Czoperrr 5 535 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 17 minutes ago, ASX said: pod jakim względem regres oprócz sprzedaży konsol? Bo ciężko powiedzieć by wydawali mniej gier czy były gorsze, hardware'owo też moim zdaniem taki XSX wypada o wiele lepiej niż Xbox One czy nawet bardzo mile wspominany przez mnie, ale głośny i awaryjny w pierwszych wersjach X360. Co do tego przyszłościowego podejścia, to to że Xbox podejmuje jakieś ruchy jako pierwszy nie wynika tylko z faktu że są tacy hop do przodu. Ale jako że są najmniejsi na rynku konsol to pewne trendy podgryzają ich jako pierwszych i zmuszają do decyzji. Dlatego np. pierwsi zdecydowali się na ekspansje na PC. No jak najmniejsi na rynku, przecież są największym wydawcą z największą ilością studiów i najbogatszą korporacją świata. Cytuj
ASX 15 036 Opublikowano 27 lutego Autor Opublikowano 27 lutego Wydawało mi się że napisałem wyraźnie 35 minut temu, ASX napisał(a): najmniejsi na rynku konsol Bycie największym wydawcą gier, czy częścią największej korporacji nic tu nie zmienia. Cytuj
drozdu7 3 211 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 32 minuty temu, SnoD napisał(a): Oby tylko mieli jakiś pomysł na konsole To była ostatnia generacja gdzie miałem równocześnie konsole Sony i MS. W przyszłej i tak pewnie będą kosztować pod 4k więc tym bardziej wybiorę sobie jedną. Narazie jestem w takim zawieszeniu, bo jeśli MS wystrzeli z czymś fajnym (czytaj otwarta platforma, możliwośći PC, wygoda konsoli) to zostaje. Jeśli dziś wyszedłby Spencer i powiedział że będzie taki sam Xbox tylko mocniejszy to elo i przesiadka. Szczęście w nieszczęściu że w obozie konkurencji niewiele się dzieje i nie trzeba podejmować pochopnych ruchów. Można poczekać do letnich pokazów, może coś się wyklaruje 1 Cytuj
Pupcio 19 440 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 1 godzinę temu, iluck85 napisał(a): I do tego z grami w 30 klatkach, słabym online, bez osiągnięć, a save żeby był w chmurce musisz abo wykupić. Do tego nie mają abonamentu gdzie wrzucają nowe gry, a jedynie tytuły z nesa i n64. Skad ten sukces? Nie wrzucają dragon age do abonamentu który kosztuje 5 bomb rocznie Cytuj
Paolo de Vesir 9 676 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 29 minut temu, Il Brutto napisał(a): Granie na komputerach kwantowych ludzie kurwa trzymajcie mnie bo zara cos rozjebe. Widze, ze umiejętność czytania po polsku ze zrozumieniem cofnęła ci sie jeszcze bardziej niż linia włosów. Cytuj
drozdu7 3 211 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Ty ciekawe czy już do końca generacji będą do kupienia tylko Xboxy bez napędu. Czy to oznacza że w kolejnej generacji napęd nie będzie nawet opcjonalny? Z innej beczki to włączałem sobie wczoraj gierki ze wstecznej i takich zupgrejdowanych to nie ma chyba aż tak wiele. Bo normalnie to one lecą jak z 360tki? Czy są jakoś podbijane? MGS Rising czy Castlevania jakoś takie mało ostre się wydawały Cytuj
devilbot 3 826 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca 15 minut temu, drozdu7 napisał(a): Z innej beczki to włączałem sobie wczoraj gierki ze wstecznej i takich zupgrejdowanych to nie ma chyba aż tak wiele. Bo normalnie to one lecą jak z 360tki? Czy są jakoś podbijane? MGS Rising czy Castlevania jakoś takie mało ostre się wydawały Pytanie jakbyś od wczoraj miał Xboxa a przecież jesteś tu jednym z najważniejszych analityków marki. Niektóre gry dostały upgrade inne nie. Castlevania to rozmazane gówno. 1 2 1 Cytuj
Czoperrr 5 535 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Mało gier z X360 dostało boosta/upgrade, większość leci w wersji natywnej. 1 Cytuj
Daddy 4 304 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Czyli jednak w przyszłym roku nowa generacja XBOXa Bożego 1 Cytuj
krzysiek923 1 869 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca No i teraz to by się te braki konsol w sklepach zgadzały. Cytuj
SnoD 2 473 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca (edytowane) To by oznsczało, że MS znalazł sprytny sposób na wydanie eksklyzywnego CoD'a na Xboxa z pominięciem PS5. Bo jeśli gra będzie zaprojektowana wyłącznie pod NOWE konsole, to MS nie będzie jej musiał wydawać na PS5, a dopiero na PS6 którego chyba nie ma co się spodziewać w przyszłym roku (przynajmniej nic na to nie wskazuje). Nowy Xbox rok przed premierą PS6 z CoDem, którego ludzie nie ograją na XS i PS5? Brzmi jak przepis na bardzo mocny start nowego Xboxa. Chyba, że past generations oznacza jeszcze Xone i PS4. Edytowane 4 marca przez SnoD 1 Cytuj
drozdu7 3 211 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Myślę że chodzi o PS4/Xbox One. A co do nowej konsoli to jeśli to faktycznie będzie 2026 to chyba na letnim pokazie powinien być jakiś teaser, coś powinni zacząć gadać. Cytuj
ASX 15 036 Opublikowano 4 marca Autor Opublikowano 4 marca 4 godziny temu, SnoD napisał(a): Nowy Xbox rok przed premierą PS6 z CoDem, którego ludzie nie ograją na XS i PS5? Brzmi jak przepis na bardzo mocny start nowego Xboxa. Brzmi jak przepis na zarobienie mniej kasy. Nowy CoD może sobie być w produkcji na devkitach nowego Xboxa, ale jestem przekonany że wyjdzie również na PS5,XSX i XSS, a jeśli będzie się dało to nawet Xboxa One i PS4. Bo kasa nie śmierdzi. Call of Duty do tej pory nie porzuciło poprzedniej generacji, tegoroczny CoD który wyjdzie 5 lat po premierze nowych konsol, wciąż wyjdzie się na Xboxie One i PS4, aby maksymalizować zyski. Absolutnie nie wierzę, że Microsoft moglby zdecydować się ze zarobić mniej pieniędzy, ale pchnie sprzedaż konsol. To jest kompletnie wbrew ich filozofii i wszystkich innych w branży, nie ma co się łudzić że tak zrobią. Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Myślę że chodzi o PS4/Xbox One. A co do nowej konsoli to jeśli to faktycznie będzie 2026 to chyba na letnim pokazie powinien być jakiś teaser, coś powinni zacząć gadać. Może coś będzie, może nie. Jeśli już to spodziewam się czysto marketingowego gadania jak przy teasarze Projektu Scorpio czy Scarlett Rozdzielczość 8k, 240 fpsów, największy skok generacyjny. No kiepsko się zestarzał ten filmik. Dlatego też nie wierzę też teraz, że za słowami Sary Bond o największym skoku technologicznym w nowym Xboxie, kryje się cokolwiek prawdziwego i konkretnego. Cytuj
drozdu7 3 211 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca W sumie to chyba najbardziej ludzi interesują dwie kwestie. Czy będzie Steam/Epic i czy będzie napęd ? Cytuj
Słupek 2 230 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca naprawdę najbardziej ludzi interesuje czy będzie steam/epic na konsoli? czy będzie napęd a druga kwestia czy będą nowe Girsy na premierę. jeżeli tak i tak to Cytuj
ASX 15 036 Opublikowano 4 marca Autor Opublikowano 4 marca Gearsy będą też na obecne konsole i PCty więc wiadomo że to ludzi mniej interesuję. A obecność Steama czy Epica jest o wiele bardziej interesująca bo otworzenie konsoli na inne sklepy, gdyby ktoś się na to zdecydował, byłaby rewolucyjną zmianą Cytuj
pawelgr5 1 632 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Tak, mnie interesuje Steam. Desktop mode z Windowsem to chyba jedyne co mnie przekona dobponownego kupna Xboxa. Wszystkie premiery od MS beda niedlugo na konsolach konkurencji oraz PC wiec do samego gamepassa styknie mi komputer. Cytuj
drozdu7 3 211 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca 4 minuty temu, Słupek napisał(a): naprawdę najbardziej ludzi interesuje czy będzie steam/epic na konsoli? No mi się wydaje że tak, zawsze to możliwość pogrania w więcej gier przed tv. Bo tak to czym miałaby się wyróżnić i przyciągnąć. Nie wiem, nowe konsole będą pewnie kosztować pod 4 tys zł i przynajmniej ja się zastanowię przed wydaniem takich pieniędzy czy to co oferuje MS będzie spoko 1 Cytuj
łom 2 179 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Jakie 4k zł? Żadna firma celująca w masowego odbiorcę nie przekroczy progu 700$ (powyżej 600 to już stąpanie na kruchym lodzie). PS3 po gigantycznym sukcesie PS2 wywaliło się na ryj bo 500/600$ to było za dużo dla konsumenta. Ustalenie ceny ~800$ to strzał w kolano, na sprzedaży tak drogiej konsoli nie będą tracili ale to nie zwróci kosztów R&D bo ilość sprzedanych egzemplarzy będzie mizerna, ograniczona tylko do hardcoreowców. 1 Cytuj
drozdu7 3 211 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca No dobra, to pomyślmy za 3500zl będzie to otwarta platforma, to jaką jakość może zapewnić tytułom z innych sklepów? I też należy zadać sobie pytanie czy podoba nam się takie pchanie w pctoze Cytuj
ASX 15 036 Opublikowano 4 marca Autor Opublikowano 4 marca Same konsole z każdą kolejną generacją przypominają coraz bardziej przypominają pecety, a pecetowe konstrukcje typu Steam Deck coraz bardziej przypominają konsole. Dziś konsole to w zasadzie pecety, które nie posiadają zalet peceta, a jednocześnie wciąż posiadają typowe minusy konsol jak zamknięty system, dostęp tylko do jednego sklepu i płatny online. Cytuj
pawelgr5 1 632 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Mnie sie podoba bo granie na PC jest dokladnie tak proste jak na konsolach. Serio skonczcie pisac bajki o protonach i undervoltingu tak jak by to bylo wymagane do czegokolwiek out of the box Jak ktos chce sie bawic to sie bawi i szuka pojedynczych klatek ale absolutnie nie jest to do niczego konieczne. Co do ceny: MS juz miewal pomysly na mega drogie zabawki jak Surface Pro i chociaz nie wierze ze zrobi to samo z Xboxem to jednak na pewno produkt za 4k nie bedzie dla nich czyms szokujacym. Zreszta ja bym tak nie szalal z twierdzeniem ze niska cena cokolwiek im da bo juz teraz Series S mimo wynikow nie pozwala im nazwiazac walki z konkurencja. 1 Cytuj
Czoperrr 5 535 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Myślicie, że w tym roku pokażą następcę? Mam nadzieję, że premiera nowego Xboxa nie odetnie z marszu obecnej generacji, a mogliby tak zrobić bo przeszkadza im XSS. Cytuj
Słupek 2 230 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca pewnie jak ktoś gra na pc i konsoli to może być ważne dla niego czy będzie steam/epic. ja nie gram na pc więc dla mnie to kompletnie kwestia z dupy. obecność napedu , nowy-ulepszony pad, tytuły na premierę, skos jakościowy, napisałbym wsteczna ale to pewniak w microsofcie to mnie ineresuje. Cytuj
drozdu7 3 211 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca 2 minuty temu, Słupek napisał(a): ja nie gram na pc więc dla mnie to kompletnie kwestia z dupy. No ale grasz jeszcze na PlayStation? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi