Pupcio 19 247 Opublikowano piątek o 13:16 Opublikowano piątek o 13:16 Totalna odklejka, nawet szkoda to komentować 1 Cytuj
Czoperrr 5 477 Opublikowano piątek o 13:18 Opublikowano piątek o 13:18 Ja nikomu gier nie pożyczam bo jak kiedyś pożyczyłem na PS2 to mi porysowali płytę i pudełko a ja jestem chory na tym punkcie i nawet na pudełkach nie mogę mieć rys czy przetarć. Za to starszy brat kolegi pożyczał mi wszystko bo wiedział że u mnie będą bezpieczniejsze niż u niego xd Cytuj
drozdu7 3 152 Opublikowano piątek o 13:26 Opublikowano piątek o 13:26 No dokładnie już widzę jak dorosły aryjczyk pożycza komuś noweczke płytkę za ciężko zarobione 350zl 1 Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano piątek o 13:40 Opublikowano piątek o 13:40 pamiętam jak kiedyś dawny gram.pl/cdprojekt wymieniał zniszczone płyty na nowe za free Cytuj
ASX 14 934 Opublikowano piątek o 15:09 Autor Opublikowano piątek o 15:09 Na Xboxie jest o tyle dobrze dla posiadaczy płyt, że można zainstalować grę z cyfrowego sklepu nie kupując jej, a płyty użyć tylko do weryfikacji licencji. Więc rysy nie są takie straszne. Skorzystałem z tego gdy kupiłem używane Immortal Fenyx Rising, gdy instalacja z płyty zatrzymywała się z powodu jakieś mikroryski. Na innych konsolach już bym nie pograł, a tutaj elegancko zainstalowałem online. Cytuj
Hubert249 4 335 Opublikowano piątek o 15:12 Opublikowano piątek o 15:12 2 godziny temu, Bzduras napisał(a): No tak, Xbox nigdy nie miał awarii. Poza tą, która powodowała, że konsola nawet się nie bootowała i tkwiła na czarnym ekranie, bo coś się na serwerach wywaliło Resetowałem do fabrycznych spod recovery bo myślałem, że to coś z moim One X nie tak, a to tylko awaryjka po stronie MSu. To nie była awaria samej konsoli, tylko serwery wyjebało przez ekstremalne mrozy w USA. W każdym razie ten cykliczny płacz nad " always online" jest tak niedorzeczny, że szkoda gadać. Cytuj
Bzduras 13 234 Opublikowano piątek o 15:26 Opublikowano piątek o 15:26 Dlatego też napisałem, że u nich w czikago czy gdzieś tam coś się kliknęło, a u mnie konsola z czarnym ekranem. Lubię cyfrę, ale twierdzenie, że nie ma wad to jest jakiś żart Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano piątek o 15:38 Opublikowano piątek o 15:38 https://www.youtube.com/watch?v=Vfdz5alCu8ghttps://www.youtube.com/watch?v=kLtmVCHkyt4&t=14s Cytat Myślę, że wojny konsolowe, do których nawiązujesz, były zdrowe dla branży. Zachęcałem do walk, ponieważ myślę, że gracze uwielbiali oglądać pojedynki Xboksa z PlayStation, a może także z Nintendo. Przejęcie Activision Blizzard zmieniło sytuację w Microsofcie. To nie są stare czasy wojen konsolowych, walk i prób podbierania klientów oraz zdobywania udziału w rynku. To coś większego w sensie ekonomicznym. Cytat Gdyby Microsoft miał wybór, to czy produkowałby sprzęt? Nie. Czy byliby zachwyceni, gdyby mogli być podmiotem wartym setki miliardów dolarów, dostarczającym treści bezpośrednio do telewizora lub na dowolny ekran, na którym zdecydujesz się grać? Pewnie, że tak. Cytuj
ASX 14 934 Opublikowano piątek o 16:15 Autor Opublikowano piątek o 16:15 Ma rację że branża a przynajmniej MS wyrósł z wojen konsolowych i rywalizacja toczy się teraz o coś więcej niż sprzedaż konsol, teraz pora by i gracze wyrośli z tej mentalności. A co do drugiego cytatu, to każdy odpowiedziałby podobnie. Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano piątek o 16:34 Opublikowano piątek o 16:34 za kulisami firm też są ludzie i myślę, że tak jak zmieniają się pokolenia graczy i ich preferecje i wymagania w stosunku do gier, tak nowe pokolenia korpoludków mają inne pomysły na biznes niż stara szkoła, taki jak ten młody dynamiczny japończyk z sony Cytuj
SlimShady 3 517 Opublikowano piątek o 16:40 Opublikowano piątek o 16:40 Przecież oni z niczego nie wyrośli, na początku 2021 roku mieli zupełnie inne plany i je realizowali, ale że to się nie spinało tak jakby pajet sobie życzył, to po trzech latach zrobili szpagat. Wielcy myśliciele wyczuwający trendy w branży. 1 Cytuj
drozdu7 3 152 Opublikowano piątek o 16:47 Opublikowano piątek o 16:47 Wszyscy tak mówią że to Acti/Blizz zmieniło wszystko. Ciekawe czy to podczas procesu zdecydowali że idą na całość ale potem multiplatformy? Przecież chyba mogli odpuścić zapłacić tą karę i elo. Tylko być może wtedy cały dział poszedłby pod młotek Cytuj
ASX 14 934 Opublikowano piątek o 17:11 Autor Opublikowano piątek o 17:11 Na długo przed 2021 r. sprawili że konsole XSX i XSS jako pierwsze konsole w historii nie miały żadnych exclusive'ów. Kilka lat wczęsniej zdecydowali się zostać wydawcą third party na Steamie i zgodzili się na to by Gaben kosił od nich 30% od każdej sprzedanej gry. Przed 2021 uruchomili granie w chmurze, sprawiając że nie trzeba kupować xboxa ani PC by pograć w gry xboxa. I ostatecznie na długo przed 2021 r. gdy kupili Minecrafta zdecydowali się go nie zabierać z Playstation i nie popchnąć w ten sposób sprzedaży konsol. Ten biznes, już dawno u nich nie polegał tylko na rywalizacji o sprzedaż konsol i od dłuższego czasu stopniowo ewoluował w tym kierunku, kiepskie wyniki sprzedaży nowych konsol i przejęcie Activistion prawdopodobnie tylko przyśpieszyły ten proces. Ostatnim bastionem były te gry, które co prawda wychodziły od dawna na PC, to jednak nie wychodziły na PS i Nintendo, ale teraz i ten ostatni relikt upadł. Cytuj
Dragon13 93 Opublikowano piątek o 17:21 Opublikowano piątek o 17:21 Oni chcieli przejąć Act-blizz dla kilku rzeczy. - Żeby Marka Call of Duty była najbardziej kojarzona z Xboxem - Activision i blizzard mają marki które mają po 30 lat - Dla mobilek Kinga - Dla battle netu ( pewnie za niedługo będzie instalować się razem z Windowsem) - Dla World of Warcraft Jeszcze zobaczcie ze oni wrzucają te ich gry do GP jakby nie mogli. Minęło półtora roku a oni wrzucili 11 gier z ich katalogu, przyczym jedna to zapowiedziany remake thps3+4. Ostatnio ktoś wyśmiał że w usłudze jest dostępny LOL od Riota a bezpośredni konkurent czyli HoTS który jest przecież na dzień dzisiejszy ich produktem nie. Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano piątek o 17:58 Opublikowano piątek o 17:58 BARDZO CIEKAWA SYTUACJA, bo konsole wróciły do sklepów. Januszowe ceny, ale mniejsza. Jest już nawet biały Series X. https://www.mediaexpert.pl/search?query[menu_item]=&query[querystring]=xbox series x Cytuj
ASX 14 934 Opublikowano piątek o 18:02 Autor Opublikowano piątek o 18:02 Myślałem że wrócą trochę szybciej, ale jednak jest tak jak pisałem. Identyczna sytuacja była kilka miesięcy temu w Arabii Saudyjskiej, gdzie w pewnym momencie też nie było w ogóle konsol w sklepach, a potem wróciły. Cytuj
SlimShady 3 517 Opublikowano piątek o 18:19 Opublikowano piątek o 18:19 Jednocześnie zablokowali multiplatformowego starfielda i hi-fi, oraz grzali temat, że jak chcesz te gry i kolejne na swojej konsoli, to xbox, albo gp. No, ale później nagle się okazało, że exy złe, i w ogóle relikt przeszłości, i jak to tak można, a więc odpalili protokół SEGA, tylko bez ubicia sprzętu, a następny - jeśli powstanie - to będzie nisza niszy. Będę zdziwiony jak choćby zrobią wynik OG. Cytuj
drozdu7 3 152 Opublikowano piątek o 19:02 Opublikowano piątek o 19:02 Ale to że będzie to sprzęt niszowy jak Surface to gadają nawet osoby będące blisko marki, jak Parris. Nie no umówmy się, jak ktoś slucha Spencera, jego gadki że gry, że kocham wszystkich, to musi się uśmiechać pod nosem bo przecież wykonali fikoła być moze największego w historii branży. W środku generacji xdd Jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział, ej girsy będą na Pleju to bym powiedział mu że chyba go suty pieką Cytuj
ASX 14 934 Opublikowano piątek o 20:03 Autor Opublikowano piątek o 20:03 Na początku dla części ludzi, tych bardziej emocjonalnie podchodzących do marki, taki widok Gearsow czy Halo na PS5, to może być szok. Tak jak szokiem było jak gry Xboxa a potem PlayStation zaczęły wychodzić na PC (pamiętam te pudełka Horizonow spuszczane w kiblach xd) ale potem się ludzie do tego przyzwyczają i nie będzie to robiło na nikim wrażenia. Cytuj
Bzduras 13 234 Opublikowano piątek o 20:12 Opublikowano piątek o 20:12 Ba, nawet ci ludzie będą się cieszyć, że MS wspiera ich nową konsolę Cytuj
ASX 14 934 Opublikowano piątek o 20:17 Autor Opublikowano piątek o 20:17 No dla tych którzy do tej pory nie mieli Xboxa czy PC, ani nie korzystali z chmury to na pewno powód do radości. A dla posiadaczy XSX czy XSS to bez różnicy, bo ich konsola wciąż jest wspierana i nic się dla nich nie zmienia. Kolejny Gearsy, Forze, Halo, Doomy, Outer Worldy, Tony Hawki wciąż wychodzą i będą wychodzić na Xboxy. Cytuj
Beelzeboss 326 Opublikowano sobota o 09:47 Opublikowano sobota o 09:47 Co ty za bzdury pleciesz. Jak to nie ma różnicy. Możesz zakłamywać rzeczywistość, ale to co teraz robią odbije się na sprzedaży ich sprzętu i w konsekwencji chęci wydawania gier na "xboxa". Nie uda im się jednocześnie zjeść ciastko i je mieć. Spróbują jeszcze jedną generację z jakims pc bękartem, a potem zwiną manatki. 1 Cytuj
drozdu7 3 152 Opublikowano sobota o 10:04 Opublikowano sobota o 10:04 No z jednej strony użytkownik Xboxa dostanie gry, więc niby nic się nie zmienia. Ale cały krajobraz dookoła się zmienia i wpłynie na samą konsolę nie ma huja Jak zejdzie z 10 baniek nowego sprzętu to może się okazać że z ich własnego sprzętu mają najmniesze dochody. Gejpas najlepszy będzie na pc, a gry będą schodzic najlepiej na PlayStation i Nintendo. 1 Cytuj
ASX 14 934 Opublikowano sobota o 10:53 Autor Opublikowano sobota o 10:53 50 minut temu, Beelzeboss napisał(a): Co ty za bzdury pleciesz. Jak to nie ma różnicy. Ja piszę o perspektywie gracza grającego na Xboxie, dla nas (o ile ktoś nie jest fanboyem) nie ma różnicy czy jakas gra wyjdzie na jedną czy dwie platformy więcej. Z perspektywy samej konsoli wygląda to inaczej i wiadomo, że istnieje ryzyko że może to doprowadzić do tego że ludzie przesiadą się na inne platformy i przestanie się wydawcom opłacać wydawać gry na Xboxa. Co jeśli się wydarzy będzie miało już realny negatywny wplyw na grających na xboxie, tego nikt tego nie neguje. Do tej pory udawało im się w dużej mierze mieć i zjeść ciastko. Zachowywali swoją bazę na konsolach, a jednocześnie robili ekspansję na PC i chmurę. Teraz dochodzą nowe, bardziej bezpośrednie platformy i sam jestem ciekaw, jak na tym podejściu wyjdzie ich własna konsola. Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano sobota o 11:01 Opublikowano sobota o 11:01 (edytowane) 9 minut temu, ASX napisał(a): wiadomo, że istnieje ryzyko że może to doprowadzić do tego że ludzie przesiadą się na inne platformy i przestanie się wydawcom opłacać wydawać gry na Xboxa. Co jeśli się wydarzy będzie miało już realny negatywny wplyw na grających na xboxie, tego nikt tego nie neguje. Ja piszę o perspektywie gracza grającego na Xboxie, dla nas (o ile ktoś nie jest fanboyem) nie ma różnicy czy jakas gra wyjdzie na jedną czy dwie platformy więcej. z perspektywy gracza widząc to ryzyko to chyba jednak graczowi powinna się lampka palić, zaprzeczsz tutaj sobie Edytowane sobota o 11:02 przez krzysiek923 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi