS na pecety, to na pewno nie będą się też samoograniczać udostępniając go tylko pecetowym konsolom przenośnym, ale udostępnia go na wszystkich urządzeniach. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 10 minutes ago, ASX said: A jaki jest jest już dzisiaj kupować XSX czy XSS skoro można złożyć PC bez ograniczeń i mieć wszystkie gry w lepszej jakości (z wyjątkiem kilku gier we wstecznej z x360 i oryginalnego xboxa). Ich strategia zaklada nie ma sensu kupowania żadnego konkretnego urządzenia, będzie można grać na takim "Xboxie" jak komu jest wygodnie. W chmurze, oficjalnej konsoli od MS czy na pececie złożonym bez ograniczeń. Jeśli powstanie coś w stylu Xbox OS na pecety, to na pewno nie będą się też samoograniczać udostępniając go tylko pecetowym konsolom przenośnym, ale udostępnia go na wszystkich urządzeniach. No ma to sens bo Xbox to konsola i kosztuje 1000 za S lub 2000 za Series X. Pokaż mi kompa w tej cenie, który odpali nowe gry typu Indiana, Hellblade, COD. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu No ten stosunek ceny do wydajności jest jakąś przewaga, ale ogolnie konsole Xboxa nie są do niczego niezbędne. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Nawet ASX już pogrzebał Xboxa jako konsolę Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Snuć teorie to sobie możemy. Może decyzja o multiplatformowosci i otwarciu platformy są ze sobą powiązane. Bo wiedzieli że ze Steamem też zrobią z gier PlayStation tytuły multiplatformowe w pewnym sensie. Chociaż wydaje mi się że Sony jest zabezpieczone na taką ewentualnośc w jakiś sposób. A co do samej konsoli to myślę że jest dla kogo to robić jednak. Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Wrzucajcie linki do tych darmowych gier ktore sa codziennie, co jest dzisiaj? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 18 godzin temu Autor Opublikowano 18 godzin temu 4 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Nawet ASX już pogrzebał Xboxa jako konsolę Ja akurat od wielu lat uważam że posiadanie Xboxa jako konsoli jest czymś niezbędnym, skoro wszystko można ogrywać na PC czy w chmurze. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 24 minuty temu, ASX napisał(a): Ja akurat od wielu lat uważam że posiadanie Xboxa jako konsoli jest czymś niezbędnym, skoro wszystko można ogrywać na PC czy w chmurze. No akurat posiadanie Xboxa jako KONSOLI jest niezbędne jeśli chcesz grać na konsoli. PC to PC, a chmura to głównie Gamepass póki co i to w hujowej jakości. Można powiedzieć że Ps5 też staje się zbędne bo można ich gry ogrywać na kompie. Ale jakoś ludzie nie sprzedali swoich plejek, pctowcy nie polecieli po sprzęt Sony. I gracze Xboxa jeśli będą mieli kolejny sprzęt to zostaną, bo jeśli ktoś tu jest to znaczy że dobrze mu się tu gra. Przeciez Plejka czy inne rzeczy to nie jest koszt samochodu że nie da się przeskoczyć. A jednak te 30 baniek ponoć się ostało i sam Gamepass ma ponoć 39,5 miliona subskrybentów po ostatnich premierach. Cytuj
Homelander 2 218 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Jak komuś pasuje granie w chmurze niech gra w chmurze. Jak na konsoli z tv nie gra w ten sposób. Handheld? Proszę bardzo. Piec i monitor wide? Jasne. Nowa generacja, i w sumie obecna, to nie w co się gra, bo jest wszystko na wszystkim. Tylko jak się gra. I to jest piękne Cytuj
Pianista911 17 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Wróciłem do grania po 10 latach (wcześniej PC) w Covidzie. Kupiłem wtedy pierwszą konsolę w życiu (w wieku 29 lat!). Obecnie nie wyobrażam sobie nie posiadać plejaka czy xboxa. Ogromna wygoda i cenowo opcja nie do pobicia. O ile nawet rozumiałem płacz, że np. takie "PS5 Pro zdzierstwo", tak obiektywnie za 3500zł się porównywalnego wydajnościowo pieca nie złoży, wliczając w to system, peryferia i biurko. No i taki blaszak w salonie pod TV to też koślawa opcja. W związku z powyższym mam nadzieję, że sobie jednak MS nie odpuści, albo coś się na rynku zadzieje, żeby Sony jednak miało konkurencję w hardwarze. Edytowane 17 godzin temu przez Pianista911 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Nie odpuszczą hardware'u, mają tu kilkadziesiąt milionów klientów na swoje konsole i nastepną konsole w produkcji. Po prostu wszystko wskazuje na to że ich następne konsole bedą inne niż do tej pory. Byłaby tez szkoda jakbyśmy zostali z konsolami tylko od Sony i Nintendo. Bo ostatnie Xboxy pod względem stosunku ceny do mocy, designu, kultury pracy, jakości wykonania to dobre projekty. Cytuj
Paolo de Vesir 9 229 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 8 godzin temu, Pianista911 napisał(a): Wróciłem do grania po 10 latach (wcześniej PC) w Covidzie. Kupiłem wtedy pierwszą konsolę w życiu (w wieku 29 lat!). Obecnie nie wyobrażam sobie nie posiadać plejaka czy xboxa. Ogromna wygoda i cenowo opcja nie do pobicia. O ile nawet rozumiałem płacz, że np. takie "PS5 Pro zdzierstwo", tak obiektywnie za 3500zł się porównywalnego wydajnościowo pieca nie złoży, wliczając w to system, peryferia i biurko. No i taki blaszak w salonie pod TV to też koślawa opcja. W związku z powyższym mam nadzieję, że sobie jednak MS nie odpuści, albo coś się na rynku zadzieje, żeby Sony jednak miało konkurencję w hardwarze. Kwestia optyki i perspektywiczności zakupu - za 3.5K nie złożysz PC ale za 4K już dzisiaj masz sprzęt sporo wydajniejszy od PRO, a za moment premiery nowych kart które ten dystans pogłębią. Jest to kilka stów drożej, ale na konsoli musisz liczyć na łaskę devów, a i PRO w przypadku wielu gier radzi sobie gorzej niż porównywalny sprzęt (Alan Wake 2 czy Silent Hill). Cytuj
iluck85 2 956 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Za 3.5 PC lepszy od Ps5 pro? Mocno naciągane patrząc na ceny kart Nvidi czy procków AMD. Na jakimś 4060 by to chyba musiało być, ale co to będzie za rok albo dwa? Zbudowanie PC na trochę dłużej już podwoi ten rachunek. Żeby to startowało do PS5 pro, to już jakieś 4070, no i mamy 2.5k za jeden element, a gdzie reszta. Dlatego zawsze mnie dziwi te gadanie, że w cenie tej konsoli zbuduje Pc, a często pada że lepszego. W cenie konsoli nic lepszego nie będzie, będą pewne ustępstwa, ale to właśnie CENA tej ceny. Nie każdy ma też ochotę na PC- to buda, biurko, miejsce. Mnie np wkurwiają kable. Podobało mi się jak miałem iMaca- jeden kabel wychodził od zasilania i koniec tematu. Konsola mimo wszystko 2200zł- podpinasz pod TV, włączasz i grasz. Nie kupuje argumentu że Xbox jest zbędny, BO można na PC pograć. Ja jestem fanem wyboru. Wciskanie mi elektrycznego gówna do jazdy po drogach czy konsoli bez napędu jest chujowe. Edytowane 7 godzin temu przez iluck85 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Nie chodzi o to że konsole xbox są zbędne (bo nie są), ale nie istnieje scenariusz w ramach ktorego posiadanie konsoli jest do czegoś niezbędne 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 229 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 19 minut temu, iluck85 napisał(a): Żeby to startowało do PS5 pro 7500F i RX 7700 XT i masz poziom PRO, a nie rozważasz czy twórcy dadzą patch i czy on będzie działać. Cytuj
iluck85 2 956 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): 7500F i RX 7700 XT i masz poziom PRO, a nie rozważasz czy twórcy dadzą patch i czy on będzie działać. no i mamy leciutko ponad 2k. Do tego obudowa, dysk itd. Mocno naciągany ten budżet. Do tego tracimy ficzery graficzne biorąc czerwonych. 11 minut temu, ASX napisał(a): Nie chodzi o to że konsole xbox są zbędne (bo nie są), ale nie istnieje scenariusz w ramach ktorego posiadanie konsoli jest do czegoś niezbędne No właśnie nawiązałem do tego co napisałeś + jaki jest sens kupować dziś XSX skoro można PC mieć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi