drozdu7 2 878 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Konsole zawsze znajdą grono odbiorców. 3 godziny temu, czarek250885 napisał(a): Ruchy MS i Sony by ich gry były wszędzie to dobry pomysł pod kontem ludzi będących na różnych sprzętach, niech każdy gra gdzie chcę i tam gdzie mu najwygodniej. Na tą chwilę Sony raczej pozostaje w swojej bańce, wciąż potrzebujesz ich konkretnego sprzętu (Ps5, portal). Czy to się zmieni? Kto wie. Trzeba poczekać co tak naprawdę odjebie Xbox Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Jak odjebią konsole z dostępem do Steama, Game Passa, calą dotychczasową bilblioteką z konsoli to ja jestem zainteresowany. 2 Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Konsole zawsze znajdą grono odbiorców. Na tą chwilę Sony raczej pozostaje w swojej bańce, wciąż potrzebujesz ich konkretnego sprzętu (Ps5, portal). Czy to się zmieni? Kto wie. Trzeba poczekać co tak naprawdę odjebie Xbox Wywalone na sprzęty, ja poproszę o gry przystające do obecnej generacji. Nikt mi nie powiem, ze Stalker 2 czy Indiana prezentują godny poziom. Miałem okazje zobaczyć te gry też na mocnym PC i miałem niezły WTF. Chyba naprawdę problemem jest to, ze silniki obecnie są przeładowane zasobożerrnymi gównami skoro większe wrażenie robią na mnie gry sprzed kilku lat i do tego lepiej śmigają na dużo słabszych sprzętach. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu To plucie na to jak wygląda Indiana że swoim fantastycznym oświetleniem oraz pełnym szczegółów światem (nie mówiąc o estetyce miejscowej) to jakiś głęboko zawoalowany trolling którego nie łapię? Cytuj
messer88 6 593 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Zwyczajnie dla wielu osób nie jest to pewnie prawdziwie "nextgenowa" gra. Mi się podoba ale pewnie są gry pamiętające PS4 amator które ogólnie ładniej wyglądają. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nom, względem TLOU z pewnością, ale nie przesadzajmy w druga stronę. Cytuj
czarek250885 328 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, messer88 napisał(a): Zwyczajnie dla wielu osób nie jest to pewnie prawdziwie "nextgenowa" gra. Mi się podoba ale pewnie są gry pamiętające PS4 amator które ogólnie ładniej wyglądają. Taki Killzone z ps4 wciąż świetnie wygląda i dalej mnie to zastanawia jak oni to zrobili. Wydaje mi się, że przeskoki od pierwszych konsol do ery ps4 i Xbox One był na tyle znaczący, że każdy gołym okiem widział różnicę, teraz nie ma się takiego odczucia, obawiam się, że kolejna generacja będzie znów reklamowana teraflopami. Nowy Sprzęt raczej nic nie zmieni, chciałbym się mylić, ale obawiam się że dalej będziemy mieli to samo, a oni będą tworzyć jeszcze większe światy, na które będą poświęcać jeszcze więcej czasu, to prowadzi do nikąd. Za pewne będą forsować 8k co jest również ślepym zaułkiem. To tylko zwiększy koszty, gry będą wypuszczane niedopracowane, co staję się już normą. Stąd myślę, że jak w roku znajdą się choć dwie perełki to będzie dobrze. W tej generacji kupiłem tylko 2 gry na premierę, Ratcheta, który robił robotę i Diablo 4, które było dużym zawodem. To tylko świadczy o tym, że nie ma tego "hajpu" co kiedyś, że kiedyś na serio było w czym wybierać. Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 36 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): To plucie na to jak wygląda Indiana że swoim fantastycznym oświetleniem oraz pełnym szczegółów światem (nie mówiąc o estetyce miejscowej) to jakiś głęboko zawoalowany trolling którego nie łapię? Gra jest świetna i ma swoje momenty ale graficznie to dla mnie średniak. Czy taka opinia to jest plucie? Dla mnie nie. Fajne oświetlenie to za mało. Z tą szczegółowością bym nie przesadzał, bo dłuższym czasie widać klasyczne np. dla RPG-ów kopiuj-wklej. Indiana to współczesny point n click, z filmową fabuła, bardzo fajnymi wstawkami na silniku gry ale jako całość nie robi na mnie takiego wrażenia, jak swego czasu U4. 4 minuty temu, czarek250885 napisał(a): Taki Killzone z ps4 wciąż świetnie wygląda i dalej mnie to zastanawia jak oni to zrobili. Wydaje mi się, że przeskoki od pierwszych konsol do ery ps4 i Xbox One był na tyle znaczący, że każdy gołym okiem widział różnicę, teraz nie ma się takiego odczucia, obawiam się, że kolejna generacja będzie znów reklamowana teraflopami. Nowy Sprzęt raczej nic nie zmieni, chciałbym się mylić, ale obawiam się że dalej będziemy mieli to samo, a oni będą tworzyć jeszcze większe światy, na które będą poświęcać jeszcze więcej czasu, to prowadzi do nikąd. Za pewne będą forsować 8k co jest również ślepym zaułkiem. To tylko zwiększy koszty, gry będą wypuszczane niedopracowane, co staję się już normą. Stąd myślę, że jak w roku znajdą się choć dwie perełki to będzie dobrze. W tej generacji kupiłem tylko 2 gry na premierę, Ratcheta, który robił robotę i Diablo 4, które było dużym zawodem. To tylko świadczy o tym, że nie ma tego "hajpu" co kiedyś, że kiedyś na serio było w czym wybierać. Fantastyczne gry są ale w gatunkach, które nie są mainstreamowe. BG3 to dla mnie jedna z najlepszych gier w historii gamingu, a mówimy o tytule na obecną generację, który chodzi na przeciętnych kompach i wygląda baaardzo ładnie pod względem grafiki. Z bardziej konsolowych gier to Silent Hill 2 dowiózł no i Rebirth na PRO też wygląda super. Edytowane 4 godziny temu przez izon Cytuj
messer88 6 593 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Dla mnie to generalnie gry nie muszą być już ładniejsze, niech oni lepiej ogarną i nie wypuszczają bubli jak np Jedi Survivor. A np. Death Stranding to dalej jest pięknie wyglądająca gra, 2 mogłaby być na tym samym poziomie i mam nadzieję że nie będą tam wsadzać RT guwien co się odbije na wydajności. Cytuj
czarek250885 328 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu No ja właśnie się nie mogę przekonać ponownie do Final Fantasy, moje ulubione części to 9 i 10, później się odbiłem i do dzisiaj nie mogę do tego wrócić. Co do BG to powoli się przymierzam, widziałem kilka materiałów i wydaje się ok. Ogólnie ostatnio mocno zaskoczył mnie Dying Light 2, świeta gra, choć nie obyło się bez kilku bolączek. Brakuje mi jakiegoś killera, który by mną pozamiatał. Mimo, że mam ps5 nadal nie mogę przełamać się do ich kilku gier takich jak Ragnarok, Spider-Man 2, The last of us 2 (pewnie dlatego, że to już nie podróż ojca, który odnalazł w Elie córkę). Najgorsze, że często nie ma się chęci dokończyć rozpoczętej przygody Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 46 minut temu, izon napisał(a): nie robi na mnie takiego wrażenia, jak swego czasu U4. Na mnie nic chyba nie zrobiło graficznie takiego wrażenia jak GTA 4 i RE4 te kilkanaście lat temu, ale nie zmienia to faktu, że są gry które wyglądają świetnie a wyszły później ;)) Cytuj
Pianista911 17 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Na mnie graficznie największe wrażenie robią: Gears 5 odpalone pierwszy raz na Series X, Cyberpunk 2077, Wiedźmin 3, Gran Turismo 7 (momentami). Regularnie gram tylko w ostatnie. Dużo więcej radości miałem jednak ostatnio ogrywając po raz n-ty Mass Effecta, Gothica 2 NK i dwa KOTORy. Tak więc - konsolowy poziom grafiki jest dla mnie zupełnie wystarczający. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi