krzysiek923 1 748 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): exy to przeżytek. Taka jest obecnie propaganda MS, bo MS nie jest już częścią stricte konsolowego rynku (growego tak), bo eksy nie są im w tej chwili potrzebne do biznesu. Wyobraźmy sobie, że Game Pass rzeczywiście staje się takim generującym potężny zysk growym Spotify albo Netfliksem, a na rynek abonamentów POWAŻNIE wchodzi Sony z multiplatformami, swoimi eksami i... grami od MS? No nie wiem. Może wtedy MS przypomniałby sobie o eksach, tak jak Netflix ma w swojej ofercie własne filmy i seriale, a HBO swoje. Cytuj
Daddy 4 263 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): No i to właśnie wkurwia, a może będzie tylko handheld, a może jakiś dekoder. Dla mnie liczy się tylko klasyczna konsola pod Tv. Chociaż i tak tych argumentów za przesiadką będzie niewiele. Bez tej oczekiwanej kolaboracji ze Steam to co będzie przemawiać? Chęć dalszej rozbudowy biblioteki i gamepass (który pewnie będzie na tv w coraz lepszej jakości). Sara Bond zapowiedziała kilka miesięcy temu że pracują nad nowym mocnym Xboxem a wy coś o konsoli za 300$ dalej czytajcie odklejone posty homelandera Będą dwie konsole, mocny stacjonarny Xbox i hybryda na wzór Switcha, zresztą według plotek Sony zmierza też w tym kierunku. Ze Steam zobaczymy, to może działać na wzór Steam Decka, bardziej tu widzę problem w opłacalności dla MS na wpuszczenie Steama na swój sprzęt. Bo jeśli miliony ludzi kupi nowego Xa pod Steama to żaden biznes dla MS. 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Prawdopodobnie. Znów wracamy po co komu XYZ jak ma ZYX. Temat rzeka, exy to przeżytek. Dla MS i Sony w duzym stopniu tak, dziś mało singlowych gier jest w stanie na siebie zarobić lub podbić sprzedaż konsoli. Tutaj muszą być największe marki jak Halo czy God of War. 2024 w tych podkupionych czasowych exach to same sprzedażowe katastrofy z wyjątkiem helldivers 2 który osiągnął duży sukces dzięki PC. Cytuj
Homelander 2 401 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 30 minutes ago, krzysiek923 said: No nie wiem, w tej chwili też możesz mieć peceta i decka, a grasz na tym Xboksie. Nie mam peceta do grania. A na Xboxie mam kupione albo gry, które na Decku nie są zbyt grywalne (Age of Empires 2), albo zwyczajnie ich nie ma (Gearsy). Cytuj
Paolo de Vesir 9 384 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 1 godzinę temu, krzysiek923 napisał(a): Taka jest obecnie propaganda MS, bo MS nie jest już częścią stricte konsolowego rynku (growego tak), bo eksy nie są im w tej chwili potrzebne do biznesu. Wyobraźmy sobie, że Game Pass rzeczywiście staje się takim generującym potężny zysk growym Spotify albo Netfliksem, a na rynek abonamentów POWAŻNIE wchodzi Sony z multiplatformami, swoimi eksami i... grami od MS? No nie wiem. Może wtedy MS przypomniałby sobie o eksach, tak jak Netflix ma w swojej ofercie własne filmy i seriale, a HBO swoje. Docelowo każdy będzie walczył aby mieć swoje gry/usługę gdzie się tylko da, a dzisiaj swoją usługę pcha prężniej Microsoft. Docelowo pieniądze i tak idą do wydawcy, a ostatecznie liczy się jedynie czy dostarczona gra jest dobra czy nie. Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Mówię, optyka się trochę zmieni jak będzie już full multiplatformowosć. Najważniejsze serie wszędzie. Do tego Gamepass na S2, Steam Decku, tv w lepszej jakości itp. Do tego w momencie gdy sprzedaż Xboxów szoruje po dniee, brakuje zapowiedzi nowego w sumie takiego samego tylko mocniejszego No przecież to będzie jakiś margines dla entuzjastów typowych xd Cytuj
Czoperrr 5 335 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Teraz już rozumiem dlaczego MS tak mocno stawia na joypady, to jedyny ich hardware, który się sprzedaje. Cytuj
SnoD 2 381 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Przynajmniej raz w tygodniu rozgrzebujecie ten sam temat i za każdym razem piszecie dokładnie to samo :p 1 Cytuj
pawelgr5 1 574 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Dobra to dzis o 19 nowy trailer Dooma Szkoda ze ta niby niespodzianka to pewnie ktorys final zamiast czegos totalnie nowego, ale i tak czekam na show. Jest czwartek, chujowa pogoda a pokaz bedzie o 19 wiec zasiade przy herbatce (z cukrem, bez cytrynki) i zobacze jak tam sie prezentuja gierki MS na 2025. Cytuj
Faka 4 067 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ciekawe czy jakiś shadow drop do gamepassa będzie, miło bym się zaskoczył. Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Nie licz na shadowdropa. Juz w zeszłym roku też wszyscy czekali. To tylko z Hi Fi Rush widocznie było. Są trzy wiadome gry. Ale ogólnie mówi się nawet o pięciu. 4 niespodzianka, 5 Final XVI Cytuj
Mejm 15 444 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Godzinę temu, SnoD napisał(a): Przynajmniej raz w tygodniu rozgrzebujecie ten sam temat i za każdym razem piszecie dokładnie to samo :p Modus operandi wiekszosci dzialow i tematow tego forum. 1 Cytuj
Faka 4 067 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Jakby w końcu ogarnęli efekt halla na bumperach, to może takie awaryjne już by nie były. Cytuj
drozdu7 2 943 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Godzinę temu, SnoD napisał(a): Przynajmniej raz w tygodniu rozgrzebujecie ten sam temat i za każdym razem piszecie dokładnie to samo :p Pisałem w tej sprawie też do Spencera na Xboxie, ale jeszcze mi nie odpisał Cytuj
ASX 14 781 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Nie ma nowych gier to trzeba o czymś gadać A nie czekaj.. przecież są gry Cytuj
pawelgr5 1 574 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ale ludzie wola wojenki i krew tylko ten zly MS nie chce sie w to bawic i idzie w bycie najwiekszym wydawca 3rd party ever (ciekawe kiedy oglosza takie ambicje oficjalnie) 1 Cytuj
SnoD 2 381 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, Daddy napisał(a): I który niby element tego ogłoszenia sugeruje chociażby nowe studio? Żaden. Atencjusze z Twittera. 1 Cytuj
iluck85 3 007 Opublikowano 15 minut temu Opublikowano 15 minut temu 18 godzin temu, Homelander napisał(a): No tak, ale jeżeli będą one również na PC (a mam Decka) i, prawdopodobnie, jednocześnie na Playstation to po co mi jeszcze Xbox? Na Decku grać w Gearsy czy Forze? No jest na bogato..... Na konsoli Sony- może będzie, a może nie. Może za pół roku, a może po 2 latach. Po co Ci jeszcze xbox? Żeby grać tu i teraz na wygodnym fotelu, oledzie 75 cali który kupiłeś. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi