MaZZeo 14 327 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Rozumiem że godność zyskają posiadacze plejki, jak zapłacą za 4 letnia grę z xboxa 3 bomby, kiedy w miedzyczasie można było ją ograć na byle jakim telewizorze? Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu No zwrot oddać oznacza że coś komuś zostało odebrane, a i innemu dane. A w tym przypadku nikt nikomu nie zabrał Forzy Horizon 5 więc porównanie z rozdawaniem pieniedzy jest zupełnie nietrafione. Cytuj
Mustang 1 790 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 4 minutes ago, krzysiek923 said: to tak jakbyś miał w domu co jeść, a twój stary nagle zaczął rozdawać pieniądze obcym ludziom na ulicy, tylko nie tobie. no dalej masz co jeść, w czym problem Haha co ja czytam w ogóle, Microsoft wydający gierki na innych systemach to jak moja rodzina rozdająca pieniądze randomom 1 Cytuj
krzysiek923 1 785 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Mustang napisał(a): Haha co ja czytam w ogóle, Microsoft wydający gierki na innych systemach to jak moja rodzina rozdająca pieniądze randomom co ja czytam, typ w internecie pisze analogie "z twój ojciec" a inny typ myśli że ja pisze o jego ojcu Cytat to tak jakbyś miał w domu co jeść (gry xbox), a twój stary nagle zaczął rozdawać pieniądze obcym ludziom (eksy sony + gry xbox na jednym sprzęcie) na ulicy, tylko nie tobie. no dalej masz co jeść (gry xbox, nic się nie zmieniło), w czym problem 1 Cytuj
Czoperrr 5 354 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 22 minutes ago, MaZZeo said: a ja mam w dupie ludzi z gwoździem w mózgu dla których Playstation w takiej formie jakie jest to jedyny słuszny wybór. Dla mnie fakt, że dosłownie wszystko oprócz Astro Bota i GT7 jest już dostępne na PC sprawia że ta konsola ma jeszcze mniej sensu niż xbox z gamepassem. Też mnie troche mierzi te szpagaty które robi Spencer i Xbox który nie wie nadal w którą stronę iść, ale mając PS5 i PS VR2 czuje się bardziej wyjebany na kasę, niż mając Xboxa i ekosystem który mi pozwala grać gdzie chce i jak chce. Wiem, że kupiłeś niedawno dobrego PC i to dla ciebie argument, ale dla większości teksty o tym, że przecież gry Sony są na PC nie mają znaczenia bo i tak nie mają odpowiedniego sprzętu by te gry odpalić. Cytuj
MaZZeo 14 327 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Przez lata fakt że gry z Xboxa można odpalić na PC był argumentem żeby kupować plejkę, to jak to jest w końcu? Z resztą nawet możemy peceta nie brać pod uwagę, ale Steam Deck, ASUS Rogy pozwalają odpalać gry Sony również, a to są w zasadzie konsole. Cytuj
GearsUp 399 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Samo to, że w głowie ludzi ukształtowało się, że "najlepsze wyścigi są na konsoli Xbox" to już spora strata bo teraz nikt już tak nie będzie gadał. No podjechała cysterna w nocy pod dom Wizira i mu podjebała trochę litrów paliwa pod CW, jest to kradzież jakby nie patrzeć. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Bardziej trafna byłaby analogia, w której ojciec nas karmi, ale w pewnym momencie postawania oprócz nas, karmić tym samym jedzeniem jeszcze innych ludzi. No i nie wiem, ale trudno mieć naprawdę pretensje do takiego starego. Cytuj
krzysiek923 1 785 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, ASX napisał(a): Bardziej trafna byłaby analogia, w której ojciec nas karmi, ale w pewnym momencie postawania oprócz nas karmić tym samym jedzeniem jeszcze innych ludzi. No i nie wiem, ale trudno mieć naprawdę pretensje do takiego starego. no i twój stary urozmaicił komuś jadłospis, a ty dalej tylko chleb ze smalcem 2 Cytuj
szurubur 124 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu A co jesli plan jest taki. MS wyda w tej generacji wszystkie swoje bomby na sony, zakorzeni się w świadomosci niebieskich jako wydawca świetnych gier a przy okazji nowej generacji rzuci hasłem "podobało się? to kup nowego xboxa bo tam dostaniesz kolejne części i inne nowe produkcje których nie zobaczysz na playstation, w cenie miesięcznego gp. Gdzie w tym samym czasie Sony rozleniwione swoją pozycją lidera będzie wydawał mało gier w cenie za 350-400zł." Jak dla mnie to mogłoby zadzialać, bo do tej pory MS był zły a ich gry kaszanami bo Sony rozgrywało dobrze marketingiem którym blokowało swoich użytkowników przed tym by przesiedli się na xboxa, bo przecież nawet nie warto zwracac uwagi na gry zielonych a teraz okazuje się, że jest na to popyt i te złe gry nagle są w top 10 sprzedawanych gier. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu no myślę że lineup jest dosyć różnorodny. Ale fakt, biblioteka gier z PS Studios + XGS zawsze będzie bogatsza niż samego XGS. Z tym mogę się zgodzić. 1 minutę temu, szurubur napisał(a): A co jesli plan jest taki. MS wyda w tej generacji wszystkie swoje bomby na sony, zakorzeni się w świadomosci niebieskich jako wydawca świetnych gier a przy okazji nowej generacji rzuci hasłem "podobało się? to kup nowego xboxa bo tam dostaniesz kolejne części i inne nowe produkcje których nie zobaczysz na playstation, w cenie miesięcznego gp. Gdzie w tym samym czasie Sony rozleniwione swoją pozycją lidera będzie wydawał mało gier w cenie za 350-400zł." Nie ma na to szans, jak już kasa zacznie płynąć szerokim strumieniem z Sony to nikt z tego nie zrezygnuje, aby potem sprzedać może kilka milionów konsol więcej. Cytuj
wojtas011 605 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Teraz, szurubur napisał(a): A co jesli plan jest taki. MS wyda w tej generacji wszystkie swoje bomby na sony, zakorzeni się w świadomosci niebieskich jako wydawca świetnych gier a przy okazji nowej generacji rzuci hasłem "podobało się? to kup nowego xboxa bo tam dostaniesz kolejne części i inne nowe produkcje których nie zobaczysz na playstation, w cenie miesięcznego gp. Gdzie w tym samym czasie Sony rozleniwione swoją pozycją lidera będzie wydawał mało gier w cenie za 350-400zł." Nie zrobi tak, bo to już nie jest xbox tylko microsoft gaming gdzie konsola będzie dodatkiem dla zapaleńców i fanów gamepassa xbox zachorował na raka nutella i ma małe szanse na wyleczenie, ale jego marki uratują PlayStation przynajmniej Cytuj
GearsUp 399 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, szurubur napisał(a): A co jesli plan jest taki. MS wyda w tej generacji wszystkie swoje bomby na sony, zakorzeni się w świadomosci niebieskich jako wydawca świetnych gier a przy okazji nowej generacji rzuci hasłem "podobało się? to kup nowego xboxa bo tam dostaniesz kolejne części i inne nowe produkcje których nie zobaczysz na playstation, w cenie miesięcznego gp. Gdzie w tym samym czasie Sony rozleniwione swoją pozycją lidera będzie wydawał mało gier w cenie za 350-400zł." Taka gadka była z eksami Playstation na Steamie. Jak pamiętam też ludzie tak wypisywali, że rzucą pececiarzom pierwszego Horizona jako przystawkę a jak będziesz chciał zagrać w dwójkę to kup konsolę. No i wszyscy wiemy jak to się skończyło 2 Cytuj
Czoperrr 5 354 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Przecież jasną mówią że każda nowa gra będzie multiplatformowa. Cytuj
Patapon 48 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Raczej twój ojciec (xbox) ma kapustę i daje ją sąsiadom. Ty wciąż masz kapustę i nic nie tracisz. Sąsiedzi (Sony) mają mięso i biorąc od was kapustę wam nic nie dają. Statystycznie mają teraz gołąbki czyli jakby nad tym pomyśleć to zyskali. 1 Cytuj
iluck85 3 015 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 7 godzin temu, krzysiek923 napisał(a): drozdu zwrócił na uwagę na konkretną rzecz i ma rację, największe chujstwo jakie zrobił MS z tą swoją zmianą strategii jest takie, że niektórych - którzy mają prawo tak czuć - po prostu zrobił w chuja z tym zmienianiem polityki W TRAKCIE generacji, gdzie na starcie nikt nie sprowadzał konsoli do roli Surface'a, nikt nie kupował konsoli będąc o tym poinformowanym. Na premierę to był inny produkt, dla innego targetu, a w trakcie generacji został pozbawiony pewnych atutów istotnych podczas podejmowania decyzji o zakupie. Niektórzy po prostu by tej konsoli nie kupili i to jest ich prawo tak myśleć. Ale ASX napisał że kierunek znany i idą już tak za ciosem dekadę. O tym pisałem. Marka sama w sobie nijaka i miałka, totalny brak tożsamości. Niech zrezygnują ze sprzętu i wypuszczają tylko gry- jak Sega. Cytuj
Ukukuki 7 350 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu MS zabija xboxa, nie ma czego tutaj bronić. Po co w następnej generacji kupować nowego xboxa jak na PS6 będzie to samo plus gry od Sony i wydawców którym nie chciało się robić portu na xboxa. Argument ,że na xboxie masz masę gier w gamepass jest z czapy bo dla kogo to jest? Dorosły człowiek nie ma tyle czasu na granie i chce zagrać w konkretny tytuł a nie czekać aż łaskawie wpadnie do oferty. Większość ludzi nie kupuje gier na premierę tylko jak mają ochotę w nią zagrać a do tego czasu to może kosztować połowę miesięcznego abonamentu. Gdyby to kosztowało tyle co netflix to spoko, przy obecnej cenie oferta dla nikogo. MS do tego po zakupie Aci stał się tak duży w gamingu ,że nie jest w stanie wykarmić swoich studiów z PC + Xbox i musi wydawać swoje gry na Sonkę i Switcha co zabije markę Xbox. 4 5 Cytuj
drozdu7 2 962 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, iluck85 napisał(a): Ale ASX napisał że kierunek znany i idą już tak za ciosem dekadę Co wy z tą dekadą?? To że sobie dali gry na PC to nie było równoznaczne ze na konsolach coś takiego się wydarzy. To jaki kierunek był znany?? Przestańcie odpierdalac fikoły. Bzduras wam wrzucił co gadał Knur w 2020, później gadał to samo kilkukrotnie. Nie piszcie głupot naprawdę. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, Ukukuki napisał(a): Argument ,że na xboxie masz masę gier w gamepass jest z czapy bo dla kogo to jest? Dorosły człowiek nie ma tyle czasu na granie i chce zagrać w konkretny tytuł a nie czekać aż łaskawie wpadnie do oferty. Większość ludzi nie kupuje gier na premierę tylko jak mają ochotę w nią zagrać a do tego czasu to może kosztować połowę miesięcznego abonamentu. Wiesz, może kosztować mniej niż połowę miesięcznego abonamentu a może się okazać że wciąż jest droga. Dlatego zawsze lepiej jest mieć wybór, bo GP to nie jest też coś za co trzeba płacić cały czas, można równie dobrze zapłacić za miesiąc, ograć co cię interesuję i anulować. Cytuj
szurubur 124 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 59 minut temu, Ukukuki napisał(a): Argument ,że na xboxie masz masę gier w gamepass jest z czapy bo dla kogo to jest? Dorosły człowiek nie ma tyle czasu na granie i chce zagrać w konkretny tytuł a nie czekać aż łaskawie wpadnie do oferty. Większość ludzi nie kupuje gier na premierę tylko jak mają ochotę w nią zagrać a do tego czasu to może kosztować połowę miesięcznego abonamentu. Gdyby to kosztowało tyle co netflix to spoko, przy obecnej cenie oferta dla nikogo. Jestem dorosły, mam mniej czasu a mimo to zazwyczaj w gp mam miesięcznie przynajmniej jeden tytuł do ogrania, baaa ostatnio od listopada do kwietnia kalendarz spokojnie wypełniony grami które mnie interesują, na ps5 musiałbym za to wybulić prawie 2 tysiące, cod 6 (300) stalker (200), indiana (200),ekspedycja 33(200), doom (300), avowed (200), ninja gaiden (200), a to przeciez nie wszystko. Dodatkowo mowisz o cenie netflixa, przeciez on kosztuje podobnie jak gp w tej najdrozszej opcji. Xbox wbrew pozorom jako glowna konsola wydaje się lepszym wyborem, bo czlowiek zaoszczędzi sporo kasy, a exy playstation zawsze mozna ograc pod koniec generacji kupujac po taniosci uzywke ps5. Edytowane 2 godziny temu przez szurubur 1 Cytuj
Hubert249 4 288 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, szurubur napisał(a): Jestem dorosły, mam mniej czasu a mimo to zazwyczaj w gp mam miesięcznie przynajmniej jeden tytuł do ogrania, baaa ostatnio od listopada do kwietnia kalendarz spokojnie wypełniony grami które mnie interesują, na ps5 musiałbym za to wybulić prawie 2 tysiące, cod 6 (300) stalker (200), indiana (200),ekspedycja 33(200), doom (300), avowed (200), ninja gaiden (200), a to przeciez nie wszystko. Dodatkowo mowisz o cenie netflixa, przeciez on kosztuje podobnie jak gp w tej najdrozszej opcji. Xbox wbrew pozorom jako glowna konsola wydaje się lepszym wyborem, bo czlowiek zaoszczędzi sporo kasy, a exy playstation zawsze mozna ograc pod koniec generacji kupujac po taniosci uzywke ps5. O widzisz kolego dobrze mówisz. Najwiekszym konslowym exem Xboxa jest Game Pass. Do tej usługi nikt nie ma podjazdu. No sorry, ale silnie heteroseksualni zagrajmerzy, raczej nie grają w jakiejś chmurce. Ma być konsola, power i duży TV. Nie trzeba być orłem z matematyki, żeby szybko przeliczyć sobie ile będą kosztują must have w 2024/2025 i ile z nich jest, a ile wyląduje na premierę w GP. Cytuj
Atherius 42 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Przechodzę dziesiątki gier z passa rocznie, na ps5 ograłem od premiery 5 exów, które w większości są już na pc. Jestem targetem dla x i dla mnie nie ma sensu posiadać ps jako główną konsolę. Jak dadzą na ps xgp, już o quick resume nie proszę, ale niech ogarną odpowiednik na ps6, to jak najbardziej się przesiadam, nie jestem przyspawany dla zasady. Cytuj
Beelzeboss 322 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, szurubur napisał(a): na ps5 musiałbym za to wybulić prawie 2 tysiące, cod 6 (300) stalker (200), indiana (200),ekspedycja 33(200), doom (300), avowed (200), ninja gaiden (200), a to przeciez nie wszystko. I przejdziesz to wszystko od razu na premiere czy to bedzie sie ciagnęło miesiącami? Gry tanieją, a miesiac wynajmu kosztuje 74zł Godzinę temu, Hubert249 napisał(a): Do tej usługi nikt nie ma podjazdu. Szybko zmienisz gadkę jak nie bedzie można ładowac kodów z Indii Cytuj
iluck85 3 015 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, drozdu7 napisał(a): Co wy z tą dekadą?? To że sobie dali gry na PC to nie było równoznaczne ze na konsolach coś takiego się wydarzy. To jaki kierunek był znany?? Przestańcie odpierdalac fikoły. Bzduras wam wrzucił co gadał Knur w 2020, później gadał to samo kilkukrotnie. Nie piszcie głupot naprawdę. W dniu 30.01.2025 o 15:00, ASX napisał(a): Myślę że co do obecnego kierunku to nikt nie ma wątpliwości. Jest to bycie największym wydawcą na świecie, gry z xboxa wszędzie i na wszystkich urządzeniach, a sprzęt czyli konsola gdzieś z boku, jako jedno z wielu urządzeń, będzie bo ma być i tyle. W tym kierunku idą dosyć konsekwentnie już prawie od 10 lat. @drozdu7 Nie wiedziałeś tego kupując one czy series x? Że oprócz PC pójdą w inne konsole, kupią firmy, będą wydawać, a Ty wierny fanie od 1 konsoli masz wybór- tak, masz wybór. Możesz ograć Forzunie na drzwiach od lodówki czy Nadchodzącym Switchu 2 (chyba) czy PS5. Wu kong? Kup se Sony 11 minut temu, Beelzeboss napisał(a): I przejdziesz to wszystko od razu na premiere czy to bedzie sie ciagnęło miesiącami? Gry tanieją, a miesiac wynajmu kosztuje 74zł Szybko zmienisz gadkę jak nie bedzie można ładowac kodów z Indii 74x 12 daje 888zl Wynienil tylko 7 gier które dają koszt dayone 1600zl Ale widać dokąd ten abo zaprowadził markę i samą konsolę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi