creatinfreak 3 859 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Tak czytam ostatnie strony i troche wam wyjaśnię. Jeżeli chodzi o stacjonarne granie to jak masz zachciankę i możesz sobie pozwolić kupujesz pc, masz mniej kasy bądź Ci szkoda wydać to kupujesz konsole, gdzie teraz masz 3 tiery koszty/wydajności czyli s, x/ps5, ps5pro. Wszystko zależy od budżetu. Byłem zatwardziały konsolowcem przez ponad dekadę i też myślałem, że pc to grzebanie, ustawianie, (bo wczesniej jak miałem pc ponad 12 lat temu, działając na piratach, podkręcając sprzęt tak to właśnie wyglądało). Teraz jak widać nawet filmik jeden był wrzucony, że możesz odpalić kompa od razu z kontrolerem i steam big picture jak na konsoli. Obudowy są różne i można kupić naprawdę dopasowaną do wnętrza. Wentylatory można zawsze skręcić i nie będzie odrzutowca ps4. Tak więc nie ma co się bać tego pc drodzy konsolowi koledzy. To też jest maszynka do wygodnego grania. A co do tych 30 klatek, no niby można, niby się da, ale po co się męczyć jak jest 60, 120 i więcej gdzie jest to o wiele przyjemniejsze. Edytowane 21 godzin temu przez creatinfreak 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 3 hours ago, Paolo de Vesir said: Pytanie czy nie będzie powtórki z cymbergaja na konsole i jeszcze raz - ja kompa za dychę nie mam, ale wiem z pierwszej ręki od ludzi którzy mają że to już jest PS6PRO dostępne od ręki Przecież GTA nie miało nigdy problemów na konsolach, szóstka też nie wygląda nie wiadomo jak więc obecne konsole bez problemu sobie z nią poradzą. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu 1 godzinę temu, iluck85 napisał(a): I widzisz, jednak konsola lepsza Nie zrobisz w ładnej i kompaktowej obudowie jak XSX i do tego za 3,5 żeby go zgruzowało. Więc jak widać, dyskusja do końca bezsensu nie jest. Tylko ja nigdy nie pisałem że konsole nie mają swoich plusów, czy że są niepotrzene. Napisałem tylko że nie są niezbędne Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 8 godzin temu, ASX napisał(a): Tylko ja nigdy nie pisałem że konsole nie mają swoich plusów, czy że są niepotrzene. Napisałem tylko że nie są niezbędne Można tak powiedzieć. PC też nie jest niezbędny... ba nawet TV w domu nie jest niezbędny. Wszystko rozbija się o to czego każdy osobiście potrzebuje. Jeśli masz potrzebę aby ograć nowe GTA na premierę i nie czekać najpewniej minimum roku - konsola jest niezbędna. Jeśli chcesz grać w tytuły od Sony na premierę, nie minimum rok później - konsola Sony jest niezbędna. Jeśli chcesz grać w Gran Turismo 7 czy ograć np. takiego Astro Bota - konsola Sony jest niezbędna. Jeśli chcesz grać tytuły, których na konsolach nie ma - PC jest niezbędny. Jeśli chcesz grać w maksymalnych możliwych ustawieniach - mocny PC jest niezbędny. Itd... itd... itd... Edytowane 11 godzin temu przez Emet Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 49 minut temu, Emet napisał(a): Jeśli chcesz grać w tytuły od Sony na premierę, nie minimum rok później - konsola Sony jest niezbędna. *pod warunkiem, że nie jest to gra multiplayer **pod warunkiem, że nie jest to gra 2nd party (te trafiają znacznie szybciej) ***pod warunkiem, ze nie jest to gra licencjonowana (baseball, LEGO) Do końca generacji większość argumentów które wymieniłeś będzie nieaktualna, a że do jej końca bliżej jest niż dalej… 1 Cytuj
iluck85 2 964 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a): *pod warunkiem, że nie jest to gra multiplayer **pod warunkiem, że nie jest to gra 2nd party (te trafiają znacznie szybciej) ***pod warunkiem, ze nie jest to gra licencjonowana (baseball, LEGO) Do końca generacji większość argumentów które wymieniłeś będzie nieaktualna, a że do jej końca bliżej jest niż dalej… Napisał w tytuły OD Sony, a nie na konsoli Sony. Czy kiedyś gry Sony trafią dayone na konsole i PC jednocześnie? Mozliwe. Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Możliwe? Jak dla mnie wręcz pewne. Wszystko jest wdrażane powolutku. Tak by nie było backlashu zbyt dużego. Pamiętacie jak ogłoszono Horizon Zero Dawn na PC? Wyparcie ostre i pierdololo o wyjątku i że stara gra więc nic dziwnego i się nie liczy. Troszkę się zmieniło od tej pory nie? Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 55 minut temu, iluck85 napisał(a): Napisał w tytuły OD Sony, a nie na konsoli Sony. Czy kiedyś gry Sony trafią dayone na konsole i PC jednocześnie? Mozliwe. Horizona LEGO i MLB robi Sony, gry pokroju Stellar Blade czy RoR robilo 2nd party (wiec w komitywie z Sony). Samo Sony zapowiedziało z resztą, ze multiki będą day1 na PC. Pokładanie nadziei w Sony po takich rewelacjach jak poniżej to niezły kekbur: - wierzymy w generację (dłużej ciągnęli crossgeny niż MS) - SSD nie powali na portowanie tych gier na inne sprzęty (co jest marketingowym kłamstwem aby nakłonić do zakupu PS5) - porzuceniu PSVR2 - sztuczne ograniczenie podaży napędów do konsoli aby wepchnąć graczy siłą w dystrybucję - kłamstwo nt. ogólnie pojętej polityki exów (najpierw nie miało być nic, później tylko pierwsze części staroci, później nic 1st party, a potem po dwóch latach only i jakiś zaczyna się schodzić to do roku jak nie krócej ) Naprawdę, może pora przestać trzymać się kurczowo marek sprzętów a patrzeć na developera? Koniec końców to oni sprawiają czy gra jest dobra czy nie, a nie sprzęt na którym się dany tytuł ukazuje (chociaż czytając pewne jednostki można odnieść wrażenie, że to drugie jest sprawą nadrzędną). Cytuj
iluck85 2 964 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jak się pojawi nowe uncharted na ps6, to ja osobiście wątpię żeby to juz był ten moment. Ps6 będzie ta ostatnia klasyczna konsola Sony jakie znamy. Potem ten scenariusz jest możliwy. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu 3 godziny temu, Emet napisał(a): Można tak powiedzieć. PC też nie jest niezbędny... ba nawet TV w domu nie jest niezbędny. Wszystko rozbija się o to czego każdy osobiście potrzebuje. Jeśli masz potrzebę aby ograć nowe GTA na premierę i nie czekać najpewniej minimum roku - konsola jest niezbędna. Jeśli chcesz grać w tytuły od Sony na premierę, nie minimum rok później - konsola Sony jest niezbędna. Jeśli chcesz grać w Gran Turismo 7 czy ograć np. takiego Astro Bota - konsola Sony jest niezbędna. Jeśli chcesz grać tytuły, których na konsolach nie ma - PC jest niezbędny. Jeśli chcesz grać w maksymalnych możliwych ustawieniach - mocny PC jest niezbędny. Itd... itd... itd... Pisałem o konsolach Xboxa. W tym momencie faktycznie jak ktoś chce zagrać Astro Bota czy GT7 i 2/3 inne gry to konsola PS5 lub PS4 jest niezbędne. Ale chyba nikt nie ma złudzeń że ten długo się utrzyma. Bo z czasem gry z Sony będą dostępne w chmurze, a i równoczesne premiery na PC to kwestia czasu. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Nadal tu rozmawiamy o przyszlosci. Czy tak sie stanie za rok? Za 5 lat? Za czasow PS6? To nadal tylko zalozenie, a konsole chce kupic dzisiaj. A cala dyskusje mozna splycic do: Konsole sa niezbedne, bo chce grac na konsolach. Konsola nie sluzy tylko do grania w exy. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Według toku rozumowania wszystko można uznać za niezbędne. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, iluck85 napisał(a): Ps6 będzie ta ostatnia klasyczna konsola Sony jakie znamy. Czyli co potem? Nie będzie normalnej konsoli to nie będzie trzeba eksów które je sprzedają. Bo zaraz dojdziemy jednak do tego że wszyscy zrobią to samo tylko MS robi to szybciej i zbiera największe jebañsko. Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Bo zaraz dojdziemy jednak do tego że wszyscy zrobią to samo tylko MS robi to szybciej i zbiera największe jebañsko. Ale śledzisz branżę od wczoraj? Tak właśnie wygląda ostatnie 20 lat gamingu XD Wszyscy robią to samo co MS, tylko później i wtedy już nikt nie ma z tym problemu :p Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Prawda jest taka, że jak np. patrzę na znajomych casuali to oni w ogóle nie biorą pod uwagę nic innego niż konsola dla siebie. W sensie jest grupa ludzi, która w ogóle nie weźmie pod uwagę PC ( i zapewne vice versa). Natomiast już swoim dzieciakom składają kompy bo wśród gimbów ewidentnie jest moda teraz na granie na PC, fortnity, twitche i tyle. A mam tez znajomych co kupują gamingowe laptopy za 15k bo dużo podróżują, a nie interesują ich graficzne potworki na switcha czy steam decku. Można narzekac, a ja uważam, że mamy najlepszy okres dla graczy w historii, oferta jest zróżnicowana jak nigdy. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Naprawdę nie dowierzam jak czytam gości z 15/20/30 letnim doświadczeniem w giereczkowie którzy nie biorą PC bo tam „trzeba aktualizować sterowniki” (co ma być jakąś niezwykle karkołomną procedurą), a potem czytam te same osoby w tematach piszący poradniki jak złożyć konto na PSN na Turcję i konto na cinckiarzu na turecką ambasadę albo żonglują sejwami między pendrivem, konsolą, a chmurą w celu odblokowania jakiś trofeów. W pakiecie - wyparcie, że Sony podąża jota w jotę za polityką Microsoftu, ale teraz 19 minut temu, SnoD napisał(a): nikt nie ma z tym problemu :p 1 Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) No dzisiaj samo granie na PC jest w zasadzie bezproblemowe, pod warunkiem, że nie chcesz złożyć najtańszego peceta za 3 kafle. A przenośne pecety to właściwie konsole ze wszystkimi bonusami komputerów. Edytowane 5 godzin temu przez SnoD Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Statystyki steam pokazują, że większość gra na gownianych kompach. My tu możemy dyskutowac, a dla większości grafika na obecnej generacji konsol jest zupełnie wystarczająca. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A to ciekawe z tymi sprzętami third party od Asusa np Co oni tam kombinują, mogliby już powiedzieć Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 26 minut temu Opublikowano 26 minut temu 1 hour ago, izon said: Statystyki steam pokazują, że większość gra na gownianych kompach. My tu możemy dyskutowac, a dla większości grafika na obecnej generacji konsol jest zupełnie wystarczająca. Dla większości grafika poprzedniej generacji jest wystarczająca. Stąd sprzedaż Switcha, stąd Series S sprzedaje się lepiej niż X, stąd dziesiątki milionów ludzi nadal grających na PS4. I nawet sprzedaż Steamdecka to potwierdza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi