Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całkowicie nieironicznie Pakiet Office nie jest już żadnym exslusivem. 

Satya kilka lat temu uwolnił Office'a od ekskluzywności i jest on dostępny na konkurencyjnych systemach Apple, To jest filozofia którą pójdzie w dłuższej perspektywie również gamingowy software od MS. 

• beka z typa 1
Opublikowano

no dobra, kolejny raz pytam: gdzie są te ofermy nazywające siebie dziennikarzami growymi, kiedy trzeba pójść do MS po oficjalne stanowsko na temat dostępności xboksów? no już nie chodzi o samą przyczynę, choć ciekawa, ale od czego są ci nieudacznicy? kontaktów żadnych nie mają? wszyscy widzą, a nikomu nie przyjdzie do głowy żeby zapytać

Opublikowano

Co Ty Krzysiek chcesz kupić Xboxa że tak dopytujesz? ;)

Mi się wydaje że jest przeskok na All Digital i tyle.

Jasne, przekaz MS jest cokolwiek niejasny. Ale czasem jak oglądam YT, jak powstaje milion filmików o MS że to robią źle czy tamto. Najpierw że brakuje konsol, że wycofują z rynku, potem jak wyszła ta plotka z Xboxem Prime to znowu było "next Xbox is confusing".

I zawsze kurwa jest confusing, cokolwiek by się nie działo. Mówię, wyszedł by Spencer z nowym Xboxem pod pachą to też wszyscy by gadali że coś jest nie tak. 

Wyszedłby Soula kumpel Paziu i by gadał żeby ten Xbox się zawinął, żeby wyłożył kawę na ławę. No jak słucham takiego gamonia to aż się prosi o lepę.

• This 1
Opublikowano
16 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

no dobra, kolejny raz pytam: gdzie są te ofermy nazywające siebie dziennikarzami growymi, kiedy trzeba pójść do MS po oficjalne stanowsko na temat dostępności xboksów? no już nie chodzi o samą przyczynę, choć ciekawa, ale od czego są ci nieudacznicy? kontaktów żadnych nie mają? wszyscy widzą, a nikomu nie przyjdzie do głowy żeby zapytać

Pewnie akcja w typie napędy do PRO - celowe ograniczanie podaży aby zmienić kanał dystrybucji swojego softu, z Xboxa na inne sprzęty, z wersji fizycznych na wersje cyfrowe w przypadku PS.

Opublikowano (edytowane)

@drozdu7 Negatywne newsy o Xboksie się sprzedają, bo od razu triggerują miliony piwniczaków z PS i to generuje ruch na stronach, portalach, kanałach YT, X itp. dlatego regularnie pojawiają się nieprawdziwe plotki i "newsy" z dupy.

Edytowane przez SnoD
  • This 1
Opublikowano
6 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Wyszedłby Soula kumpel Paziu i by gadał żeby ten Xbox się zawinął, żeby wyłożył kawę na ławę. No jak słucham takiego gamonia to aż się prosi o lepę.

Xbox się zawinie i co ? Sony cyk podwyżki gierek, remastery remasterow, 60 % mocniejsza konsola  bez napędu za 3500 zł. Paziu to taki trochę nerd, miły gość ale czasem głupoty opowiada.

Ja liczę że od tego roku Xbox średnio co 4 miesiące będą wydawać gierki. Z tego co widzę gierki AB powoli wpadają do gamepassa, średnio jedna na miesiąc.

• Plusik 1
Opublikowano
26 minut temu, Dragon13 napisał(a):

Paziu to taki trochę nerd, miły gość ale czasem głupoty opowiada.

No spoko, ja tam generalnie nic do niego nie mam tylko rozpierdala mnie grzebanie Microsoftu i krytykowanie każdej decyzji. A dla tych którzy dalej robią po staremu exy i konsole, jest jakaś taryfa ulgowa ;)

Opublikowano
42 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

No spoko, ja tam generalnie nic do niego nie mam tylko rozpierdala mnie grzebanie Microsoftu i krytykowanie każdej decyzji. A dla tych którzy dalej robią po staremu exy i konsole, jest jakaś taryfa ulgowa ;)

Spokojnie, Sony teraz będzie wydawać jedną grę na rok, to i brak gier nikomu nie będzie przeszkadzał ;)

Opublikowano
10 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Co Ty Krzysiek chcesz kupić Xboxa że tak dopytujesz? ;)

nie, lubię czytać o wszystkim co się dzieje w tym giereczkowym świecie i to jest jednak w pewnym sensie przełomowa chwila w branży, po prostu interesujące. jak wyjdzie ten prime, czy jakiś inny next-gen sprzęt od ms to pewnie kupię, bo premierę series x fajnie wspominam i trochę zabawy mi ta konsola dała, a póki co opchnąłem i się wstrzymuję z konsolami. ale tak jak napisałem, nie tyle chodzi o dostępnośc konsol, co o indolencję tych żałosnych dziennikarzy. piszą o braku dostepności, a nikt u źródła się nie dowie dlaczego

Opublikowano
9 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

czy jakiś inny next-gen sprzęt od ms to pewnie kupię

No a może MS da Ci kolejne powody żebyś jednak nie kupił ;)

Nie będzie już praktycznie exów żadnych, a może jakość chmury faktycznie skoczy do 4k a i gierki swoje będzie można streamowac. 

Ba, patrząc na to jak lichy jest postęp graficzny to pewnie by mi styknal Fire Stick do małego pokoju na 55cali do Gamepassa

Opublikowano

No tylko do chmury trzeba co miesiąc płacić abonament, żeby zagrać w które posiadamy.

Więc ja jednak zostanę przy lokalnym sprzęcie, tak jak zawsze.

Opublikowano

Jak by do game passa nie trzeba było konsoli to też fajna opcja bo cena za konsolę stacjonarną już będzie starczać na jakiś czas abonamentu w chmurze. Ciekawa opcja dla kogoś kto gra na innych platformach do ogrania interesujących gier.

Opublikowano

No tak, jeśli jakość się poprawi to jak najbardziej. Nawet w przypadku dużych gier można wspomóc się GFN.

Dla kogoś kto nie ma dużo swoich gier, to bardzo ciekawa opcja.

Tylko te wszystkie ciekawe opcje i brak konsolowych exów sprawią że część ludzi którzy mają Xboxa, nie przesiądą się na kolejną generację, a Ci którzy mogliby dokupić Xboxa, mogą kupić sticka albo pobrać aplikację.

Jeszcze brakuje Gamepassa na Nintendo Switch 2 i SD ;)

No tylko chyba ten mityczny Steam na Xboxie mógłby coś ruszyć, bo jak lubię tą konsolę to nie widzę jej jakoś specjalnie niż sprzęt dla zapaleńców Gamepassa 

Opublikowano

Oni nawet nie mają w planach by następna ich konsola cokolwiek ruszyła. Pogodzili się z tym że długofalowo ludzie będą przesiadać się na PC, dlatego będą próbować pożenić swoją następną konsole z PC, a PC z konsolami. 

Opublikowano

Najlepsza opcja jakby gp był na ps wtedy jedna konsola ogarnia wszystko, ale ciekaw jestem jak to będzie wyglądało w przyszłości bo jednak dla samej konkurencji dla sony by się przydało.

Opublikowano

Na PS raczej się to nie wydarzy. Na drugim Switchu myślę że jest to bardzo możliwe.

W takim układzie ludzie będą myśleć o Xboxie już tylko o jakimś dodatku który można mieć na TV, komputerku itp.

Najbardziej z tego wszystkiego po pysku dostali konsolorze, Ci sami dzięki którym marka wogóle nabrała znaczenia i kupowali sprzęt gdy było na nim wielkie guwno ;)

Opublikowano

Microsoft chciałby mieć GP na Playstation, ale Sony to blokuje. 

Także jeśli ktoś chcę mieć wszystko na jednym urządzeniu to zostaje PC, albo ewentualnie następny Xbox jeśli faktycznie będzie miał dostęp do Steama. Sony a przede wszystkim Nintendo będą się raczej trzymać tradycyjnie zamkniętego konsolowego systemu. 

Opublikowano

No tak tutaj jest pewnie konflikt interesów i sony nie będzie chciało, a jest na xboxie trochę gier, które bym ograł z przyjemnością w gp. Ale jeśli będzie/jest jakiś stick do telewizora, aplikacja czy coś co pozwoli odpalać to pewnie prędzej czy później i tak sięgnę :)