Bzduras 13 087 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Nie, nie mógł wyjść z ROGiem, bo chciał stacjonarkę. Switcha to w sumie nie wiem czemu nie brał pod uwagę mając dwójkę dzieciaków, ale pewnie dlatego, że jak młokosy idą spać to sam siada i gra w Snowrunnera, Forzę i takie tam. Cytuj
czarek250885 340 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 11 godzin temu, Czoperrr napisał(a): Ale czemu nie ma Xboxów w sklepach? Przecież to jest niepoważne, zabili sprzedaż własnego sprzętu a kolejnego jeszcze nie ma na horyzoncie i nie będzie przez minimum dwa lata. Budują napięcie, że jest taki popyt, że nie nadążają z dostarczaniem nowych konsol, później rzucą większą partię i rozejdą się jak świeże bułeczki. A co do gier ms na innych platformach, to rzucę moje ulubione podsumowanie tego faktu jaki czytałem, na konsolach xbox jest za dużo cebularzy, którzy nie kupują gier, więc skoro firma nie może liczyć na własnych wielbicieli, to poszuka ich gdzieś indziej, w końcu to nie karitas. A później tacy gracze robią kocie mordki i się dziwią. Od razu napiszę, że to post humorystyczny, ale patrząc na te wylewanie łez to można tylko się uśmiechnąć. Konsolę ms dalej będą wychodzić a i słupki w końcu będą im się zgadzać. Cytuj
Bzduras 13 087 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Już chyba zrobili porządki u siebie w kwestii cebulenia, albo przynajmniej idą w tym kierunku. Tanie sklepiki są poblokowane, jakieś Game Passy od hindusa po VPN też, w zasadzie chyba tylko kodziki z Argentyny w tym momencie działają, ale te też nie wychodzą cenowo jakoś super korzystnie i coraz mniej opłaca się w nie bawić. Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu A jednorazowe kody premium na miesiąc działają jeszcze? Cytuj
Paolo de Vesir 9 531 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 3 minuty temu, Faka napisał(a): A jednorazowe kody premium na miesiąc działają jeszcze? Premium, w sensie GamePassa Ultimate? Aktywowałem ostatni nie dalej niż dwa tygodnie temu, wszystko śmiga aż miło. Ofc wersja na rynek europejski czy tam globalny, bez większego cebulenia. Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu No, o to mi chodziło. Bo dalej się opłaca kupować jednorazówkę za 40 zł ultimate po pingwinach czy enebach. Cytuj
Paolo de Vesir 9 531 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu To bierz śmiało, działa. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 39 minut temu, Bzduras napisał(a): ale pewnie dlatego, że jak młokosy idą spać to sam siada i gra w Snowrunnera, Forzę i takie tam. To podejrzewam że najlepszym dealem byłoby XSS. Dziś to wydaje się naprawdę dobry wybór, na olx po 600 zł latają Cytuj
Bzduras 13 087 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Nie byłby najlepszym dealem dla kogoś, kto kupuje pudełeczka Nie wnikałem dalej a czemu nie to, a czemu nie tamto, ciekawiło mnie tylko co spowodowało przeskok z Xboxa na PS i odpowiedź dostałem. Jeszcze w święta brakuje mi CW przy stole z rodziną, no kurwa Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 3 minuty temu, Bzduras napisał(a): Nie byłby najlepszym dealem dla kogoś, kto kupuje pudełeczka No właśnie, Gamepass to dla wielu ludzie nigdy nie będzie czynnik decydujący. Ludzie jednak lubią kupować gry, nawet za pełną cenę Cytuj
Czoperrr 5 410 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Serio XSS już lata tak tanio? To chyba no brainer, konsola w cenie 2 gier pudełkowych. Cytuj
Bzduras 13 087 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Na One X GP mają opłacany bo młoda pyka sobie w Minecrafta i jakieś tam inne gierki online z koleżankami z klasy, a oferta abo z Ultimate została podsumowana "to jak jest to już przy okazji niech ma". Dla każula nadal normalna rodzina to plastik, płyta i konsolina. Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 2 godziny temu, drozdu7 napisał(a): Pogoniles czy po prostu nie inwestujesz w niego póki co. sprzedałem, bo nie chcę uczestniczyć w tym cyrku dopóki to się jakoś nie wyklaruje. jeśli okaże się, że konsoli nowej generacji niczego nie będzie brakować, będzie normalną, wydajną konsolą nowej generacji, to wtedy biorę. mam peceta, więc mam na czym grać i spokojnie bez ciśnienia sobie poczekam na jakieś konkretne info. nie obchodzi mnie nawet napęd, po prostu wydajna konsola + ulubiony pad. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Masz dosyć niskie wymagania, nie wiem czy to celowe, ale na 99,9% spokojnie to dostaniesz. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Dziwne Krzychu, bo co ma jej brakować? ja z kolei liczę że będzie jakiś czynnik który wyróżni ją na swój sposób. I nie mówię tu o Gamepassie. Taki sam Xbox tylko mocniejszy mnie nie przekona Cytuj
GearsUp 451 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 38 minut temu, krzysiek923 napisał(a): wydajna konsola Czyli konkretnie jaka? Wydajna z definicji to przynosząca zyski przy małym nakładzie pracy 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 531 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 11 minut temu, drozdu7 napisał(a): Taki sam Xbox tylko mocniejszy mnie nie przekona To samo. Generalnie wydanie tego samego, ale skazanego na jeszcze mniejszą sprzedaż to pchanie się w bagno. Prime hybryda PC i konsoli albo PS6. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu chodzi chyba o to że oferuje po prostu rozdzielczość i klatkarz który nie kłuje w oczy jak się na niej gra. 12 minut temu, drozdu7 napisał(a): ja z kolei liczę że będzie jakiś czynnik który wyróżni ją na swój sposób też bym tego chciał żeby udało im się coś wymyślić ciekawego. Bo dzisiejsze konsole, czy to PS5 i XSX są potwornie nudne, oferują w jakiś 98% tę samą bibliotekę gier, wydajność tak zbliżoną że potrzeba ekspertów z DF by wyłapać różnicę i bardzo podobne funkcję i cenę. Nawet Switch 2 od liderów innowacji na konsolach, zapowiada się jako bardzo bezpieczny żeby nie powiedzieć że też nudny. Cytuj
GearsUp 451 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Konsole mogą uratować tylko exclusivy, nic więcej nie potrzeba wymyślać. 2 Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu PS5 nie powiedziałbym, żeby była nudna. Dualsense to świetny kontroler w znaczącym stopniu zwiększający frajdę z grania, a Astro Bot sprawił, że chyba pierwszy raz od czasów pradziadka PSX byłem podjarany samą myślą, że gram na Playstation. Pomijając cyrki z Pro to właśnie PS5 jest jakaś Cytuj
creatinfreak 3 910 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Ps5 ma dualsensa, exy i vr (jakie jest wsparcie każdy wie, ale jest możliwość). Nintendo hybrydowość, exy. A Xbox ? Ma gamepassa i tanią konsole. Co się lepiej sprzedaje? Chyba nie muszę pisać. Ale przecież nie potrzebna dusza i exy. 1 Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 2 minuty temu, GearsUp napisał(a): Konsole mogą uratować tylko exclusivy, nic więcej nie potrzeba wymyślać. Jest wiele multiplatform które zjadają exy na śniadanie. Nie róbmy ze wszystkiego co ma status exclusive nadgry. A co do tych wyróżników, to może hybryda stacjonarki i przenośnej. Może otwartość i wrzucenie gier z poprzednich generacji. Może jakiś tryb w którym mógłbym zainstalować Emudecka. Epic, Steam? Napewno ;)) A prawdopodobnie skończy się na jakimś patencie AI czy kopilocie i elo 1 Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 7 minutes ago, GearsUp said: Konsole mogą uratować tylko exclusivy, nic więcej nie potrzeba wymyślać. Nie. To już nie te czasy gdzie exy pokazywały moc konsol. Konsole ratują gimnicki i cena. Albo raczej CENA i gimnicki 2 1 Cytuj
SnoD 2 412 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 2 minuty temu, creatinfreak napisał(a): Ps5 ma dualsensa, exy i vr (jakie jest wsparcie każdy wie, ale jest możliwość). Nintendo hybrydowość, exy. A Xbox ? Ma gamepassa i tanią konsole. Co się lepiej sprzedaje? Chyba nie muszę pisać. Ale przecież nie potrzebna dusza i exy. Scam na VR, scam na Pro, no ale są. Gracze to jednak Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 8 minut temu, GearsUp napisał(a): Konsole mogą uratować tylko exclusivy, nic więcej nie potrzeba wymyślać. 34 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Dziwne Krzychu, bo co ma jej brakować? na eksy nie liczę, bo widzę w jakim kierunku to idzie i mogę sobie chcieć, ale przecież nie zmienię tego. pisząc, że czegoś może brakować, mam na myśli czystą moc sprzętową (nie chodzi o konkurencję dla peceta, po prostu typowa nowa generacja sprzętu), obawiam się, że konsola może być jakąs hybrydą przenośno-stacjonarną jak switch, wspomaganą chmurą. może jakieś wspomaganie hardware'u AI? zobaczymy, ale jeśli, to MS raczej zrobi to lepiej od Sony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi