Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

exy to przeżytek.

Taka jest obecnie propaganda MS, bo MS nie jest już częścią stricte konsolowego rynku (growego tak), bo eksy nie są im w tej chwili potrzebne do biznesu. Wyobraźmy sobie, że Game Pass rzeczywiście staje się takim generującym potężny zysk growym Spotify albo Netfliksem, a na rynek abonamentów POWAŻNIE wchodzi Sony z multiplatformami, swoimi eksami i... grami od MS? No nie wiem. Może wtedy MS przypomniałby sobie o eksach, tak jak Netflix ma w swojej ofercie własne filmy i seriale, a HBO swoje.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

No i to właśnie wkurwia, a może będzie tylko handheld, a może jakiś dekoder. Dla mnie liczy się tylko klasyczna konsola pod Tv. Chociaż i tak tych argumentów za przesiadką będzie niewiele. Bez tej oczekiwanej kolaboracji ze Steam to co będzie przemawiać? Chęć dalszej rozbudowy biblioteki i gamepass (który pewnie będzie na tv w coraz lepszej jakości). 

Sara Bond zapowiedziała kilka miesięcy temu że pracują nad nowym mocnym Xboxem a wy coś o konsoli za 300$ dalej czytajcie odklejone posty homelandera :)

Będą dwie konsole, mocny stacjonarny Xbox i hybryda na wzór Switcha, zresztą według plotek Sony zmierza też w tym kierunku. Ze Steam zobaczymy, to może działać na wzór Steam Decka, bardziej tu widzę problem w opłacalności dla MS na wpuszczenie Steama na swój sprzęt. Bo jeśli miliony ludzi kupi nowego Xa pod Steama to żaden biznes dla MS.

9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Prawdopodobnie. Znów wracamy po co komu XYZ jak ma ZYX. Temat rzeka, exy to przeżytek.

Dla MS i Sony w duzym stopniu tak, dziś mało singlowych gier jest w stanie na siebie zarobić lub podbić sprzedaż konsoli. Tutaj muszą być największe marki jak Halo czy God of War.

2024 w tych podkupionych czasowych exach to same sprzedażowe katastrofy z wyjątkiem helldivers 2 który osiągnął duży sukces dzięki PC.

Opublikowano
30 minutes ago, krzysiek923 said:

No nie wiem, w tej chwili też możesz mieć peceta i decka, a grasz na tym Xboksie.

Nie mam peceta do grania. A na Xboxie mam kupione albo gry, które na Decku nie są zbyt grywalne (Age of Empires 2), albo zwyczajnie ich nie ma (Gearsy). 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):

Taka jest obecnie propaganda MS, bo MS nie jest już częścią stricte konsolowego rynku (growego tak), bo eksy nie są im w tej chwili potrzebne do biznesu. Wyobraźmy sobie, że Game Pass rzeczywiście staje się takim generującym potężny zysk growym Spotify albo Netfliksem, a na rynek abonamentów POWAŻNIE wchodzi Sony z multiplatformami, swoimi eksami i... grami od MS? No nie wiem. Może wtedy MS przypomniałby sobie o eksach, tak jak Netflix ma w swojej ofercie własne filmy i seriale, a HBO swoje.

Docelowo każdy będzie walczył aby mieć swoje gry/usługę gdzie się tylko da, a dzisiaj swoją usługę pcha prężniej Microsoft. Docelowo pieniądze i tak idą do wydawcy, a ostatecznie liczy się jedynie czy dostarczona gra jest dobra czy nie.