Homelander 2 516 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Powtarzam się, ale w mojej opinii jedyną sensowną opcją dla Xboxa jest tania konsola za 300$. Droga nie ma szans z Playstation, hybryda ze Switchem. Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 2 minuty temu, Homelander napisał(a): jedyną sensowną opcją dla Xboxa jest tania konsola za 300$. Droga nie ma szans z Playstation ale ile razy jeszcze mają powiedzieć, że nie będą konkurować z playstation? zrobią sprzęt dedykowany pod oferowane usługi i tyle - chcesz skorzystaj, nie to nie Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu ale oni już mają tanią konsole za 300$ i furory ona nie robi. Dodanie hybrydowości, wątpię by coś tu zmieniło. Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Teraz, ASX napisał(a): ale oni już mają tanią konsole za 300$ i furory ona nie robi dziwne żeby furorę robiłsprzęt który ma taki PR obecnie 1 Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 2 minutes ago, ASX said: ale oni już mają tanią konsole za 300$ i furory ona nie robi. Dodanie hybrydowości, wątpię by coś tu zmieniło. Nie robi, ale się sprzedaje. Lepiej niż ta droga. Gdyby to był jedyny sprzęt to i promowanie wyglądałoby inaczej Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu trudno jest mi sobie wyobrazić teraz, żeby mogli wydać konsolę, która nie będzie mocna sprzętowo, no bo series s nie odtwarza we wstecznej wersji gier z xbox one x, bo jest za słaby, a przecież nie zrobią tak, że nowa konsola we wstecznej obsłuży tylko wersje przygotowane dla series s, a nie te z xsx Cytuj
łom 2 121 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Ja zgaduję że następna generacja MSu będzie mocno stawiała na chmurę. Tym sposobem cena samego urządzenia będzie niska, będą mogli zrobić swojego handhelda i wpakować w serwery cos całkiem mocnego, ale tekst "the largest technical leap you will have ever seen in a hardware generation" można już teraz włożyć między bajki. Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu aaa, no właśnie, chyba, że ta wsteczna będzie w chmurze Cytuj
Czoperrr 5 410 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 1 minute ago, łom said: Ja zgaduję że następna generacja MSu będzie mocno stawiała na chmurę. Tym sposobem cena samego urządzenia będzie niska, będą mogli zrobić swojego handhelda i wpakować w serwery cos całkiem mocnego, ale tekst "the largest technical leap you will have ever seen in a hardware generation" można już teraz włożyć między bajki. a sprzedaż będzie 2-5 mln. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Należałoby jeszcze wrócić do słów samego Spencera że nie próbują już przyciągnąć ludzi do swojej platformy. Jedno z najskuteczniejszych zdań w historii branży ;)) Jak to się ma do nowego Xboxa? Generalnie można się śmiać że Ps5 czy Nintendo tu czy tam wyjebalo graczy (oczywiście MS nie, nigdy), że wszyscy grają w Fortnajta i CoDa. No pewnie tak, tylko jak się okazuje pomimo że rynek konsolowy się zmienił, to jednak w głębi tak nie za bardzo. Nadal idea ekskluzywnych gier, wspartych multiplatformami sprzedaje sprzęt, sprzedaje gry. O czym okrutnie przekonał się Xbox przez już dwie generacje. Nie mieli kurwa gier i tyle Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 4 minutes ago, krzysiek923 said: trudno jest mi sobie wyobrazić teraz, żeby mogli wydać konsolę, która nie będzie mocna sprzętowo, no bo series s nie odtwarza we wstecznej wersji gier z xbox one x, bo jest za słaby, a przecież nie zrobią tak, że nowa konsola we wstecznej obsłuży tylko wersje przygotowane dla series s, a nie te z xsx Co znaczy nie odtwarza gier z Xboxa One X? Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu series s odtwarza wersje gier z xbox one, a series x odtwarza wersje przygotowane dla xbox one x (xox enhanced) Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 1 minute ago, krzysiek923 said: series s odtwarza wersje gier z xbox one, a series x odtwarza wersje przygotowane dla xbox one x (xox enhanced) No niekoniecznie, te najważniejsze gry, jak Gearsy czy Halo chociażby są w wersji ulepszonej. Dla mnie raczej jasne jest, że nowy Xbox, nawet jak faktycznie będzie to maszyna za 300$, będzie lepszy od Series X. A z obecnym sposobem budowania konsol kompatybilność wsteczna to żaden problem Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu 35 minut temu, Homelander napisał(a): Nie robi, ale się sprzedaje. Lepiej niż ta droga. Gdyby to był jedyny sprzęt to i promowanie wyglądałoby inaczej to nie jest prawda, ale często to powtarzasz. Proporcję między XSX a XSS, to mniej więcej 1:1. XSS sprzedawał się faktycznie lepiej na początku "generacji", ale potem o wiele lepiej sprzedawał się XSX. 30 minut temu, łom napisał(a): Ja zgaduję że następna generacja MSu będzie mocno stawiała na chmurę. Tym sposobem cena samego urządzenia będzie niska, będą mogli zrobić swojego handhelda i wpakować w serwery cos całkiem mocnego, ale tekst "the largest technical leap you will have ever seen in a hardware generation" można już teraz włożyć między bajki. Dziwi mnie ta naiwna wiara że konsole będą wspierane przez chmurę. Zbudowanie a potem utrzymywanie infrastruktury opartej o chmurę, to ogromne koszty. Popatrz ile kosztuje GeForce Now. Jak chcesz przerzucić te koszty na właściciela konsoli, każesz mu płacić dodatkowy abonament by miał kilka fpsów więcej lub wyższą rozdzielczość, czy dasz im tę możliwość za darmo i dopłacając do interesu? Do serwerowni musisz też wsadzić jakieś konsole, obecnie są tam XSX, skąd je weźmiesz? To kombinowanie jak koń pod górę. Sony i Microsoft woli przerzucać te koszty na klienta, niech sam kupi sobie sprzęt i płaci rachunki za prąd. A jak ktoś chcę korzystać z chmury to niech sobie gra po prostu w chmurze płacąc odpowiednio wysoki abonament. 1 Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, Homelander napisał(a): No niekoniecznie, te najważniejsze gry, jak Gearsy czy Halo chociażby są w wersji ulepszonej. series s nie odtwarza gier przygotowanych w rozdzielczości wyższej niż 1440p poza tym gry o których wspomniałeś były specjalnie optymalizowane pod xboksy series, domyślnie series s odpala gry z poprzedniej generacji w wersji xone Edytowane 20 godzin temu przez krzysiek923 1 Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 3 minutes ago, krzysiek923 said: series s nie odtwarza gier przygotowanych w rozdzielczości wyższej niż 1440p Z tego co wiem to Ori 2 chodzi w 4K60. Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 2 minuty temu, Homelander napisał(a): Z tego co wiem to Ori 2 chodzi w 4K60. no to fajna ciekawostka i wyjątek, ale series s nawet dashboardu nie ma w 4k (skaluje do 4k, ale to nie jest 4k z series x) Cytuj
Bzduras 13 088 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 12 minut temu, Homelander napisał(a): No niekoniecznie, te najważniejsze gry, jak Gearsy czy Halo chociażby są w wersji ulepszonej. Ori ma natywną wersję pod Seriesa, więc nie idzie ze wsteki. Nawet gierki z 360 i OGX które dostały boosta na One X nie mają tych boostów na Series S. Fakty po prostu, na Series S masz gorszą wstekę niż na Series X (i miejscami gorszą niż na One X). Cytuj
Czoperrr 5 410 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Tak jak chłopaki wyżej piszą. Jeśli chodzi o wsteczną to: Xbox Series X - odpala gry w trybie Xbox One X Xbox Series S - odpala gry w trybie Xbox One/S Więc taki RDR2 na XSX wygląda zajebiście, a na XSS już gorzej. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Na dziś to tej wstecznej byłoby mi najbardziej szkoda gdybym miał jak Krzychu sprzedawać. Bo jednak jest to jakaś miła wartość że mogę sobie w fajnej jakości pograć w Half-Life 2, Castlevanie LoS, Burnout Revenge, MGS fuckin Revengance, SH Homecoming no i sporo innych. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Microsoft w ramach tego ujednolicania środowiska PC i konsoli, może pracować nad jakimś emulatorem Xboxa One i 360 na PC. Wtedy nie potrzeba będzie konsoli by ogrywać posiadane gry z tych konsol. Cytuj
łom 2 121 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 7 minut temu, ASX napisał(a): Dziwi mnie ta naiwnawiara że konsole będą wspierane przez chmurę. Zbudowanie a potem utrzymywanie infrastruktury opartej o chmurę, to ogromne koszty. Popatrz ile kosztuje GeForce Now. Jak chcesz przerzucić te koszty na właściciela konsoli, każesz mu płacić dodatkowy abonament by miał kilka fpsów więcej lub wyższą rozdzielczość, czy dasz im tę możliwość za darmo i dopłacając do interesu? Do serwerowni musisz też wsadzić jakieś konsole, obecnie są tam XSX, skąd je weźmiesz? To kombinowanie jak koń pod górę. Sony i Microsoft woli przerzucać te koszty na klienta, niech sam kupi sobie sprzęt i płaci rachunki za prąd. A jak ktoś chcę korzystać z chmury to niech sobie gra po prostu w chmurze płacać odpowiednio wysoki abonament. No i przerzucą koszty na klienta robiąc maszynkę na stałe powiązaną z abonamentem. Zamiast przejmować się tym że na każdej konsoli muszą tracić (przynajmniej w pierwszych latach) nie wiedząc czy potencjalny właściciel będzie kupował gry/opłacał GP dadzą konsolę gdzie GP Ultimate jest praktycznie wymagany licząc na to że każda osoba która kupi konsolę będzie też go opłacała. Nie wiem jak inaczej MS chciał by coś ugrać rezygnując z exów. Mocna stacjonarna konsola za 700$? Pojawią się głosy że lepiej już kasę zainwestować w PC. Tylko Series S2 za 300$? Zostanie wyśmiany bo słabszy od PS6. Series S2 i X2? No średnio to wyszło w tej generacji. Cytuj
GearsUp 451 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, ASX napisał(a): Microsoft w ramach tego ujednolicania środowiska PC i konsoli, może pracować nad jakimś emulatorem Xboxa One i 360 na PC. Wtedy nie potrzeba będzie konsoli by ogrywać posiadane gry z tych konsol. Nie wyobrażam sobie tego. Po pierwsze skoro nie wszystkie gry z 360 dało się wrzucić ze względów licencyjnych do wstecznej to teraz nagle można będzie je odpalać przez emulator na PC? A po drugie skoro zostanie sama biblio ze wstecznej to gier, których już nie ma na steamie nie zostanie tak dużo - Gearsy, drugie Fable, trochę gier z OG Xboxa. Normalnemu użytkownikowi wygodniej będzie odpalić wersję steamową niż najpierw emulator a dopiero później wersję Xboxową. Edytowane 19 godzin temu przez GearsUp Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 2 minutes ago, łom said: No i przerzucą koszty na klienta robiąc maszynkę na stałe powiązaną z abonamentem. Zamiast przejmować się tym że na każdej konsoli muszą tracić (przynajmniej w pierwszych latach) nie wiedząc czy potencjalny właściciel będzie kupował gry/opłacał GP dadzą konsolę gdzie GP Ultimate jest praktycznie wymagany licząc na to że każda osoba która kupi konsolę będzie też go opłacała. Nie wiem jak inaczej MS chciał by coś ugrać rezygnując z exów. Mocna stacjonarna konsola za 700$? Pojawią się głosy że lepiej już kasę zainwestować w PC. Tylko Series S2 za 300$? Zostanie wyśmiany bo słabszy od PS6. Series S2 i X2? No średnio to wyszło w tej generacji. Wiesz co, ale to wyśmianie to na jakimś reddit albo na forum zapaleńców jak to nasze. Ogólnie to ludzie mają na to wywalone, byle taniej. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Przecież Microsoft zdaje sobie sprawę że nie każdy chcę płacić abonament na konsoli. Sam Spencer mówił kilka razy że doszli do ściany jeśli chodzi o GP na konsolach, bo po prostu nie wszyscy chcą opłacać abonament. Pomysł by następna konsola była stale powiązana z dodatkowym abonamentem, to absurd. Wszystko wskazuje na to że, podobnie jak z ich Surface'ami, zrobią po prostu drogi sprzęt stacjonarny i przenośną konsole o mocy XSS tyle. Jak wolisz składać komputer to po prostu złóżysz sobie komputer, ich gry i tak są na PC, jeśli wolisz PS6 to kup PS6 gry xboxa na których zarabiają i tak tam będą. Błędnie zakładasz że Xbox musi wciąż rywalizować z Sony czy Nintendo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi