Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak czytam ostatnie strony i troche wam wyjaśnię. Jeżeli chodzi o stacjonarne granie to jak masz zachciankę i możesz sobie pozwolić kupujesz pc, masz mniej kasy bądź Ci szkoda wydać to kupujesz konsole, gdzie teraz masz 3 tiery koszty/wydajności czyli s, x/ps5, ps5pro. Wszystko zależy od budżetu. Byłem zatwardziały konsolowcem przez ponad dekadę i też myślałem, że pc to grzebanie, ustawianie, (bo wczesniej jak miałem pc ponad 12 lat temu, działając na piratach, podkręcając sprzęt tak to właśnie wyglądało). Teraz jak widać nawet filmik jeden był wrzucony, że możesz odpalić kompa od razu z kontrolerem i steam big picture jak na konsoli. Obudowy są różne i można kupić naprawdę dopasowaną do wnętrza. Wentylatory można zawsze skręcić i nie będzie odrzutowca ps4. Tak więc nie ma co się bać tego pc drodzy konsolowi koledzy. To też jest maszynka do wygodnego grania. 

A co do tych 30 klatek, no niby można, niby się da, ale po co się męczyć jak jest 60, 120 i więcej gdzie jest to o wiele przyjemniejsze.

Edytowane przez creatinfreak
  • Plusik 1
Opublikowano
3 hours ago, Paolo de Vesir said:

Pytanie czy nie będzie powtórki z cymbergaja na konsole ;) i jeszcze raz - ja kompa za dychę nie mam, ale wiem z pierwszej ręki od ludzi którzy mają że to już jest PS6PRO dostępne od ręki :P 

Przecież GTA nie miało nigdy problemów na konsolach, szóstka też nie wygląda nie wiadomo jak więc obecne konsole bez problemu sobie z nią poradzą.

Opublikowano
1 godzinę temu, iluck85 napisał(a):

I widzisz, jednak konsola lepsza :)  Nie zrobisz w ładnej i kompaktowej obudowie jak XSX i do tego za 3,5 żeby go zgruzowało. Więc jak widać, dyskusja do końca bezsensu nie jest. 

Tylko ja nigdy nie pisałem że konsole nie mają swoich plusów, czy że są niepotrzene. Napisałem tylko że nie są niezbędne :lapka:

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, ASX napisał(a):

Tylko ja nigdy nie pisałem że konsole nie mają swoich plusów, czy że są niepotrzene. Napisałem tylko że nie są niezbędne :lapka:

Można tak powiedzieć. PC też nie jest niezbędny... ba nawet TV w domu nie jest niezbędny. Wszystko rozbija się o to czego każdy osobiście potrzebuje.

Jeśli masz potrzebę aby ograć nowe GTA na premierę i nie czekać najpewniej minimum roku - konsola jest niezbędna. 

Jeśli chcesz grać w tytuły od Sony na premierę, nie minimum rok później - konsola Sony jest niezbędna. 

Jeśli chcesz grać w Gran Turismo 7 czy ograć np. takiego Astro Bota - konsola Sony jest niezbędna. 

Jeśli chcesz grać tytuły, których na konsolach nie ma - PC jest niezbędny. 

Jeśli chcesz grać w maksymalnych możliwych ustawieniach - mocny PC jest niezbędny. 

Itd... itd... itd...

Edytowane przez Emet
Opublikowano
49 minut temu, Emet napisał(a):

Jeśli chcesz grać w tytuły od Sony na premierę, nie minimum rok później - konsola Sony jest niezbędna.

*pod warunkiem, że nie jest to gra multiplayer

**pod warunkiem, że nie jest to gra 2nd party (te trafiają znacznie szybciej)

***pod warunkiem, ze nie jest to gra licencjonowana (baseball, LEGO)

Do końca generacji większość argumentów które wymieniłeś będzie nieaktualna, a że do jej końca bliżej jest niż dalej… :reggie:

• This 1
Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

*pod warunkiem, że nie jest to gra multiplayer

**pod warunkiem, że nie jest to gra 2nd party (te trafiają znacznie szybciej)

***pod warunkiem, ze nie jest to gra licencjonowana (baseball, LEGO)

Do końca generacji większość argumentów które wymieniłeś będzie nieaktualna, a że do jej końca bliżej jest niż dalej… :reggie:

Napisał w tytuły OD Sony, a nie na konsoli Sony. 

Czy kiedyś gry Sony trafią dayone na konsole i PC jednocześnie? Mozliwe.