drozdu7 3 035 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Oj ja tak zawsze podszczypuje tego Xboxa, a zaraz pewnie będę grał w Awoved Ale no nie da się ukryć że w momencie gdy zaczęli naprawdę wydawać gry, są największe obawy o przyszłość konsoli 1 Cytuj
Daddy 4 292 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego W dniu 11.02.2025 o 13:41, Czoperrr napisał(a): SteamOS nie ma nic wspólnego z Xboxem, a Microsoft jest zbyt nieudolny by stworzyć coś podobnego. Patrząc jak wolno idzie im rozwijanie sklepu/aplikacji na pc/mobile to nawet nie ma co liczyć na coś takiego jak Xbox OS. Z innej beczki Jez od leaku NG4 i mówi że nexgtenowy Xbox dostał właśnie zielone światło na kilka pomysłów a sama konsola ma już działające prototypy i przeszła w kolejny etap projektowania, może faktycznie ten 2026 jest realny Znowu pojawia się informacja że nowa konsola ma się znaczącą wyróżniać na tle wcześniejszych Xboxów, może Steam, może całkowicie nowa architektura. 1 Cytuj
drozdu7 3 035 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 19 godzin temu, Daddy napisał(a): Znowu pojawia się informacja że nowa konsola ma się znaczącą wyróżniać na tle wcześniejszych Xboxów, może Steam, może całkowicie nowa architektura Cholera wie czy oni planują do na 2026 r. Pewnie w tym roku nawet nie dowiemy się czym ma być ta nowa konsola, jaki ma być jej wyróżnik. Xsx wogóle można już kupić? Co oni mają plan wygasić to do końca już?;) Czasem przypomina to celowe zagranie żeby rozgonić towarzystwo na różne strony. Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 10 minutes ago, drozdu7 said: Cholera wie czy oni planują do na 2026 r. Pewnie w tym roku nawet nie dowiemy się czym ma być ta nowa konsola, jaki ma być jej wyróżnik. Xsx wogóle można już kupić? Co oni mają plan wygasić to do końca już?;) Czasem przypomina to celowe zagranie żeby rozgonić towarzystwo na różne strony. W sklepach stacjonarnych nie widziałem dawno Xboxa Series X. Cytuj
Daddy 4 292 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 3 godziny temu, drozdu7 napisał(a): Cholera wie czy oni planują do na 2026 r. Pewnie w tym roku nawet nie dowiemy się czym ma być ta nowa konsola, jaki ma być jej wyróżnik. Stacjonarny mocny Xbox może wyjść w 2026 a zapowiedź raczej w przyszłym roku, inna sprawa to przenośna hybryda, ciekawe czy MS będzie chciał obie konsole na premierę w tym samym czasie czy zdecydują się na rok różnicy https://www.purexbox.com/news/2025/02/xbox-reporter-says-series-xs-successor-has-been-fully-approved-by-microsoft Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano niedziela o 16:07 Opublikowano niedziela o 16:07 Plucia na xboxiarzy ciąg dalszy Cytuj
drozdu7 3 035 Opublikowano niedziela o 16:27 Opublikowano niedziela o 16:27 Obejrzane rano do kawki Najciekawsze że Double Fine pewnie niedługo pokaże gierkę, no i Everwild żyje xd A tak to spodziewajmy się że festiwalu premier na inne konsole. Smutne że powiedział że nie chcą i nie liczą na przyciągnięcie graczy z innych platform. Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano niedziela o 16:33 Opublikowano niedziela o 16:33 4 minutes ago, drozdu7 said: Obejrzane rano do kawki Najciekawsze że Double Fine pewnie niedługo pokaże gierkę, no i Everwild żyje xd A tak to spodziewajmy się że festiwalu premier na inne konsole. Smutne że powiedział że nie chcą i nie liczą na przyciągnięcie graczy z innych platform. Ciekawe czy liczy na to że xboxiarze nie przejdą na inne platformy czy też już ma to w dupie Cytuj
Beelzeboss 336 Opublikowano niedziela o 16:49 Opublikowano niedziela o 16:49 Oho, zaczyna się chodzenie po podcastach. Znowu będzie nawijanie makaronu na uszy. Nie mogę patrzeć na tego zdrajcę. W Japonii musiałby chociaż palec oddać, a tu podwyżka. 1 Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano niedziela o 16:52 Opublikowano niedziela o 16:52 19 minut temu, Czoperrr napisał(a): Ciekawe czy liczy na to że xboxiarze nie przejdą na inne platformy czy też już ma to w dupie no właśnie gość chyba nie kuma, że takie deklaracje to nie tylko brak przypływu nowych, ale i odpływ wielu obecnych Cytuj
SnoD 2 410 Opublikowano niedziela o 17:04 Opublikowano niedziela o 17:04 No nie powiedział nic nowego. Już mówili, że będą wydawać swoje gry na wszystkie platformy. Cytuj
Daddy 4 292 Opublikowano niedziela o 17:05 Opublikowano niedziela o 17:05 3 godziny temu, krzysiek923 napisał(a): no właśnie gość chyba nie kuma, że takie deklaracje to nie tylko brak przypływu nowych, ale i odpływ wielu obecnych Stary już jest, czas zejść ze sceny, dziś powie to, za tydzień poprawi że chodziło o co innego a na końcu wychodzi że jego wypowiedzi to strzały w kolano. Powiedział też XGP nie jest konkurencją dla normalnego kupowania gier oczywiście że jest. Cytuj
Szermac 3 060 Opublikowano niedziela o 17:28 Opublikowano niedziela o 17:28 Double Fine, dawać to Cytuj
drozdu7 3 035 Opublikowano niedziela o 17:30 Opublikowano niedziela o 17:30 32 minuty temu, Beelzeboss napisał(a): Oho, zaczyna się chodzenie po podcastach Chyba pierwszy raz muszę się zgodzić. Bo gadał o jakiejś transparentności wobec klientów itp. no kurwa to w jakichś podcascikach chcesz wszystko ogłaszać? To co gada o Play Anywhere, możliwości grania wszędzie to jest z jednej strony super (nawet wczoraj u ojca kupiłem GPU na Fire Sticku i chłop może pograć w najnowsze gierki na tv) Ale cała reszta brzmi fatalnie dla konsolorzy. Te dwa kolejne lata do nextgena (bo pewnie będzie 2027) to będzie już zjazd totalny Cytuj
ASX 14 895 Opublikowano niedziela o 17:52 Autor Opublikowano niedziela o 17:52 26 minut temu, Daddy napisał(a): Powiedział też XGP nie jest konkurencją dla normalnego kupowania gier oczywiście że jest. Rywalizacją jest, ale powiedział że nie jest zagrożeniem. No i nie jest zagrożeniem, nie istnieje na razie rzeczywistość w której wszyscy kupujący przerzucają się na abonamenty. GP będzie raczej funkcjonować równolegle jako dodatkowa for.a dystrybucji obok kupowania gier. Co do całego wywiadu, to czytałem niby te najciekawsze urywki i nic ciekawego ani nowego nie powiedział. Kolejny raz przyznał się do porażki i podkreslił, że teraz zamiast próbować przyciągnąć konsumentów z Sony i Nintendo do własnego ekosystemu, bedą po prostu na nich zarabiać tam gdzie grają teraz. Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano niedziela o 17:53 Opublikowano niedziela o 17:53 zapominają, że dla nich xbox może być wszystkim, ale dla części ich klientów xbox to konsola i póki z tą będzie ok, to będą kupować ich gry, usługi, abonamenty, ALE NA TEJ KONSOLI, nie na telewizorze czy kalkulatorze, bo nie chcą tak grać. jak będą olawać konsolę jako platformę, to i zarobki na usługach stracą, bo jest taki typ ludzi, dla których granie to konsola i kropka. dlatego ważne jest nie tylko to, czy tę konsolę mają, ale czy niczego jej nie brakuje na tle innych dostępnych konsol, a mam na myśli oczywiście gry omijające ich konsolę. jeśli ich celem jest obrzydzenie xboksa jako konsoli i nie obchodzi ich to, że ktoś wyemogruje do playstation, no to fajnie, tylko na playstation nie ma gamepassa, ani nie zarobią nic na multiplatformach, na opłacaniu xbox live Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano niedziela o 17:57 Opublikowano niedziela o 17:57 Mnóstwo ludzi nie wie o istnieniu Gamepassa i tym jak on działa a co dopiero o odpalaniu nowych, dużych gier w jakiejś tam chmurze. Cytuj
ASX 14 895 Opublikowano niedziela o 17:58 Autor Opublikowano niedziela o 17:58 No i przecież z konsolą z konsolą nic się nie dzieje, działa tak jak dotychczas, cały czas wychodzą na nią gry, do tego w tym roku premierę bedą miały gry które wcześniej z różnych powodów ją ominęły. Gdyby konsola została rzeczywiście olana to żadna z tych rzeczy by się nie wydarzyła. Więc to nie jest tak że posiadacze kilkudziesięciu milionów konsol zostali olani, bo teraz gry wychodzą nie tylko na PC, ale i w chmurze i na PS5. Cytuj
drozdu7 3 035 Opublikowano niedziela o 17:59 Opublikowano niedziela o 17:59 Dlatego piszę o tych dwóch najbliższych latach jako o jakimś dziwnym okresie wygaszania. Przecież sporo ludzi ucieknie na inne platformy, sporo ludzi przestanie opłacać abo, albo doczekają sobie tylko do końca generacji i juz nigdy Xboxa nie kupią. To jest doprawdy niesamowita sytuacja. Myślicie że Direct Xboxa przyniósł więcej klientów Gamepassa czy kolejnych klientów na PS5? Już nawet to że wszystko ląduje w GP nie robi na nikim wrażenia bo o Xboxie mówi się głównie w kontekście wydawania gier na pleju i czy wogóle będą robić sprzęt 1 Cytuj
Dragon13 88 Opublikowano niedziela o 18:02 Opublikowano niedziela o 18:02 A tyle było pisane jak to wszystko się zmieni po zakupie ABK, no ale w zasadzie zmieniło się. Dodali 10 gier z abk do gamepassa i zostali multiplatformowym wydawca. Cytuj
SnoD 2 410 Opublikowano niedziela o 18:15 Opublikowano niedziela o 18:15 Ja yebie, jakie wy macie problemy :p Ktoś wam od prądu odłączy te wasze xboxy do czasu kolejnej generacji, czy jak? Jak wyjdzie nowy Xbox to sobie zrobicie przegląd możliwości i kupicie Xboxa, PS6, NS2 albo PC. Jak tak czytam te stękania, to mam wrażenie, że najchętniej byście chcieli żeby was Microsoft łańcuchem przykuł do tego plastikowego pudełka pod TV. Cytuj
ASX 14 895 Opublikowano niedziela o 18:19 Autor Opublikowano niedziela o 18:19 Ja ostatnio gram w Indiane Jonesa w GP i odkąd mam świadomość że za kilka miesięcy zagrają w to również posiadacze PS5 to od razu gorzej mi się gra, a gra mniej mi się podoba. 2 Cytuj
pawelgr5 1 603 Opublikowano niedziela o 18:19 Opublikowano niedziela o 18:19 15 minut temu, drozdu7 napisał(a): Dlatego piszę o tych dwóch najbliższych latach jako o jakimś dziwnym okresie wygaszania. Przecież sporo ludzi ucieknie na inne platformy, sporo ludzi przestanie opłacać abo, albo doczekają sobie tylko do końca generacji i juz nigdy Xboxa nie kupią. To jest doprawdy niesamowita sytuacja. Myślicie że Direct Xboxa przyniósł więcej klientów Gamepassa czy kolejnych klientów na PS5? Już nawet to że wszystko ląduje w GP nie robi na nikim wrażenia bo o Xboxie mówi się głównie w kontekście wydawania gier na pleju i czy wogóle będą robić sprzęt Ja bym nie dramatyzował. Ludzie tacy jak ja pewnie oleją nowego Xboxa (chyba, że będzie desktop mode z Windowsem i Steam ), ale jak ktoś ma zbudowaną bibliotekę od czasów chociażby One to nie widzę powodu, żeby nagle miał zrezygnować bo jest PS5/5 z nowymi grami od MS. Każdy wie jakie exy ma Sony i nie każdemu siadają a sam GP jest zajebistym plusem (HE HE) jak sie chce ogrywac gierki Day 1 od MS (i wielu innych devów). Jak ktoś odpadnie to co najwyżej osoby kupujące xboxa dodatkowo, żeby czasem pyknąć w jakiegos exa itd. Jak sam MS nie ujebie hardware to kupowany w milionach sztuk będzie zawsze. Osobiście stawiam, że nowego xboxa nie zobaczymy jak się liczba graczy w chmurze zacznie zgadzać albo jakims cudem nadchodząca konsola sprzeda się w max 10 mln sztuk. Cytuj
Homelander 2 515 Opublikowano niedziela o 18:20 Opublikowano niedziela o 18:20 3 minutes ago, SnoD said: Ja yebie, jakie wy macie problemy :p Ktoś wam od prądu odłączy te wasze xboxy do czasu kolejnej generacji, czy jak? Jak wyjdzie nowy Xbox to sobie zrobicie przegląd możliwości i kupicie Xboxa, PS6, NS2 albo PC. Jak tak czytam te stękania, to mam wrażenie, że najchętniej byście chcieli żeby was Microsoft łańcuchem przykuł do tego plastikowego pudełka pod TV. Dokładnie. Gry będą wydawać, więc o co chodzi? Każdy sobie wybierze na czym chce grać Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano niedziela o 18:24 Opublikowano niedziela o 18:24 Nie chodzi o XSX tylko o przyszłość Xboxa w postaci konsoli bo zasadność kolejnego Xboxa jest podważana. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi