Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SteamDeck też odpala gry z "niezoptymalizowanym kodem"  ale jednak radzi sobie całkiem nieźle nawet z grami z XSX czy PS5. 

No i Sony na pewno nie wycofa się ze Steama, nie ma na to szans bo mają stamtąd zbyt duży dopływ kasy by móc pozwolić sobie by z tego zrezygnować. 

Opublikowano
8 minutes ago, ASX said:

SteamDeck też odpala gry z "niezoptymalizowanym kodem"  ale jednak radzi sobie całkiem nieźle nawet z grami z XSX czy PS5. 

To "całkiem nieźle" w przypadku nowego xboxa będzie równoznaczne z "prawie zawsze gorzej"

SD jest porownywany do innych, podobnych maszynek uruchamiających ten sam kod.

Następca xboxa będzie porównywany do playstation 6, który będzie target hardwarem.

Opublikowano

Nawet osoby związane z Xboxem mówią że nowa konsola to opcja, porównują to do Surface. 

Nie podoba mi się to, mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Direct świetny ale praktycznie multiplatformowy, kolejne ogłoszenia dla użytkowników innych konsol. Ale żeby załatwić coś dla swoich to taki huj ;) dzieki.

A jeszcze warto sobie przypomnieć że na gejpassie też zrobili z gęby dupę i wyjebali konsolorzy w kosmos bo na pc taniej, a i jeden tier pozbawili gier day one.

No sporo ciekawych rzeczy miało miejsce 

Opublikowano
38 minut temu, SnoD napisał(a):

No chodzą mocne sugestie, że nowy Xbox będzie miał jakiś pecetowy tryb gdzie sobie odpalisz na legalu Steam.

A słyszałeś coś o przenośnym xboxie?

Opublikowano

Ja od lat pisałem, że najważniejsze są gry, nie ma dla mnie większego znaczenia ekskluzywność, nie mam z tym problemu ze ktoś inny zagra w dobrą grę, a jeśli wydawanie gier na inne platformy ma pomóc w finansowaniu kolejnych gier takich jak kolejna Horizon czy Indiana Jones to tym bardziej nie mam nic przeciwko. 

Opublikowano
18 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Nawet osoby związane z Xboxem mówią że nowa konsola to opcja, porównują to do Surface. 

Nie podoba mi się to, mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Direct świetny ale praktycznie multiplatformowy, kolejne ogłoszenia dla użytkowników innych konsol. Ale żeby załatwić coś dla swoich to taki huj ;) dzieki.

A jeszcze warto sobie przypomnieć że na gejpassie też zrobili z gęby dupę i wyjebali konsolorzy w kosmos bo na pc taniej, a i jeden tier pozbawili gier day one.

No sporo ciekawych rzeczy miało miejsce 

No tak, bo właśnie nie wskrzesili z martwych Ninja Gaiden i nie grasz w remaster "za darmo" w abonamencie, no nic dla swoich :p

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, SnoD napisał(a):

nie grasz w remaster "za darmo" w abonamencie

No właśnie mam wrażenie że wszystko sprowadza się tylko do tego. Że jest Gamepass 

Ninja Gaiden został wskrzeszony dla wszystkich, Black 2 też. 

A ja nadal nie mam np jebanego Wu Konga, Fajnali i ogólnie żadnej gry odkupionej nawet z innej platformy. 

O takim czymś mówię 

Edytowane przez drozdu7
Opublikowano

Ważne, że ludzie mogą grać tam gdzie chcą, skończą się te chore wojenki exowe. Sam korzystam jedynie z ps5 i dla mnie ich gry mogą również mieć premierę w tym samym czasie na innych platformach. Na pewno się nie obrażę i nie będę płakał, że to koniec sprzętu. Bez względu na wszystko, nadal konsola będzie dla mnie pierwszym wyborem, wygrywa wygoda i lenistwo. Ktoś wcześniej napisał, że możliwe, że sami użytkownicy xboxa go zaorali tymi doładowaniami za 4 zł, brzmi to jak cebula. Nie uwierzę, że tak mogłoby być, wydaje mi się, że poprostu produkcja pochłania takie ilości dolców, że jeśli nie robimy na wszystko, to jest duże prawdopodobieństwo, że w końcu biznes przestanie się opłacać, a w momencie, gdy gra dodatkowo wyjdzie nam jako średniak i użytkownicy tylko z jednego środowiska bez względu czy będzie to ps,Xbox czy Nintendo kupią z tego powodu ograniczoną ilość to z automatu jesteśmy w plecy. W momencie, gdy gra nawet jeśli jest średniakiem rzuconym wszędzie gdzie się da, może przynieść zysk, lub wyjść na zero. Ms patrzy pod kontem ryzyka, po co mają ładować grubą kasę w grupę 50m swoich konsol, gdy mogą mieć x osób na wielu urzadzeniach? A kto lubi ich sprzęt i tak go kupi jeśli zechce. Świat się zmienia i nikt nie patrzy tak jak starzy gracze przez pryzmat dawnych lat.

Opublikowano

Gracze to jedyna grupa konsumentów, która jest niezadowolona gdy korpo im przestaje dyktować jak mają wydawać swoje pieniądze. Styki w mózgach się przepalają :p

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

No właśnie mam wrażenie że wszystko sprowadza się tylko do tego. Że jest Gamepass 

Ninja Gaiden został wskrzeszony dla wszystkich, Black 2 też. 

A ja nadal nie mam np jebanego Wu Konga, Fajnali i ogólnie żadnej gry odkupionej nawet z innej platformy. 

O takim czymś mówię 

Sprzedałeś nie ten plastik spod tv co trzeba
High Quality Holding shoulder meme Blank Meme Template

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, Szermac napisał(a):

Sprzedałeś nie ten plastik spod tv co trzeba
High Quality Holding shoulder meme Blank Meme Template

To akurat nie jest jakiś problem.

Po prostu ja, pomimo tego że dużo rzeczy lubię w Xboxie i regularnie z niego korzystam, to jak coś mnie wkurwia to o tym piszę. Nie będę udawał że Pan MS robi wszystko tak jak należy