Shen 9 979 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Jestem ciekaw jak będą chcieli sprzedać nowego xboxa, czy po prostu wyjdzie i kto kupi to kupi. Te marzenia o przenosnym xboxie nie brzmią głupio. Gamepass w kieszeni, bez jebania się z protonami, może i ja bym się skusił. Cytuj
krzysiek923 1 785 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 3 minuty temu, Mustang napisał(a): Xbox jako konsola i czysty hardware? Kultura pracy, pad. Xbox jako system operacyjny i usługa? Gamepass, możliwość grania na urządzeniach innych niż konsola, w szczególności na urządzeniach przenośnych i to w ramach już opłaconego Gamepassa. on sie pyta o wybór konsoli, a ty mu odpisujesz "możliwość grania na urządzeniach innych niż konsola" xd o kulturze pracy też już pisali, xbox minimalnie cichszy może, ale to już nie argument 1 1 Cytuj
Mustang 1 790 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 minute ago, krzysiek923 said: on sie pyta o wybór konsoli, a ty mu odpisujesz "możliwość grania na urządzeniach innych niż konsola" xd o kulturze pracy też już pisali, xbox minimalnie cichszy może, ale to już nie argument Ale cały myk jest taki, że MS wydaje się mieć coraz bardziej gdzieś kto sprzeda więcej konsol stacjonarnych, a interesuje ich bardziej ile osób będzie korzystać z xboxa jako usługi. Tak, jeśli ktoś będzie chciał kupić tylko konsolę stacjonarną i grać tylko w ten sposób oraz po staremu kupować wszystkie gry, to PS6 z pełniejszą biblioteką gier będzie być może lepszym wyborem. I co z tego? Ale jeśli komuś pasuje model netflixowy, to może skusi się na konsolę stacjonarną xbox, a może nie, ale za to kupi sprzęt przenośny albo będzie grał na komputerze w ramach usługi xbox i Microsoft też będzie zadowolony. Czasy się zmieniają, a niektórym wciąż w głowie jakieś wojenki konsolowe, jakby kluczowy był nadal plastik pod telewizorem. Cytuj
Bzduras 12 914 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Przypominam, bo niektórym się zapomniało: https://youtube.com/clip/UgkxoOXdQtteyQVYEurh9buOTG3tJ5r8MJzK?si=0v6wFlQCFJrER1jL Niestety musicie kliknąć w link, bo forum nie obsługuje klipów z jutube. 1 Cytuj
tedi007 707 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 5 minut temu, krzysiek923 napisał(a): o kulturze pracy też już pisali, xbox minimalnie cichszy może, ale to już nie argument Czyli kultura pracy sprzętu nie jest już żadnym argumentem za jego zakupem, no ok. Ludzie mogą wybierać ten sprzęt z powodu, że znajomi też go mają i mają możliwość grać razem z nimi. Gamepass też jest argumentem, nie każdego stać na gamingowy komputer, a tutaj za sprzęt w cenie karty graficznej może ograć wiele nowości i innych gier w ramach relatywnie taniego abonamentu. Cytuj
drozdu7 2 962 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 14 minut temu, krzysiek923 napisał(a): on sie pyta o wybór konsoli, a ty mu odpisujesz "możliwość grania na urządzeniach innych niż konsola" xd o kulturze pracy też już pisali, xbox minimalnie cichszy może, ale to już nie argument Ale Spencer też coś w ten deseń przyjebal xdd Godzinę temu, Shago napisał(a): No jak ktoś nie kupił xboxa dla forzy przez 4 lata to już nie kupi. Bądźmy więc poważni z tym robieniem dramy na tym polu. O zobacz, to czemu nie poszli do Sony i nie powiedzieli że chcieliby w zamian siedmioletniego Spidermana? Przecież kto miał go kupić to kupił. Przecież Sony też finansowo ponoć ma coraz ciężej, ale jakoś huja muszą. Właśnie ten kurwa najbogatszy skamle jak pies, to jest aż zbyt śmieszne. Czemu stawiany jest znak równości między wydawaniem gier MS na Ps5, a Sony wydającym gry na PC? I jaki to jest dla mnie argument skoro mnie interesuje RYNEK KONSOLOWY. 2 Cytuj
krzysiek923 1 785 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 5 minut temu, Mustang napisał(a): Czasy się zmieniają, a niektórym wciąż w głowie jakieś wojenki konsolowe, jakby kluczowy był nadal plastik pod telewizorem. no i to jest zabawne, bo chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy, że to MS kształtuje twoj pogląd, a nie ty sam. gdyby MS nie rezygnował z eksów, eksy posiadało sony, nintendo i ms, nie padłoby od ciebie takie zdanie 2 2 Cytuj
drozdu7 2 962 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, Bzduras napisał(a): Przypominam, bo niektórym się zapomniało: https://youtube.com/clip/UgkxoOXdQtteyQVYEurh9buOTG3tJ5r8MJzK?si=0v6wFlQCFJrER1jL Niestety musicie kliknąć w link, bo forum nie obsługuje klipów z jutube. Ahaha dwa klamstwa w jednym zdaniu, bo dostarczają nie tylko do GP, jednocześnie nie dostarczają do Gamepassa (Standard tier) Ale tak poważnie, to aż kurwa boli Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Tutaj wypowiedź byłego v-ce prezydenta SIE, znanego m.in z tego filmiku o pożyczaniu gier z PS4. Myślę że jego poglądu nie kształtuje jednak MS, Cytuj
krzysiek923 1 785 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) co mnie opinia jednego korpoludka o drugim korpoludku? typ pewnie nawet czasu żeby pograć nie ma, na gry patrzy z punktu biznesowego Edytowane 6 godzin temu przez krzysiek923 1 Cytuj
Lukas_AT 1 231 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Jak PS6 bedzie dzialac tak, jak PS4 Pro, to wtedy bedzie mozna mowic, ze kultura pracy to jakis argument. Wtedy sam wybiore kolejnego Xboksa, ale malo prawdopodobne, by roznica byla kiedykolwiek tak duza, jak pomiedzy PS4 Pro a Xbox One X. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu No myslałem że rozmawiamy o polityce biznesowej. Bo z punktu widzenia gracza nic się przecież nie zmienia z wyjątkiem tego że więcej osób zagra w gry, Cytuj
krzysiek923 1 785 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu "who's the victim?" no padło już dzisiaj w temacie, największą ofiarą są ich własni użytkownicy, których firma wszystko oddaje, a dostaje gówno od sony Cytuj
MaZZeo 14 327 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 24 minuty temu, drozdu7 napisał(a): No właśnie chodzi o to że większość ludzi ma w dupie pc i że może sobie odpalić na pięciu ekranach. A do chmury nie trzeba konsoli Jeśli wyjąć z równania Gamepassa, bo podejrzewam że nawet na Xboxie jest grupa ludzi którzy GP nie lubią i wolą kupować gry. Więc wiadomo co wybiorą w przyszłej generacji. a ja mam w dupie ludzi z gwoździem w mózgu dla których Playstation w takiej formie jakie jest to jedyny słuszny wybór. Dla mnie fakt, że dosłownie wszystko oprócz Astro Bota i GT7 jest już dostępne na PC sprawia że ta konsola ma jeszcze mniej sensu niż xbox z gamepassem. Też mnie troche mierzi te szpagaty które robi Spencer i Xbox który nie wie nadal w którą stronę iść, ale mając PS5 i PS VR2 czuje się bardziej wyjebany na kasę, niż mając Xboxa i ekosystem który mi pozwala grać gdzie chce i jak chce. 1 Cytuj
Sebas 1 628 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ta całe "posiadacze xboxa nic nie tracą" to musi być jakaś zbiorowa hipnoza bo nie wierzę w takich debili. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 7 minut temu, krzysiek923 napisał(a): "who's the victim?" no padło już dzisiaj w temacie, największą ofiarą są ich własni użytkownicy, których firma wszystko oddaje, a dostaje gówno od sony Ale czy komuś rzeczywiście ktoś coś oddał albo zabrał? Jeśli tak to co dokładnie? Ja wciąż mogę grać w Forze Horizon i inne gry na swojej konsoli i PC. Cytuj
Mustang 1 790 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 minutes ago, Sebas said: Ta całe "posiadacze xboxa nic nie tracą" to musi być jakaś zbiorowa hipnoza bo nie wierzę w takich debili. Aj, ale boli, że na PlayStation ktoś sobie zagra w Halo, nie zasnę dzisiaj. Cytuj
Sebas 1 628 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jakby wydali nowe gearsy za 300zl a po tygodniu doszli do wniosku, że w sumie od teraz beda za darmo, to ci co kupili za kasę też nic nie stracili rozumiem? Więcej osób zagra. 2 1 Cytuj
Hubert249 4 288 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Od lat siedzę na Xboxie, ale przy tym miałem wszystkie konsole Sony oprócz PS5 i serio nie wyobrażam sobie teraz pozbycia się SX i przesiadki na Sonke bez GP. Lata z tą usługa zrobiły swoje. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, Sebas napisał(a): Jakby wydali nowe gearsy za 300zl a po tygodniu doszli do wniosku, że w sumie od teraz beda za darmo, to ci co kupili za kasę też nic nie stracili rozumiem? Więcej osób zagra. Jak kupujesz ziemniaki w sklepie a za tydzień jest promocja, to też czujesz się ograbiony? Szukam jakieś analogii w tej logice ale nie mogę jej dostrzec 1 Cytuj
drozdu7 2 962 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ja i tak tą generację siedzę na XsX, nawet z racji tego że sprzedałem plejke będąc niemal na zero z exami Sony. To przez dwa lata do nowych konsol będę do tyłu o może 5 gier. A w międzyczasie zobaczymy czym ma być ten nowy Xbox i się pomyśli Cytuj
Hubert249 4 288 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, ASX napisał(a): Ale czy komuś rzeczywiście ktoś coś oddał albo zabrał? Jeśli tak to co dokładnie? Ja wciąż mogę grać w Forze Horizon i inne gry na swojej konsoli i PC. Pewnie tylko na tym skorzystam, bo zawsze jak jest gównoburza w necie, to w GP lądują dobre gierki,, żeby załagodzić sytuację. Kiedyś było Diablo, teraz pewnie wrzuca DS xD Cytuj
jimmy 1 476 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 4 minuty temu, ASX napisał(a): Ale czy komuś rzeczywiście ktoś coś oddał albo zabrał? Jeśli tak to co dokładnie? godność Cytuj
Sebas 1 628 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 minute ago, ASX said: Jak kupujesz ziemniaki w sklepie a za tydzień jest promocja, to też czujesz się ograbiony? Najprostszy scenariusz na zrozumienie pojecia kosztu alternatywnego i od razu porażka. Może jednak są tacy ludzie i to nie hipnoza. Cytuj
krzysiek923 1 785 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Teraz, ASX napisał(a): Ale czy komuś rzeczywiście ktoś coś zabrał? Jeśli tak to co dokładnie? Ja wciąż mogę grać w Forze Horizon i inne gry na swojej konsoli i PC. no oddając własne eksy a nie dostając ich od konkurencji niektórym odebarno sens posiadania tej konsoli zamiast ps5, gracze xboksa uzyskali tylko uczucie bycia frajerami na których korzystają wszyscy tylko nie oni to tak jakbyś miał w domu co jeść, a twój stary nagle zaczął rozdawać pieniądze obcym ludziom na ulicy, tylko nie tobie. no dalej masz co jeść, w czym problem 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi