Sebas 1 628 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Niezoptymalizowany kod na zamkniętej platformie? Zawsze chciałem mieć najgorsze z dwóch rozwiązań. Cytuj
Paolo de Vesir 9 427 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Zastanawiam się czy Sony nie będzie się chciało wówczas wycofać ze Steama na rzecz Epica w którym z resztą mają udziały. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu SteamDeck też odpala gry z "niezoptymalizowanym kodem" ale jednak radzi sobie całkiem nieźle nawet z grami z XSX czy PS5. No i Sony na pewno nie wycofa się ze Steama, nie ma na to szans bo mają stamtąd zbyt duży dopływ kasy by móc pozwolić sobie by z tego zrezygnować. Cytuj
Sebas 1 628 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 8 minutes ago, ASX said: SteamDeck też odpala gry z "niezoptymalizowanym kodem" ale jednak radzi sobie całkiem nieźle nawet z grami z XSX czy PS5. To "całkiem nieźle" w przypadku nowego xboxa będzie równoznaczne z "prawie zawsze gorzej" SD jest porownywany do innych, podobnych maszynek uruchamiających ten sam kod. Następca xboxa będzie porównywany do playstation 6, który będzie target hardwarem. Cytuj
drozdu7 2 954 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Nawet osoby związane z Xboxem mówią że nowa konsola to opcja, porównują to do Surface. Nie podoba mi się to, mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Direct świetny ale praktycznie multiplatformowy, kolejne ogłoszenia dla użytkowników innych konsol. Ale żeby załatwić coś dla swoich to taki huj dzieki. A jeszcze warto sobie przypomnieć że na gejpassie też zrobili z gęby dupę i wyjebali konsolorzy w kosmos bo na pc taniej, a i jeden tier pozbawili gier day one. No sporo ciekawych rzeczy miało miejsce Cytuj
wojtas011 576 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 38 minut temu, SnoD napisał(a): No chodzą mocne sugestie, że nowy Xbox będzie miał jakiś pecetowy tryb gdzie sobie odpalisz na legalu Steam. A słyszałeś coś o przenośnym xboxie? Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu Ja od lat pisałem, że najważniejsze są gry, nie ma dla mnie większego znaczenia ekskluzywność, nie mam z tym problemu ze ktoś inny zagra w dobrą grę, a jeśli wydawanie gier na inne platformy ma pomóc w finansowaniu kolejnych gier takich jak kolejna Horizon czy Indiana Jones to tym bardziej nie mam nic przeciwko. Cytuj
SnoD 2 383 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 18 minut temu, drozdu7 napisał(a): Nawet osoby związane z Xboxem mówią że nowa konsola to opcja, porównują to do Surface. Nie podoba mi się to, mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Direct świetny ale praktycznie multiplatformowy, kolejne ogłoszenia dla użytkowników innych konsol. Ale żeby załatwić coś dla swoich to taki huj dzieki. A jeszcze warto sobie przypomnieć że na gejpassie też zrobili z gęby dupę i wyjebali konsolorzy w kosmos bo na pc taniej, a i jeden tier pozbawili gier day one. No sporo ciekawych rzeczy miało miejsce No tak, bo właśnie nie wskrzesili z martwych Ninja Gaiden i nie grasz w remaster "za darmo" w abonamencie, no nic dla swoich :p Cytuj
Bzduras 12 908 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu No nie gram za darmo w abonamencie, bo jak prawdziwy fan marki kupiłem w tej samej sekundzie, w której pojawiła się taka opcja Cytuj
drozdu7 2 954 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, SnoD napisał(a): nie grasz w remaster "za darmo" w abonamencie No właśnie mam wrażenie że wszystko sprowadza się tylko do tego. Że jest Gamepass Ninja Gaiden został wskrzeszony dla wszystkich, Black 2 też. A ja nadal nie mam np jebanego Wu Konga, Fajnali i ogólnie żadnej gry odkupionej nawet z innej platformy. O takim czymś mówię Edytowane 12 godzin temu przez drozdu7 Cytuj
czarek250885 339 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Ważne, że ludzie mogą grać tam gdzie chcą, skończą się te chore wojenki exowe. Sam korzystam jedynie z ps5 i dla mnie ich gry mogą również mieć premierę w tym samym czasie na innych platformach. Na pewno się nie obrażę i nie będę płakał, że to koniec sprzętu. Bez względu na wszystko, nadal konsola będzie dla mnie pierwszym wyborem, wygrywa wygoda i lenistwo. Ktoś wcześniej napisał, że możliwe, że sami użytkownicy xboxa go zaorali tymi doładowaniami za 4 zł, brzmi to jak cebula. Nie uwierzę, że tak mogłoby być, wydaje mi się, że poprostu produkcja pochłania takie ilości dolców, że jeśli nie robimy na wszystko, to jest duże prawdopodobieństwo, że w końcu biznes przestanie się opłacać, a w momencie, gdy gra dodatkowo wyjdzie nam jako średniak i użytkownicy tylko z jednego środowiska bez względu czy będzie to ps,Xbox czy Nintendo kupią z tego powodu ograniczoną ilość to z automatu jesteśmy w plecy. W momencie, gdy gra nawet jeśli jest średniakiem rzuconym wszędzie gdzie się da, może przynieść zysk, lub wyjść na zero. Ms patrzy pod kontem ryzyka, po co mają ładować grubą kasę w grupę 50m swoich konsol, gdy mogą mieć x osób na wielu urzadzeniach? A kto lubi ich sprzęt i tak go kupi jeśli zechce. Świat się zmienia i nikt nie patrzy tak jak starzy gracze przez pryzmat dawnych lat. Cytuj
SnoD 2 383 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Gracze to jedyna grupa konsumentów, która jest niezadowolona gdy korpo im przestaje dyktować jak mają wydawać swoje pieniądze. Styki w mózgach się przepalają :p Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szermac 2 983 Opublikowano 10 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 godzin temu Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): No właśnie mam wrażenie że wszystko sprowadza się tylko do tego. Że jest Gamepass Ninja Gaiden został wskrzeszony dla wszystkich, Black 2 też. A ja nadal nie mam np jebanego Wu Konga, Fajnali i ogólnie żadnej gry odkupionej nawet z innej platformy. O takim czymś mówię Sprzedałeś nie ten plastik spod tv co trzeba 10 Cytuj
Homelander 2 431 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 38 minutes ago, Szermac said: Sprzedałeś nie ten plastik spod tv co trzeba Hej hej hej! A EKOSYSTEM???!??!!? No i co? I co? No właśnie. To morda w kubeł!!! Cytuj
drozdu7 2 954 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 5 godzin temu, Szermac napisał(a): Sprzedałeś nie ten plastik spod tv co trzeba To akurat nie jest jakiś problem. Po prostu ja, pomimo tego że dużo rzeczy lubię w Xboxie i regularnie z niego korzystam, to jak coś mnie wkurwia to o tym piszę. Nie będę udawał że Pan MS robi wszystko tak jak należy 1 Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Ludzie powinni w tym momencie się pogodzić że gry Xboxa będą wychodzić na nowe platformy jak PS5 i Switch 2 i jeśli im to przeszkadza to po prostu grać na czymś innym. Mnie osobiście to nie przeszkadza, nie czuję się jakby mi ktoś mi coś zabrał, wciąż mogę grać w Forze Horizon 5 na xboxie i PC. Nie uważam też żeby na Directcie nie było nic dla nas, bo pokazali 5 gier wszystkie wyjdą na xboxa i PC i będą lub już są GP i Play Anywhere. A gdyby nie Xbox nowy Ninja Gaiden by nie powstał. Cytuj
Donatello1991 1 475 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No i Tango by " żyło " gdyby nie xbox. Cytuj
Bzduras 12 908 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Przecież Tango żyje. Nie u MSu, ale jest, istnieje i klepie sobie gierki. Cytuj
drozdu7 2 954 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 33 minuty temu, ASX napisał(a): wciąż mogę grać w Forze Horizon 5 na xboxie i PC No właśnie, Ty czy Steryd chociaż szanuję wasze zdanie i opinie, piszecie z perspektywy ludzi którzy siedzą też na PC, co z marszu daje Ci dostęp do większej liczby gier (w tym gier Sony). Granie w gry gdzie tylko chcesz, przenoszenie się z ekranu na ekran, Play Anywhere to jest fajna opcja. Ale opcja, a Specner przedstawił to jako core tożsamości Xbxoa. W momencie gdy większość ludzi ma tylko konsolę i gra w domu na fotelu. No zejdźmy na ziemię. Dlatego ludzie są wkurzeni. Wkurzeni tym że najbogatszy MS poszedł do Japończyków i powiedział im, ej damy wam nasze największe marki. Potencjalne megatony sprzedażowe. A co w zamian dla użytkowników Xboxa? Huj do dupy. Bo Sony i tak będzie miało z tego 70%. Więc nie można było wynegocjować czegokolwiek dla Xboxa? Jakichś kilkuletnich IP? Nie wiem, może ja coś źle rozumuje. Ale nie mam PC i nie piszę sobie spokojnie spoglądając na Steama i wszystkie gry świata Cytuj
Basior 1 147 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Mnie Direct przekonał do powrotu do grania na xboxie. Indiana jest cudowny, Jezu zajebi'ste uczucie jak się w niego gra. NG i indyki też. Teraz niestety weekend na czymś innym spędzony, wyjazdowo, a chmura niestety tu nie da rączej rady. Przenośniak by się przydał mocno. I pad nowy. A takto, bardziej brakuje mi czasu na granie. Usiadłem przed gamepassem i z jakies 10 indyków co mam ja S1 w wishliście, a tu je sprawdzę. Serio chyba to że w Polsce ta chmura bez wifi mocnego nie zadziała jest smutne Cytuj
krzysiek923 1 765 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu drozdu zwrócił na uwagę na konkretną rzecz i ma rację, największe chujstwo jakie zrobił MS z tą swoją zmianą strategii jest takie, że niektórych - którzy mają prawo tak czuć - po prostu zrobił w chuja z tym zmienianiem polityki W TRAKCIE generacji, gdzie na starcie nikt nie sprowadzał konsoli do roli Surface'a, nikt nie kupował konsoli będąc o tym poinformowanym. Na premierę to był inny produkt, dla innego targetu, a w trakcie generacji został pozbawiony pewnych atutów istotnych podczas podejmowania decyzji o zakupie. Niektórzy po prostu by tej konsoli nie kupili i to jest ich prawo tak myśleć. 1 1 Cytuj
Bzduras 12 908 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu To nie kupią następnej. Już nie przesadzajmy, że po czterech latach nagle ktoś się poczuł oszukany bo spędził cztery lata grając na konsoli tej a nie innej. Prawda, że zmienili sobie grupę docelową i całą strategię w trakcie generacji, ale przecież sprzęty który mamy i gry na nim nadal działają. Po prostu nauczka na przyszłość, nie ma co inwestować w Xboxa i tyle. Cytuj
łom 2 088 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Wkurzeni tym że najbogatszy MS poszedł do Japończyków i powiedział im, ej damy wam nasze największe marki. Potencjalne megatony sprzedażowe. A co w zamian dla użytkowników Xboxa? Huj do dupy. Bo Sony i tak będzie miało z tego 70%. Więc nie można było wynegocjować czegokolwiek dla Xboxa? Jakichś kilkuletnich IP? 30% nie 70. Moim zdaniem to wszystko spowodowane kupnem ABK, MS za dużo wpompował kasy żeby ograniczyć się do słabo sprzedającej się konsoli (i PC) na której i tak mało osób kupuje gry (bo jest GP), to dział gamingowy MSu potrzebował Sony nie na odwrót (ale może to się zmienić). Jeśli były by jakieś pozytywne negocjacje to Lego Horizon nie ominęło by Xa a tak dopóki Sony widzi Xa jako bezpośrednią konkurencję to nic nie trafi. Podejście MSu do konsol widać na reklamie w PE gdzie widnieje jak byk PC Game Pass. Co do samych gier, dopóki port będzie minimum rok po wyjściu na Xa/PC to ok, gorzej jak studio będzie musiało jednocześnie optymalizować na PC/XSX/XSS/PS5/PS5 Pro/Switch 2 to wtedy można założyć że gdyby ograniczyć platformy to gra szybciej została by wydana lub lepiej dopracowana. Cytuj
krzysiek923 1 765 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Bzduras napisał(a): Już nie przesadzajmy, że po czterech latach nagle ktoś się poczuł oszukany to nie jest przesada, bo coś co kupiłeś 4 lata temu po 4 latach okazało się nie być tym co kupiłeś. Cytat ale przecież sprzęty który mamy i gry na nim nadal działają dobrze wiesz, że dla fanów xboksa, tych od pierwszego czy 360 to nie jest wystarczający argument za twoją tezą. bez względu na to co myślę ja czy ty, ktoś ma prawo być zrobiony w balona, że na premierę wybrał xboksa zamiast ps5 i to tam nie kupował gier w obecnej generacji Cytuj
SnoD 2 383 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 13 minut temu, krzysiek923 napisał(a): Na premierę to był inny produkt, dla innego targetu, a w trakcie generacji został pozbawiony pewnych atutów istotnych podczas podejmowania decyzji o zakupie. Niektórzy po prostu by tej konsoli nie kupili i to jest ich prawo tak myśleć. Kurde, nie wiem, pod moim TV ciągle stoi taka sama konsola, muszę chyba odpalić i sprawdzić z czego jà okroili po tych 3 latach. Mam nadzieję, że Quick Resume zostało :p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi