grzybiarz 10 344 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Czy gdzieś w xboxie da się wyłączyć zasilanie przez USB kiedy konsola jest wyłączona? Mam podłączony dysk USB i on ciągle „chodzi” Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 Był już wrzucany filmik tego gościa. Ciekawe spojrzenie Ogólnie to Jez Corden w podcaście mówił że spodziewa się w niedługim czasie kolejnego Business Update'u ale bardziej pozytywnego dla użytkowników Xboxa gdzie będzie już przedstawione czym nowy Xbox ma być w dalszej perspektywie 1 Cytuj
ASX 14 777 Opublikowano 31 grudnia 2024 Autor Opublikowano 31 grudnia 2024 Estetycznie zrobiona grafika ze wszystkimi grami first party, jakie wyszły od początku tej generacji konsol wraz ze srednimi ocenami. Widać jak kiepsko bylo 2020 i 2022 r. na tle pozostałych lat. Cytuj
Moldar 2 295 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 18 godzin temu, drozdu7 napisał(a): Był już wrzucany filmik tego gościa. Ciekawe spojrzenie Ogólnie to Jez Corden w podcaście mówił że spodziewa się w niedługim czasie kolejnego Business Update'u ale bardziej pozytywnego dla użytkowników Xboxa gdzie będzie już przedstawione czym nowy Xbox ma być w dalszej perspektywie po kilku miesiącach znowu zmienią zdanie. 1 Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 34 minuty temu, Moldar napisał(a): po kilku miesiącach znowu zmienią zdanie. A jest możliwe, zawsze tak można powiedzieć. Ale myślę że będą każdy przypadek jednak analizować. Tak jak teraz, CoD to hooy bo sprzeda się zawsze i wszędzie. Ale taki Indiana i Stalker 2 pokazał że nawet czasowa ekskluzywność może być wartością. A już wszyscy dawno krzyczeliśmy że będzie full wszystko day one na Ps5. Miewam często wątpliwości, czytam też wasze opinie ale też mam wrażenie czasem że choćby sam Nadella usiadł na nowym Xboxie w wywiadzie to ludzie by mówili że zaraz wychodzą z rynku konsol Sony tak samo zrobiło z gęby dupę wielokrotnie i to w fundamentalnych założeniach i jakoś life goes on. Tak jak ta grafika co wkleił Asax to przecież nie ma w co grać. Ja sobie spokojnie czekam, nawet już nie na samego Xboxa tylko ogólnie na nowe urządzenia. Bo uważam że wkoncu i tak pojawią się fajne maszynki pod TV które pozwolą odpalać różne biblioteki. Czy będą to konsolopecety czy coraz mocniejsze handeldy z dockiem. Cos będzie. Moim jedynym zmartwieniem jest to o czym rozmiawiano ostatnio w DF. Jak odpalić bibliotekę konsolową na sprzęcie typu PC. W najczarniejszych scenario będzie to tylko cloud, zmuszający Cię do opłacania abonamentu żeby grać w swoje gry Cytuj
Dragon13 86 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 (edytowane) Na tej grafice brakuje HS, oraz mobilek Kinga Niby nic ale tam Microsoft też niezłą kasę trzepie. Wiadomo że coraz lepiej to będzie wyglądać, no dziwne że przy takiej ilości studiów nie mieli 5-6 gier rocznie. Ciekawe czy coś jeszcze przejmą przed wypuszczeniem nowego Xboxa. Edytowane 31 grudnia 2024 przez Dragon13 Cytuj
Sven Froost 497 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Jest jeszcze cos za darmo na Xboxa? Cos codziennie bylo Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Jaki ten Xbox/Windows Store jest upośledzony. Przypadkiem trafiłem na grę Zero Escape: Zero Time Dilemma - patrzę, gra jest Play Anywhere i do tego w promocji. Zdziwiłem się bo na Windows Store nie wyświetla mi tej gry w promocjach. Mało tego sprawdzam na store listę wszystkich gier Play Anywhere - nie wyświetla w ogóle tej gry Patrzę dalej, wyszukuję ręcznie grę Zero Escape: The Nonary Games, gra również jest w promocji i Play Anywhere, ale na Windows Store nie wyświetla jej ani tu ani tu... Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia A to nie prościej kupić ją na konsoli? Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Jak siedzę na Rogu i sprawdzam promocje gier na PC to po co mam włączać konsolę? Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Rozumiem rozumiem po prostu już chyba pisałeś jak bardzo niedojebany jest ten Windowsowy sklep, powinieneś być przyzwyczajony heh Trochę chore że firma z takimi aspiracjami ma tak działający sklep na największej platformie może coś w końcu z tym zrobią, wiem że mieli też ogarnąć na telefonach możliwość kupowania gier itp Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Może mało konkretnie, ale potwierdza zmiany w Windowsie pod handheldy jeszcze w tym roku: https://www.theverge.com/2025/1/7/24338778/microsoft-xbox-handheld-pc-gaming Cytuj
Bzduras 12 843 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Cytat We’ve been really innovating for a long time in the console space Ziomuś, dosłownie macie to samo menu od czasów One X, czyli od 2017 roku xD Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Znów kieruje nas to do konkluzji że wszystkie sprzęty od nich będą w jakimś sensie oparte na Windowsie Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia (edytowane) Zawsze były. Artykuł sugeruje natomiast Xbox OS dla handheldów z Windowsem zanim MS wyda jakikolwiek przenośny sprzęt. Obstawiam zapowiedź na ich evencie w wakacje. Edytowane 8 stycznia przez SnoD Cytuj
ASX 14 777 Opublikowano 8 stycznia Autor Opublikowano 8 stycznia 9 minut temu, drozdu7 napisał(a): Znów kieruje nas to do konkluzji że wszystkie sprzęty od nich będą w jakimś sensie oparte na Windowsie Już są, co sam Ronald przyznaje w tym artykule: Cytat “The reality is the Xbox operating system is built on top of Windows. So there’s a lot of infrastructure that we built in the console space that we can bring to the PC space and really deliver that premium gaming experience on any device.” to tylko kolejny krok integracji grania na PC i konsoli w jedno. Różne urządzenia w tym konsole i PC, połączone jednym systemem z dostępem wspólnej biblioteki gier (w tym gier konsolowych). Może mało w tym konsolowego pieprzu czy duszy, ale mi taka podoba. Cytuj
Paolo de Vesir 9 377 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia 22 minuty temu, Bzduras napisał(a): Ziomuś, dosłownie macie to samo menu od czasów One X, czyli od 2017 roku xD Po co naprawiać jak nie jest zepsute? 1 Cytuj
Bzduras 12 843 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Nie mówię, żeby cokolwiek naprawiać tylko śmieszy mnie to "innovation" skoro nic tam kurwa nie jest ruszone od ponad ośmiu lat. To niezłe innowejszyn. Cytuj
Paolo de Vesir 9 377 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia 4 minuty temu, ASX napisał(a): to tylko kolejny krok integracji grania na PC i konsoli w jedno. Różne urządzenia w tym konsole i PC, połączone jednym systemem z dostępem wspólnej biblioteki gier (w tym gier konsolowych). Może mało w tym konsolowego pieprzu czy duszy, ale mi taka podoba. Zobaczymy jak to zepną z już istniejącymi platformami z PC. Obawiam się, że ten Xboxowindows to będzie nowe rozdanie pod który będą dopiero portowane launchery 3rd party, a nie że będzie to rozwiązanie które wstecznie da dostęp do dotychczasowych dobroci platform blaszanych. Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia (edytowane) Ale oni nie robią Xbox OS pod handheldy po to byś sobie odpalał inne launchery :p To jest robione z myślą o graczach używających Xboxa/GP. Żeby jak najwięcej ludzi kupowało GP I korzystało z Windows Store na handheldach. Edytowane 8 stycznia przez SnoD Cytuj
ASX 14 777 Opublikowano 8 stycznia Autor Opublikowano 8 stycznia To nie jest tak że przez ponad 8 lat nic nie ruszyło. Quick Resume to całkiem spoko innowacja, która wiadomo wciąż może być dopracowana , której nie ma do tego pory na żadnym innym urządzeniu. A szkoda, bo chętnie zobaczyłbym to na PC, zwłaszcza tych przenośnych. 2 minuty temu, SnoD napisał(a): Ale oni nie robią Xbox OS pod handheldy po to byś sobie odpalał inne launchery :p To jest robione z myślą o graczach używających Xboxa/GP. Żeby jak najwięcej ludzi kupowało GP I korzystało z Windows Store na handheldach. myślę że ten XboxOS będzie działać podobnie jak SteamOS nadbudowany na Liinuxie. Czyli domyślnie będzie xboxowy interfefs i jego sklep, ale jeśli będziesz chciał to będziesz mógł wejść do zwykłego trybu desktopowego i kupić gierki na GOGc zy innch platformach. W sensie nikt korzystający z PC nie będzie chciał się ograniczać systemowo tylko do zakupów i biblioteki gier z Microsoft Store. Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Dokładnie tak, ale ma to ułatwić źycie ich klientów, a nie na odwrót Cytuj
Czoperrr 5 330 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia 4 minutes ago, ASX said: To nie jest tak że przez ponad 8 lat nic nie ruszyło. Quick Resume to całkiem spoko innowacja, która wiadomo wciąż może być dopracowana , której nie ma do tego pory na żadnym innym urządzeniu. A szkoda, bo chętnie zobaczyłbym to na PC, zwłaszcza tych przenośnych. myślę że ten XboxOS będzie działać podobnie jak SteamOS nadbudowany na Liinuxie. Czyli domyślnie będzie xboxowy interfefs i jego sklep, ale jeśli będziesz chciał to będziesz mógł wejść do zwykłego trybu desktopowego i kupić gierki na GOGc zy innch platformach. W sensie nikt korzystający z PC nie będzie chciał się ograniczać systemowo tylko do zakupów i biblioteki gier z Microsoft Store. W takiej sytuacji MS zarabiać będzie tylko na GP bo nie wierzę że ktoś kupi grę na MS Store zamiast na Steam Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Najważniejsze żeby dostarczyli kolejną fajna konsolę domową. Handhelda tego wątpię. Raczej właśnie XboxOs (tak jak Valve). Chociaż to hooy wie, wszystko się teraz zlewa powoli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi