Bzduras 13 255 Opublikowano wczoraj o 07:12 Opublikowano wczoraj o 07:12 Zwykły ROG w ubranku Xboxa, można się rozejść. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 07:22 Autor Opublikowano wczoraj o 07:22 czyli tak jak było wiadomo od początku. Jedyną nowością będzie tylko ta nakładka na windowsa z xboxowym interfejsem. Ale i na tym powinni skorzystać aktualni posiadacze ROG Ally czy Legiona Go. Ot po prostu kolejny windowsowy handheld, tym razem z logiem xboxa i tyle. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 07:38 Opublikowano wczoraj o 07:38 24 minutes ago, Bzduras said: Zwykły ROG w ubranku Xboxa, można się rozejść. W świetle początkowych informacji trudno było spodziewać się czegoś innego. Zobaczymy, potencjalnie interesujący mnie produkt. Cytuj
Paolo de Vesir 9 620 Opublikowano wczoraj o 07:39 Opublikowano wczoraj o 07:39 Muszę przyznać, że ten ROG x Box (hehe) prezentuje się bosko. Co prawda nie liczyłbym nawet na umiarkowany sukces w roku premiery Switcha 2 (którego sam wybrałbym nad tego Xa), ale zobaczymy co przyniesie faktycznie dedykowany hh od Microsoftu. Cytuj
Bzduras 13 255 Opublikowano wczoraj o 07:40 Opublikowano wczoraj o 07:40 No fajnie, ale SD tak rozpieściło trackpadami, że bez nich jakikolwiek handheld PC wydaje się być wybrakowany. Czym wy tam kursorem będziecie ruszać, prawą gałką? 1 1 Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano wczoraj o 07:47 Opublikowano wczoraj o 07:47 23 minutes ago, ASX said: czyli tak jak było wiadomo od początku. Jedyną nowością będzie tylko ta nakładka na windowsa z xboxowym interfejsem. Ale i na tym powinni skorzystać aktualni posiadacze ROG Ally czy Legiona Go. Ot po prostu kolejny windowsowy handheld, tym razem z logiem xboxa i tyle. Dodajmy, że kompletnie nienatchniony i generyczny. Szkoda zachodu Cytuj
LiŚciu 1 283 Opublikowano wczoraj o 07:55 Opublikowano wczoraj o 07:55 No troche liczyłem jednak na jakieś zmiany. Czasem mi wraca pomysł na ROGa. W końcu też wyszedł ten ROGx który jakieś tam zmiany na plus miał (nie pamiętam jakie ale Rysław coś tam się zachwycał). Tu też mogli pójść i zrobić upgrade. A tak to pewnie ta nakładka xboxowa też na "zwykłym" ROGu będzie. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 08:01 Autor Opublikowano wczoraj o 08:01 Jeśli masz Steam Decka to ja nie widzę sensu zakupu kolejnego bardzo podobnego sprzętu Cytuj
Czoperrr 5 497 Opublikowano wczoraj o 09:23 Opublikowano wczoraj o 09:23 Trzeba poczekać jeszcze 2 lata na Xbox Handheld. 1 Cytuj
Atherius 46 Opublikowano wczoraj o 10:20 Opublikowano wczoraj o 10:20 Może modderzy zrobią na bazie series s. Są już przenośne ps2, gamecuby itd. więc i na xss przyjdzie czas. Cytuj
drozdu7 3 184 Opublikowano wczoraj o 10:20 Opublikowano wczoraj o 10:20 Dokładnie, kolejny handheld i tyle. Będzie tego coraz więcej, bo będą warianty z Xbox OS, Steam OS. Jakbym miał się czyms bardziej jarać to chyba jednak bardziej Steam Deckiem 2 niz przenośnym Xboxem 1 Cytuj
Czoperrr 5 497 Opublikowano wczoraj o 10:22 Opublikowano wczoraj o 10:22 Ale beka że będzie brandowany Xbox a nie odpali nawet gier z Xboxa tylko będzie zwykłym pecetem z Windowsem odpalajacym gry z Windowsa. Coś jest mocno nie tak z działem gamingowym w Microsofcie. Na Xboxie mamy quick resume, a tego nawet uspać nie będzie można, z czym do ludzi? 1 Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano wczoraj o 10:24 Opublikowano wczoraj o 10:24 Just now, Czoperrr said: Ale beka że będzie brandowany Xbox a nie odpali nawet gier z Xboxa tylko będzie zwykłym pecetem z Windowsem odpalajacym gry z Windowsa. Coś jest mocno nie tak z działem gamingowym w Microsofcie. Na Xboxie mamy quick resume, a tego nawet uspać nie będzie można, z czym do ludzi? W punkt! 2 minutes ago, drozdu7 said: Dokładnie, kolejny handheld i tyle. Będzie tego coraz więcej, bo będą warianty z Xbox OS, Steam OS. Jakbym miał się czyms bardziej jarać to chyba jednak bardziej Steam Deckiem 2 niz przenośnym Xboxem Ja na Xboxie jako platformie kładę kreskę całkowitą. Ten brandowany rog ally to zwykły żart, w dodatku mało śmieszny. Założe się, że ta nakładka sprowadzi się do tapety i ikonek na pulpicie Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 10:41 Opublikowano wczoraj o 10:41 13 minutes ago, Czoperrr said: Ale beka że będzie brandowany Xbox a nie odpali nawet gier z Xboxa tylko będzie zwykłym pecetem z Windowsem odpalajacym gry z Windowsa. Coś jest mocno nie tak z działem gamingowym w Microsofcie. Na Xboxie mamy quick resume, a tego nawet uspać nie będzie można, z czym do ludzi? Walić to quick resume, nigdy mnie nie interesowała ta funkcja. Jak dla mnie to ma sens, jeśli ktoś kupował tego asusa pod granie w gierki z gamepassa, to miło będzie mieć feeling jeszcze bliższy pada od xboxa oraz typowo xboxowe elementy designu. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 10:47 Autor Opublikowano wczoraj o 10:47 To zwykła popierdółka, coś wypuszczonego niewielkim kosztem, zresztą nawet nie przez samego Xboxa. Ot jedno z wielu podobnych urządzeń na rynku. O wiele bardziej interesujące jest to co te oba artykuły mówią o przyszłych konsolach. Czyli o konsoli odpalającej gry z PCta, lub pececie odpalającym gry z konsoli, zależy jak na to spojrzeć. Jednym zintegrowanym sklepie, tworzeniu przez developerów jednej wersji gry która uruchomi się zarówno na PC i konsoli, wstecznej kompatybilności gier ze starych konsol i potencjalnej możliwości obsługi sklepów zewnętrznych. To są już duże rzeczy jeśli wszystko to by się potwierdziło, i to nie tylko dla konsoli ale dla tych którzy grają na PC również. Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano wczoraj o 11:01 Opublikowano wczoraj o 11:01 18 minutes ago, Mustang said: Walić to quick resume, nigdy mnie nie interesowała ta funkcja. Jak dla mnie to ma sens, jeśli ktoś kupował tego asusa pod granie w gierki z gamepassa, to miło będzie mieć feeling jeszcze bliższy pada od xboxa oraz typowo xboxowe elementy designu. Quick resume w handheldzie jest o wiele wiele bardziej istotne niż w stacjonarce. Ja sobie nie wyobrażam handhelda bez uśpienia i szybkiego powrotu do gry 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 620 Opublikowano wczoraj o 11:05 Opublikowano wczoraj o 11:05 Teraz to ja nie wyobrażam sobie żadnego sprzętu bez tej funkcji, true next gen. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 11:38 Opublikowano wczoraj o 11:38 31 minutes ago, Homelander said: Quick resume w handheldzie jest o wiele wiele bardziej istotne niż w stacjonarce. Ja sobie nie wyobrażam handhelda bez uśpienia i szybkiego powrotu do gry Jak dla mnie zależy od poboru energii, ale przyznam, nie wiem jak ta kwestia wygląda w praktyce. Na pewno wolałabym poświęcić 15 sekund na włączenie gry, jeśli w zamian w czasie moich np. 8 godzin w pracy, konsola straci mniej baterii. Ale może pobór energii jest śladowy. Co do tej konsoli przenośnej, to będę śledził info z zainteresowaniem. Akurat czas dojazdów pociągiem do pracy, jest dla mnie najsensowniejszym czasem na granie w ciągu dnia. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 11:49 Autor Opublikowano wczoraj o 11:49 Quick Resume w ogóle nie wpływa na pobór energii. To nie usypianie. Możesz nawet odłączyć zasilanie na kilka dni, czy miesiące potem włączyć konsole na nowo i wracasz do miejsca gdzie ją zostawiłeś. Z tego co rozumiem to działa na zasadzie tego, że dzięki szybkiemu SSD jest w stanie, niejako sklonować aktualnie używaną przez grę pamięć RAM na SSD. To swoją drogą chyba jedyna nextgenowa konsolowa funkcja która przyniosła ta generacja konsol i która nie jest obecna na PC. Mam nadzieję że będzie też w następnych konsolach i PC. 1 Cytuj
Bzduras 13 255 Opublikowano wczoraj o 11:51 Opublikowano wczoraj o 11:51 Nawet lepiej, bo wczoraj sobie z nudów rozkręciłem konsolę żeby zobaczyć czy radiator się nie przykurzył bo robi się cieplej i lubię dbać o swój sprzęt. Rozebrałem, wyciągnąłem płytę główną z zasilaczem na zewnątrz, profilaktycznie przedmuchałem (kurzu nie stwierdzono, ale no jak już mam na wierzchu to się sieknie tymi kilkoma barami po grillu) i skręciłem, a po włączeniu dalej siedzi mi gierka w Quick Resume Cytuj
LiŚciu 1 283 Opublikowano wczoraj o 12:11 Opublikowano wczoraj o 12:11 Kuzwa, też bym tak chciał ale się trochę cykam rozkręcać. Pewnie przydałoby się co nieco poczyscic w środku Cytuj
Bzduras 13 255 Opublikowano wczoraj o 12:17 Opublikowano wczoraj o 12:17 Żeby wyciągnąć bebechy na zewnątrz potrzebujesz odkręcić dokładnie 10 śrubek - dwie od tylnej części obudowy, cztery schowane pod podstawką, trzy od wiatraka i jedną od pokrywy zabezpieczającej napęd. Odpinasz dwa ribbony (te takie przewody-tasiemki, płaskie), jeden konektor od wiatraka i dwa od napędu i już masz dostęp do radiatora. Jeśli nie chcesz wyciągać całości to w sumie samo otworzenie i wyjęcie wiatraka wystarczy, musisz tylko uważać żeby nie poharatać niczego pistoletem od sprężary. Tu poradnik, z którego korzystałem jak zmieniałem sobie pastę na PTM - interesują Cię jedynie pierwsze dwie minuty. 1 Cytuj
Czoperrr 5 497 Opublikowano wczoraj o 12:38 Opublikowano wczoraj o 12:38 Mi szkoda zrywać naklejkę z konsoli żeby dojść do śruby. Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano wczoraj o 12:39 Opublikowano wczoraj o 12:39 tymczasem wymiana ciekłego metalu w ps5 po kilku latach: Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano wczoraj o 12:43 Opublikowano wczoraj o 12:43 Nie od dziś wiadomo, że hardware sony to bazar. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi