Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

exy to przeżytek.

Taka jest obecnie propaganda MS, bo MS nie jest już częścią stricte konsolowego rynku (growego tak), bo eksy nie są im w tej chwili potrzebne do biznesu. Wyobraźmy sobie, że Game Pass rzeczywiście staje się takim generującym potężny zysk growym Spotify albo Netfliksem, a na rynek abonamentów POWAŻNIE wchodzi Sony z multiplatformami, swoimi eksami i... grami od MS? No nie wiem. Może wtedy MS przypomniałby sobie o eksach, tak jak Netflix ma w swojej ofercie własne filmy i seriale, a HBO swoje.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

No i to właśnie wkurwia, a może będzie tylko handheld, a może jakiś dekoder. Dla mnie liczy się tylko klasyczna konsola pod Tv. Chociaż i tak tych argumentów za przesiadką będzie niewiele. Bez tej oczekiwanej kolaboracji ze Steam to co będzie przemawiać? Chęć dalszej rozbudowy biblioteki i gamepass (który pewnie będzie na tv w coraz lepszej jakości). 

Sara Bond zapowiedziała kilka miesięcy temu że pracują nad nowym mocnym Xboxem a wy coś o konsoli za 300$ dalej czytajcie odklejone posty homelandera :)

Będą dwie konsole, mocny stacjonarny Xbox i hybryda na wzór Switcha, zresztą według plotek Sony zmierza też w tym kierunku. Ze Steam zobaczymy, to może działać na wzór Steam Decka, bardziej tu widzę problem w opłacalności dla MS na wpuszczenie Steama na swój sprzęt. Bo jeśli miliony ludzi kupi nowego Xa pod Steama to żaden biznes dla MS.

9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Prawdopodobnie. Znów wracamy po co komu XYZ jak ma ZYX. Temat rzeka, exy to przeżytek.

Dla MS i Sony w duzym stopniu tak, dziś mało singlowych gier jest w stanie na siebie zarobić lub podbić sprzedaż konsoli. Tutaj muszą być największe marki jak Halo czy God of War.

2024 w tych podkupionych czasowych exach to same sprzedażowe katastrofy z wyjątkiem helldivers 2 który osiągnął duży sukces dzięki PC.

Opublikowano
30 minutes ago, krzysiek923 said:

No nie wiem, w tej chwili też możesz mieć peceta i decka, a grasz na tym Xboksie.

Nie mam peceta do grania. A na Xboxie mam kupione albo gry, które na Decku nie są zbyt grywalne (Age of Empires 2), albo zwyczajnie ich nie ma (Gearsy). 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):

Taka jest obecnie propaganda MS, bo MS nie jest już częścią stricte konsolowego rynku (growego tak), bo eksy nie są im w tej chwili potrzebne do biznesu. Wyobraźmy sobie, że Game Pass rzeczywiście staje się takim generującym potężny zysk growym Spotify albo Netfliksem, a na rynek abonamentów POWAŻNIE wchodzi Sony z multiplatformami, swoimi eksami i... grami od MS? No nie wiem. Może wtedy MS przypomniałby sobie o eksach, tak jak Netflix ma w swojej ofercie własne filmy i seriale, a HBO swoje.

Docelowo każdy będzie walczył aby mieć swoje gry/usługę gdzie się tylko da, a dzisiaj swoją usługę pcha prężniej Microsoft. Docelowo pieniądze i tak idą do wydawcy, a ostatecznie liczy się jedynie czy dostarczona gra jest dobra czy nie. 

Opublikowano

Mówię, optyka się trochę zmieni jak będzie już full multiplatformowosć. Najważniejsze serie wszędzie. Do tego Gamepass na S2, Steam Decku, tv w lepszej jakości itp.

Do tego w momencie gdy sprzedaż Xboxów szoruje po dniee, brakuje zapowiedzi nowego w sumie takiego samego tylko mocniejszego ;)

No przecież to będzie jakiś margines dla entuzjastów typowych xd

Opublikowano

Dobra to dzis o 19 nowy trailer Dooma :fsg: Szkoda ze ta niby niespodzianka to pewnie ktorys final zamiast czegos totalnie nowego, ale i tak czekam na show. Jest czwartek, chujowa pogoda a pokaz bedzie o 19 wiec zasiade przy herbatce (z cukrem, bez cytrynki) i zobacze jak tam sie prezentuja gierki MS na 2025.

Opublikowano

Nie licz na shadowdropa. Juz w zeszłym roku też wszyscy czekali. To tylko z Hi Fi Rush widocznie było.

Są trzy wiadome gry. Ale ogólnie mówi się nawet o pięciu. 4 niespodzianka, 5 Final XVI

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

Przynajmniej raz w tygodniu rozgrzebujecie ten sam temat i za każdym razem piszecie dokładnie to samo :p

Modus operandi wiekszosci dzialow i tematow tego forum.

• This 1
Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

Przynajmniej raz w tygodniu rozgrzebujecie ten sam temat i za każdym razem piszecie dokładnie to samo :p

Pisałem w tej sprawie też do Spencera na Xboxie, ale jeszcze mi nie odpisał 

Opublikowano

Ale ludzie wola wojenki i krew tylko ten zly MS nie chce sie w to bawic i idzie w bycie najwiekszym wydawca 3rd party ever (ciekawe kiedy oglosza takie ambicje oficjalnie) ;)

• This 1
Opublikowano
18 godzin temu, Homelander napisał(a):

No tak, ale jeżeli będą one również na PC (a mam Decka) i, prawdopodobnie, jednocześnie na Playstation to po co mi jeszcze Xbox? 

Na Decku grać w Gearsy czy Forze? No jest na bogato.....

Na konsoli Sony- może będzie, a może nie. Może za pół roku, a może po 2 latach.

Po co Ci jeszcze xbox? Żeby grać tu i teraz na wygodnym fotelu, oledzie 75 cali który kupiłeś. 

• This 1
Opublikowano
10 minutes ago, iluck85 said:

Na Decku grać w Gearsy czy Forze? No jest na bogato.....

Na konsoli Sony- może będzie, a może nie. Może za pół roku, a może po 2 latach.

Po co Ci jeszcze xbox? Żeby grać tu i teraz na wygodnym fotelu, oledzie 75 cali który kupiłeś. 

No gram na Decku w Forzę i Gearsy, czemu nie. Jak na nowego Xboxa wyjdą Gearsy i nie będzie ich na Playstation to Xbox day1 razem z nimi. Zawsze idę za grami :)

A oled ma 77 cali ;)

Opublikowano

Ludzie piszą że nie są targetem Xboxa, a jednocześnie dodają że chętnie zagrają w Gearsy Forze, Dooma czy dowolną inną grę first party, jakby nie zdając sobie sprawy że świadczy to o tym że wciąż są targetem gier Xboxa.

Mogą nie być targetem ich konsoli, bo bedą mogli ograć te gry bez potrzeby posiadania sprzętu z logiem Xboxa, na PC, Steam Decku, w chmurze, na PS5 czy Switchylu 2, ale to jest właśnie ich strategia. Graj sobie na czym chcesz, byle byś nam zapłacił.