Paolo de Vesir 9 550 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Nom, nie postarali się zbytnio, no ale czego się spodziewać jak strategią MSu jest "everything is Xbox" i nacisk na XGP, a PS reklamuje się w trakcie ligi mistrzów. Można się śmiać, że hehe szmacianka niższej klasie może się spodobać, ale tak się robi biznes. Cytuj
ASX 14 907 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu skąd te dane o 2 milionach? Analizy mówią raczej o około 4 milionach. Co żeby nie było i tak jest wynikiem absurdalnie słabym w tym momencie kiedy Sony potrafi sprzedawać około 20 milionów konsol rocznie. Cytuj
Czoperrr 5 443 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 4 minutes ago, Paolo de Vesir said: Nom, nie postarali się zbytnio, no ale czego się spodziewać jak strategią MSu jest "everything is Xbox" i nacisk na XGP, a PS reklamuje się w trakcie ligi mistrzów. Można się śmiać, że hehe szmacianka niższej klasie może się spodobać, ale tak się robi biznes. Nawet grając w Fifę na Xboxie trzeba oglądać reklamy PlayStation na bandach 2 minutes ago, ASX said: skąd te dane o 2 milionach? Analizy mówią raczej o około 4 milionach. Co żeby nie było i tak jest wynikiem absurdalnie słabym w tym momencie kiedy Sony potrafi sprzedawać około 20 milionów konsol rocznie. Ciekawe ile sprzeda się XSX Digital. 3 sztuki? Cytuj
drozdu7 3 075 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja też widziałem te filmiki o dwóch bańkach i sporo komentarzy że fejur ale dramat Panie, mam wrażenie że tej konsoli nie sprzedadzą już ani gry, ani abonament ani nic. Jak gdyby Xbox nie istniał w świadomości graczy wogóle Cytuj
ASX 14 907 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu No bo w zasadzie nie istnieją, konsole poza USA i UK w zasadzie na żadnym rynku niemal nie istnieją. Cytuj
Czoperrr 5 443 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu No właśnie i to mi daje do myślenia dlaczego mieliby wypuścić do sklepów następce za 2 lata, a co przez te 2 lata, nie będą już sprzedawać obecnych konsol? Bez sensu. Cytuj
Beelzeboss 335 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu aj dywagujecie o tym samym ciągle. Od ponad roku lata plotka o pc-boxie i handheldzie, a rożne wywiady gwiazd xboxa tylko to potwierdzają. Przecież wiadomo w jakim kierunku to idzie i trzeba być ślepym, żeby tego nie widziec. Zapomnijcie o kolejnej typowej konsoli za $500, bo oni są zmuszeni, zeby z tego biznesu zrezygnować. Ludzie wybrali. Cytuj
drozdu7 3 075 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ludzie wybrali? To ludzie są odpowiedzialni za brak gier przez dluuugie lata? Kolejne opóźnienia itp? Ja myślę że po tak długim czasie hujni, te 30 mln użytkowników to i tak sporo, bo reszta zwyczajnie wybrała gry a nie obiecanki. Spoko, możemy to zrzucić na konsumentów, bo nie kupili konsoli bez gier Po tym co robi od roku MS, tym że teraz nie ma konsol do kupienia itp to zwykły szacunek do klienta nakazywał by żeby ktoś z jajami powiedział że czekają już na nowy sprzęt który będzie droższą otwartą platforma czy coś. Ale za dużo wymagam napewno Cytuj
Czoperrr 5 443 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ludzie nie wybrali tylko nie mieli wyboru bo kiedy idą do sklepu to tak nie ma gier ani konsol zielonych więc muszą wziąć coś innego Cytuj
Beelzeboss 335 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 6 minut temu, drozdu7 napisał(a): Ludzie wybrali? To ludzie są odpowiedzialni za brak gier przez dluuugie lata? Kolejne opóźnienia itp? Ja myślę że po tak długim czasie hujni, te 30 mln użytkowników to i tak sporo, bo reszta zwyczajnie wybrała gry a nie obiecanki. Spoko, możemy to zrzucić na konsumentów, bo nie kupili konsoli bez gier Po tym co robi od roku MS, tym że teraz nie ma konsol do kupienia itp to zwykły szacunek do klienta nakazywał by żeby ktoś z jajami powiedział że czekają już na nowy sprzęt który będzie droższą otwartą platforma czy coś. Ale za dużo wymagam napewno Nie wiem co było trudnego do zrozumienia w powyższym poście. Tak, ludzie wybrali. Nie napisałem, że niesłuszne, bo decyzja była dobra. Xbox od dekady nie potrafił dowieźć dobrych gier, to teraz piją co uwarzyli. Spencer powinien już 5 lat temu wylecieć, ale dobrze nawijał makaron na uszy. Cytuj
ASX 14 907 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu Sprowadzanie wszystkiego, do tego że Xbox się nie sprzedaje bo nie ma gier,a PS już tak bo gry ma. Gdy tak naprawdę obie konsole dzielą w zasadzie tę samą w 99% identyczną bibliotekę z pojedynczymi wyjątkami. Jest bardzo dalekim uproszczeniem. O takie sprzedaży zdecydowało wiele czynników, opóźnienia gier które, czy okresy posuchy w grach first party, które swoją drogą dotyczą i zdarzają się wszystkim bez wyjątków to tylko jedne z nich. Ale równie ważne o ile nie ważniejsze było np. wydawanie gier na PC, ekspansja chmury, czy to że przez te wszystkie nie udało jej się wypromować swojej konsoli poza USA i UK właśnie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 550 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Swoją droga, cotek cos pisał o cenach gier Sony, ze to nie 3.5 stówy a 299, a rzeczywistość retailu w Polsce wygląda tak. Nieco starsze SM2 i Ragnarok 319. To tak w kwestiach opłacalności XGP i retailu. No i jest nowy XSX do kupienia od ręki, 2899zl biały 2TB bez napędu oczywiście. 1 Cytuj
Szermac 3 079 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Swoją droga, cotek cos pisał o cenach gier Sony, ze to nie 3.5 stówy a 299 Pisałem o cenach gier Microsoftu na PS5, ale okeeeej Cytuj
Czoperrr 5 443 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Tą ceną, kolorem i brakiem napędu chcą konkurować z PS5 Pro Cytuj
SnoD 2 423 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Swoją droga, cotek cos pisał o cenach gier Sony, ze to nie 3.5 stówy a 299, a rzeczywistość retailu w Polsce wygląda tak. Nieco starsze SM2 i Ragnarok 319. To tak w kwestiach opłacalności XGP i retailu. No i jest nowy XSX do kupienia od ręki, 2899zl biały 2TB bez napędu oczywiście. Tam chyba jest 1TB a nie 2TB Cytuj
ASX 14 907 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu gry działają podobnie więc może ktoś się złapie xd Cytuj
wojtas011 664 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): No i jest nowy XSX do kupienia od ręki, 2899zl biały 2TB bez napędu oczywiście. Na stronie Media Expert one mają podane 1TB, więc nie wiem jaka jest prawda Cytuj
Czoperrr 5 443 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 6 minutes ago, SnoD said: Tam chyba jest 1TB a nie 2TB Dokładnie. Wszyscy powielają błąd że jest 2. Ta ma 1 co jest bez sensu (logiczne byłoby 2TB dla konsoli która nie ma nepędu i kosztuje drożej niż premierowa z napędem), a 2TB ma nowa czarna wersja z napędem i tym kosmicznym motywem czyli w kropeczki. ta ma 2TB Cytuj
wojtas011 664 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 2.9k za 1tb bez napędu, kiedy takie same ps5 digital kosztuje 2k, no przecież to jest samobój Cytuj
Paolo de Vesir 9 550 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, Szermac napisał(a): Pisałem o cenach gier Microsoftu na PS5, ale okeeeej Padła spod palców homelandera albo lucka informacja, że baza dla Sony jest 3.5 bomby, jako kontrprzykład podałeś że inne gry są bliżej 300. Doprecyzowuję jedynie, że już dzisiaj retail Sony to jest 300+, a będzie tylko drożej. 5 minut temu, Czoperrr napisał(a): Tą ceną, kolorem i brakiem napędu chcą konkurować z PS5 Pro Mimo wszystko to jest 6 stów różnicy, a dla kogoś kto chce mieć pro z napędem to będzie to nawet 1.1-1.5K na chwilę obecną. Cytuj
Czoperrr 5 443 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 1 minute ago, wojtas011 said: 2.9k za 1tb bez napędu, kiedy takie same ps5 digital kosztuje 2k, no przecież to jest samobój a czasem i da się kupić za 1700 zł Cytuj
Szermac 3 079 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Padła spod palców homelandera albo lucka informacja, że baza dla Sony jest 3.5 bomby, jako kontrprzykład podałeś że inne gry są bliżej 300. Doprecyzowuję jedynie, że już dzisiaj retail Sony to jest 300+, a będzie tylko drożej. Odnosiłem się do posta Mazzeo, gdzie padło, że do GamePassa wpadają gry, które możesz ograć po taniości w abo, gdzie te same gry będą na PS5 za 3 i pół bomby. Przytoczył wcześniej Dooma, więc dopisałem, że to nie jest 350, tylko Doom będzie za 299. Ale to w cyfrze, nie wiem jak retail. To nie, że się kłócę, tylko chciałem sprostować Cytuj
Czoperrr 5 443 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 1 minute ago, Paolo de Vesir said: Padła spod palców homelandera albo lucka informacja, że baza dla Sony jest 3.5 bomby, jako kontrprzykład podałeś że inne gry są bliżej 300. Doprecyzowuję jedynie, że już dzisiaj retail Sony to jest 300+, a będzie tylko drożej. Mimo wszystko to jest 6 stów różnicy, a dla kogoś kto chce mieć pro z napędem to będzie to nawet 1.1-1.5K na chwilę obecną. No dobra, ale ten Xbox jest konkurentem PS5 Slim Digital, a nie PS5 Pro. Taktyczna zagrywka z tą ceną tak żeby nikt nie chciał jej kupić co jest na rękę MS Cytuj
drozdu7 3 075 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Zmiana wizji co generację nie pomogła. W skrócie, ludzie huj położyli na Xboxa. A teraz jest już za późno na cokolwiek. Ten Xbox za 2900 to też jest wrzucony chyba tak żeby był, bo dla kogo to ma być to nie wiadomo. Właśnie tego się obawiam że przyszła konsola może być właśnie taka, smutna, droga i w zasadzie tylko żeby była Cytuj
Homelander 2 547 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 9 minutes ago, Paolo de Vesir said: Padła spod palców homelandera albo lucka informacja, że baza dla Sony jest 3.5 bomby, jako kontrprzykład podałeś że inne gry są bliżej 300. Doprecyzowuję jedynie, że już dzisiaj retail Sony to jest 300+, a będzie tylko drożej. No moich nie, bo ja płacę w prawdziwych pieniądzach $$$ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi