Shen 10 053 Opublikowano sobota o 10:44 Opublikowano sobota o 10:44 1 godzinę temu, wojtas011 napisał(a): a pamiętacie, jak ms kupił bethesede żeby sony nie wykupiło ekskluzywnych praw do starfielda Starfield na switcha2? Ale to musi być potęzny sprzet Cytuj
LiŚciu 1 282 Opublikowano sobota o 11:35 Opublikowano sobota o 11:35 21 godzin temu, ASX napisał(a): No myslałem że rozmawiamy o polityce biznesowej. Nie no ASX, kompletnie nie masz pojęcia o jakiejkolwiek polityce biznesowej, biznesie, pieniądzach. Niestety żadne Twoje opinie odnośnie tego co MS zrobi się nie sprawdziły. Proponuję zostać na poziomie wklejania tweetow i rozmawiania o tym czy jakaś gra jest fajna/nie fajna. 2 Cytuj
ASX 14 809 Opublikowano sobota o 11:42 Autor Opublikowano sobota o 11:42 no może i nie, nie czuje się jakimś nieomylnym ekspertem, chociaż wydaje mi się że więcej niż jeden raz zdarzało mi się mieć rację. Możesz powiedzieć co konkretnie masz na myśli skoro uważasz, że we wszystkim się myliłem? Cytuj
Patapon 52 Opublikowano sobota o 11:57 Opublikowano sobota o 11:57 Godzinę temu, Shen napisał(a): Starfield na switcha2? Ale to musi być potęzny sprzet Ciekawe czy będzie 60 klatek na start w przeciwieństwie do najmocniejszej konsoli na świecie (na tamten czas). Cytuj
Donatello1991 1 480 Opublikowano sobota o 11:58 Opublikowano sobota o 11:58 Teraz, Patapon napisał(a): Ciekawe czy będzie 60 klatek na start w przeciwieństwie do najmocniejszej konsoli na świecie (na tamten czas). Przecież się konsola rozładuje zanim wejdziesz do jakiegoś pomieszczenia. Cytuj
devilbot 3 793 Opublikowano sobota o 13:05 Opublikowano sobota o 13:05 Co tu teraz robić. Kupiłem nie ten kawałek plastiku pod telewizor co trzeba. Cytuj
KrYcHu_89 2 506 Opublikowano sobota o 13:15 Opublikowano sobota o 13:15 Są lepsi wydawcy, Sega na przykład. Ależ się nam branża monopolizuje ostatnio. Chyba jednak podświadomie nikt nie chciał takiej śmierci Xboxa. Cytuj
Szermac 3 018 Opublikowano sobota o 13:28 Opublikowano sobota o 13:28 23 minuty temu, devilbot napisał(a): Co tu teraz robić. Kupiłem nie ten kawałek plastiku pod telewizor co trzeba. Seppuku Cytuj
Beelzeboss 328 Opublikowano sobota o 13:44 Opublikowano sobota o 13:44 37 minut temu, devilbot napisał(a): Co tu teraz robić. Kupiłem nie ten kawałek plastiku pod telewizor co trzeba. Lecieć na gamepassie z Indii i nie powiekszac cyfrowej biblioteki, a w nastepnej generacji brać sprzęt z przeciwnego obozu. Koszt xboxa i tak sie zwroci za 1 Cytuj
kubicz 192 Opublikowano sobota o 14:20 Opublikowano sobota o 14:20 16 godzin temu, krzysiek923 napisał(a): ciekawe gdzie byłby kurde ms gdyby nie postanowił zgasić światła swojemu GfWL i ten istniałby od premiery po dziś, zakorzenił się w głowach pecetowców, nawet kiedy w mrocznych czasach był zaniedbywany... bo obecnie to ja sam przypominam sobie o tym od czasu do czasu, a normalnie to już wyparłem z pamięci w sumie to była dzisiejsza apka xbox, tylko mieliśmy 2007 rok Najlepsze jest to, że GfWL wciąż działa i ma się dobrze. Jedyny (duży) minus, to usunięty market GfWL i strata każdej cyfrowej gry którą się posiadało. Cytuj
Czoperrr 5 369 Opublikowano sobota o 14:50 Opublikowano sobota o 14:50 No ja pewnie i tak kupię następnego Xboxa dla taniego grania w multiplaformy, które mam nadzieję, że będą wychodzić. Peceta raczej odpuszczę przez chore ceny podzespołów i ogromny apetyt na prąd, którego cena też ciągle rośnie. Cytuj
krzysiek923 1 800 Opublikowano sobota o 21:13 Opublikowano sobota o 21:13 tak sie zastanawiam, czy im jest na rękę tak milczeć na wiele spraw, nie dementować ich, no bo przecież taka niepewność, to potencjał na odpływ klientów do stabilnej konkurencji, a nie przyciąganie i zachowywanie u siebie klientów, a jak ktoś już sobie pójdzie, zadomowi się, to nawet w przypadku kiedy ms wyjdzie z ciekawą ofertą, powrót może być mało atrakcyjny mam na myśli milczenie na temat tego jaka będzie forma kolejnej konsoli, czy będzie wydajna sprzętowo, czy będzie klasyczna pod tv czy tylko handheld, czy znowu będzie kilka serii, jak obecnie s i x, czy to już pełne odpięcie wrotek z exclusivami i zacznie sie day1 na playstation, skąd problemy z dostępnością xboksów - czy to wygaszanie sprzętu, rezygnacja z obecnego modelu hardware... no i takie milczenie nijak mi się nie spina w coś logicznego, bo wystarczyłoby to jednym wywiadem naprostować. microsoft jeszcze z niczego sie nie wycofał, ale szkodliwa jest sama panika i niepewność wielu użytkonwików konsoli. asx zawsze to sobie jakoś zracjonalizuje i uzasadni, ale generalnie ludzie są emocjonalni i mogą z irytacji tym pierdolnąć, pójść do niebieskiego obozu i elo jedyny sensowny powód, dla którego mogliby się tak nie komunikować, jaki przychodzi mi do głowy jest taki, że tam cały czas sami nie wiedzą w którym ostatecznie kierunku to popchnąć w wielu aspektach i to cały czas jest w fazie przedyskutowywania dalszej roadmapy 1 Cytuj
ASX 14 809 Opublikowano sobota o 22:00 Autor Opublikowano sobota o 22:00 No chyba nie spodziewali się tak emocjonalnych reakcji. Ja sam szczerze mówiąc myślałem że przez te wszystkie lata kiedy gry wychodziły na PC, ludzie zdążyli się przyzwyczaić trochę do wizji multiplatformowego Xboxa bez ekskluzywnych gier i taki emocjonalny stosunek mają głównie fani innych marek, którzy piszą często o duszy i tożsamości w kontekście kawałka plastiku do odpalania gier. Ale patrząc po reakcjach w internecie to jednak gry na PS5 to okazuje się dla wielu ludzi zbyt dużo i cały internet już jest zalany negatywnymi komentarzami i sam jestem ciekaw czy będzie na to jakaś reakcja. Cytuj
Moldar 2 303 Opublikowano sobota o 22:02 Opublikowano sobota o 22:02 46 minut temu, krzysiek923 napisał(a): tak sie zastanawiam, czy im jest na rękę tak milczeć na wiele spraw, nie dementować ich, no bo przecież taka niepewność, to potencjał na odpływ klientów do stabilnej konkurencji, a nie przyciąganie i zachowywanie u siebie klientów, a jak ktoś już sobie pójdzie, zadomowi się, to nawet w przypadku kiedy ms wyjdzie z ciekawą ofertą, powrót może być mało atrakcyjny mam na myśli milczenie na temat tego jaka będzie forma kolejnej konsoli, czy będzie wydajna sprzętowo, czy będzie klasyczna pod tv czy tylko handheld, czy znowu będzie kilka serii, jak obecnie s i x, czy to już pełne odpięcie wrotek z exclusivami i zacznie sie day1 na playstation, skąd problemy z dostępnością xboksów - czy to wygaszanie sprzętu, rezygnacja z obecnego modelu hardware... no i takie milczenie nijak mi się nie spina w coś logicznego, bo wystarczyłoby to jednym wywiadem naprostować. microsoft jeszcze z niczego sie nie wycofał, ale szkodliwa jest sama panika i niepewność wielu użytkonwików konsoli. asx zawsze to sobie jakoś zracjonalizuje i uzasadni, ale generalnie ludzie są emocjonalni i mogą z irytacji tym pierdolnąć, pójść do niebieskiego obozu i elo jedyny sensowny powód, dla którego mogliby się tak nie komunikować, jaki przychodzi mi do głowy jest taki, że tam cały czas sami nie wiedzą w którym ostatecznie kierunku to popchnąć w wielu aspektach i to cały czas jest w fazie przedyskutowywania dalszej roadmapy za wcześnie aby mówić o nowej konsoli w jakiś konkretach. Powiedzieli, ze się robi i to wystarczy na ten moment. Przestańcie sobie dopowiadać rzeczy to będziecie bez kitu zdrowsi. W dobie Twittera i tony fejkow i bzdetów, codzienne dementi nie ma żadnego sensu. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 954 Opublikowano sobota o 22:04 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano sobota o 22:04 Kiedy w końcu zrozumiesz, że clue problemu nie jest PC i wykreślisz go z równania to może zrozumiesz też, dlaczego reakcje są takie a nie inne. "Nie spodziewali się takich reakcji" - pewnie, że nie, przecież MS to dobry wujek gamingu i ewerybody plays when we win czy coś. Problem w tym, że nie ewerybody plays, bo MS nic sobie nie wynegocjował w zamian i wszyscy plays w te nieszczęsne Fajnale i inne Stellary, tylko nie na Xboxie. Ba, teraz jeszcze niech się okaże, że te ich gry lepiej działają na bazowym PS5 i będzie w ogóle komplecik. Skąd te emocjonalne reakcje? Ty no nie wiem 11 1 Cytuj
krzysiek923 1 800 Opublikowano sobota o 22:10 Opublikowano sobota o 22:10 3 minuty temu, Moldar napisał(a): za wcześnie aby mówić o nowej konsoli w jakiś konkretach. Powiedzieli, ze się robi i to wystarczy na ten moment. no widzisz, a oni już powiedzi o "largest technical leap". co jest tak klarowne, że ludzie wciąż nie wiedzą, czy będzie wydajne pudło pod tv, następca series x, czy jednak coś innego, bo ten termin można rozumieć różnie, nawet w tym temacie wielokrotnie dyskutowano, co to może znaczyć. w zasadzie jeśli mieli mówić coś takiego, to równie dobrze mogliby nic nie mówić, bo ludzie się napalą na bombe, a wyjdzie kapiszon, właśnie z braku odpowiedniej komunikacji. i cyk kolejna burza i żal w internecie do ms, bo ktoś inaczej zrozumiał "largest technical leap". trzeba było powidzieć, że wydajnościowo to będzie największy skok generacyjny i wsio Cytuj
ASX 14 809 Opublikowano sobota o 22:22 Autor Opublikowano sobota o 22:22 Dla mnie osobiście nie ma specjalnej różnicy czy gra wychodzi na Steam, PS5 czy Xbox, platforma to platforma, jak każda inna. Nie ma logicznego sensu by ktorąś wykluczać z rowniania. Nie ma też większych różnic między wydawaniem gry na Steam czy na PS5, tu i tu właściciel platformy pobiera 30% haracz od sprzedaży. No i te Finale są już przyklepane, mówią o tym otwarcie sami goście ze Square Enix i ich raporty finansowe, że ich gry trafią na inne platformy w tym Xboxa. To że nie są jeszcze oficjalne zapowiedziane wynika z tego że porty nie są jeszcze gotowe. Ale XVI i remake wyjdą wg. wiarygodnych źródeł jeszcze w tym roku. A Rebirth w przyszłym. Cytuj
Beelzeboss 328 Opublikowano sobota o 22:37 Opublikowano sobota o 22:37 14 minut temu, ASX napisał(a): Nie ma logicznego sensu by ktorąś wykluczać z rowniania. Nie ma też większych różnic między wydawaniem gry na Steam czy na PS5, tu i tu właściciel platformy pobiera 30% haracz od sprzedaży. ależ jest jak sam wódz jeszcze niedawno mówił Cytuj
ASX 14 809 Opublikowano niedziela o 06:54 Autor Opublikowano niedziela o 06:54 Widocznie nie mają już z tym problemu, ostatecznie darowali sobie i przegrali walkę na sprzedaż konsol. Wiadomo wciąż będą robić konsole co już zapowiedzieli, ale skupią się na tym by dotrzeć do jak największej liczby odbiorców niezależnie od platformy na której grają. Xbox stanie się podobnie jak wszystkie inne produkty Microsoftu, platformowo agnostyczny (o czym pisałem już jakieś 4 lata temu jeśli wierzyć wyszukiwarce postów) i jego gry będą wszędzie gdzie się da, na konsolach, PC i w chmurze. Jeśli ktoś uważa że coś na tym stracił, bo inni ludzie zagrają w gry z xboxa na swoich sprzętach i chcę czegoś w zamian. To można powiedzieć w zamian dostaje jeszcze większego producenta gier, który może sobie pozwolić na takie rzeczy wskrzeszanie takich serii jak np. Ninja Gaiden i wrzucanie ich do Game Passa. Cytuj
Donatello1991 1 480 Opublikowano niedziela o 06:59 Opublikowano niedziela o 06:59 Po tym wszystkim to zapowiedz nowej konsoli traktowałbym z przymrużeniem oka. Kupię jak się pojawi, ale skoro w tej generacji idzie sprzedaż tak kiepsko to co będzie po obecnych zagrywkach. Cytuj
ASX 14 809 Opublikowano niedziela o 07:00 Autor Opublikowano niedziela o 07:00 Następna konsola będzie jeszcze gorzej się sprzeda. Cytuj
Czoperrr 5 369 Opublikowano niedziela o 07:03 Opublikowano niedziela o 07:03 Jaką sprzedaż następcy obstawiacie? Ja max 5 milionów. Cytuj
Donatello1991 1 480 Opublikowano niedziela o 07:10 Opublikowano niedziela o 07:10 6 minut temu, Czoperrr napisał(a): Jaką sprzedaż następcy obstawiacie? Ja max 5 milionów. Jak wydadzą w miarę szybciej od Sony to z 10 pyknie, bo zadziała efekt nowości. 1 Cytuj
łom 2 104 Opublikowano niedziela o 10:01 Opublikowano niedziela o 10:01 12 godzin temu, krzysiek923 napisał(a): tak sie zastanawiam, czy im jest na rękę tak milczeć na wiele spraw, nie dementować ich, no bo przecież taka niepewność, to potencjał na odpływ klientów do stabilnej konkurencji, a nie przyciąganie i zachowywanie u siebie klientów, a jak ktoś już sobie pójdzie, zadomowi się, to nawet w przypadku kiedy ms wyjdzie z ciekawą ofertą, powrót może być mało atrakcyjny mam na myśli milczenie na temat tego jaka będzie forma kolejnej konsoli, czy będzie wydajna sprzętowo, czy będzie klasyczna pod tv czy tylko handheld, czy znowu będzie kilka serii, jak obecnie s i x, czy to już pełne odpięcie wrotek z exclusivami i zacznie sie day1 na playstation, skąd problemy z dostępnością xboksów - czy to wygaszanie sprzętu, rezygnacja z obecnego modelu hardware... no i takie milczenie nijak mi się nie spina w coś logicznego, bo wystarczyłoby to jednym wywiadem naprostować. microsoft jeszcze z niczego sie nie wycofał, ale szkodliwa jest sama panika i niepewność wielu użytkonwików konsoli. asx zawsze to sobie jakoś zracjonalizuje i uzasadni, ale generalnie ludzie są emocjonalni i mogą z irytacji tym pierdolnąć, pójść do niebieskiego obozu i elo jedyny sensowny powód, dla którego mogliby się tak nie komunikować, jaki przychodzi mi do głowy jest taki, że tam cały czas sami nie wiedzą w którym ostatecznie kierunku to popchnąć w wielu aspektach i to cały czas jest w fazie przedyskutowywania dalszej roadmapy Trzeba też wziąć uwagę na to że jeśli konkretnie się określą w danym kierunku z konsolami to może to wpłynąć bezpośrednio na sprzedaż obecnych produktów. Wyobraź sobie np. sytuację gdyby w tym momencie MS poinformował że następna konsola będzie wspierała tylko gry cyfrowe + chmura, nie dość że część obecnych klientów przerzuci się na inną konsolę (bo lubi pudełka, ma ich kolekcję itd.) to sklepy też już mogą całkowicie się wypiąć na Xa (bo jedyny zarobek jaki będą miały to ze sprzedaży samych konsol i akcesoriów) a popchnąć sprzedaż PS5/Switcha gdzie leży większy zysk. Cytuj
Czoperrr 5 369 Opublikowano niedziela o 10:20 Opublikowano niedziela o 10:20 Fajnie jakby zaoferowali jakąś możliwość przypisania gier pudełkowych do swoich kont tak aby można było pobrać je w formie cyfrowej w przyszłości, ale raczej to nierealne bo każdy by pożyczał gry i sobie je dodawał do konta albo odsprzedawał od razu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi