Atherius 39 Opublikowano wczoraj o 09:43 Opublikowano wczoraj o 09:43 Teraz, Czoperrr napisał(a): No właśnie Sony jest w dość kiepskiej formie w tej generacji, więc tym bardziej była szansa ich podgryźć. No właśnie, musieli by być w kiepskiej przez dłuższy okres, żeby to jakoś ruszyło. Nadal mają sztosy jak astro, trochę czasowych dealów, na radarze death stranding 2, gta6. Jednak sony wypracowało sobie przez lata swoją pozycję i masa ludzi też siedzi z przyzwyczajenia. Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano wczoraj o 10:03 Opublikowano wczoraj o 10:03 (edytowane) Panowie, Wy serio myślicie, że za 2 generacje jak standardem pewnie będzie 200-300 GB + patche day one, które nie będą się mieścić na tłoczonych płytach, to MS czy Sony będzie pakowało napęd do konsoli żebyście sobie na nim odpalili grę sprzed 10 lat? 56 minut temu, Czoperrr napisał(a): Dla mnie to nie problem, bo nie sprzedaje swoich konsol i nie mam za dużo gier na płytach na Xboxa. To było pytanie do ASX bo pisze o tym, że ludzie mają zbudowane kolekcje gier i chcą to kontynuować. Miał na myśli cyfrowe czyli 90% obecnej dystrybucji na Xboksach. Edytowane wczoraj o 10:06 przez SnoD 1 Cytuj
Dalhi 223 Opublikowano wczoraj o 10:06 Opublikowano wczoraj o 10:06 LG chyba już wstrzymało produkcję napędów, nawet żeby chcieli pakować czytniki Blue Ray to nie będą mieli gdzie tego kupić hurtowo. Cytuj
Bzduras 12 841 Opublikowano wczoraj o 10:24 Opublikowano wczoraj o 10:24 20 minut temu, SnoD napisał(a): Panowie, Wy serio myślicie, że za 2 generacje jak standardem pewnie będzie 200-300 GB + patche day one, które nie będą się mieścić na tłoczonych płytach, to MS czy Sony będzie pakowało napęd do konsoli żebyście sobie na nim odpalili grę sprzed 10 lat? Panowie, Wy serio myślicie, że kolekcję misternie budowaną przez lata wypierdolę do śmieci bo dużym firemkom płytki są nie na rękę? Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano wczoraj o 10:25 Opublikowano wczoraj o 10:25 Nośniki wymrą na konsolach śmiercią naturalną. Cyfrowa dystrybucja stanowi większość na PS i X, nośniki optyczne właściwie nie są już rozwijane, gry będą coraz większe, a utrzymanie produkcji płyt coraz droższe + zwijanie produkcji napędów przez kolejnych producentów. Cytuj
Bzduras 12 841 Opublikowano wczoraj o 10:25 Opublikowano wczoraj o 10:25 Takoż i wymrze śmiercią naturalną moja potrzeba kupna nowej konsoli. Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano wczoraj o 10:26 Opublikowano wczoraj o 10:26 1 minutę temu, Bzduras napisał(a): Panowie, Wy serio myślicie, że kolekcję misternie budowaną przez lata wypierdolę do śmieci bo dużym firemkom płytki są nie na rękę? A dlaczego miałbyś wyrzucać :p Cytuj
Bzduras 12 841 Opublikowano wczoraj o 10:27 Opublikowano wczoraj o 10:27 Bo nie mam w zwyczaju trzymać starych konsol w domu? A skoro na nowej nie odpalę to po co to trzymać? Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano wczoraj o 10:29 Opublikowano wczoraj o 10:29 Kiedyś pewnie byli ludzie którzy tak myśleli o koniach i autach Cytuj
Bzduras 12 841 Opublikowano wczoraj o 10:33 Opublikowano wczoraj o 10:33 I co, trzymali konie w domach jak kupowali te nowe auta? Krótka piłka, będzie napęd to będą moje pieniążki, nie będzie napędu to nie będzie moich pieniążków. Cytuj
ASX 14 738 Opublikowano wczoraj o 10:35 Autor Opublikowano wczoraj o 10:35 Z tym podejściem niedługo zostanie ci tylko granie na Nintendo. Bo na PC, pudełka już nie istnieją, na xboxie wymierają i stanowią mniej niż 10% sprzedazy, a na Playstation pudełka znikną w trakcie następnej generacji. 1 Cytuj
Czoperrr 5 261 Opublikowano wczoraj o 10:37 Opublikowano wczoraj o 10:37 Dlaczego nie trzymać starych konsol w domu? Ja trzymam wszystko, sprzedałem tylko PS4 i wymieniłem na PS5 bez dopłaty. Nie żal mi jej było bo kultura pracy pozbawiała mnie jakiejkolwiek przyjemności z obcowania Jeśli pudełka zostaną tylko na XSX to jak najbardziej jest sens trzymać tą konsolę. Cytuj
Bzduras 12 841 Opublikowano wczoraj o 10:41 Opublikowano wczoraj o 10:41 6 minut temu, ASX napisał(a): Z tym podejściem niedługo zostanie ci tylko granie na Nintendo. Bo na PC, pudełka już nie istnieją, na xboxie wymierają i stanowią mniej niż 10% sprzedazy, a na Playstation pudełka znikną w trakcie następnej generacji. No i okej, mam na ten moment tyle gierek, że wystarczy mi do końca życia na granie 24/7/365. To jest to słynne głosowanie portfelem 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Dlaczego nie trzymać starych konsol w domu? Bo nie chcę/nie potrzebuję/nie muszę/nie mam miejsca/dzięki wstecznej wszystkie poprzednie punkty są nieistotne skoro nowa konsola odpala stare gierki. Cytuj
drozdu7 2 917 Opublikowano wczoraj o 10:48 Opublikowano wczoraj o 10:48 Tu już są dwa wyjścia, albo zostajesz bo lubisz grać na Xboxie albo szukasz miejsca gdzie indziej. Nie będzie już żadnej konsolowej wojny i ekskluzywności ze strony MS. Może przytrzymają sobie jakieś gry pół roku lub więcej jeśli wyliczą że może wzrosnąć liczba subskrybentów. I tyle. Większość gier i tak wyjdzie na PlayStation, więc każdy musi sobie przewartościować czy woli tam więcej gier (za odpowiednią cenę dodajmy) czy tu może brak exów ale inne udogodnienia jak Gamepass czy Play Anywhere. Cytuj
Pianista911 22 Opublikowano wczoraj o 13:36 Opublikowano wczoraj o 13:36 (edytowane) U mnie przesiadka na PS5 była spowodowana jedynie GT7 i VR. Xbox jako konsola bardziej mi się podoba: bardziej przemyślane ustawienia (np. na PS5 bez ekranu z HDMI 2.1 nie włączysz VRR), GamePass, lepszy pad "pro", większa wydajność, więcej gier ze wsparciem myszy i klawiatury. Dzień, w którym Gran Turismo przestawnie być exclusivem będzie dniem, kiedy plejak poleci na sprzedaż. Co do digital vs pudełka - w czasach, kiedy storage w cloudzie jest tani jak barszcz, a co drugi z nas jak nie lepiej leci na światłowodowym internecie, nie widzę sensu fizycznych nośników, o ile uda się zawalczyć w sensowny sposób z monopolowym praktykami Sony w kwestii dystrybucji gier. Edytowane wczoraj o 13:43 przez Pianista911 Cytuj
krzysiek923 1 739 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu dobra, przez chwilę nie intersowałem się tematem, więc zapytam, bo to jednak w kontekście naszej branżuni ciekawe: czy wiadomo już z czego wynikają braki series x w polsce (i czy są tymczasowe)? ale mam na myśli to, czy oficjalnie ktoś się do tego odniósł, bo jeśli chodzi o domysły, to jestem w pełni władz umysłowych i potrafię w teorie Cytuj
drozdu7 2 917 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Nie było chyba żadnej odpowiedzi. Nie było też wycofania się z rynku chyba. Póki co temat przycichł, schemat znany w ostatnim czasie jeśli chodzi o Xboxa. Od jednej internetowej dramy do drugiej Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Nikt się do tego nie odnosił, ale to nie jest lokalna sytuacja: https://www.reddit.com/r/consoles/s/5oa8cie4PX Podejrzewam, że w związku ze spadającą sprzedażą MS ograniczył mocno produkcję i ewentualnie będą za jakiś czas dostępne w większości wersje bez czytnika. Cytuj
drozdu7 2 917 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 8 godzin temu, SnoD napisał(a): ewentualnie będą za jakiś czas dostępne w większości wersje bez czytnika. To może być cały myk tego wszystkiego, wrzucenie na rynek tylko konsol digital X/S. Cholera wie, może faktycznie kolejna będzie bez napędu i tyle, MS pierwszy zrobi ciach, przyjmie kurewski hejt ale przynajmniej inni będą mieli z górki Cytuj
Homelander 2 321 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Daty Fable i Gearsów. "Tylko" tyle chcę. Nie muszą nic zapowiadać więcej Cytuj
Paolo de Vesir 9 320 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu To będzie pokaz South of Midnight, DOOM The Dark Ages, Avowed I pewnie jakiegoś innego tytułu który mają na 2025. Daty Fable i Gearsów to najszybciej na "e3", a premiery w 2026. Cytuj
Homelander 2 321 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Just now, Paolo de Vesir said: Daty Fable i Gearsów to najszybciej na "e3", a premiery w 2026. Fak ju Cytuj
Paolo de Vesir 9 320 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Serce się kraja, wiem, ale nie ma co się napalać po prostu. 1 Cytuj
Szermac 2 913 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Dawać datke South of Midnight Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi