Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ten authenticator to podstawa. Kilka prób logowań dziennie. 

Najgorzej jak kogoś naprawdę ustrzela i wszystko pójdzie pa pa. Pod tym względem płyta jako przenośna licencja to jest bezpieczniejszy wybór. 

Opublikowano
2 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Gdzie to sie sprawdza?

https://account.live.com/Activity?mkt=pl-PL&refd=account.microsoft.com&refp=security

1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Chciałeś powbijać kodziki z innych regionów a nie atak hakerski :)

Od kiedy ubili cebulę turecką to nie wbijam żadnych kodzików ani nie kupuję nic przez VPN. Pewnie znowu jakiś leak z innego serwisu był i się rzucają domorosłe hakiery wklepywać nieaktualne hasełka.

• Dzięki 1
Opublikowano

Dlatego własnie 2FA, inny alias na logowanie i co się da musi być wszędzie poustawiane. Zabezpieczajcie się :sonkassie: Powiadomień tez nie dostaję bo "hakiery" wywalają się na nieprawidłowym haśle, ale gdyby jakaś parówa jednak je odgadła to Microsoft Authenticator robi mi za dodatkową tarczę ochronną.

Teraz, Atherius napisał(a):

To chyba u każdego jest, kto ma dłużej adres mailowy, zwykły wyciek danych. Wystarczy zmienić alias konta na innego e-maila np. gmail i po kłopocie, bo nie dadzą rady się dobijać na nieaktywny login.

Ten skrin to już po zmianie aliasu, chwilę był spokój, ale znowu się zaczęło od jakiegoś czasu.

Opublikowano

To chyba u każdego jest, kto ma dłużej adres mailowy, zwykły wyciek danych. Wystarczy zmienić alias konta na innego e-maila np. gmail i po kłopocie, bo nie dadzą rady się dobijać na nieaktywny login.

Opublikowano

ja w przypadku ps5 też wywaliłem kartę podpiętą do konsoli chyba po jakiejś akcji z wypływem danych u sonki kilka lat temu. Teraz tylko kartami doładowuję jak coś potrzebuję :) 

Opublikowano
53 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Ten skrin to już po zmianie aliasu, chwilę był spokój, ale znowu się zaczęło od jakiegoś czasu.

A to ciekawe, może kuwry odgadły nowy alias. U mnie po zmianie spokój.

Ja mam podpiętego jeszcze drugiego maila, na którego przychodzi mi kod podczas logowania z innej lokalizacji.

48 minut temu, mario10 napisał(a):

ja w przypadku ps5 też wywaliłem kartę podpiętą do konsoli chyba po jakiejś akcji z wypływem danych u sonki kilka lat temu. Teraz tylko kartami doładowuję jak coś potrzebuję :) 

Ja to w ogóle w apce ing mam ustawione płatności internetowe na zero i dopiero jak coś potrzebuję kupić to zwiększam limit. :D 

Ewentualnie wirtualna karta, na którą się przelewa w razie potrzeby - też mam w ing. Może i upierdliwe, ale ja rzadko coś płacę kartą w necie.

• Plusik 1
Opublikowano
57 minut temu, Bzduras napisał(a):

image.thumb.png.c662977e9c944f5a568e1946f39187c6.png

Przypominam wszystkim o włączeniu na swoich kontach weryfikacji dwuetapowej :reggie:

Mam tak samo podobny wpis i szczerze? Wyjebane, bo nawet zmiana hasła też chuja daje i tak dalej mam i tak dalej jest ten cały wpis. Gdyby nie dwuetapowa weryfikacja to konto już chyba dawno by było zajebane. Nie wiem z czego wynika te pojebane niepomyślne logowania po zmianie hasła. Widocznie ms cierpi na niedojebane mózgowe.

Opublikowano

u mnie to samo, mnóstwo nieudanych prób logowania. Authenticator bardzo spoko apka, korzystam przy każdej okazji. 

Opublikowano
14 minut temu, Faka napisał(a):

Mam tak samo podobny wpis i szczerze? Wyjebane, bo nawet zmiana hasła też chuja daje i tak dalej mam i tak dalej jest ten cały wpis. Gdyby nie dwuetapowa weryfikacja to konto już chyba dawno by było zajebane. Nie wiem z czego wynika te pojebane niepomyślne logowania po zmianie hasła. Widocznie ms cierpi na niedojebane mózgowe.

Ale to nie są moje próby logowania, bo nie przypominam sobie żebym w ostatnich dwóch dniach jeździł z konsolą po Tunezji, Brazylii czy Bośni i Hercegowinie. Piwniczaki próbują się dobić do konta w nadziei, że dorwą się do moich gierek i danych karty wklepując jakieś stare hasła z wycieków, choćby z innych stron. To samo mam na innych kontach (PSN, Ubi, EA i co tam jeszcze się da), więc po prostu mają excelka z danymi i próbują te dane wklepywać gdzie się da w nadziei na to, że w końcu gdzieś się uda.

Opublikowano

Ja też mam próby logowania z jakiejś Brazylii czy Turcji, dlatego wyjebane w to, bo zmiana hasła nie pomogła. Stwierdzam niedojebanie mózgowe ms w kwestii logowania. Dobrze, że mieli olej w głowie z weryfikacją dwuetapową. 

Opublikowano

Pewnie gdzieś Twój mail wyciekł albo sam go udostępniłeś i teraz metodą prób i błędów próbują korzystając z niego by dostać się do Xbox Live, PSN, Steama, Ubera i innych kont.