Bzduras 13 147 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Ale tak jak hendrix na autostradzie tak i Ty jesteś w stanie przeprowadzić rzeczową analizę z wynikiem "Xbox ma się dobrze". Parafrazując klasyka "nie ma takiej decyzji Microsoftu której asax nie jest w stanie obronić". Cytuj
Homelander 2 539 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 8 minutes ago, Bzduras said: Czyli jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku, jest git, pozdrawiam całą Legnicę, dobrych chłopaków i niech się to trzyma, dobry przekaz leci? Chciałbym znaleźć w życiu kogoś, kto będzie tak mnie bronił jak asax Xboxa xd Bzduras, a na czym będą sprzedawać tego swojego Gamepassa? Przecież nie znajdą 50 milionów na pecetach. Muszą mieć swój sprzęt, tani, prosty i dostępny dla mas Cytuj
Donatello1991 1 501 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu No jest przecież XSS. Cytuj
Bzduras 13 147 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jakoś mi ten tani i prosty sprzęt nie leży, XSS to może i fajna konsolka, ale ilość problemów z gierkami 3rd party jakie wygenerował powinien dać komuś na górze do myślenia. Niech pokażą tę nową konsolę albo i nie to wtedy pogadamy, bo na ten moment dywagacje skręcają we wszystkich możliwych kierunkach i oprócz wypisania swojej wishlisty co do potencjalnego następcy Xboxa niespecjalnie wiem, co napisać. Oczekuję niczego, o - może tak. Jak takiej poprzeczki nie przeskoczą no to papaj_farewell.png Cytuj
drozdu7 3 059 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Może to kontrowersyjne ale myślę że Gamepass tez Nadelli trochę ciąży i mimo że zarabiają na nim to być może przeceniamy jego wartość. Krajobraz się zmienia i full rozpędzony MS z premierami day one wszędzie, sprzedający 2mln sztuk swoich na Pleju i tyle samo na Nintendo, szybko może zrekompensować sobie konsolowych Gamepasowców. I tak urządzeń na których jest GP jest wystarczająco 1 Cytuj
ASX 14 907 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu 14 minut temu, Bzduras napisał(a): Ale tak jak hendrix na autostradzie tak i Ty jesteś w stanie przeprowadzić rzeczową analizę z wynikiem "Xbox ma się dobrze". Parafrazując klasyka "nie ma takiej decyzji Microsoftu której asax nie jest w stanie obronić". Oczywiście że są takie decyzje. Na przykład decyzję o braku dostępnych XSX w polskich sklepach nie potrafię w żaden sposób racjonalnie uargumentować. Ciężko mi to wytłumaczyć, bo wiadomo że w Polska nie była ważnym rynkiem, ale jakieś konsole powinny być moim zdaniem do kupienia. Więc przykro mi, ale się mylisz. Pomiędzy "xbox ma się dobrze" a "xbox jest martwy" jest też całe spektrum innych możliwości. Sam fakt że nie uważam że xbox jest martwy, nie oznacza automatycznie że uważam że xbox ma się dobrze. Cytuj
Homelander 2 539 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 minutes ago, Bzduras said: Jakoś mi ten tani i prosty sprzęt nie leży, XSS to może i fajna konsolka, ale ilość problemów z gierkami 3rd party jakie wygenerował powinien dać komuś na górze do myślenia. Niech pokażą tę nową konsolę albo i nie to wtedy pogadamy, bo na ten moment dywagacje skręcają we wszystkich możliwych kierunkach i oprócz wypisania swojej wishlisty co do potencjalnego następcy Xboxa niespecjalnie wiem, co napisać. Oczekuję niczego, o - może tak. Jak takiej poprzeczki nie przeskoczą no to papaj_farewell.png Jakie konkretnie problemy wygenerował? U twórców Gotham Knights? Black Myth Wu Kong? Wyjątkowy problem z kanapowym coopem w Baldurze? Coś jeszcze? Cytuj
Donatello1991 1 501 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 4 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Może to kontrowersyjne ale myślę że Gamepass tez Nadelli trochę ciąży i mimo że zarabiają na nim to być może przeceniamy jego wartość. Krajobraz się zmienia i full rozpędzony MS z premierami day one wszędzie, sprzedający 2mln sztuk swoich na Pleju i tyle samo na Nintendo, szybko może zrekompensować sobie konsolowych Gamepasowców. I tak urządzeń na których jest GP jest wystarczająco Niech dają na premier bo " hajp" też robi swoje i będzie nawet 4mln. Cytuj
Bzduras 13 147 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu A to nie wystarczy, że o mały włos ominęła Xboxa jedna z największych i najpopularniejszych gier RPG, dla której musieli specjalnie robić wyjątek od swojej żelaznej zasady feature parity pomiędzy X/S? To, że Wukonga nadal nie ma to już mi się nawet strzępić nie chce. Cytuj
Homelander 2 539 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 minutes ago, Bzduras said: A to nie wystarczy, że o mały włos ominęła Xboxa jedna z największych i najpopularniejszych gier RPG, dla której musieli specjalnie robić wyjątek od swojej żelaznej zasady feature parity pomiędzy X/S? To, że Wukonga nadal nie ma to już mi się nawet strzępić nie chce. No to zrobili wyjątek i się ukazała. Black Myth nie ma, widać aż tak bardzo im nie zależy i wolą robić nową grę niż się bawić w optymalizację. No bywa. Black Myth nie jest najpiękniejszą i najbardziej wymagającą sprzętowo grą ever żeby było niemożliwe skonwertowanie jej na Series S Cytuj
Bzduras 13 147 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 1 minutę temu, Homelander napisał(a): No to zrobili wyjątek i się ukazała. No super, tylko wtedy przez ponad cztery miesiące wcale nie było to takie oczywiste, że "no zrobią wyjątek". 3 minuty temu, Homelander napisał(a): Black Myth nie ma, widać aż tak bardzo im nie zależy i wolą robić nową grę niż się bawić w optymalizację. I kto na tym cierpi? Gracze Xboxa, no a jak. Zawsze chętni do cierpienia, samobiczowania i udawania, że jest cymes mordo Cytuj
drozdu7 3 059 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 minuty temu, Homelander napisał(a): widać aż tak bardzo im nie zależy No właśnie a jeśli na rynku będzie jeszcze mniej konsol Xbox i takiemu Capcomowi też jakoś nie będzie zależeć na wrzuceniu swoich gier? A Asax patrzy na jedną stronę medalu gdzie więcej ludzi zagra w grę a MS będzie miał kasę na nowe gry. My patrzymy na drugą gdzie zmarginalizowana konsola po prostu sobie jest, bez eksów, bez niczego ekstra, z pojedynczymi grami omijajacymi Xboxa. 1 Cytuj
SnoD 2 421 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Nie demonizujcie już tego XSS, konsola jest 4 lata na rynku, a Wy piszecie o jakimś przypadku jednej gry niekompetentnego dewelopera, ale że w tym samym czasie bez problemu wypuszczono na niej parę tysięcy innych gier, to już ciao bambino :p Świetna konsola, która znalazła przynajmniej 15 mln nabywców, pewnie już więcej niż WiiU :p 1 Cytuj
Homelander 2 539 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 minutes ago, Bzduras said: No super, tylko wtedy przez ponad cztery miesiące wcale nie było to takie oczywiste, że "no zrobią wyjątek". I kto na tym cierpi? Gracze Xboxa, no a jak. Zawsze chętni do cierpienia, samobiczowania i udawania, że jest cymes mordo No ale to jest pierwsza, albo ostatnia gra, która nie ukazała się na Xboxa? 1 minute ago, drozdu7 said: No właśnie a jeśli na rynku będzie jeszcze mniej konsol Xbox i takiemu Capcomowi też jakoś nie będzie zależeć na wrzuceniu swoich gier? A Asax patrzy na jedną stronę medalu gdzie więcej ludzi zagra w grę a MS będzie miał kasę na nowe gry. My patrzymy na drugą gdzie zmarginalizowana konsola po prostu sobie jest, bez eksów, bez niczego ekstra, z pojedynczymi grami omijajacymi Xboxa. Przy obecnej filozofii projektowania sprzętu konwersje są proste i tanie. Nie sądzę, żeby jakieś ważne gry omijały Xboxa. Natomiast sam Xbox ma coś extra: Gamepassa. I tym obecnie i w przyszłości sprzedaje konsole Cytuj
Czoperrr 5 436 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu No ja już na premierę Xboxa nowego nie kupię tylko poczekam na rozwój sytuacji. Nie żebym żałował zakupu XSX ale mam nadzieję że jeszcze zapewni mi rozrywkę na długo. Cytuj
Homelander 2 539 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Ja nowego, stacjonarnego Xboxa nie kupię na pewno. Gamepass absolutnie mnie nie interesuje, gry będę mógł ograć na Playstation/Decku/Switchu. Online nie gram, więc nie mam ekipy od grania. Biblioteka starych gier, poza Gearsami, mnie nie interesuje. Więc nie ma mnie czym Microsoft kupić. Ale przecież to ja. Mnóstwo ludzi ma powody żeby Xboxa kupić. Chociażby te które wymieniłem, a które dla mnie się nie liczą Edytowane 8 godzin temu przez Homelander Cytuj
drozdu7 3 059 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Z moim przypadku to wszystko opiera się na kilku filarach (na dzień dzisiejszy) -Gamepass, bo wiadomo że kilka premier w roku za część ceny jest spoko. Z tym że w momencie gdy GP trafi na Switch2 (którego biorę) lub na TV w 4K optyka się może zmienić. -wsteczna kompatybilność, dostęp do takich gier jak Orange Box, Burnout Revenge, Castlevanie, MGS R i masa innych klasyków -biblioteka, tych kilkadziesiąt tytułów, moja zainwestowana kasa, moje sejwy i profil - wiara w to że kolejna konsola dostarczy coś ciekawego że będę chciał ją kupić. Czy będą to inne sklepy, czy jakieś retro, nie wiem. Coś. To są jakieś wartości, na dziś na tyle istotne dla mnie że Xsx nie sprzedałem. Ale jednak jako gracz podświadomie chcesz zagrać w jak najwięcej najlepszych, najgłośniejszych tytułów. No i tu wiesz że Xbox to nie będzie takie miejsce. 3 Cytuj
Czoperrr 5 436 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 15 minutes ago, drozdu7 said: Z moim przypadku to wszystko opiera się na kilku filarach (na dzień dzisiejszy) -Gamepass, bo wiadomo że kilka premier w roku za część ceny jest spoko. Z tym że w momencie gdy GP trafi na Switch2 (którego biorę) lub na TV w 4K optyka się może zmienić. -wsteczna kompatybilność, dostęp do takich gier jak Orange Box, Burnout Revenge, Castlevanie, MGS R i masa innych klasyków -biblioteka, tych kilkadziesiąt tytułów, moja zainwestowana kasa, moje sejwy i profil - wiara w to że kolejna konsola dostarczy coś ciekawego że będę chciał ją kupić. Czy będą to inne sklepy, czy jakieś retro, nie wiem. Coś. To są jakieś wartości, na dziś na tyle istotne dla mnie że Xsx nie sprzedałem. Ale jednak jako gracz podświadomie chcesz zagrać w jak najwięcej najlepszych, najgłośniejszych tytułów. No i tu wiesz że Xbox to nie będzie takie miejsce. Nie no XSX nie ma co sprzedawać przecież to zajebisty sprzęt i spełnia wszystkie warunki jakie stawiasz następcy Cytuj
Paolo de Vesir 9 549 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ja trzymam XSX, bo ostatecznie gry praktycznie te same, a i wsteczna konkretna. XGP to już wartość dodana, ale nie będę przymykał oka na to, że Microsoft ma mnie za śmiecia. Cytuj
drozdu7 3 059 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu No ja już pomijam jakość samej konsoli, tego jak od lat dobrze mi się porusza po tym systemie itp w tej generacji QR, gdzie tak jak teraz przełączam się między Awoved i Split/Second na momencie. Pod tym względem jest wszystko elegancko. Ale jeśli następca będzie taki sam tylko mocniejszy? To odpuszczę. Mam nadzieję że mimo wszystko MS ma jakiś pomysł jak sprzedać mi konsolę pomimo braku exów. Cytuj
MaZZeo 14 441 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 14 godzin temu, drozdu7 napisał(a): A byś powiedział że żyje czy nie żyje? Jak się kolega zapatruje na te wszystkie działania i wypowiedzi Spencera? Jakie nadzieje na przyszłość? Poważnie pytam Już pisałem jakiś czas temu że dla mnie większym problemem Microsoftu jest fakt że nie dostarcza jakościowych gier, a nie to że one wychodzą na inne platformy. Halo Infinite było na premierę porażką jeśli chodzi o content i bugi, to samo z Forzą Motorsport, Starfield totalnie rozczarował, Call of Duty zrobiło się wieśniackie. Sztandarowe marki podupadły. W ostatnim czasie było lepiej bo Indiana wypadł bardzo dobrze, nawet Avowed został pozytywnie przyjęty, w najbliższym czasie wyjdzie Doom, Fable, Horizon 6, Gears of War + zapewne wiele innych gier. To czy te gry wychodzą na PS5/Switcha w ogóle mnie nie interesuje, już parę lat temu postulowałem o to by wydawać to w cenie 3 bomb za sztukę na te platformy to byśmy się przekonali że te gówniane gierki z Xboxa są warte kupowania w pełnej cenie, a nie tylko w ramach gamepassa kupionego u hindusa. Mam w tej chwili Xbox i PC i synergia między tymi platformami wspierana przez gamepassa i play anywhere powoduje że dla mnie to wystarczający powód by dalej być na tej platformie - konsola do salonu, pecet w gabinecie i gram w co chcę i na czym chcę płacąc tylko raz + mam jeszcze streaming. Nie interesuje mnie jak sprzeda się przyszły Xbox, może być i niszowym sprzętem jak tu niektórzy prognozują, nie martwię się o to tak samo jak chyba posiadacze Steamdecka nie płaczą w odpowiednim temacie że sprzedało się TYLKO 4mln sztuk tego sprzętu. Spencera już za bardzo nie słucham, jest zwykłym korpo bossem który gada raz jedno raz drugie, a to że pod względem marketingu i strategii bujają się raz w jedną raz w drugą stronę to już chyba też się przyzwyczaiłem. Gdyby tak bardzo mnie interesowała sprzedaż konsoli przy wyborze sprzętu to zapewne siedziałbym od dawna tylko na PS5, ale tak nie jest. Patrząc na sprzedaż gier na tą konsolę to jasno widać że to w zasadzie fifa/fortnite machine dla casuali którzy nie znają nic innego i biorą to co jest w sklepie. Cokolwiek by się nie zadziało z przyszłym Xboxem to nie emigruje na nowy sprzęt Sony bo mam PS5 i dla mnie to największy fail zakupowy pod względem sprzętu - dla mnie nic ta konsola sobą nie reprezentuje, ani pod względem wyglądu, gier, interfejsu, a najbardziej nienawidzę tej polityki cenowej którą prowadzą gdzie przy każdym zakupie gry/sprzętu jestem frajerem bo czuje że przepłacam. Szczyt żenady osiągneli wydając PS5 Pro w takiej cenie bez napędu, nie mam zamiaru takiej firmy wspierać. Gdyby nie Gran Turismo to bym dawno się tego pozbył, bo od momentu kiedy mam tą konsolę to większość tych tzw exów wyszło na steam. Switcha też nie rozważam bo dla mnie to przepłacony sprzęt z przepłaconymi grami. Dlatego czekam na nowego Xboxa, najlepiej hybrydę typu Switch, dlatego że na platformie Microsoftu dopóki jest game pass i play anywhere to czuję bogactwo gier w akceptowalnej dla mnie cenie, a fakt że taki Doom The Dark Ages czy Gears of War wyjdzie też na PS5 nie zrobi mi różnicy. Nie rozumiem jaką logiką można się kierować twierdząc, że sprzęt gdzie mam nową grę w abonamencie za "4zł" nagle przestaje być atrakcyjny bo ten drugi sprzęt dostaje tą samą grę ale w cenie 350zł. 2 Cytuj
ASX 14 907 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Ale jednak jako gracz podświadomie chcesz zagrać w jak najwięcej najlepszych, najgłośniejszych tytułów. No i tu wiesz że Xbox to nie będzie takie miejsce. myślę że o te najgłośniejsze, najważniejsze premiery można być raczej spokojnym. Bo tego typu gry kosztują też dużo, a więc i wychodzą na wszystko aby się zwróciły. Bardziej bym się obawiał o jakieś niszowe gierki np. z Azji. Ale jeśli teraz jest pod tym względem jest o wiele lepiej niż w czasach Xboxa One, mimo przecież gorszej sprzedaży konsoli. To może i przyszłość nie będzie taka zła. Cytuj
Szermac 3 079 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 13 minut temu, MaZZeo napisał(a): ale w cenie 350zł. 299 Cytuj
Paolo de Vesir 9 549 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 339* tyle przynajmniej kosztował Ragnacock Cytuj
Czoperrr 5 436 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 17 minutes ago, MaZZeo said: Nie rozumiem jaką logiką można się kierować twierdząc, że sprzęt gdzie mam nową grę w abonamencie za "4zł" nagle przestaje być atrakcyjny bo ten drugi sprzęt dostaje tą samą grę ale w cenie 350zł. Też tego nie rozumiem bo z tego powodu wybrałem na premierę XSX zamiast PS5 chociaż w poprzedniej generacji bibliotekę budowałem na PS4. No ale milionów klientów gry w abonamencie za 4zł nie przekonują i nadal wolą kupić PS5 i gry za normalną cenę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi