ASX 14 800 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu brakuje wam tego że nie musicie wydawać więcej pieniedzy i kupować dodatkowego kawałaka plastiku, a gry są dziś łatwiej dostępne? Sorry ale brzmi to jak marudzenie starych zgredów w stylu za PRL to było. 1 Cytuj
Mustang 1 790 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No jak dla mnie to nie MS jest zły za „oddawanie” exów, tylko Sony za ich trzymanie. I nie ma w tym żadnej magii, tylko marketing wielkiej korporacji pazernej na kasę. Cytuj
Beelzeboss 322 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Teraz, Mustang napisał(a): No jak dla mnie to nie MS jest zły za „oddawanie” exów, tylko Sony za ich trzymanie. Oho, już i tutaj podłapali narrację przegrańców. Cytuj
SlimShady 3 471 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Oni ci ich nie oddają, bo cię lubią, tylko zostali do tego zmuszeni. Cytuj
YETI 11 127 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, Mustang napisał(a): No jak dla mnie to nie MS jest zły za „oddawanie” exów, tylko Sony za ich trzymanie. I nie ma w tym żadnej magii, tylko marketing wielkiej korporacji pazernej na kasę. I dla tego min. Sony jest w zupełnie innym miejscu niż Microsoft A to że użytkownik xboxa płacze że nie zagra w Stellar Blade czy SH2? Zawsze może kupić PS5, przecież to proste. Cytuj
Bzduras 12 912 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 4 minuty temu, ASX napisał(a): brakuje wam tego że nie musicie wydawać więcej pieniedzy i kupować dodatkowego kawałaka plastiku, a gry są dziś łatwiej dostępne? Sorry ale brzmi to jak marudzenie starych zgredów w stylu za PRL to było. No jakby chyba muszę wydać więcej pieniędzy i kupić dodatkowy kawałek plastiku żeby zagrać w te gry co to je wymieniłem. Dlaczego? Bo postawiłem na złego konia Cytuj
Mejm 15 476 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 13 minut temu, ASX napisał(a): No można powiedzieć że eksy nadawały kolorytu, ale gdy budżety gier rosły, a liczba użytkowników konsol już nie bardzo, to trzeba było zacząć wydawać gry na inne platformy, kasa ostatecznie musi się zgadzać i w tym biznesie chodzi o to żeby na nim zarabiać Moze by zaczela baza rosnac jakby kilkuletnie konsole obecnej generacji wraz z czasem tanialy a nie drozaly. 4 minuty temu, ASX napisał(a): brakuje wam tego że nie musicie wydawać więcej pieniedzy i kupować dodatkowego kawałaka plastiku, a gry są dziś łatwiej dostępne? Sorry ale brzmi to jak marudzenie starych zgredów w stylu za PRL to było. A kto powiedzial ze trzeba miec wszystkie konsole i exy na nie? A tak, jakies randomy z forum psix etremalny... Poza tym paradoksalnie taki model swietnie by sie sprawdzal wlasnie "w prlu" kiedy czas za gnoja byl nielimitowany. A dzisiaj jako "stare dziady" z tzw zyciem piszecie, ze fajnie by bylo miec duzo i za daramo, po czym nie gracie z powodu obowiazkow. Sam jestes tego przykladem co wytknal ci balon w temacie goty24. Cytuj
MaZZeo 14 327 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 7 minut temu, Bzduras napisał(a): Tak jak drozdu pisał, gdyby te wszystkie console exclusivy 3rd party z Sonki były dostępne na Xboxie to ta Forza by tak nie bolała, ale kurwa - mamy 2025, a Wukong, Silent Hill 2, Final Fantasy, Nioh, Ronin, Stellar Blade na Xboxie nie uświadczysz i nie zanosi się żeby się to zmieniło. "A-ale małpa i sajlent będą przecież" - no, będą, może za pół roku, może za rok, a może jeszcze później. Tymczasem kupujesz sonkę i masz to wszystko plus gierki od MSu. Na sonce nie masz gierek MSu, nie wszystkie i nie od razu. Skoro narzekasz że nie masz Wukonga na xboxie to bądź precyzyjny i nie pisz że wszystko od MS jest na sonce, szczególnie jak rozmawiamy w kontekście FH5 który wyjdzie na PS5 prawie 4 lata po premierze. Cytuj
łom 2 088 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, Mustang napisał(a): No jak dla mnie to nie MS jest zły za „oddawanie” exów, tylko Sony za ich trzymanie. I nie ma w tym żadnej magii, tylko marketing wielkiej korporacji pazernej na kasę. Bo u Sony gierki to 29% całego przychodu a u MS 8%. Jednym bardziej zależy na utrzymaniu klientów przy swoim ekosystemie niż drugim. Cytuj
Beelzeboss 322 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu ciezko, zeby wszystko było od razu jak decyzję podjeli ponad rok temu... niektorzy wciaz myslą, ze to tylko 4 gry. Cytuj
krzysiek923 1 783 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 6 minut temu, Mustang napisał(a): No jak dla mnie to nie MS jest zły za „oddawanie” exów, tylko Sony za ich trzymanie. I nie ma w tym żadnej magii, tylko marketing wielkiej korporacji pazernej na kasę. jak w 2008 roku miałem niezłego peceta, to czułem, że mam wszystko i nic, komputer miał swój unikalny feeling grania w gierki, ale pecet był taki pospolity i pomimo lepszej grafiki na tym pc, konsola była czymś wyjątkowym, ukierunkowanym, budującym hype wokół grania. sprzedałem peceta, kupiłem X360, kupiłem ps3 i pomijając eksy, czułem się częścią społeczności, takiego centrum tego czym jest gaming, na pc w ogóle tego nie czułem, chociaż gry przecież tam były. no to całe budowanie hype'u to kwestia marketingu, ale jak marketing jest dobry i na mnie działa to czemu nie. ten obecny marketing ms na mnie nie działa, dzięki za forze i inne gierki MS, dzięki za bycie wydawcą gier, ale w dupie mam waszą narracje czym jest xbox, w dupie mam całego tego xboksa, wystarczą mi te gierki które wypluwacie i zamknijcie już mordę, co jest do wszystkiego to jest do niczego elo Cytuj
Bzduras 12 912 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, MaZZeo napisał(a): Na sonce nie masz gierek MSu, nie wszystkie i nie od razu. Powolutku, pomalutku. Były cztery gry rok temu, w tym będzie już dwa razy tyle, za moment dojdzie i reszta, ez. 1 minutę temu, MaZZeo napisał(a): Skoro narzekasz że nie masz Wukonga na xboxie to bądź precyzyjny i nie pisz że wszystko od MS jest na sonce, szczególnie jak rozmawiamy w kontekście FH5 który wyjdzie na PS5 prawie 4 lata po premierze. Rozmawiamy o sytuacji konsoli Xbox, nieprawdaż? No to jest to taka sytuacja, że w obecnym momencie wygląda to tak, że brakuje na nim największych gierek i nie zapowiada się na zmianę. Tymczasem konkurencja nie dość, że te gierki ma to zaczyna dostawać też NAJWIĘKSZE gierki od głównego konkurenta. Bo chyba nie wierzysz, że teraz to już tylko Forza po kilku latach i kończymy eksperyment "wszystko jest Xboxem, macie tu jeszcze Gearsy, Starfielda i Halo do kompletu"? Cytuj
Mejm 15 476 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): jak w 2008 roku miałem niezłego peceta To samo. Wszystkie multiplatformy z konsol ogrywalem w lepszej jakosc na pc (dzieki UE3) ale i tak kupilem ps3 bo miala tytuly na ktorych mi zalezalo. Potem juz nie bawilem sie update pc tylko godzac sie z gorsza jakoscia ciupalem na trojce. Ale te historie juz znacie Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 14 minut temu, Mejm napisał(a): A kto powiedzial ze trzeba miec wszystkie konsole i exy na nie? A tak, jakies randomy z forum psix etremalny... Poza tym paradoksalnie taki model swietnie by sie sprawdzal wlasnie "w prlu" kiedy czas za gnoja byl nielimitowany. A dzisiaj jako "stare dziady" z tzw zyciem piszecie, ze fajnie by bylo miec duzo i za daramo, po czym nie gracie z powodu obowiazkow. Sam jestes tego przykladem co wytknal ci balon w temacie goty24. no nie mam już tyle czasu na granie jak wtedy kiedy miałem kilkanaście lat czy byłem studentem. Ale nie jestem też pępkiem świata, jestem pewny że młodzież która ma więcej czasu woli mieć jednak łatwiejszy niż trudniejszy dostęp do gier. A ja sam jak już znajduje czas na granie to przyzwyczaiłem się do wygody, że mogę ograć jakąś gierkę na konsoli, PC czy w chmurze jak mi wygodnie, nie chciałbym żeby mi ktoś odbierał tę możliwość wyboru. Cytuj
drozdu7 2 961 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Wleciała czteroletnia FH5 bo to ostatnia część. Forza Motorsport to dokładnie ten sam target co GT więc szału by nie było. Pod tym względem to jest świetny wybór. Chodzi o to że gracze Xboxa nie zyskali nic w zamian. Zero IP w zamian, nic. To z czego mają się cieszyć? Że w pakiecie dostali info że ich konsola to opcja i graj se na czym chcesz? Że Gamepass na komputerku jest tańszy, a na konsoli jest gierka day one tylko w najwyższym abo?(To też było dobre) No były braki w Xboxach Series X ale chłopaki już zajęli się sprawą i pewnie niedługo będzie trochę dostępnych 3 1 Cytuj
Czoperrr 5 354 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 minutes ago, drozdu7 said: Wleciała czteroletnia FH5 bo to ostatnia część. Forza Motorsport to dokładnie ten sam target co GT więc szału by nie było. Pod tym względem to jest świetny wybór. Chodzi o to że gracze Xboxa nie zyskali nic w zamian. Zero IP w zamian, nic. To z czego mają się cieszyć? Że w pakiecie dostali info że ich konsola to opcja i graj se na czym chcesz? Że Gamepass na komputerku jest tańszy, a na konsoli jest gierka day one tylko w najwyższym abo?(To też było dobre) No były braki w Xboxach Series X ale chłopaki już zajęli się sprawą i pewnie niedługo będzie trochę dostępnych Ja już ich pierdole i będę grał na miesięcznych trialach z USA wbijanych za 10 zł przez VPN. Najlepsze jest to, że i tak na naszym głównym koncie działa nawet online xD Cytuj
krzysiek923 1 783 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu to wcześniejsze oferowanie game passa za paczke czipsów i liczenie że ludzie zaczną kupować w pełnej cenie jak sie spodoba to taka sama naiwność jak oferowanie przez epic wszystkich gier za darmo i liczenie na to, że nagle ktoś dzięki temu zacznie kupować 1 Cytuj
Mejm 15 476 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 11 minut temu, ASX napisał(a): Ale nie jestem też pępkiem świata, jestem pewny że młodzież która ma więcej czasu woli mieć jednak łatwiejszy niż trudniejszy dostęp do gier. Szczerze mowiac to w pompce mam mlodziez i jej potrzeby. I nie wiem czemu buduje sie narracje, ze teraz to ciezki dostep do gier skoro jest dokladnie na odwrot i gry doslownie wysypuja sie zewszad i trzeba mieszkac w centrum bieszczadzkiej puszczy zeby uwazac ich pozyskanie za trudne. Znow korpasy nadaly kierynek marszu a fani marki dopowiadaja do tego narracje. 9 minut temu, ASX napisał(a): A ja sam jak już znajduje czas na granie to przyzwyczaiłem się do wygody, że mogę ograć jakąś gierkę na konsoli, PC czy w chmurze jak mi wygodnie, nie chciałbym żeby mi ktoś odbierał tę możliwość wyboru. A kto ci to odbiera? Znow jest na odwrot jak piszesz bo ms stajac sie usluga ci to wszystko umozliwil jeszcze bardziej. No moze poza ta konsola xD Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 16 minut temu, Mejm napisał(a): Szczerze mowiac to w pompce mam mlodziez i jej potrzeby. I nie wiem czemu buduje sie narracje, ze teraz to ciezki dostep do gier skoro jest dokladnie na odwrot i gry doslownie wysypuja sie zewszad i trzeba mieszkac w centrum bieszczadzkiej puszczy zeby uwazac ich pozyskanie za trudne. Znow korpasy nadaly kierynek marszu a fani marki dopowiadaja do tego narracje. no właśnie teraz tak jest i jest spoko, to nie ja pisze że kiedyś to było i że mi czegoś brakuje. To raczej twoja domena. 16 minut temu, Mejm napisał(a): A kto ci to odbiera? Znow jest na odwrot jak piszesz bo ms stajac sie usluga ci to wszystko umozliwil jeszcze bardziej. No moze poza ta konsola xD no gdyby wciąż było tak jak kiedyś to bym nie miał dziś tych możliwości co teraz. I tak wciąż mogę sobie grać na konsoli, nikt mi tego nie zabrania. Cytuj
drozdu7 2 961 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Ja tam mam nadzieję że rage w necie itp będzie potężny. W zeszłym roku doprowadziło to do tego Business Update, teraz nie sądzę by tak miało być. W sumie oni pewnie mają wyjebane, a ludzie czekają tylko czy nowy Xbox będzie miał Steama czy nie. Tylko to się liczy, czy będzie Steam czy nie. A jak wjedzie S2 to tam dopiero będzie ważna społeczność. Developerzy proszą żeby zrobić tam port! Nie brońmy im tego Edytowane 4 godziny temu przez drozdu7 Cytuj
Bzduras 12 912 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Wszystko już wiadomo, te ich byznes update to niech nutelli w dupę wsadzą. Cytuj
wojtas011 599 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu jedyny pozytyw z powstania microsoft gaming <copium>teraz będzie więcej ryzyka i wskrzeszania marek nawet jako aa, bo wyjdą na wszystko day 1 więc mniejsze ryzyko, nie wiem np. nowy tony, spyro, viva piniata by pasowała do switcha 2 tak jak jakieś marki rare, pgr 5</copium> Spoiler wiem jestem pojebany, że w to wierze 1 Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu No tak patrząc z boku, to developerzy na tym chyba najbardziej zyskają, bo ułatwi to finansowanie, gdy będą mogły one być sprzedawane wszędzie bez ograniczeń. I jeśli przerodzi się w jeszcze więcej gier i więcej takich projektów jak np. ten wskrzeszony niedawno Ninja Gaiden to trudno będzie narzekać. Graczom z innych platform jak Switch i PS5 też to wyjdzie na dobre bo dostaną dostęp do dobrych gier których wcześniej nie mieli na swojej platformie. Jedynym ale tak naprawdę bardzo ważnym ryzykiem jest to jak poradzi sobie konsola pozbawiona całkowicie ekskluzywnej zawartości. I czy nie sprawi to, że duża część ich istniejących klientów grających na konsoli nie odpłynie gdzieś do konkurencji. No ale widocznie z analiz wyszło że się opłaci, więc się tym nie przejmują. Cytuj
MaZZeo 14 327 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Bzduras napisał(a): Powolutku, pomalutku. Były cztery gry rok temu, w tym będzie już dwa razy tyle, za moment dojdzie i reszta, ez. Rozmawiamy o sytuacji konsoli Xbox, nieprawdaż? No to jest to taka sytuacja, że w obecnym momencie wygląda to tak, że brakuje na nim największych gierek i nie zapowiada się na zmianę. Tymczasem konkurencja nie dość, że te gierki ma to zaczyna dostawać też NAJWIĘKSZE gierki od głównego konkurenta. Bo chyba nie wierzysz, że teraz to już tylko Forza po kilku latach i kończymy eksperyment "wszystko jest Xboxem, macie tu jeszcze Gearsy, Starfielda i Halo do kompletu"? O starfieldzie to ja od dwóch lat czytam i dalej gra nie wyszła na Sonke. Być może wyjdzie kiedyś, ja wątpie bo każdy ma już tę grę w dupie. Możliwe że ogłoszą Halo MCC, czyli grę która ma 10 lat na karku, i będziemy przeżywać znowu 2137 pogrzeb Xboxa. Horizon 5 dosłownie tydzień temu ogłosili że gra nie będzie dostawała już żadnych updateów. Rzutem na taśmę chcą jeszcze zarobić na Playstation i to tyle. Nadal to daleko od stwierdzenia że "kupujesz sonkę i masz to wszystko plus gierki od MSu." 1 Cytuj
Bzduras 12 912 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Teraz, MaZZeo napisał(a): O starfieldzie to ja od dwóch lat czytam i dalej gra nie wyszła na Sonke. O Horizonie czytam od czterech lat i popatrz. Luzik arbuzik, you do you, go slay czy coś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi